הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בגירעון קלורי ויש עלייה של 100 גרם, איך זה אפשרי?

• פותח/ת השרשור OGC
  • פורסם בתאריך

OGC

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
0
51
0
שלום,
שואל בשביל חברה שלי.

חברה שלי התחילה תהליך שהולך כנראה לקחת לא מעט זמן. עושה אימוני כוח פעמיים בשבוע, יוצאת להליכה פעם בשבוע. וכמובן מקפידה לאכול בריא, אבל יותר ממה שמקפידה לאכול בריא - מקפידה להישאר בגירעון קלוריות שלילי.

היא מודדת ושוקלת כל גרם שנכנס לה לפה.
שוקלת את עצמה כל יום כמעט באותה השעה, ללא בגדים וללא תכשיטים.

במהלך השבועיים האחרונים ראינו ירידה של כ-2 ק״ג, אולי קצת יותר.
כל יום היא שוקלת את עצמה, ובכל יום יש ירידה של 400 גרם בערך.

אבל משום מה, היום בבוקר היא קמה לשקול את עצמה, והיא ראתה עלייה של 100 גרם במשקל. איך זה הגיוני? מה היא עשתה אתמול שהוא לא בסדר?

עלייה של 100 גרם, אבל היא הייתה בגירעון קלוריות שלילי.
נשאר לה להכניס עוד פאקינג 750 קלוריות, אז אם נשאר לה 750 קלוריות שהיא לא אכלה - איך לעזאזל עולים 100 גרם במשקל?

תמיד יש סטיות וזה בסדר, 100 גרם זה כלום, שינויי נוזלים ביום יכולים להגיע להבדלים של כמה ק"ג.
גם המשקל בבוקר ובערב הוא לא אותו דבר.
בוא לא נשכח שהגוף שלנו הוא לא רובוט, ומעבר לכמות הקלוריות שהיא אכלה/שרפה יש עוד הרבה משתנים שיכולים להשפיע על המשקל.
להסתכל על מגמה של עלייה/ירידה במשקל ברמה היום-יומית זה פשוט לא נכון.

אתה סופר שמן במחבת? סירופים? רטבים? מוצרים שכתוב עליהם שיש בהם x גרם וx קלוריות אבל בפס יצור חתכו בטעות x+5 גרם מהמוצר?
קלוריות זה משהו שאפשר רק להעריך לא ניתן לספור במדויק אלא אם כן יש לך צוות מסביבך שסופר כל פיפס
ו100 גרם זה כלום, זה משקל של שתן של בוקר בערך.
בקיצור שתמשיך להיות בגירעון אני הייתי ממליץ לא לספור כל רבע קלוריה אבל ניחא, והכי חשוב להסתכל על מגמה כמו שנאמר ולא על יום אחד.

אל תשתגעו על יום אחד, תעשו ממוצע שבועי.
תמיד יש סטיות, זה נורמלי.

אם יש סטיה בממוצע השבועי, ויש עליה אמיתית במשקל. יש לחשוש לעליה בנוזלים בגלל יותר פחמימה ומלח בתזונה, או מחזור.
או שצריך להוריד יותר קלוריות.
אבל יותר מסתבר שזה נוזלים.

משקל זה דבר שמשתנה,
אני כן בעד להישקל אבל נראה(על סמך הניסוח שלך) שזה ממש אובססיבי אצלכם ופה מתחילה בעיה.

זה יכול להיות כמות מים,כפית מלח,לחץ,סטרס. אפילו חוסר שינה יכול להשפיע על המשקל.
אני תמיד בעד לעשות ממוצע שבועי בשקילות יומיות
ולא להסתכל ליום באופן נתון.
בנוסף. אל תצפו לרדת 2 קילו בשבוע/שבועיים על בסיס יום יומי.
תמיד יש ירידה מהירה במשקל בעיקר מנוזלים.
תכוונו לקצב ירידה של 0.5 - 1 אחוז בשבוע.
זו הירידה הבטוחה והאיכותית ביותר.

יהיו ימים שהיא תעלה גם חצי קילו פתאום. שלא תצפה לרדת כל יום כי אני מבטיח לך שזה לא יקרה בוודאות.
בנוסף שתדע שבזמן המחזור יהיו שינויים לא מוסברים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית