הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

חולשה/ירידת מתח אחרי אימון

nbaron

משתמש פעיל
535
114
נק' מוניטין:
426
535
114
בתקופת הקורונה מתאמן בבית, אימונים אינטנסיבים יותר מהמכון, קניתי הבייתה מכשירים למרתף (האישה הרשתה והקצתה לי חצי מרתף על חשבון הגימבורי) וכל אימון שעה - שעה ורבע. אחרי האימון אני נוהג לעשות מקלחת קרה או בריכה כדי להירגע ונוהג לאכול אחרי אימון חזה עוף ובטטה או שיק חלבון עם הרבה שיבולת שועל ופירות קפואים.
עד לפה הכל בסדר.
חצי שעה אחרי האימון אני "בהיי" כתוצאה מהאימון הטוב שהיה...

אח"כ שהולך לשכב לנוח מרגיש עייפות מטורפת וחולשה.... האם טבעי ? מה ניתן לעשות בנדון?
בדיקות דם לא גילו כלום, רמות טסטוסטרון 15 (בנורמה לבחור בן 45) נמצא במאזן קלוריות נייטראלי ואוכל 6 ארוחות ביום 180 גרם חלבון (שוקל90 קילו)

אולי יש לך אימון יתר
תסמונת אימון היתר - Over-training syndrome – ויקירפואה
מוזמן לקרוא פה מה זה אומר, יכול להיות שהדופק נשאר גבוה הרבה זמן אחרי האימון?
בכל אופן, בעייני להוריד אינטנסביות מהאימונים. אם הבדיקות דם תקינות ולא חסר לך ברזל (המוגלובין פריטין) ושאר המדדים וזה קורה רק אחרי אימון, אז צריך לקחת קצת צעד אחורה..

אם העייפות מופיעה לא רק אחרי אימונים - כן רצוי להמשיך לבדוק

@nbaron
קטונתי כן ואיני רופא.
מכיר את זה מקרוב
הדרך הכי טובה לבדוק היא הורדת עומס באימונים
ולהתאושש כראוי(לישון,לאכול,וכו)
תן לזה צאנס
לקח לי המון! המון! זמן למצוא את התבנית שאוכל להתאים לה(אצלי יש מחסור בטסט)

קודם כל, אחרי אימון עושים מקלחת חמה, ולא קרה.
אם אתה לא מרגיש חולשה בזמן האימונים, הביצועים שלך טובים, אתה אנרגטי ומתקדם באימונים - אימון יתר זה לא המקרה.
בקשר לחולשה, אם אתה מרגיש ככה כבר תקופה, זה שווה בירור מעמיק. יכול להיות שטבעי, יכול להיות שלא - קשה לאבחן אותך מבין השורות.
אתה סובל מלחץ דם נמוך?

• פותח/ת השרשור
ראשית תודה על התשובות, מתקדם באימונים באופן קבוע, משקלים ממש גבוהים, האימון מתבצע כל יום בין 17:30 ל 18:30 לאחר 4 ארוחות, (נשארו 2 ארוחות לאחר מכן) קראתי שבדרכ אחרי אימון טוב משתחררים אנדרופינים ושההשפעה שלהם עוברת מרגישים עייפות...מתאמן תמיד 3 ימים רצוף ויום מנוחה, מקלחת קרה דוקא עוזרת להזרים את הדם ומקלחת חמה קצת מרדימה...אין חוסרים בבדיקות דם אבל בתור בחור בן 45 סובל מעייפות כרונית למרות שישן כ 8-9 שעות בלילה(שינה לא רציפה!)

מקלחת קרה דוקא עוזרת להזרים את הדם ומקלחת חמה קצת מרדימה

בדיוק ההיפך, קור מעכב זרימת דם. חום מרחיב את כלי הדם ומאפשר זרימת דם טובה יותר.
בקשר לעייפות/חולשה, הייתי מנחש שיש לך CFS שמאוד אופייני לגילאי 40+, תקרא קצת על Chronic Fatigue Syndrome.
זה לא משהו שקל לאבחן, בדרך הקונבנציונלית רופא צריך לשלול סיבות אחרות כדי להגיע לאבחנה.
תרגיש טוב חביבי!

• פותח/ת השרשור
בקשר לעייפות/חולשה, הייתי מנחש שיש לך CFS שמאוד אופייני לגילאי 40+, תקרא קצת על Chronic Fatigue Syndrome.
זה לא משהו שקל לאבחן, בדרך הקונבנציונלית רופא צריך לשלול סיבות אחרות כדי להגיע לאבחנה.
תרגיש טוב חביבי!
תודה אבדוק, אבל יוצא לי יותר ויותר לראות ספורטאים כדורסלנים וב ufc שאחרי אימונים נכנסים לאמבטיית קרח לצרכי התאוששות, זה לא סותר את מה שרשמת ?

תודה אבדוק, אבל יוצא לי יותר ויותר לראות ספורטאים כדורסלנים וב ufc שאחרי אימונים נכנסים לאמבטיית קרח לצרכי התאוששות, זה לא סותר את מה שרשמת ?

מקלחת קרה זה כיף, היא מעירה אותך וגם לה יש יתרונות מסוימים, אחד מהם הוא הפחתת כאבי שרירים שאת זה אפשר לקשר לספורטאים שציינת.
מקלחת חמה תורמת לתפקוד המודינמי, מאיצה את זרימת החמצן בגוף ומעולה להרפיית השרירים, לכן זה בדיוק מה שהגוף שלנו צריך לאחר אימון.

מצרף אשכול שמצאתי בעניין -
מקלחות קרות הורסות את בניית השריר

• פותח/ת השרשור
כלומר אם הבנתי אותך נכון, במידה ואין כאבי שרירים ומה שמעניין זה התאוששות נטו כלומר עידוד התאוששות מומלץ אחרי אימון מקלחת חמה ?

כלומר אם הבנתי אותך נכון, במידה ואין כאבי שרירים ומה שמעניין זה התאוששות נטו כלומר עידוד התאוששות מומלץ אחרי אימון מקלחת חמה ?

בהחלט, מקלחת חמה בגבול הסביר. אין צורך בזמן ממושך עם טמפרטורה גבוהה מדי... זה כבר עלול להזיק

• פותח/ת השרשור
תרגיש טוב חביבי!
הראתי לאשתי את מה שרשמת וציינתי בפניה שאולי זו הבעיה שלי היות שסובל מעייפות כרונית...היא ענתה לי שאם היא תעיר אותי באמצע הלילה לסקס העייפות תיעלם לכן אני לא סובל מהבעיה סליחה מכל הילדים שעוד לא הגיעו לגיל ואני מדבר סינית עבורם

הראתי לאשתי את מה שרשמת וציינתי בפניה שאולי זו הבעיה שלי היות שסובל מעייפות כרונית...היא ענתה לי שאם היא תעיר אותי באמצע הלילה לסקס העייפות תיעלם לכן אני לא סובל מהבעיה סליחה מכל הילדים שעוד לא הגיעו לגיל ואני מדבר סינית עבורם

🤣
כל האשכול הזה ובסוף אשתך היא הבעיה... מזל שהיא גם הפתרון. יאללה, תשברו קירות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית