הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש או אין אלוהים, מהכי הדעה הכי חזקה שלכם

• פותח/ת השרשור
לגיטמי... וזכותך.
בסופו של דבר מה שחשוב זה להיות בן אדם טוב.
למשפחה שלך , לחברים שלך , לשכנים שלך.
לכבד אחד השני.

זאת האמונה שלי.

חשוב למי? על פי אלוהים אתה עדיין תלך לגיהנום עם כל זה. ואלוהים נמצא מעליך....אם הוא קיים 😛

תראה אני לא תלית שכולה תכלת
אבל אני עושה מה שאני יכול
הורי כלל לא שומרים מאומה(אוכל וכו)
ואני כן
בוא נוריד רגע הגדרות
ונלך למשפט הכי יפה בעולם חיה ותן לחיות
הכי פשוט והכי מדויק
אנחנו כבר ב2020 הגדרות זה פסה

חיה ותן לחיות משפט מטומטם, בלי הגבלות (גם אם שונות ומשונות) עלול להתעורר כאוס. ושוב, אתה שוכח אבל שאם אתה נותן לבן אדם כופר להמשיך להיות כופר (אפילו מבני משפחתך) הוא ילך לגיהנום, איך אתה חי עם זה? נניח הילד שלך לא מאמין ואתה כן..אתה שומר תורה ומצוות והוא לא. איך אתה מתמודד עם זה? איך אתה ממשיך עם החיים שלך כרגיל אם אתה מאמין בגיהנום וגן עדן? ''אה טוב זה עולם הבא....זה משהו אחר''? חיה ותן לחיות, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה בלה בלה זה משפטים של אתאיסטים. אתה לא יכול לטעון את זה בתור דתי אלא אם כן אתה צבוע / פסיכופת..אתה בעצם אומר, טוב תלכו לגיהנום..טוב בן שלי תעשה מה שאתה רוצה, גיהנום יחכה לך אחר כך.

אני מכבד את האחר
גם אם יאכלו לידי לא כשר אני בסבבה עם זה
גם אם יתפללו למכה לידי אני בסבבה עם זה
ובאשר לגיהנום או גן עדן
מה שיוצא אני מרוצה

• פותח/ת השרשור
חחחח.. אתה מתיימר לשלוח את כולם לגיהנום...

האיום שלך מפחיד אותי באותה צורה כמו שאני אגיד לך שאתה תדרוך בצואה של חד קרן..
🤣

עוד לא הבנת שזה היה משחק תפקידים? אמרתי לך כבר, אני משחק איזה תפקיד שאני רוצה בדיונים האלו...אני לא מאמין בלב שלם באף אחד מהם. כל מה שאני עושה זה משחק את התפקיד ומנסה לסתור את הצד השני. אני יכול לשחק גם את הג'וקר וגם את באטמן. אבל מכיוון שאני משחק תפקיד אני אענה לך שלא התיימרתי לשלוח לגיהנום, התגובה למעלה טענה שאם אתה מאמין בגיהנום ואתה לא כופה את הדת על אחרים, אתה די פסיכופת, כי בסופו של דבר אם אתה מאמין בזה בלב שלם (שיש אלוהים, גן עדן, גיהנום וכו') ואתה מאפשר לאנשים שקרובים וחשובים לך ללכת בדרך שאתה חושב שתגרום להם למצוא את עצמם בגיהנום לאלתר, אתה חרא של בן אדם. בן אדם טוב שמאמין בזה בלב שלם היה מתעקש ומנסה לעשות מה שאפשר ולא אומר ''חיה ותן לחיות''. זו כל הנקודה.

היית נותן לבן משפחה שלך לדפוק את הראש בקיר 50 פעם עד שיוצא לו דם מהראש ''חיה ותן לחיות'' או שהיית מתערב וכופה עליו להפסיק? וזו דוגמה הרבה הרבה הרבה פחות חמורה. אם אתה חי עם עצמך כרגיל למרות שאתה יודע (או חושב שאתה יודע) לאיזו דרך מסוכנת הקרובים שלך מובילים את עצמם..אתה פסיכופת או שאתה לא מאמין בלב שלם, כי אם אתה לא מאמין בלב שלם אתה יכול להעיף את זה מהמודע שלך ולהמשיך בחייך.

הדיון הכי חרוש, מיותר ולעוס..כזה שמסתיים בלהסכים על שלא להסכים.
כל אחד והאמונה שלו.

אבל לשאלתך,
מבחינתי - ברור שאין אלוהים.
סהכ פרי הדמיון המפותח של האדם ואמונה פרימיטיבית שמתגלגלת המון דורות.

אבל כל הקטע ש"לאיים" על אתאיסטים עם גיהנום זה טיפשי, הם לא מאמינים בזה ובשבילם אין כלום אחרי המוות, זה כמו שאני אאיים עליך עם וולדמורט מהארי פוטר.

ובנושא:
upload_2020-10-30_3-48-22.png

כולנו כופרים, פשוט אני כופר בדת אחת יותר 🙄
יש אלפי אלים ואלפי דתות, מה גורם לך לחשוב שהאחד שההורים שלך מאמינים בו הוא "הנכון"?

בינתיים 2 אנשים נטולי דת בשרשור, נראה שאצטרך לקחת את התפקיד הדתי עוד פעם..
שאלת על אלוהים עכשיו אתה כותב על דת. אני לא רואה קשר בין אלוהים לדת.

ובכללי לדעתי דיונים כאלה די מיותרים, אני לא רואה איך מישהו משתכנע שמה שהוא האמין בו או לא האמין בו עד עכשיו זו טעות. להיפך, זה סתם גורם לאלה לחשוב שההם טיפשים ולאלה לחשוב שההם טיפשים לשלישיים לחשוב שכולם טיפשים וכו'.
אבל לבריאות וזה 😉
זה הכל דיונים חסרי תועלת
אכן, בגלל זה לא הבנתי מה הטעם לפתוח פוסט על זה
חיה ותן לחיות משפט מטומטם, בלי הגבלות (גם אם שונות ומשונות) עלול להתעורר כאוס. ושוב, אתה שוכח אבל שאם אתה נותן לבן אדם כופר להמשיך להיות כופר (אפילו מבני משפחתך) הוא ילך לגיהנום, איך אתה חי עם זה? נניח הילד שלך לא מאמין ואתה כן..אתה שומר תורה ומצוות והוא לא. איך אתה מתמודד עם זה? איך אתה ממשיך עם החיים שלך כרגיל אם אתה מאמין בגיהנום וגן עדן? ''אה טוב זה עולם הבא....זה משהו אחר''? חיה ותן לחיות, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה בלה בלה זה משפטים של אתאיסטים. אתה לא יכול לטעון את זה בתור דתי אלא אם כן אתה צבוע / פסיכופת..אתה בעצם אומר, טוב תלכו לגיהנום..טוב בן שלי תעשה מה שאתה רוצה, גיהנום יחכה לך אחר כך.
אני מאמין שלעשן סיגריות זה אחד הדברים הגרועים שבן אדם יכול לעשות לגוף שלו, זה יותר מאמונה גם כי יש ראיות ממשיות לנזק. אני מכיר אנשים שמאוד אכפת לי מהם שמעשנים, נורא חבל לי על זה אבל אני לא יכול לגרום להם להפסיק. בעצמי עישנתי בערך מגיל 15 עד אחרי צבא, מגיל 17-18 ההורים ידעו, זה כאב להם בטירוף אבל לא הצליחו לגרום לי להפסיק.
זה חיה ותן לחיות

טיעון מאוד מאוד חלש לא אשקר לך, אל תחשוב בשביל אלוהים. לשפוט את אלוהים ישירות זה תמיד טיעון חלש..מי אתה? מה אתה? אתה הולך נגד ישות עליונה, משהו כל יכול. באיזו דרך אתה חושב שאתה מבין את דרכו? תחשוב שנניח יש לך 110IQ (זורק) יש אנשים עם 150IQ והם משמעותית יותר חכמים מאנשים עם 110IQ ואז יש את אלוהים, שזה כמובן הדבר הכי חכם וחזק שקיים. למה אתה חושב שאתה יכול לשפוט את ההחלטות שלו?
אם אתה מנסה להוכיח שאין אלוהים, לך על דרכים אחרות. בגדול זה בלתי אפשרי כן? אלוהים אמר, אלוהים עשה, אלוהים תמיד היה קיים. אין כאן ניצחון כי דתיים באים עם טיעון מאוד מפושט וחזק. חזק בקטע של הם מסופקים ממנו לא משנה מה.
הטיעון שלך אם כבר חלש מאוד, אם אתה יכול לטעון מה חשוב לאותו אל אתה לא יכול באותה נשימה לומר שאי אפשר להבין את אותו אל. ובכלל, אם אתה רוצה לבוא בטענה שאנחנו לא צריכים להבין אותו, אבל פשוט חשוב להבין את הדברים שחשובים לו, אז הוא לא אמור לצאת כשאותן הנחיות ברורות מפורשות לרעה או פשוט לא מתקיימות? הרי זה היה מספיק חשוב לו להתגלות כדי לומר את זה, אבל זה לא מספיק חשוב לו לראות שזה מתקיים? ותכלס, אם אותו אל יוצא מהמאורה הקוסמית שלו כדי לומר לנו לא לאונן הוא יכול לצאת ממנה גם לדברים אחרים

תראה אני לא תלית שכולה תכלת
אבל אני עושה מה שאני יכול
הורי כלל לא שומרים מאומה(אוכל וכו)
ואני כן
בוא נוריד רגע הגדרות
ונלך למשפט הכי יפה בעולם חיה ותן לחיות
הכי פשוט והכי מדויק
אנחנו כבר ב2020 הגדרות זה פסה

אני לא סובל את המשפט הזה... ברור שגנבים ורוצחים נענשים, על זה כולם יסכימו איתך. הבעיה היא במחלוקות אחרות.
צבא , הקצאת שטחים לבתי כנסת, אוטובוסים בשבת. איך המשפט ״חיה ותן לחיות״ פותר פה את הדילמה?! הוא לא.. זה חרטא.
אגב *טלית אחי

חיה ותן לחיות
פותר כמעט הכל
קח דוגמא בני ברק - רמת גן
בוא בזמן שברמת גן עושים חאפלות בערב שישי
עוברים אנשים מבני ברק בסיום התפילה ,ואפילו אם זה מפריע להם לא עושים מאומה.
יש אוטובוסים לים מתוך גבול רמת גן בני ברק,ושוב תושבי בני ברק(זועפים כן!) אבל לא עושים מאומה.
שיש בבני ברק הוצאת ספר תורה,ויש חסימת כבישים,לא תשמע תושב רמת גן אחד! שיצפצף לעבור עם הרכב.

הפתרון הוא כיבוד האחר
*טלית צודק קיבלתי

אתה תמים לחשוב שיש אספקט אחד של הדת שאתה לא משלם עליו

לא נראלי הוא משלם על כל עמותות הצדקה והעזרה. כמעט כל פעם שגוף מסויים עוזר בחינם ובאהבה, זה גוף דתי - חרדי
חיה ותן לחיות
פותר כמעט הכל
קח דוגמא בני ברק - רמת גן
בוא בזמן שברמת גן עושים חאפלות בערב שישי
עוברים אנשים מבני ברק בסיום התפילה ,ואפילו אם זה מפריע להם לא עושים מאומה.
יש אוטובוסים לים מתוך גבול רמת גן בני ברק,ושוב תושבי בני ברק(זועפים כן!) אבל לא עושים מאומה.
שיש בבני ברק הוצאת ספר תורה,ויש חסימת כבישים,לא תשמע תושב רמת גן אחד! שיצפצף לעבור עם הרכב.

הפתרון הוא כיבוד האחר
*טלית צודק קיבלתי

בעיר שלי יש גם דתיים וגם חילונים (70 אחוז דתיים) איך האידיאולוגיה של חיה ותן לחיות פותר פה את הדילמה לגבי אוטובוסים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית