עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
נפח מזון גדול יותר...השאלה היא איך להגיע לגירעון קלורי. אני כל הזמן רעבה .
לחשב את הקלוריות של המזון שאת מכניסה(אפליקציה myfitnesspal/גוגל), ואחרי שחישבת כמה קלוריות את צריכה לאכול(כמו שאמרו לך פה למעלה), אז תאכלי את הכמות קלוריות האלו(כמו שאמרו זה לא חובה לשקול, אבל הכרחי, במיוחד לחיטוב/חיטוב מתקדם)השאלה היא איך להגיע לגירעון קלורי. אני כל הזמן רעבה .
אז לעשות הרבה ספורט? .
כל ארוחה את יכולה להכניס סלט ירקות.השאלה היא איך להגיע לגירעון קלורי. אני כל הזמן רעבה .
אז לעשות הרבה ספורט? .
תאכלי פשוט מאכלים שמשביעים אותך יותר ביחד עם הארוחות שלך כמו ירקות דלי קלוריות. תנסי פשוט לבנות תפריט שמתאים לקלוריות שאת צריכה ואז פשוט תנסי לאכול את זה וכשאת עדיין רעבה תאכלי איזה מלפפון למשל ואז תראי איך זה הולך.השאלה היא איך להגיע לגירעון קלורי. אני כל הזמן רעבה .
אז לעשות הרבה ספורט? .
שיר את חושבת שארוחות קטנות גורמות להשמנה?
כי מאוד יכול להיות שזה מה שכנראה גרם לי להשמין אם ככה .
לאכול יותר קלוריות משאת צריכה יגרום.שיר את חושבת שארוחות קטנות גורמות להשמנה?
לא. ממש לא.שיר את חושבת שארוחות קטנות גורמות להשמנה?
ממש לא. מאזן קלורי חיובי גורם לעלייה במשקל ולא שום דבר אחר.דברים אחרים יכולים לשנות את יחס העליה במשקל - למשל עם פחות חלבון בתזונה עליה תהיה יותר שומן מאשר מסת גוף רזה, אבל האם תהיה עליה, ירידה או הישארות על אותו משקל נקבע אך ורק מהמאזן הקלורי. כמות הארוחות היא עניין של נוחות. לי מאד נוח למשל לאכול 3 ארוחות ביום וזהו כי אני שונא לאכול הרבה לאורך היום, אבל יש הרבה אנשים שיותר נוח להם לאכול 6-7 ארוחות ביום. זה עניין של העדפה ונוחות.שיר את חושבת שארוחות קטנות גורמות להשמנה?
לא. ממש לא.
כמו שאמרו פה זה שאלה של גירעון/עודף קלורי.
אני רואה את הנושא כך: כדי לרדת במשקל אני צריכה להיות בגירעון, וכדי להצליח לתחזק את הגירעון הזה, בטח אם מדובר לטווח הארוך יותר מימים ספורים, אני רוצה שיהיה לי נוח ונעים עם זה.
אם זה בא בסבל, חוץ מזה שזה יפגע בי המישורים אחרים בחיים, זה יעכב אותי מלהשיג את המטרה שלי לרדת במשקל.
עכשיו, אני משתפת רק את הניסיון האישי שלי. לכל אחד עובד משהו אחר. אם כי לגבי דברים מסויימים יש קונצנזוס, וחלקם עובדים לרוב האנשים, אני בעיקר רוצה לשתף בדרך חשיבה שאני חושבת שהיא מועילה.
רק לפני כן אקדים ואומר שאישית בחרתי לספור קלוריות כדי לקבל מקסימום מידע ומקסימום שליטה בתהליך. זה אומר לשקול ולמדוד מה שאוכל ולהתנהל עם מייפיטנספאל (האפליקציה). לי זה מתאים, עובד ושווה את הטרחה. זה עובד טוב בעיקר כשאת לא רוצה להגביל את עצמך מקבוצת מזונות שלמים (כמו למשל בדיאטות קיטו, פליאו, אטקינס וכיו"ב) ובעיקר בזמן שעוד אין לך יכולת להעריך בצורה מהימנה את הצריכה הקלוריות שלך. גם אם את לא מתכוונת לספור קלוריות כל חייך הייתי ממליצה לך לעשות זאת חמישה ימים בשבוע במשך השבועיים הקרובים (או אם את מוצאת את זה נוח ואפשרי, כל יום בשבועיים האלו). זה ייתן לך המון בלקבל מושג על איפה את עומדת ומה סדר הגודל של הצריכה הקלוריות שלך. אם תראי שזה בסדר לך להתנהל ככה (דורש כמובן כמה ימי הסתגלות) אולי תבחרי להמשיך עם זה. וגם אם לא, בחוויה שלי זה פוקח עיניים, להבין כמה אני באמת אוכלת, ובעיקר, להתחיל להבין את המחיר של כל בחירה תזונתית שלי.
עד פה זו הייתה הקדמה.
[הופה. שכחתי להוסיף, שבד בבד עם ניטור הצריכה הקלוריות אני רוצה גם לקבל פידבק אמין מהמשקל שלי. אם אני צורכת כמות קלוריות קבועה כלשהי, ולא עולה ולא יורדת במשקל, סביר להניח שזה הנייטרלי שלי (אוסיף פה שבמקרים מסויימים יש סבירות לא קטנה שגם אם אעלה לאט ובצורה מבוקרת זה יישאר הנייטרלי שלי. זה נכון בעיקר בזמן של גירעון אגרסיבי מדי שהגוף נכנס למוד חסכוני מאוד, ובלי לשים לב את כמעט לא זזה כי אין אנרגיה, והכל נהיה איטי יותר. ואז כשאת מעלה את הקלוריות את עשויה לראות גל נוסף של ירידה במשקל, או לחילופין לראות שאת מעלה קלוריות ולא עולה במשקל. אבל לא רק במקרה הזה זה יכול לקרות). אם המשקל יורד סימן שאת בגירעון, אם עולה - עודף. כחלק מהקו שנקטתי בו, באופן אישי מעדיפה להישקל כמעט כל יום ולראות מגמה. זאת כי המשקל נתון להרבה סטיות, ובעיקר כנשים שמועדות יותר מגברים לאגירת נוזלים מסיבות שונות, כך שנכונות להיות הרבה סטיות. ואם אני נשקלת רק פעם בשבוע זה עשוי להיות מקור מידע לא מהימן מספיק.
אם אין לך רקע של הפרעת אכילה או משהו קרוב לזה הייתי ממליצה לך בשבועיים האלו שאת מנסה להבין מי נגד מי ואיפה את באמת עומדת, להישקל כחמישה ימים בשבוע (בבוקר מייד אחרי עשיית צרכים לפני אוכל ושתייה, עדיף בלי בגדים) כדי להבין את הסטיות האלו שאני מדברת עליהן ואיך דברים מסויימים משפיעים עליהם (מלא פחמימות ונתרן ביום שלפני שמביאים לאגירת נוזלים, מחזור, סטרס, עצירות, סתם ארוחה כבדה מאתמול שעוד יושבת במערכת העיכול ונשקלת יחד איתך), ללמוד לא להיבהל, ולהבין שמה שמשנה לך זו המגמה. הממוצע השבועי אם נקרא לזה כך].
עכשיו אנחנו בנקודה שאת יודעת מה הולך, יודעת להעריך בגדול כמה קלוריות שווה מנה מסוימת של מאכל שמופיע תדיר בתפריט שלך, יודעת מהי הצריכה הקלוריות שלך והאם את בנייטרלי/גירעון/עודף. וכמובן שאת יכולה להתאים את הבחירות שלך לפי המידע שאת אוספת, ואם יש צורך אז להוריד עוד את הצריכה הקלוריות, או לחילופין להגדיל את ההוצאות בגין פעילות גופנית, עד שאת מגיעה לגירעון שמביא אותך לקצב ירידה מתון (0.5-1% ממשקל גופם בשבוע).
בנקודה הזו נכנס הנושא שפתחתי איתו, ושבעניינו נכתבה ההודעה הקודמת שלי:
היה שלב שבו הרגשתי שאני נשברת. אני כל היום סביב אוכל, כל היום רעבה על אף שאוכלת, כל היום חושבת על אוכל. כל ההתעסקות הבלתי פוסקת..
ההתעסקות+הרעב+התחושה שזה תופס יותר מדי מקום מהחיים שלי תסתכלו אותי נורא. רגע לפני שהחלטתי להפסיק פניתי לחשוב בצורה תכליתית -
הבעיה המרכזית שלי: רעב. איך אני פותרת אותה?
ראיתי שמה שהשתנה בשבוע הזה הוא שאכלתי במנות קטנות לאורך כל היום. ואילו אני אדם שצריך את הארוחה הגדולה פעמיים שלוש ביום, ולהרוויח את השובע לשעות ארוכות כמו גם את השקט והחופש מהתעסקות תכופה באוכל. לי זה עובד ככה. כל אחד ומה שעובד לו. אז הדבר הראשון היה לחזור לדפוס אכילה שנכון יותר לגוף ולנפש שלי. אז בזה פתרתי חלק גדול מסייעת הרעב ואת רוב התסכול שבא מהתעסקות מרובה טכנית ומחשבתית באוכל. חלבון והרבה ירקות זה משהו שברור לי שתורם לשובע שלי. בנוסף לזה, באופן אישי מכירה את עצמי ויודעת שפחמימה לרוב פותחת לי את התיאבון ואת הרעב וגורמת לי לרצות לאכול יותר. אז עבורי זה להפחית בפחמימה, וגם לדחות את הצריכה שלה לערב, אחרי שהכנסתי את רוב הערכים שלי ואני רואה שאני יחסית שבעה ונינוחה אז יש לי מקום להכניס דברים פחות יעילים חח..
גם הנושא של הצום לסירוגין, או דחיית ארוחת הבוקר, שבא בזמן שהייתי גירעון מאוד גדול, ועזר לי ממש, זה כי אני מכירה את עצמי כאחת שבאופן טבעי ורגיל תמיד היה קשה לה לאכול בבוקר, אז למה לא לרכב על הגל הזה?
תכלס:
1. תקראי את כל המאמרים שקישרו לך פה.
2. כשאת מבינה את העקרונות תחשבי איך נכון לך ליישם אותם בחיים שלך לפי הנטיות וההעדפות שלך כך שיהיה לך נוח ונעים עם זה.