הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בהתמדה על התפריט מבחינת הכנת אוכל

• פותח/ת השרשור Bamba
  • פורסם בתאריך

Bamba

משתמש פעיל
452
17
בליווי אישי
נק' מוניטין:
17
452
17
אהלן אנשים יקרים, רציתי להתייעץ לשמוע קצת מהחברה החזקים כאן איך אתם מתמידים על התפריט.
אני פשוט כרגע ערת לעבודה פחות נוחה שלא נגיש לי כלכך המזון והעסק הזה ואני צריך להתחיל להכין אוכל בקופסאות לפי ארוחות להמשך השבוע.
עניין אותי לשמוע מתאמנים שעובדים בעבודות כאלה פיזיות בחוץ או בכללי בלי איזור נוח לארוחות, לשמוע כמה טיפים איך אתם שומרים על התפריט, לכמה זמן מאש אתם מכינים אוכל ומה מכינים, מה לוקחים מה מעדיפים לשמור לערב\בוקר מבחינת הארוחות, אני קצת אבוד וחשוב לי לשמור על שגרת התפריט שלי פשוט לא טוב כלכך בתכנון של הדברים האלה.
נגיד חזה עוף, אורז, חביתות, מוצרי חלב, סלטים\ירקות, שייק חלבון, איך אתם מנהלים את הארוחות שלכם? הכל מכינים מראש או רק צהריים ובוקר וערב מכינים בבית? (בוקר\ערב אני מתכוון יותרללפני עבודה אחרי עבודה לא בהכרח לשעות כי כל אחד מן הסתםבזמנים שונים והעיקר זה להכניס את כל המזון\קלוריות של אותו היום)

תודה חברים!!

פשוט תארגן יומיים בשבוע, למשל שבת ושלישי שבהם אתה מכין אוכל לכל השבוע

תכין לפי הערכים והכמויות שלך ותחלק לקופסאות למספר הימים שאתה צריך לקחת את האוכל לעבודה

למשל תכין ביום שבת מספיק אוכל שיהיה לך ליום ראשון, שני ושלישי, תגיע הביתה בשלישי ותכין לך מספיק אוכל שיספיק לך ליום רביעי, חמישי, שישי

מציע לך להתבסס על חזה עוף ואורז בעיקר , אתה יכןל לקחת סקופ או כמה של חלבון בשקית ולשתות במהלך היום, אתה יכול להביא טונות ... יש מלא פתרונות

אהלן אנשים יקרים, רציתי להתייעץ לשמוע קצת מהחברה החזקים כאן איך אתם מתמידים על התפריט.
אני פשוט כרגע ערת לעבודה פחות נוחה שלא נגיש לי כלכך המזון והעסק הזה ואני צריך להתחיל להכין אוכל בקופסאות לפי ארוחות להמשך השבוע.
עניין אותי לשמוע מתאמנים שעובדים בעבודות כאלה פיזיות בחוץ או בכללי בלי איזור נוח לארוחות, לשמוע כמה טיפים איך אתם שומרים על התפריט, לכמה זמן מאש אתם מכינים אוכל ומה מכינים, מה לוקחים מה מעדיפים לשמור לערב\בוקר מבחינת הארוחות, אני קצת אבוד וחשוב לי לשמור על שגרת התפריט שלי פשוט לא טוב כלכך בתכנון של הדברים האלה.
נגיד חזה עוף, אורז, חביתות, מוצרי חלב, סלטים\ירקות, שייק חלבון, איך אתם מנהלים את הארוחות שלכם? הכל מכינים מראש או רק צהריים ובוקר וערב מכינים בבית? (בוקר\ערב אני מתכוון יותרללפני עבודה אחרי עבודה לא בהכרח לשעות כי כל אחד מן הסתםבזמנים שונים והעיקר זה להכניס את כל המזון\קלוריות של אותו היום)

תודה חברים!!

הייתי מכין אחת ל2-3 ימים ושם במקרר.
לעבודה הייתי לוקח שייק / חטיף חלבון וארוחה אחת גדולה.
מגיע הביתה אוכל ארוחה קטנה ומתאמן, אחרי האימון משלים מה שנשאר.

אני מכין פעם בשבוע אוכל ל4-5 ימים חלבון ופחמימות (לפעמים גם ירקות) לערב וצהריים, זה לוקח בערך 90 דקות כולל ניקיון.

אני מחלק את זה לצהריים וערב: צהריים זה סלט, סלמון, אורז לבן, ביצה קשה, שוקולד מריר 85%.
ערב זה עוף/בקר, תפוחי אדמה/בטטה/איטריות אורז, ברוקולי/קייל/אספרגוס/קישואים/כרובית/בוק צ'וי/שעועית ירוקה.

מבחינת חלבון: 4 מנות של 300 גרם עוף (ערב), 500 גרם מינוט סטייק (ערב), 3-4 מנות של 200 גרם סלמון (צהריים), 7 ביצים קשות (צהריים).
מבחינת פחמימות: 2 מנות של 400 גרם תפוחי אדמה בתנור עם 5 גרם שמן זית ועשבי תיבול (ערב), 2 מנות של 400 גרם בטטה בתנור עם 5 גרם שמן זית ועשבי תיבול (ערב), 3-4 מנות של 150 גרם אורז לבן עם מעט שמן זית (צהריים). לפעמים מכין אטריות אורז או אחרות ללא גלוטן לערב. לפעמים אני גם מכין ירקות בתנור למספר ימים קישואים/כרובית עם מעט שמן זית ועשבי תיבול. עושה את כל החלבון במחבת עם שמן. משתמש ב10 גרם שמן קוקוס לעוף וסלמון, ומעט שמן זית למינוט סטייק.

כל מה שנשאר לעשות זה להכניס לקופסאות בערב את האוכל לצהריים ולחתוך סלט. ממליץ על Lock & Lock.

לקראת סוף השבוע מכין עוד דברים זריזים כמו כבד עוף/בשר טחון/ סרדינים/טונה/דג אחר, אורז כנראה וירקות בהתאם למה שרוצים.

אתה יכול לעשות גם שיבולת שועל במקום פחמימה אחרת, רק לא הייתי עושה בכמויות.

נערך לאחרונה:
בהיעדר זמן הייתי הולך על פחמימות כגון אורז, כוסמת, קוסקוס, פתיתים...הכנה מהירה ונשמרים טוב במקרר.
כנ״ל מבחינת חלבון. תכין לך דגים / עוף / בקר במוצ״ש שיחזיק עד שלישי. בשלישי תכין לרביעי עד שישי ואתה מסודר.
בנוסף תצטייד בטונה, חטיפי חלבון, אבקת חלבון, פרכיות וכל דבר קליל וזריז שאתה יכול לקחת on the way.

השבוע שבועיים הראשונים מעט קשים, אחכ זה ירוץ.

פעמיים בשבוע אני מכין לי תוספת מראש, נניח סיר של קינואה ועדשים כתומות.
מחשב את כל הערכים (קלוריות בלבד) ומחלץ את כמות הקלוריות למאה גרם מזון מוכן.
כשצריך תוספת, אני שוקל 300 גרם או כמה שרוצה מהכמות המוכנה מראש.
לצד זה אני מקפיא חזה עוף בשקיות אוכל (יוצא 250-350 גרם לחתיכה) וכל יומיים מוציא שתי שקיות למקרר ומכין באותו הרגע במחבת.
אוכל גם הרבה ביצים לצד התוספת של הפחמימה.
בעבודה אני לא אוכל וקופץ לבית לאכול כי החזה עוף לא טעים אם מכינים אותו מראש..
משלב גם יוגורטים (דנונה פרו), אבקת חלבון וחלב.
תפריט מאוד משעמם אבל מצליח לעמוד בו כבר חודשים וסבבה לי, זה סובייקטיבי כמובן..

אם אתה אחד שאין לו בעיה עם אוכל לא מגוון על פני כמה ימים ובא לך ליעל תהליכים, אז אתה יכול להכין סיר אורז/פסטה/כל פחמימה אחרת שבאלך בכמות שתספיק ל-3-4 ימים, ואז כל יום תכין בערב ליום שאחרי את התוספות שאתה רוצה עם זה (חלבון כלשהו וירקות).
בנוסף הייתי ממליץ על שימוש בשייקים שמכילים שומן, פחמימה וחלבון (שיהווה תחליף לארוחה מבחינת סך הערכים) - או בבוקר לפני שאתה יוצא לעבודה או שתביא איתך לעבודה אם יש לך אפשרות לאחסן במקרר או משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית