הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על אבץ ומנגזיום

ZakenKun

משתמש מתחיל
56
0
נק' מוניטין:
0
56
0
אני מעוניין לצרוך אבץ ומגנזיום רציתי לדעת מה הכמות הנדרשת ליום והאם התוספים אכן אפקטיבים.
תודה.
והאם יש עדיפות מתי לצרוך אותם?

האם התוספים אכן אפקטיבים.

אני לא צורך כמעט מגנזיום בתזונה שלי, אבץ כנראה יש לי בכמות בסדר. בכל מקרה כשלקחתי את התוספים לא שמתי לב לשום דבר חיובי, כלום. אם אתה מתכנן להרגיש איזושהי השפעה פיזית, סביר להניח שזה לא המקרה. זה כנראה יותר שומר עליך מאחורי הקלעים מבעיות עתידיות שונות. מומלץ לקחת את התוספים על בטן ריקה ולפני השינה, אם כי אני אישית נמנעתי כי חוויתי חלומות די הזויים בגלל זה (קרא על זה בגוגל)

אני מעוניין לצרוך אבץ ומגנזיום רציתי לדעת מה הכמות הנדרשת ליום והאם התוספים אכן אפקטיבים.
תודה.
והאם יש עדיפות מתי לצרוך אותם?

אענה לגבי מגנזיום
אבץ פחות מכירה, במגנזיום חסר נפוץ, בגלל מים מותפלים בארץ, מזון מבושל\מעובד.

גבר בגילאים 19-30 המלצה למגזניום היא בין 350-400, מ"ג ליממה. לפי מחקרים אחרונים גם אפשר לצרוך יותר מUL , יש בארץ תוספים שמגיעים ל500 מ"ג (מגנוקס) יום אבל לא מצאו יותר מדי יעלות בצריכה גבוה מכך.

מגנזיום אוקסיד- צריך חומציות בקיבה לספיגה טובה- לאחר אכילה, מגנזיום צ'יטרט- אפשר ליטול גם ללא אכילה מבחינת ספיגה.

להמלצות צריכה נוספות: ניתן לצרוך בעצם מRDA (המינמלי) לUL (גבול צריכה עליון) ביממה
Nutrient Recommendations : Dietary Reference Intakes (DRI)

אפקטיביים למה? למה אתה חושב לתסף?

אני אדחף לשאלה של פותח האשכול ברשותכם.

אם עשיתי בדיקות דם ויצא לי מגנזיום בטווח הנורמה משמע לא חסר ולא יתר, נטילה של תוסף לא תועיל לי בדבר?
אני שואל כי שמעתי שתיסוף מגנזיום באופן כללי תורם להתאוששות.

@
HH10
בשביל לבדוק סטטוס מגנזיום בגוף בדיקת דם זה ממש לא אינדקציה, אם כבר צריך לעשות גם בדיקת שתן+דם ואז לבדוק.

לדעתי כדאי לתסף רק אם יש סימפטומים לחסר\חסר מוכח\ או שרואים שלא מצליחים להגיע בתזונה מספיק למגנזיום כי נמצאים בתוכנית חיטוב לא מספקת תזונתית,או לא אוכלים מספיק מאכלים שמכילים כמות טובה של מגנזיום

מגנזיום אוקסיד- צריך חומציות בקיבה לספיגה טובה- לאחר אכילה, מגנזיום צ'יטרט- אפשר ליטול גם ללא אכילה מבחינת ספיגה.
צריך גם להזכיר שמגנזיום אוקסיד יש לו ספיגה נמוכה אז צריך הרבה ממנו, ויכול לגרום לתופעות לוואי לא נעימות, לכן כדאי מגנזיום שמוצמד לחומצה אמינית

לדעתי כדאי לתסף רק אם יש סימפטומים לחסר\חסר מוכח\ או שרואים שלא מצליחים להגיע בתזונה מספיק למגנזיום כי נמצאים בתוכנית חיטוב לא מספקת תזונתית,או לא אוכלים מספיק מאכלים שמכילים כמות טובה של מגנזיום
דווקא בגלל שזה תוסף זול ללא שום תופעת לוואי (חוץ מאוקסיד), אני דווקא הייתי מתסף במידה ויש ספק, מקסימום לא עושה כלום

יש גם תוסף מגנזיום עם פטנט יחסית חדש אאל"ט Magnesium L-threonate אבל זה יותר נבדק מחקרית לזיכרון \ריכוז\ תפקוד מחי - בגלל הכניסה הטובה למח.
פחות בקשר לתיסוף לספורטאים \ מצבי חסר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית