הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההתעללות בכלב

• פותח/ת השרשור Banned
  • פורסם בתאריך
אתה מגדל פרה בבית? לא, אתה קונה בשר בסופר שמגודל בצורה בה בעלי החיים עוברים התעללות, אז עד שלא תגדל פרה בבית אתה תומך באופן ישיר בתעשייה
אתה תאכל בשר שגדל חופשי ובכיף?
כי ממש קל להשיג, אני יכול לכוון אותך.
יש מקום לא רחוק ממני שאנשים פרטיים מגדלים חוות עם הרבה חום ואהבה.
אני קונה מהם חלב טרי בלי פיסטור, וביצים טריות.

לי אישית אין בעיה לאכול עוף / בשר. אמנם לא אוכלת כל יום, אבל זה רק כי אין לי כח להיות בשרית ל6 שעות חחחח
הדבר היחיד שממש חורה לי בכל התעשייה הזו זה התנאים שבהם מחזיקים את בעלי החיים האומללים הללו.
אני חושבת שאם הצריכה תרד, או, להבדיל, אם יהיו יותר ספקים שישברו את המונופול, ואם יהיה יותר פיקוח, אז אפשר יהיה לפתור את הבעיה הזו.
שלכל תרנגולת יהיה יותר מרחב, ושלא יתנו להן הורמונים מזרזי גדילה. שהפרות יוכלו לאכול עשב, ולא יחיו בתוך החרא של עצמן ויאכלו קש וזבל.
כשהייתי בטיול בגאורגיה ראינו שם פרות "חופש" - פרה זו חיה מקסימה!!! עדינה ומתוקה. והיא ממש ממש לא מסריחה. הייתי בשוק. אני מכירה מהארץ רק את צחנת הרפתות.

:0
איפה??

בפרטי אם תרצי.
הם לא מעוניינים למכור לכולם, הם ניזונים מזה.
מי שרוצה קצת ופעם בכמה זמן, זה אופציה.
אבל אני בטוח שיש דברים כאלו בהרבה ישובים בארץ.

זה גם גראספד?

@Banned, אני במקומך הייתי קופץ על המציאה
אז לשריין לך צלע? 😉

בפרטי אם תרצי.
הם לא מעוניינים למכור לכולם, הם ניזונים מזה.
מי שרוצה קצת ופעם בכמה זמן, זה אופציה.
אבל אני בטוח שיש דברים כאלו בהרבה ישובים בארץ.

אשמח. סקרנת אותי.
לא חושבת שבאמת אקנה משם, כי לי זה בטח יהיה רחוק מדי, אבל סתם כדי להתרשם.
ישלהם אתר או משהו? או שצריך לפנות לאדם פרטי?

• פותח/ת השרשור
Plants Can Tell When They're Being Eaten

@Banned , גם אתה לא כזה מוסרי כמו שאתה חושב.
אוי זה אחד הטיעונים הנגדיים בין הכי נפוצים
אני אישית לא, ההרגשה הכללית שלי מאז שהפסקתי עם מוצרים מן החי נהייתה יותר טובה האמת ולכן גם לא חזרתי לאכול בשר
זה גם גראספד?

@Banned, אני במקומך הייתי קופץ על המציאה
אז לשריין לך צלע? 😉
עברתי לטבעונות בהתחלה בגלל הנושא הבריאותי, המוסריות היא פשוט בונוס, אז הדבר היחיד שיחזיר אותי לאכול בשר זה רק אני חח

רק לחשוב על לצפות באלימות הזאת כואב לי.
באמת צריכה להיות אכיפה יותר קשה כדי להרתיע מקרים כאלו בעתיד.

לגבי הדיון פה:
האדם לא טבעוני במקור.
בימים עברו, כשהאדם היה צייד/לקט, כל אדם היה חייב לפתח כישורים אתלטיים מרשימים בשביל הישרדות - הם היו ספורטאים שלא מביישים ספורטאי אליט בעולם, כישורים אלו דרשו כמות מכובדת של חלבון. באותה תקופה לא היו תוספים למיניהם שיכלו להשלים חלבון או ערכים תזונתיים אחרים, אז מאיפה הוא היה משיג את זה? אלא אם כן ההיסטוריה לא נכונה והוא היה ניזון מכמויות אסטרונומויות של אדממה כמקור לחלבון וחלודה מחלליות חייזרים כמקור ברזל אני לא יודע מאיפה הוא השיג את כל הערכים שהוא צריך.
מה אנחנו עוד למדים מהסיפור הזה?

שתזונה טבעונית מחייבת צריכה של תוספים ולכן הטענה שהיא בריאה או אידיאלית כבר מוטלת בספק. הקונצנזוס הרווח בעולם התזונה כיום הוא שתוספים משמשים כמשלימים עבור אנשים שלא מסוגלים להגיע לערכים שהם זקוקים להם, וההעדפה היא להמעיט בצריכה שלהם כמה שאפשר. מה גם שבשר סינטטי הוא מתועש, ולכן יכול להיות שתקבל בשר באותה איכות של נאגטס במקדונלדס (שזה כבר קצת מזכיר טופו). ככה שאם אתה לא צורך רק אדממה כמקור לחלבון אתה בסכנה של מוצרים באיכות ירודה.
בכל מקרה, התזונה גם דורשת הקפדה יתרה על ויטמינים וערכים תזונתיים שנמצאים בבשר, לרוב כנראה בשביל להגיע לערכים היא תדרוש הוספת תוספי ויטמינים ומינרליים שרווים במוצרי חלב ובבשר.
בכל מקרה, הבעיה הכי גדולה היא אצל בני נוער. תזונה צמחונית וטבעונית אוטמטית מקשה עליהם לקבל ברזל, סידן וחלבון שהם צריכים נואשות בשביל לגדול כמו שצריך. אם בני נוער רגילים שצורכים מוצרי חלב מתקשים להגיע לסידן, קשה לי לדמיין שבני נוער טבעוניים לא יתקשו (אני מודע לזה שבסויה יש סידן וגם בטחינה קצת, אבל כמה חלב סויה ואדממה אפשר לצרוך ביחס למגוון הענק של מוצרי חלב; כוס חלב בבוקר עם דגנים, בבית ספר סנדוויץ' עם גבינה, ואולי אפילו בערב קוטג' או יוגורט כארוחת ביניים - וגם זה הרבה פעמים לא מספיק אלא אם כן אתה צורך מוצרי חלב שמועשרים בסידן!) כמה בני נוער כבר יסכימו לצרוך כדורי ותוספים על בסיס יומי בשביל להגיע לערכים? אני אשאל את זה אחרת, כמה כבר עושים את זה? ומתעוררת פה עד שאלה, האם לחיות על כדורים, תוספים מלאכותיים וכו' זה בריא לנפש ולגוף? עוד משהו, בני ובנות נוער שעם בעיות אכילה, במיוחד בנות, גם ככה ממעיטות בתזונה שלהן, אז לחשוב שאפילו לא יהיה בשר או גבינה במעט שהן אוכלות ובמקום זה רק ירק ופחמימה?

אם כבר מדברים על התעללות בחיות, תעשיית הצמחייה דורשת שטחים שבאים על חשבון יערות גשם - ועל הדרך גם הריסת בתי גידול של חיות. אגב, הריסוס וההדברה של הצמחייה והשדות הוא תעשייה פרוצה (במיוחד בארץ, אם כבר מדברים על מחסור בפיקוח בבתי מטבחיים) - חקלאים משתמשים בריסוסים רעילים שהורגים חרקים - גם לא פוגעניים ואפילו ציפורים - כדי לשמור על היבול שלהם, וגם הריסוס מחלחל לאדמה ואף יכול להרעיל מי תהום.

giphy.gif

סתם, לא.
אין לי כח לדיון הזה.
אם יש דבר מטריח יותר מדיון עם אטאיסט שמנסה לשכנע אותך באטאיזם שלו, זה דיון טבעוני שמנסה לטבען אותך.
לא באה לשכנע את אף אחד שום דבר.
אדרבא, אם יהיו מספיק אנשים כמוהו, זה יזרז את החבר'ה שם במעבדות הגדולות לייצר צ'יזבורגר עם בייקון כשר, ולהנגיש את זה לעם במחיר שפוי ✌️

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
רק לחשוב על לצפות באלימות הזאת כואב לי.
באמת צריכה להיות אכיפה יותר קשה כדי להרתיע מקרים כאלו בעתיד.

לגבי הדיון פה:
האדם לא טבעוני במקור.
בימים עברו, כשהאדם היה צייד/לקט, כל אדם היה חייב לפתח כישורים אתלטיים מרשימים בשביל הישרדות - הם היו ספורטאים שלא מביישים ספורטאי אליט בעולם, כישורים אלו דרשו כמות מכובדת של חלבון. באותה תקופה לא היו תוספים למיניהם שיכלו להשלים חלבון או ערכים תזונתיים אחרים, אז מאיפה הוא היה משיג את זה? אלא אם כן ההיסטוריה לא נכונה והוא היה ניזון מכמויות אסטרונומויות של אדממה כמקור לחלבון וחלודה מחלליות חייזרים כמקור ברזל אני לא יודע מאיפה הוא השיג את כל הערכים שהוא צריך.
מה אנחנו עוד למדים מהסיפור הזה?

שתזונה טבעונית מחייבת צריכה של תוספים ולכן הטענה שהיא בריאה או אידיאלית כבר מוטלת בספק. הקונצנזוס הרווח בעולם התזונה כיום הוא שתוספים משמשים כמשלימים עבור אנשים שלא מסוגלים להגיע לערכים שהם זקוקים להם, וההעדפה היא להמעיט בצריכה שלהם כמה שאפשר. מה גם שבשר סינטטי הוא מתועש, ולכן יכול להיות שתקבל בשר באותה איכות של נאגטס במקדונלדס (שזה כבר קצת מזכיר טופו). ככה שאם אתה לא צורך רק אדממה כמקור לחלבון אתה בסכנה של מוצרים באיכות ירודה.
בכל מקרה, התזונה גם דורשת הקפדה יתרה על ויטמינים וערכים תזונתיים שנמצאים בבשר, לרוב כנראה בשביל להגיע לערכים היא תדרוש הוספת תוספי ויטמינים ומינרליים שרווים במוצרי חלב ובבשר.
בכל מקרה, הבעיה הכי גדולה היא אצל בני נוער. תזונה צמחונית וטבעונית אוטמטית מקשה עליהם לקבל ברזל, סידן וחלבון שהם צריכים נואשות בשביל לגדול כמו שצריך. אם בני נוער רגילים שצורכים מוצרי חלב מתקשים להגיע לסידן, קשה לי לדמיין שבני נוער טבעוניים לא יתקשו (אני מודע לזה שבסויה יש סידן וגם בטחינה קצת, אבל כמה חלב סויה ואדממה אפשר לצרוך ביחס למגוון הענק של מוצרי חלב; כוס חלב בבוקר עם דגנים, בבית ספר סנדוויץ' עם גבינה, ואולי אפילו בערב קוטג' או יוגורט כארוחת ביניים - וגם זה הרבה פעמים לא מספיק אלא אם כן אתה צורך מוצרי חלב שמועשרים בסידן!) כמה בני נוער כבר יסכימו לצרוך כדורי ותוספים על בסיס יומי בשביל להגיע לערכים? אני אשאל את זה אחרת, כמה כבר עושים את זה? ומתעוררת פה עד שאלה, האם לחיות על כדורים, תוספים מלאכותיים וכו' זה בריא לנפש ולגוף? עוד משהו, בני ובנות נוער שעם בעיות אכילה, במיוחד בנות, גם ככה ממעיטות בתזונה שלהן, אז לחשוב שאפילו לא יהיה בשר או גבינה במעט שהן אוכלות ובמקום זה רק ירק ופחמימה?

אם כבר מדברים על התעללות בחיות, תעשיית הצמחייה דורשת שטחים שבאים על חשבון יערות גשם - ועל הדרך גם הריסת בתי גידול של חיות. אגב, הריסוס וההדברה של הצמחייה והשדות הוא תעשייה פרוצה (במיוחד בארץ, אם כבר מדברים על מחסור בפיקוח בבתי מטבחיים) - חקלאים משתמשים בריסוסים רעילים שהורגים חרקים - גם לא פוגעניים ואפילו ציפורים - כדי לשמור על היבול שלהם, וגם הריסוס מחלחל לאדמה ואף יכול להרעיל מי תהום.
אני אתחיל עם הסוף, הכמות שטחים שנהרסת בגלל תעשיית הבשר היא הרבה אבל הרבה יותר גדולה והרסנית מאשר תעשיית הצומח,
לגבי העניין של ריסוסים, זה ידוע שריסוסים הם על הפנים, אם יש באפשרותך לגדל ירקות בבית (האמת ראיתי כתבה לא מזמן על הנושא) מן הסתם שזה עדיף וזה גם דיי כיף.

בנוגע לחלבון, סידן וכו'. הדבר היחיד שאפשר להגיד ש'חסר' בתזונה טבעונית הוא הB12 (וזה כבר לא נכון כי מצאו בקיבוץ בארי צמח עם ויטמין B12 באופן מאוד גבוה (נקרא מנקאי, כרגע הוא דיי יקר). החלב עושה את הפעולה ההפוכה, הוא גורם ליציאת סידן מהעצמות בגלל החומציות בדם.
חוץ מזה, לפי מחשבון אשר נקרא cronometer, אין שום חיסרון או מחסור בתפריט מתזונה טבעונית לחלוטין שבנוי טוב
מישהו פה ניסה לאכול בשר נע? יש לנו ניבים של אריה ולא ידעתי?

אשמח. סקרנת אותי.
לא חושבת שבאמת אקנה משם, כי לי זה בטח יהיה רחוק מדי, אבל סתם כדי להתרשם.
ישלהם אתר או משהו? או שצריך לפנות לאדם פרטי?
בת עין.
שום אתר, יש אנשים שמגדלים בעלי חיים, ואם רק פונים אליהם, הם שמחים למכור.
טבעונית יכולה להיות בריאה יותר, והיא יכולה לא.
אפשר לאכול המון סוכר ושומן וכימיקלים על תזונה טבעונית.
ואפשר לטרוף, ולאכול מאוזן.
טבעונות לא בריאה יותר או פחות, ולא מתאימה יותר או פחות.
אפשר להשיג B12 אם אוכלים אדמה, אבל למי שלא מתחשק לו, יש בעלי חיים ותוספים.
להגיד שטבעונות נחותה, זה לא פחות דבילי מאשר להגיד שהיא טובה יותר.
מה שכן, יש אנשים שירגישו ממש טוב על תזונה כזאת, ויש שדווקא ההיפך.

• פותח/ת השרשור
שמישהו יתייג את קוצר בבקשה
יש מוצרי מזון שמפרים את הטווח התקין של החומציות בדם (7.35~7.45 לפי מה שאני זוכר), כשהדם חומצי הגוף משחרר בין היתר סידן כדי להוריד את החומציות והדבר מעודד התפתחות מחלות שונות, כגון אוסטאופורוזיס, אגב המחלה נפוצה יותר במערב בה כמות צריכת החלב היא יותר גבוהה

אני אתחיל עם הסוף, הכמות שטחים שנהרסת בגלל תעשיית הבשר היא הרבה אבל הרבה יותר גדולה והרסנית מאשר תעשיית הצומח,
לגבי העניין של ריסוסים, זה ידוע שריסוסים הם על הפנים, אם יש באפשרותך לגדל ירקות בבית (האמת ראיתי כתבה לא מזמן על הנושא) מן הסתם שזה עדיף וזה גם דיי כיף.

בנוגע לחלבון, סידן וכו'. הדבר היחיד שאפשר להגיד ש'חסר' בתזונה טבעונית הוא הB12 (וזה כבר לא נכון כי מצאו בקיבוץ בארי צמח עם ויטמין B12 באופן מאוד גבוה (נקרא מנקאי, כרגע הוא דיי יקר). החלב עושה את הפעולה ההפוכה, הוא גורם ליציאת סידן מהעצמות בגלל החומציות בדם.
חוץ מזה, לפי מחשבון אשר נקרא cronometer, אין שום חיסרון או מחסור בתפריט מתזונה טבעונית לחלוטין שבנוי טוב
מישהו פה ניסה לאכול בשר נע? יש לנו ניבים של אריה ולא ידעתי?
גידול ירקות בבית דורש זמן והשקעה רב, ובהנחה שאתה טבעוני, כמעט כל המזון שלך מתבסס על ירק או דגן כזה או אחר ולכן בשביל לספק את הצרכים התזונתיים שלך בעצמך אתה למעשה צריך להפוך למאין יחידה חקלאית עצמאית אם אתה מעוניין לגדל מזון בבית, אחרת אתה תומך באיזה שהוא אופן בריסוס... וזה 'לא מוסרי'. כאן אנחנו גם נכנסים לבעיה עמוקה יותר עם התפיסה הטבעונית, שכביכול הפגיעה בחיות תמימות - יצורים חיים עם רגשות! כשלמעשה, כל דבר מסביבנו הוא לא מוסרי באיזה שהוא אופן. הישרדות של בעל חיים באופן כללי היא 'לא מוסרית'. מה גם שגם להרוג צמחים זה להרוג יצורים חיים.

מה הקשר לבשר נא אגב? אה, כי בני אדם ציידים היו צריכים לאכול בשר נא? לא בהכרח. בישול הבשר התפתח עוד מתקופת הצייד. בכל מקרה, תתפלא, אבל לא חסרים מאכלים שבהם הבשר הוא במידת צלייה מאוד נמוכה או שהבשר נא לחלוטין...
לגבי החלב, אני פחות מבין בזה, אבל עד שישכנעו אותי אחרת, אני אמשיך לצרוך חלב.
אגב, לידע כללי, האם אתה, בהנחה שבאת לפה כי אתה עוסק בכושר, מקבל את כל הצרכים התזונתיים שלך מתזונה טבעונית? או שאתה משתמש בתוספי חלבון לדוגמה?

• פותח/ת השרשור
גידול ירקות בבית דורש זמן והשקעה רב, ובהנחה שאתה טבעוני, כמעט כל המזון שלך מתבסס על ירק או דגן כזה או אחר ולכן בשביל לספק את הצרכים התזונתיים שלך בעצמך אתה למעשה צריך להפוך למאין יחידה חקלאית עצמאית אם אתה מעוניין לגדל מזון בבית, אחרת אתה תומך באיזה שהוא אופן בריסוס... וזה 'לא מוסרי'. כאן אנחנו גם נכנסים לבעיה עמוקה יותר עם התפיסה הטבעונית, שכביכול הפגיעה בחיות תמימות - יצורים חיים עם רגשות! כשלמעשה, כל דבר מסביבנו הוא לא מוסרי באיזה שהוא אופן. הישרדות של בעל חיים באופן כללי היא 'לא מוסרית'. מה גם שגם להרוג צמחים זה להרוג יצורים חיים.

מה הקשר לבשר נא אגב? אה, כי בני אדם ציידים היו צריכים לאכול בשר נא? לא בהכרח. בישול הבשר התפתח עוד מתקופת הצייד. בכל מקרה, תתפלא, אבל לא חסרים מאכלים שבהם הבשר הוא במידת צלייה מאוד נמוכה או שהבשר נא לחלוטין...
לגבי החלב, אני פחות מבין בזה, אבל עד שישכנעו אותי אחרת, אני אמשיך לצרוך חלב.
אגב, לידע כללי, האם אתה, בהנחה שבאת לפה כי אתה עוסק בכושר, מקבל את כל הצרכים התזונתיים שלך מתזונה טבעונית? או שאתה משתמש בתוספי חלבון לדוגמה?
כן אני מקבל את כל הצרכים, מצד שני אני מאוד חד על העניין התזונתי לעומת טבעונים אחרים
לגבי עניין המוסריות, אבל יש הבדל בין להרוג חיה לבין להתעלל בה במהלך חייה (לפחות מבחינתי, טבעונים אחרים גם עם זה לא מסכימים)
לגבי בשר נא, ניסית?

הוא בשר בקר שהוכח שלא בריא.. בכל מקרה לזכרוני אכילת בשר חי נגמרת בכאבי בטן
אם הוא לא טרי? בוודאי.
כך גם אכילת תפוח אדמה שלא עבר בישול /לא טרי.
ומנהסתם כל פרי /ירק /מאכל לא טרי ...
אגב רוב מוחלט של הפירות והירקות שאנחנו מכירים היום עברו אינספור שינויים גנטיים והשבחות.
לא שיש בזה רע... (או שכן? לוידעת חחח) אבל זה לא 100% טבעי כמו שאמא טבע כיוונה.

לא הבנתי למה אתם מושכים דיון כזה?
למה אתה מתייחסים למישהו שנכנס לכם לצלחת?
זה פשוט לא עניינך אז שחרר, אנשים פה הוכיחו כבר כמה פעמים טענות טובות יותר מאשר לשלך, אז לבוא לכאן ולנסות לשכנע זה פשוט בזבוז זמן.
שחרר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית