הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכנתי תפריט מה אומרים על זה? 1400 קלוריות 200 גרם חלבון

• פותח/ת השרשור badikz
  • פורסם בתאריך

badikz

משתמש מתחיל
18
4
נק' מוניטין:
4
18
4
תפריט

ארוחת בוקר:

שייק חלבון 2 סקופים - 268 קלוריות, 8 גרם פחמימה, 50 גרם חלבון

וופל חלבון - 195 קלוריות, 13 גרם פחמימה, 15 גרם חלבון

סה״כ 463 קלוריות, 21 גרם פחמימה, 65 גרם חלבון

ארוחת ביניים:

מעדן חלבון 108 קלוריות,7 גרם פחמימה 20 גרם חלבון

+

10 שקדים - 60 קלוריות, 2 גרם פחמימה

צהריים:

200 גרם חזה עוף - 330 קלוריות, 63 גרם חלבון

120 גרם אורז - 150 קלוריות, 34 גרם פחמימה, 3 גרם חלבון

סה״כ 480 קלוריות, 34 גרם פחמימה, 66 גרם חלבון

ארוחת ערב:

100 גרם חזה עוף - 165 קלוריות, 31 גרם חלבון

ארוחת ערב 2:

שייק חלבון סקופ אחד - 134 קלוריות, 4 גרם פחמימה, 25 גרם חלבון

תפריט:

1410 קלוריות, 68 גרם פחמימה, 203 גרם חלבון.

מילים שלך: "כל העצות של פנייה לאיש מקצוע תזרוק לפח". בוא תגיד לי מה המסקנה שאפשר להסיק מהמשפט הזה פרט לכך שהוא בהכרח לא צריך איש מקצוע
במקרה הזה של אדם שלא פירט כלום מעבר לרצון שלו לבנות תפריט אכן אני מחזיק בעמדתי שאין צורך באיש מקצוע ולכן לדעתי עצות לרכוש ייעוץ בנושא לא ייטיבו עם הנ״ל. בכלל לא ברור לי עדיין איך הגעת להכללה של ״אם הידע נחוץ…״
רשמתי שליווי תזונתי מקצועי ישתלם לו בטווח הרחוק, לא בהכרח רק כספית, אלא יחסוך לו תסכול וזמן שהוא ייתכן ויבזבז
שוב, למה זה נכון? אני רוצה ללמוד מתמטיקה - זה גורר שמוטב שארכוש את שירותיו של מורה פרטי על אף שכל החומר נמצא באינטרנט? לדעתי זה תלוי מקרה: אדם אינטליגנט שיש לו קצת זמן פנוי ומוטיבציה לא יצטרך, לדעתי, מורה פרטי בשלב מוקדם. לכל הפחות, מוטב שיתחיל לבד וינסה בכוחות עצמו.
להבין מה המצב הכלכלי שלו? ובמידה ויש קושי כלכלי, ניתן לגשת לייעוץ תזונתי דרך קופת החולים בעלות מינימלית של טופס 17. אני מניח שאתה מודע לאפשרות של ייעוץ תזונתי דרך קופת החולים, למה לא הצעת לו את זה אם אתה כל כך דואג מהמצב הכלכלי שלו..
כשאני נכנס לאתר אני רואה תור לעוד 4 חודשים בסביבת המגורים שלי. אכן זה עשוי לסייע לו, אבל שוב - לא הכרחי.
לאנשים שונים יש סטנדרטים שונים וצרכים שונים. מה שאתה מגדיר כ"תפריט סביר" לא בהכרח יהיה סביר למישהו אחר
מדויק לחלוטין. אולם, למה להניח ישר שהוא זקוק לתפריט מיוחד? ובפרט שהוא לא פירט מידע מטרים בנושא. הוא בסה״כ אדם שמבקש עזרה בבניית תפריט, לא שום דבר מסובך.
שוב אתה מניח שליווי תזונתי זה רק בניית תפריט וזהו
אתה מניח שהוא זקוק ל - ״ליווי תזונתי״. מדוע?
אתה בעצם אומר שללמוד לבנות תפריט לבד (שוב, כל אחד וההגדרה שלו ל "תפריט טוב") שווה ערך לליווי תזונתי על ידי איש מקצוע. לא יודע אם אתה עושה את זה בלי לשים לב או שאתה משווה בין שניהם בכוח רק כדי לצאת צודק
מאור, לפי דעתך אדם מהשורה צריך ליווי תזונתי? לאחותי מעולם לא היה ליווי תזונתי והיא בסדר גמור. למה שהוא יזדקק לליווי תזונתי?
ואתה לא יכול "לשלול על הסף" טענה של מישהו רק על סמך דעה שונה. תציג ראיות/עובדות שסותרות את הטענות שלוי ואז אתה יכול להגיד שאתה שולל אותם על הסף, אבל לשלול את הטענה שלי רק כי אתה לא מסכים איתה זה קצת מביך.
אם אתה רוצה לדון על החשיבות של היכולת ללמוד לבד בעזרת האינטרנט, אז בשמחה. נראה לי שזה פחות המקום הראוי לכך, לכן די לי בכך.
טוב לדעת "שאתה יודע" איזה שירותים אתה מציע. זה סתם נובע מחוצפה או שזו דרך נוספת (ולא עניינית) לבטל את הטענות שלי על ידי הצגתי כ"תאב בצע"? ודרך אגב, לא שזה באמת אכפת לך, אבל אני לא מרכיב תפריטים בתשלום
האם הצגתי אותך כתאב בצע? לדעתי בכלל לא. אבל - אדם שנכנס לפורום מקוון ומבקש עצה בבניית תפריט ומופנה על ידך לאיש מקצוע, האם לא ראוי לציין שאתה איש מקצוע רלוונטי לעניין שלו? יכול להיות שאני קצת נאיבי, אבל לפי דעתי זה מתבקש.
6. יש גבול לעזרה שאפשר לספק בפורום. כשמתאפשר, אני עוזר ומספק גם תשובות מפורטות כשצריך. אתה מוזמן לקרוא תגובות שלי לפוסטים אחרים. העזרה הכי טובה שאפשר לתת לפותח האשכול זה לגשת לאיש מקצוע. לבנות תפריט לבן אדם שאני לא מכיר דרך הפורום זה חוסר אחריות, אבל לא שאכפת לך
להפנות לחומרי קריאה זה חוסר אחריות? לספק עקרונות כלליים לתפריט נכון עבור אדם בריא בעל נתונים כמו של הנ״ל זה מעבר לגבול?
לפותח האשכול, כולם פה חוץ מיונתן הציעו לך לגשת לאיש מקצוע, אז תעשה את השיקולים שלך. ואם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפתוח אשכולות נוספים בפורום. עם זאת, אני משוכנע ב-100% שיונתן מבין בנושא הרבה יותר ממני והרבה יותר משאר האנשים שהגיבו לך
נקודה כללית - לא הייתי ציני בשום שלב בתגובה שלי. וההערכה שלי אליך בתחום התזונתי הייתה סופר כנה. אני יכול לספור כמה דוגמאות בהודעה אחת שבה אולי מעט חרגת מדיון ענייני. זה נראה לי פחות שייך.

אתה אולי מתנסח יפה למראית עין, אבל אתה מעלה טענות מוזרות או שאתה "מזיז את השער".

במקרה הזה של אדם שלא פירט כלום מעבר לרצון שלו לבנות תפריט אכן אני מחזיק בעמדתי שאין צורך באיש מקצוע ולכן לדעתי עצות לרכוש ייעוץ בנושא לא ייטיבו עם הנ״ל. בכלל לא ברור לי עדיין איך הגעת להכללה של ״אם הידע נחוץ…״
לדוגמה כאן, אתה מזיז את השער ובורח מהטענה המקורית שלך "לזרוק לפח את כל העצות לפנות לאיש מקצוע"

שוב, למה זה נכון? אני רוצה ללמוד מתמטיקה - זה גורר שמוטב שארכוש את שירותיו של מורה פרטי על אף שכל החומר נמצא באינטרנט? לדעתי זה תלוי מקרה: אדם אינטליגנט שיש לו קצת זמן פנוי ומוטיבציה לא יצטרך, לדעתי, מורה פרטי בשלב מוקדם. לכל הפחות, מוטב שיתחיל לבד וינסה בכוחות עצמו.
אני רוצה ללמוד רפואה, וכל המידע שאני צריך זמין באינטרנט. אם אני אלמד כל מה שלומדים בתואר לרפואה אז זה אומר שאני יכול לטפל בעצמי מבחינה רפואית?

כשאני נכנס לאתר אני רואה תור לעוד 4 חודשים בסביבת המגורים שלי. אכן זה עשוי לסייע לו, אבל שוב - לא הכרחי.
אז זה אומר שכולם יחכו ארבעה חודשים? אני רואה שיש תור לעוד שבועיים.

מדויק לחלוטין. אולם, למה להניח ישר שהוא זקוק לתפריט מיוחד? ובפרט שהוא לא פירט מידע מטרים בנושא. הוא בסה״כ אדם שמבקש עזרה בבניית תפריט, לא שום דבר מסובך.
למה להניח את זה? כי אם היה קיים תפריט גנרי שמתאים לכולם אז העבודה הייתה הרבה יותר קלה. תקרא את התשובה שאור כתב לך ואולי תבין.

מאור, לפי דעתך אדם מהשורה צריך ליווי תזונתי? לאחותי מעולם לא היה ליווי תזונתי והיא בסדר גמור. למה שהוא יזדקק לליווי תזונתי?
אם אחותך לא היית צריכה ליווי תזונתי זה אומר שכולם לא צריכים? אני מכיר מאות אנשים שהרוויחו לאין שיעור מליווי תזונתי והם כולם אנשים רגילים מן השורה, אז לפי ההיגיון שלך כולם צריכים ליווי תזונתי...

אם אתה רוצה לדון על החשיבות של היכולת ללמוד לבד בעזרת האינטרנט, אז בשמחה. נראה לי שזה פחות המקום הראוי לכך, לכן די לי בכך.
לא דיברתי על זה, דיברתי על שלילת הטענות שלי על סמך דעתך האישית בלבד.

האם הצגתי אותך כתאב בצע? לדעתי בכלל לא. אבל - אדם שנכנס לפורום מקוון ומבקש עצה בבניית תפריט ומופנה על ידך לאיש מקצוע, האם לא ראוי לציין שאתה איש מקצוע רלוונטי לעניין שלו? יכול להיות שאני קצת נאיבי, אבל לפי דעתי זה מתבקש.
העלתי את זה כשאלה, לא קבעתי עובדה. אבל, שוב אתה מזיז את השער, איך הסקת שאתה יודע מה השירותים שאני מציע?
ודרך אגב, מצוין שאני דיאטן קליני מתחת לשם שלי וגם בחתימה, אז נראה לי שתחום העיסוק שלי מצוין די והותר.

להפנות לחומרי קריאה זה חוסר אחריות? לספק עקרונות כלליים לתפריט נכון עבור אדם בריא בעל נתונים כמו של הנ״ל זה מעבר לגבול?
חוסר האחריות עלה בהקשר של בניית תפריט לאדם שאני לא מכיר. נראה לי שזה היה מאוד ברור
ואיך אתה יודע שהוא בריא? אולי פספסתי, אבל לא ראיתי שהוא ציין את המצב הבריאותי שלו

אתה אולי מתנסח יפה למראית עין
תודה על המחמאה, אבל מה ההבדל בין מתנסח יפה לבין מתנסח יפה למראית עין?
אתה מזיז את השער ובורח מהטענה המקורית שלך "לזרוק לפח את כל העצות לפנות לאיש מקצוע"
בכלל לא. אני עומד מאחורי מה שאמרתי משום שדבריי הופנו כלפי המקרה המסוים של פותח האשכול. ובמקרה זה, כמו שכתבתי לא אחת, אין צורך בפנייה לאיש מקצוע. אבהיר, אם הוא יציין שניסה לרדת במשקל תקופה ונתקע / נכנס לדיכאון / נהיו לו הפרעות אכילה וכיו״ב זה מקרה אחר ועמדתי תשתנה.
אני רוצה ללמוד רפואה, וכל המידע שאני צריך זמין באינטרנט. אם אני אלמד כל מה שלומדים בתואר לרפואה אז זה אומר שאני יכול לטפל בעצמי מבחינה רפואית
אם הוא היה טבעוני (ואין לי צורך להסביר למה) אולי הייתי מקבל את האנלוגיה. עוד אני כתבתי ללמוד מתמטיקה, אבל אם כבר דנים בזה, זה יותר ללמוד דומה ללמידת היסטוריה.
אז זה אומר שכולם יחכו ארבעה חודשים? אני רואה שיש תור לעוד שבועיים.
אכן אמרתי שזו עצה טובה, אבל לא הכרחית.
למה להניח את זה? כי אם היה קיים תפריט גנרי שמתאים לכולם אז העבודה הייתה הרבה יותר קלה. תקרא את התשובה שאור כתב לך ואולי תבין.
למה להניח את זה שהוא לא זקוק להתאמה מיוחדת בתפריט? כי הוא לא פירט שום מידע שרומז לכך. אני לא קורא מחשבות, ככה נותנים עצות דרך האינטרנט ואני די בטוח שאם פותח האשכול היה בעל אתגר ספציפי הוא היה מציין זאת, ואם הוא נושא אתגר שכזה, אני מאמין שהוא יוצא מנקודת הנחה שאנחנו לא מנחשים את הרקע שלו.

לא קיים תפריט גנרי שמתאים לכולם, אבל טיפ מכוון למול התפריט שהוא כן הציע אכן אפשר לתת.
אם אחותך לא היית צריכה ליווי תזונתי זה אומר שכולם לא צריכים?
לא, ולא טענתי את זה. זה היה כדי לתת את האינטואיציה שסתם בני אדם ללא מאפיינים מיוחדים בתחום לא זקוקים לליווי תזונתי.

אני מכיר מאות אנשים שהרוויחו לאין שיעור מליווי תזונתי והם כולם אנשים רגילים מן השורה, אז לפי ההיגיון שלך כולם צריכים ליווי תזונתי...
זה שהם הרוויחו זה מצוין ואני שמח מאוד. אני פשוט לא מבין איך מהעובדה המשמחת הזאת הסקת שגם פותח האשכול ירוויח. ולא זאת בלבד, שגם הוא ״מוכרח״ לרכוש ייעוץ מהסוג הזה.
אז לפי ההיגיון שלך כולם צריכים ליווי תזונתי.
מה ההיגיון שהכתבתי שהוביל לכך?
לא דיברתי על זה, דיברתי על שלילת הטענות שלי על סמך דעתך האישית בלבד.
הבעתי אי הסכמה לדעתך האישית בעזרת דעתי האישית.
איך הסקת שאתה יודע מה השירותים שאני מציע?
איך הסקתי? כי אני יודע שאתה דיאטן קליני, ואני מעריך שדיאטנים קליניים מציעים לרכישה תפריטים וליווי תזונתי בתשלום.
ודרך אגב, מצוין שאני דיאטן קליני מתחת לשם שלי וגם בחתימה, אז נראה לי שתחום העיסוק שלי מצוין די והותר
אם כך אני חוזר בי מהנקודה הזאת. אבל, אעיר שאצלי (דרך דפדפן safety בטלפון) לא מצויין כלום בתחתית השם שלך פרט ל - ״עקוב״ - ״מנהל״. אם לוחצים על הפרטים האישיים כמובן כן מופיע. אצלם מסך אם תרצה.
חוסר האחריות עלה בהקשר של בניית תפריט לאדם שאני לא מכיר. נראה לי שזה היה מאוד ברור
ואיך אתה יודע שהוא בריא? אולי פספסתי, אבל לא ראיתי שהוא ציין את המצב הבריאותי שלו
הוא ביקש חוות דעת. לא בנייה של תפריט. איך אני יודע שהוא בריא? ההנחה היא שככל והוא לא מציין אחרת הוא בריא. ואם הוא אינו, ולא אומר דבר על כך, עליו להניח שמוצע לו בפורום אינטרנטי טיפים שמופנים לאדם בריא.
לדעתי זאת נקודה מאוד ברורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית