הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בכתף בעקבות הנפות כתפיים לצדדים – קרה למישהו?

Soviet Onion

משתמש מתחיל
76
1
נק' מוניטין:
-6
76
1
התרגיל הזה פשוט מרגיש רע, וקשה לי להאמין שעשיתי אותו עם טכניקה לא נכונה כי אין פה יותר מדי איך להסתבך. הנפח לא היה גבוה בכלל – 12X3 ל-5 קילו בכל יד. באימון שאחרי הרגשתי חזק את הכתף השמאלית בבנץ' אז הפסקתי באמצע כדי לא להיפצע, ועל אוברהד פרס שתכננתי לעשות אחר"כ כבר ויתרתי. מתכנן עכשיו שבוע לא להתאמן כדי לתת לכתף להתאושש קצת.

יש כאן מישהו שקרה לו משהו דומה עם התרגיל הזה של הנפות לצדדים? כדאי לוותר עליו לגמרי (לבינתיים לפחות)?

כמובן שיש סיכוי שהכאב בכתף הוא לא בגלל זה אלא בגלל הבנץ' או משהו אבל זה פחות סביר.

יכול להיות טכניקה לקויה או משקל גבוה מדי, אתה לא אובייקטיבי כלפי עצמך ולכן הכי טוב זה לבקש מאחרים שיראו איך הטכניקה.

אולי זה גם עומס יתר מתמשך של יותר מדי לחיצות ודברים לכתפיים, אולי הפציעה באה בכלל מהבנץ' בגלל טכניקה לקויה, לככ הרבה מתאמנים יש טכנקיה לקויה בבנץ' בארץ, זה מאוד נפוץ

יכול להיות גם שזה דלקת, תראה בהמשך הימים איך ההרגשה, אם זה מחמיר, התנפחות מסויימת וכו׳..

גם אני חוויתי כאבים מהנפות לצדדים. לכל אחד מאיתנו יש מבנה גוף שונה וכתוצאה מכך תרגילים מסויימים שאנחנו יכולים לעשות ותרגילים אחרים שיובילו לפציעות גם אם הטכניקה למראית עין נכונה.לדוגמא, הרבה אנשים לא מסוגלים לבצע סקוואט באופן בטוח בגלל חוסר גמישות. הם מתעלמים מהקליקים המוזרים שמגיעים מהברכייים שלהם במהלך התנועה וממשיכים עם התרגיל עד שהם נפצעים.

כאב זה אינדיקטור מאוד חשוב. כל תרגיל שגורם לך לכאב לא בריא במפרק, צריך להישקל מחדש. אם הטכניקה שלך סבירה, פשוט תחליף לוריאציה אחרת. יש המון תרגילים שאני יודע שאני לא מסוגל לבצע ללא כאב, ולכולם מצאתי וארציות לא פחות יעילות שלא גורמות לי לאף כאב. לפעמים השינוי יכול להיות מאוד מינורי כמו אולי פטישים במקום כפיפת מרפקים- ולפתור לגמרי את הכאב.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות טכניקה לקויה או משקל גבוה מדי, אתה לא אובייקטיבי כלפי עצמך ולכן הכי טוב זה לבקש מאחרים שיראו איך הטכניקה.

אולי זה גם עומס יתר מתמשך של יותר מדי לחיצות ודברים לכתפיים, אולי הפציעה באה בכלל מהבנץ' בגלל טכניקה לקויה, לככ הרבה מתאמנים יש טכנקיה לקויה בבנץ' בארץ, זה מאוד נפוץ
הטכניקה בבנץ' נכונה אני מאמין. ראיתי קצת סרטונים ויישמתי את הדגשים שלהם (כתפיים אחורה ולמטה, עיניים מול המוט והורדה שלו לחלק התחתון של החזה). ליתר ביטחון אני אצלם את עצמי ואשווה את הסרטון שלי ליוטיוב.

גם אני חוויתי כאבים מהנפות לצדדים. לכל אחד מאיתנו יש מבנה גוף שונה וכתוצאה מכך תרגילים מסויימים שאנחנו יכולים לעשות ותרגילים אחרים שיובילו לפציעות גם אם הטכניקה למראית עין נכונה.לדוגמא, הרבה אנשים לא מסוגלים לבצע סקוואט באופן בטוח בגלל חוסר גמישות. הם מתעלמים מהקליקים המוזרים שמגיעים מהברכייים שלהם במהלך התנועה וממשיכים עם התרגיל עד שהם נפצעים.

כאב זה אינדיקטור מאוד חשוב. כל תרגיל שגורם לך לכאב לא בריא במפרק, צריך להישקל מחדש. אם הטכניקה שלך סבירה, פשוט תחליף לוריאציה אחרת. יש המון תרגילים שאני יודע שאני לא מסוגל לבצע ללא כאב, ולכולם מצאתי וארציות לא פחות יעילות שלא גורמות לי לאף כאב. לפעמים השינוי יכול להיות מאוד מינורי כמו אולי פטישים במקום כפיפת מרפקים- ולפתור לגמרי את הכאב.
יכול להיות באמת שהתרגיל הזה לא מתאים לי. בכל מקרה תכננתי להחליף אותו, אז נראה מה יהיה עכשיו.

עוד סיבה אפשרית שחשבתי עליה היא שאני לא ממש מקפיד על חימום בבנץ' (ובאופן כללי למען האמת), וניגש ישר לסטים ולמשקלי העבודה הרגילים. זה עלול לגרום לזה?

תודה רבה לשניכם.

הטכניקה בבנץ' נכונה אני מאמין. ראיתי קצת סרטונים ויישמתי את הדגשים שלהם (כתפיים אחורה ולמטה, עיניים מול המוט והורדה שלו לחלק התחתון של החזה). ליתר ביטחון אני אצלם את עצמי ואשווה את הסרטון שלי ליוטיוב.

יכול להיות באמת שהתרגיל הזה לא מתאים לי. בכל מקרה תכננתי להחליף אותו, אז נראה מה יהיה עכשיו.

עוד סיבה אפשרית שחשבתי עליה היא שאני לא ממש מקפיד על חימום בבנץ' (ובאופן כללי למען האמת), וניגש ישר לסטים ולמשקלי העבודה הרגילים. זה עלול לגרום לזה?

תודה רבה לשניכם.
אני יודע שאתה חושב שהיא נכונה, גם אני חשבתי שהטכניקה שלי נכונה בבנץ' וגם בסקוואט, אבל כששלחתי לכמה אנשים פה קיבלתי כאפה לפנים כמה שהיא הייתה גרועה והבנתי שהיא הייתה הסיבה העיקרית שלא התקדמתי.
עיניים מול המוט? אולי רק בסט אפ וגם זה לא בהכרח נכון, המוט צריך להיות מעל הגב העליון בתחילת התנועה, הגב העליון זו הנקודה החזקה שלך.
עדיף שתצלם ותעלה לפה או שתשלח למישהו בפרטי אם אתה מתבייש

לא חושב שהוא לא "מתאים" לך, זה תרגיל מאוד פשוט שצריך להתאמץ כדי לדפוק אותו, כמו בייספס קרל, אין הרבה מה לעשות פה חוץ מהרחקה של הכתף, לא תרגיל מסובך שצריך המון המון חזרות לתרגל כמו סקוואט או דדליפט

אפשר לפשל בכל תרגיל.

אל תמנע מביקורת. תמיד טוב לראות מהצד מה אנשים חושבים על הטכניקה שלך ולקחת ביקורות בונות. שלח את הטכניקה

אני יכול לחשוב על סיבה פשוטה- הכתף משמשת כשריר מייצב בהמון תרגילים ועובדת בחלק מהתרגילים גם כשלא רוצים לעבוד על הכתף (בנץ, מקבילים וכו)
זה ביחד עם תרגילים שאתה מבודד את הכתף גורם לעומס על השריר, וזה מתכון לדלקות. לי לפחות זה קרה פעם אחת, למזלי דיללתי בסטים השבועיים של התרגילים לכתף ולקחתי בחשבון שהכתף עובדת אצלי בהמון תרגילים + חימום טוב עם דגש על הכתפיים והכאב חלף אחריי חודש בערך (לפני זה בערך חודשיים התאמנתי למרות הכאב, טעות גדולה, למזלי לא התפתח למשהו חמור יותר)

אגב שבוע לא להתאמן? אל תאמן את הכתף זה לא סיבה לא לעבוד על שאר השרירים שלא מערבים כתפיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית