הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם ריצות ארוכות מפרקות שריר?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
אם בנוסף לשלושה אימוני כוח אני משלב בשבוע גם ריצה ארוכה אחת (של 12-15 ק"מ) – יש סיכוי שיתבצע פירוק של שריר? כמובן בהנחה שאני מכניס מספיק חלבון, מחזיר את הקלוריות שנשרפו וישן מספיק.

• פותח/ת השרשור
לא, תעשה חיפוש, היו מספיק דיונים בנושא.
רגע לפני שפתחתי את הנושא הזה הסתכלתי על אחד ישן מלפני 4.5 שנים שהגבת בו. מה הסיכוי חחח.

בכל מקרה, לפי מה ש-@kotzer רשם (מצורף קובץ) כן עלול להתבצע פירוק של שריר בריצה.

קבצים מצורפים

• IMG_20201014_153846.jpg
    IMG_20201014_153846.jpg
    KB 70.5 · צפיות: 47
  • פותח/ת השרשור
אם אתה מבצע ריצה עצימה על הבוקר אז עדיף שכן, לאכול משהו קטן.
אז תקן אותי אם אני טועה – אין שום בעיה עם שילוב של אירובי במקביל לאימוני כוח כל עוד אני לא מרגיש שההתאוששות שלי נפגעת מכך.

אז תקן אותי אם אני טועה – אין שום בעיה עם שילוב של אירובי במקביל לאימוני כוח כל עוד אני לא מרגיש שההתאוששות שלי נפגעת מכך.
נכון, רק הערה קטנה אם אתה רץ כדי לפתח כושר אירובי ריצה אחת (או אירובי ארוך אחר) לא תספיק ועדיף לפחות פעמיים בשבוע.
אם אתה רץ למען חיטוב או סתם בשביל הכיף אז תהנה.

• פותח/ת השרשור
נכון, רק הערה קטנה אם אתה רץ כדי לפתח כושר אירובי ריצה אחת (או אירובי ארוך אחר) לא תספיק ועדיף לפחות פעמיים בשבוע.
אם אתה רץ למען חיטוב או סתם בשביל הכיף אז תהנה.
רץ בשביל הכיף, בשביל הבריאות, ועל הדרך יהיה נחמד לשפר סיבולת לב-ריאה, אבל זה לא קריטי ולא באותה עדיפות כמו להעלות מסת שריר. יכול להיות שפשוט אשלב בשבוע ריצה ארוכה אחת ועוד 2 ריצות קצרות יותר של כ-5 ק"מ.

ריצה לא מפרקת שריר, פשוט קשה להשתפר בכוח ולבנות הרבה מסת שריר כשיש עוד משהו שמשפיע על ההתאוששות. יש גם תיאוריות לגבי פיתוח במקביל של כמה סוגי סיבי שריר אבל זה כבר סיפור אחר.
שורה תחתונה אין לך מה לדאוג

• פותח/ת השרשור
ריצה לא מפרקת שריר, פשוט קשה להשתפר בכוח ולבנות הרבה מסת שריר כשיש עוד משהו שמשפיע על ההתאוששות. יש גם תיאוריות לגבי פיתוח במקביל של כמה סוגי סיבי שריר אבל זה כבר סיפור אחר.
שורה תחתונה אין לך מה לדאוג
כדאי להמעיט בריצות אם המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה? רוצה לציין שאני לא מרגיש פגיעה בהתאוששות בגללן.

כדאי להמעיט בריצות אם המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה? רוצה לציין שאני לא מרגיש פגיעה בהתאוששות בגללן.
יכול להיות שזה יהיה מומלץ, לא לוותר לחלוטין, אבל פשוט לא לבצע באותה אינטנסיביות או תדירות, ומומלץ לבצע אותן אחרי או לחלוטין בנפרד מאימון הכוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית