הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה. פוגעת בברכיים?

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכולם.
אני מקווה שזה הפורום הנכון, אם לא אעביר את האשכול.
אני רוצה להתחיל לרוץ, כמובן שאתחיל בהדרגתיות. שמעתי ממקורות (אבא בעבר רץ המון, אורתופד בכיר) שלא בריא לרוץ על אספלט אלא על דשא או חול. אין לי אופציה כזו, אולי רק לדשא אך היא מגבילה אותי במרחקים כך שהיא לא באה כ"כ בחשבון. בוא נגיד שתדירות הריצה תהיה פעם בשבוע, נטו לבריאות הנפש וחיזוק מערכות. לפי דעתכם, אמור להיות סיכון כלשהוא? פציעה חמורה?.
אודה מאוד לתשובתכם, תודה.

לא, כל עוד אתה עושה בהדרגה ולא מגזים והולך all out ממש rpe 10 אז אני לא רואה סיבה שאתה יכול להיפצע
תתחיל בהדרגה, אל תתחרפן ותעשה כמה שיותר זמן או כמה שיותר מהירות כי אז תיפצע

• פותח/ת השרשור
לא, כל עוד אתה עושה בהדרגה ולא מגזים והולך all out ממש rpe 10 אז אני לא רואה סיבה שאתה יכול להיפצע
תתחיל בהדרגה, אל תתחרפן ותעשה כמה שיותר זמן או כמה שיותר מהירות כי אז תיפצע

בוא נגיד שאני לא בכושר, בכלל.
איך לדעתך ניתן להתחיל? קילומטר בערך לפעם הראשונה בקצב סביר וקבוע?
אני כן מתאמן כוח כבר תקופה, אירובי בכלל לא. אני יודע שיהיה קשה לך להגיד אבל בוא נגיד שאני מסוגל לרוץ עד שאין כלום בסוס.
אני בן 16, שוקל 70 וגובה 180.

בוא נגיד שאני לא בכושר, בכלל.
איך לדעתך ניתן להתחיל? קילומטר בערך לפעם הראשונה בקצב סביר וקבוע?
אני כן מתאמן כוח כבר תקופה, אירובי בכלל לא. אני יודע שיהיה קשה לך להגיד אבל בוא נגיד שאני מסוגל לרוץ עד שאין כלום בסוס.
אני בן 16, שוקל 70 וגובה 180.
זה משהו שיותר כדאי להתייעץ איתו לדעתי עם מאמן שמכיר אותך

אל תרוץ עד שאין כלום ב"טנק" תנסה לכוון לדרגת קושי 6 מקסימום 7 להתחלה

בוא נניח 10-15 דקות בקצב קליל שלא קשה לך

• פותח/ת השרשור
זה משהו שיותר כדאי להתייעץ איתו לדעתי עם מאמן שמכיר אותך

אל תרוץ עד שאין כלום ב"טנק" תנסה לכוון לדרגת קושי 6 מקסימום 7 להתחלה

בוא נניח 10-15 דקות בקצב קליל שלא קשה לך

חשבתי תחילה לרוץ קילומטר בקצב סביר, לא קל ולא קשה. לקחת זמנים.
מה אפשרי לעשות שבוע הבא מבחינת התקדמות?

חשבתי תחילה לרוץ קילומטר בקצב סביר, לא קל ולא קשה. לקחת זמנים.
מה אפשרי לעשות שבוע הבא מבחינת התקדמות?
אם זה יותר לסיבולת לב ריאה אז עדיף למדוד לפי זמן
וקילומטר כמה כבר יקח לך? 8 דקות? אפשר להתחיל מפה אם אתה ממש לא בכושר, ואז להעלות 300 מטר כל שבוע

• פותח/ת השרשור
אם זה יותר לסיבולת לב ריאה אז עדיף למדוד לפי זמן
וקילומטר כמה כבר יקח לך? 8 דקות? אפשר להתחיל מפה אם אתה ממש לא בכושר, ואז להעלות 300 מטר כל שבוע

האמת שאני רוצה להיכנס לכושר, כמו שאמרתי מתאמן כרגע אימוני כוח בפארק. בזמן האחרון שהלכתי לשם (מרחק של 20דק'+-) כאב לי בצד ואמרתי זהו. מקווה שעניתי על השורה הראשונה. יכול להיות שזה יקח פחות מ10 דקות, כך אני אתחיל. אצלי יהיה קל יותר להעלות ב500 מטר כל שבוע. זה בסדר?.

האמת שאני רוצה להיכנס לכושר, כמו שאמרתי מתאמן כרגע אימוני כוח בפארק. בזמן האחרון שהלכתי לשם (מרחק של 20דק'+-) כאב לי בצד ואמרתי זהו. מקווה שעניתי על השורה הראשונה. יכול להיות שזה יקח פחות מ10 דקות, כך אני אתחיל. אצלי יהיה קל יותר להעלות ב500 מטר כל שבוע. זה בסדר?.
כן סבבה
500 מטר נשמע קצת הרבה אבל תראה איך מרגיש, אם זה לא קשה מדי אז אפשרי, תוודא שאתה ממש על דרגת קושי 6 גג 7, אל תלך קשה מדי על ההתחלה

תרוץ חופשי, למה אתה דואג יותר מדי?
כאבי ברכיים שנובעים מפעילות אירובית (ריצה/אליפטי/אופניים) הם תוצאה של עומס יתר.
כל עוד אתה נשאר בעומס מתון לא רק שאתה בסדר גמור, זה אפילו בריא וכדאי, רוץ על זה.

• פותח/ת השרשור
כן סבבה
500 מטר נשמע קצת הרבה אבל תראה איך מרגיש, אם זה לא קשה מדי אז אפשרי, תוודא שאתה ממש על דרגת קושי 6 גג 7, אל תלך קשה מדי על ההתחלה

סגור. שאלה אחרונה.
בשביל מה אני אמור לקחת את הזמנים למרות שזה נשמע ברור מאליו?.
הרי אם אני לוקח זמן לקילומטר ואני כל אימון משתפר ז"א שהנתון של הקילומטר לא יעזור כ"כ בעתיד אני צודק?
@Ben2648 אשמח שתענה גם, הבנתי את התגובה, תודה:).
סגור. שאלה אחרונה.
הרי אם אני לוקח זמן לקילומטר ואני כל אימון משתפר ז"א שהנתון של הקילומטר לא יעזור כ"כ בעתיד אני צודק?

כל אימון משפר את המרחק הכוונה.

סגור. שאלה אחרונה.

כל אימון משפר את המרחק הכוונה.
לא הבנתי כלכך
אם אתה מסתבך אז תעשה מה שאני עושה - תלך לפי זמן ולא מרחק

• פותח/ת השרשור
אז ככה:
אני אמור לקחת זמנים לפי מרחק.
למשל 1KM - 3:20 לדוגמא.
בשביל מה אני אמור לקחת את נתון הזמן הזה אם מאימון לאימון אני אמור להעלות את מרחק הריצה שלי?.
האימון היום יהיה 1KM, האימון הבא יהיה 1.5KM וכך הלאה, בשביל מה לקחתי את הנתון הראשון?, מה הוא נותן לי?.
מקווה שאני ברור יותר.

@Ben2648 @LironR

לגבי התשובה שלך לירון, אני לא אסתבך, אני רוצה לדעת מה המרחק שלי.
מה המרחק אותו אני רץ.

אז ככה:
אני אמור לקחת זמנים לפי מרחק.
למשל 1KM - 3:20 לדוגמא.
בשביל מה אני אמור לקחת את נתון הזמן הזה אם מאימון לאימון אני אמור להעלות את מרחק הריצה שלי?.
האימון היום יהיה 1KM, האימון הבא יהיה 1.5KM וכך הלאה, בשביל מה לקחתי את הנתון הראשון?, מה הוא נותן לי?.
מקווה שאני ברור יותר.

@Ben2648 @LironR

לגבי התשובה שלך לירון, אני לא אסתבך, אני רוצה לדעת מה המרחק שלי.
מה המרחק אותו אני רץ.
קילומטר ב3:20 זה ממש מהיר ונשמע כמו all out
אמרנו שאתה עושה את זה בקצב איטי jogging

לגבי השאלה הראשונית שלך, אין משהו לא בריא במרחק או משטח מסוים בריצה. רק להתאמן בהתאם למצבך הנוכחי, הוותק והמטרות שלך.
שאלת איך להתחיל להתאמן אבל לא הגדרת מטרות.
בדרך כלל מתחילים מציבים מטרה של 5 ק"מ.
לשם כך אפשר לקבל הדרכה במסגרת קבוצתית או אישית, ואופציה נוספת ופופולרית נקראת אפליקציה חינמית בשם C25K- ראשי תיבות של (בטטת) כורסה ל5 ק"מ.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
לגבי השאלה הראשונית שלך, אין משהו לא בריא במרחק או משטח מסוים בריצה. רק להתאמן בהתאם למצבך הנוכחי, הוותק והמטרות שלך.
שאלת איך להתחיל להתאמן אבל לא הגדרת מטרות.
בדרך כלל מתחילים מציבים מטרה של 5 ק"מ.
לשם כך אפשר לקבל הדרכה במסגרת קבוצתית או אישית, ואופציה נוספת ופופולרית נקראת אפליקציה חינמית בשם C25K- ראשי תיבות של (בטטת) כורסה ל5 ק"מ.
בהצלחה

תודה על המענה.
התחלתי בריצה של קילומטר. לאחר התייעצות עם מאמן החלטתי לעבור לרוץ לפי זמן, אתחיל מ10 דקות. כל שבוע אעלה 2 דק וכך אתקדם. תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית