נק' מוניטין:
-6
- 76
- 1
אם בנוסף לשלושה אימוני כוח אני משלב בשבוע גם ריצה ארוכה אחת (של 12-15 ק"מ) – יש סיכוי שיתבצע פירוק של שריר? כמובן בהנחה שאני מכניס מספיק חלבון, מחזיר את הקלוריות שנשרפו וישן מספיק.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רגע לפני שפתחתי את הנושא הזה הסתכלתי על אחד ישן מלפני 4.5 שנים שהגבת בו. מה הסיכוי חחח.לא, תעשה חיפוש, היו מספיק דיונים בנושא.
אז כדי למנוע פירוק שריר יש צורך לאכול לפני הריצה?זו שאלה שונה,אני שאלתי לגבי ריצה על הבוקר על קיבה ריקה.
אם אתה מבצע ריצה עצימה על הבוקר אז עדיף שכן, לאכול משהו קטן.אז כדי למנוע פירוק שריר יש צורך לאכול לפני הריצה?
אז תקן אותי אם אני טועה – אין שום בעיה עם שילוב של אירובי במקביל לאימוני כוח כל עוד אני לא מרגיש שההתאוששות שלי נפגעת מכך.אם אתה מבצע ריצה עצימה על הבוקר אז עדיף שכן, לאכול משהו קטן.
נכון, רק הערה קטנה אם אתה רץ כדי לפתח כושר אירובי ריצה אחת (או אירובי ארוך אחר) לא תספיק ועדיף לפחות פעמיים בשבוע.אז תקן אותי אם אני טועה – אין שום בעיה עם שילוב של אירובי במקביל לאימוני כוח כל עוד אני לא מרגיש שההתאוששות שלי נפגעת מכך.
רץ בשביל הכיף, בשביל הבריאות, ועל הדרך יהיה נחמד לשפר סיבולת לב-ריאה, אבל זה לא קריטי ולא באותה עדיפות כמו להעלות מסת שריר. יכול להיות שפשוט אשלב בשבוע ריצה ארוכה אחת ועוד 2 ריצות קצרות יותר של כ-5 ק"מ.נכון, רק הערה קטנה אם אתה רץ כדי לפתח כושר אירובי ריצה אחת (או אירובי ארוך אחר) לא תספיק ועדיף לפחות פעמיים בשבוע.
אם אתה רץ למען חיטוב או סתם בשביל הכיף אז תהנה.
כדאי להמעיט בריצות אם המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה? רוצה לציין שאני לא מרגיש פגיעה בהתאוששות בגללן.ריצה לא מפרקת שריר, פשוט קשה להשתפר בכוח ולבנות הרבה מסת שריר כשיש עוד משהו שמשפיע על ההתאוששות. יש גם תיאוריות לגבי פיתוח במקביל של כמה סוגי סיבי שריר אבל זה כבר סיפור אחר.
שורה תחתונה אין לך מה לדאוג
יכול להיות שזה יהיה מומלץ, לא לוותר לחלוטין, אבל פשוט לא לבצע באותה אינטנסיביות או תדירות, ומומלץ לבצע אותן אחרי או לחלוטין בנפרד מאימון הכוחכדאי להמעיט בריצות אם המטרה העיקרית שלי היא היפרטרופיה? רוצה לציין שאני לא מרגיש פגיעה בהתאוששות בגללן.