הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
בדיקת טכניקה אחרי כמה ליטושים אצל מאמן אונליין
כרגע מבצע שילוב של היפרטרופי ובודבילדינג
ההדליפט האחרון מלפני שבוע
127.5*7
2×120*7
RM9
3 סטים עם יותר חזרות עקב חוסר בפלטות( השבוע הגיע לי עוד פלטות אז יש אופציה להוסיף משקללל ואולי להפחית בחזרות!!)

בעקרון האשכול הטכניקה אני שולח גם למאמן סתם רציתי גם לשתף אתכם

הפלטות בלאי יש לי כרגע םתטוץ חדשות שהגיעו לפני כמה ימים באמפרים אז זה אמור לסדר את התזוזה של המוט בכל סטאפ

(רק למי שיש קישור יכול לראות את הסרטון)

המוט לא נמצא במרכז כף הרגל כשאתה מתחיל למשוך. זאת אומרת, הוא לפעמים ממוקם שם כשאתה מסתדר ואז אתה בועט אותו קדימה בזמן שאתה מוריד אגן וכתוצאה מכך מושך מקדימה למרכז כף הרגל.

בנוסף הייתי מקצץ זמן בין חזרות, אתה יותר מידי מתבחבש שם. כנס לסט אפ, קח אוויר ודחוף את הרצפה.

ובמשקלים כאלה הייתי מעדיף שתעבוד באחיז רגילה ולא ישר תתחיל במשולבת, אבל בלי היכרות קשה לקבוע אם זה הזמן בשבילך להחליף אחיזה או לא.

הייתי ממליץ לך להסתכל ביוטיוב על
5 step deadlifts
ולנסות ליישם.

• פותח/ת השרשור
המוט לא נמצא במרכז כף הרגל כשאתה מתחיל למשוך. זאת אומרת, הוא לפעמים ממוקם שם כשאתה מסתדר ואז אתה בועט אותו קדימה בזמן שאתה מוריד אגן וכתוצאה מכך מושך מקדימה למרכז כף הרגל.

בנוסף הייתי מקצץ זמן בין חזרות, אתה יותר מידי מתבחבש שם. כנס לסט אפ, קח אוויר ודחוף את הרצפה.

ובמשקלים כאלה הייתי מעדיף שתעבוד באחיז רגילה ולא ישר תתחיל במשולבת, אבל בלי היכרות קשה לקבוע אם זה הזמן בשבילך להחליף אחיזה או לא.

הייתי ממליץ לך להסתכל ביוטיוב על
5 step deadlifts
ולנסות ליישם.
תודה כן מסכים איתך כל פעם שאני יורד אני נותן מן דחיפה קטנה כזאת למוט העירו לי על כבר
לגבי המיקום גם בזה אתה צודק אבל הפלטות בלאי קצת עזרו למוט להשתגע לי שם עכשיו יש לי םלטות יותר טובות אז אנע מקווה שזה יעזור

לגבי האחיזה - במשקל הזה ברגע שאני אוחז אחיזה רגילה אני יכול אולי לעשות 3 חזרות אני צריך לעבוד על האחיזה ובגלל שאני לא מתכוון להתחרות אז אני לא רוצה שזה יאט אותי בהתקדמות לפעמים אני משתמש ברצועות גם האחיזה שלי חלשה יחסית

שים מגנזיום, ובצע כמה חזרות שאתה מצליח באחיזה רגילה ותוך כדי הסט תחליף למשולבת.

מבחינתי דדליפט זה גם תרגיל לאחיזה, ובמשקלים כאלה לא הייתי ממהר ישר לזרוק את האחיזה הרגילה.

תשיעיות זה בהחלט סט ארוך ובעייתי לאחיזה, אבל לפחות את ההתחלה הייתי מתחיל ברגילה כדי לאפשר לה להתחזק.

@StrongEnough
דעתך על דדליפט עם trap bar?

מעתיק לך משהו שכתבתי בעבר-

הטראפ באר הוא מוט שמשתמשים בו בעיקר לביצוע דדליפט. ההבדל מדדליפט שמבוצע במוט רגיל, הוא שבטראפ בר אנחנו נמצאים בין המשקל, ולא מאחוריו, והמשקל נמצא בדיוק מעל מרכז כף הרגל, המקום החזק ביותר שלנו.

הטראפ בר מאפשר עבודה עם גב ישר ומאונך יותר ומוריד סטרס מהגב התחתון (הורדת סטרס מגב תחתון היא לא תמיד יתרון, השאיפה היא ליצור גב תחתון חזק), מה שיכול להיות טוב לאנשים מבוגרים עם כאבי גב, והוא גורם לעבודת שרשרת קדמית חזקה יותר. הארבע ראשי עובד חזק מאוד בניתוק הטראפ באר מהרצפה, יותר מאשר בדדליפט רגיל.
הטראפ באר הוא יותר קל ללימוד מאשר הדדליפט הרגיל וגם פה יש לו יתרון.

המוט מגיע בדרך כלל עם אופציה לעבוד עם אחיזה גבוהה ואחיזה נמוכה. אני ממליץ כמובן לעבוד באחיזה הנמוכה במידה ואין בעיה שלא מאפשרת.

מבחינת תכנון אימונים- לפווארליפטר שהמטרה היא דדליפט יותר חזק, כנראה שהייתי משתמש בטראפ באר רק ב"off season", אם בכלל, בעיקר לשם קצת גיוון, הורדת עומס וחיזוק ארבע ראשי.

למתאמנים רגילים שמגיעים ללא בעיה בריאותית הייתי מנסה לעבוד קודם כל עם מוט רגיל. הקושי בלשמור את המוט קרוב אל מרכז הכובד עם מוט שנמצא מלפנים לגוף זה עבודה קשה וחשובה ואם אפשרי לבצע דדליפט רגיל הייתי מעדיף את זה. כמובן שיכול להיות מצב בהם עדיף, גם מבחינה פיזית וגם מנטלית (מתאמן ללא סבלנות ללימוד טכני, עדיף לי שיעבוד עם טראפ באר מאשר שלא יעבוד בכלל) לעבוד עם טראפ באר ולא עם מוט רגיל, וצריך להתאים את המוט לסיטואיציה ולהבין את הכוח והאפשרויות שיש לנו עם השימוש בטראפ באר.

אם אתה נחתך ברגליים, זה אומר שאתה מושך את המוט אחורה. זה לא אמור להיות ככה.

תחשוב למשוך את המוט ישר למעלה, ולא אחורה ולמעלה. הוא אמור להיות במגע עם השוקיים, אבל לא לגרום לך לדמם.

הבעיה העיקרית היא שאתה שוכח מהברכיים, אתה מאפשר להן לברוח אחורה כי זה פשוט הדבר שקורה אצלך אוטומטית. תתעקש להשאיר אותן איפה שהן וזה ייתן לך הרבה יותר דחיפה מהרגליים

הבעיה העיקרית שלך היא שאתה מתמקם בסט אפ ולא מתכווץ בסט אפ.
סט אפ זה לא רק להתיישב למטה לפוזיציה. אתה צריך להרגיש את ההאמסטרינג מתוח, לאטס מכווץ על ידי לקיחת השכמות אחורה ולמטה, לסובב את הקוואדס החוצה ולמשוך את הסלאק מהמוט. אתה לא עושה את אף אחד מאלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית