הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא יורד במשקל תחילת חיטוב

yarin150

משתמש מתחיל
100
22
נק' מוניטין:
52
100
22
היי , חזרתי להתאמן אחרי שנה בלי אימונים . השמנתי המון בתקופה הזאת .
היתי בשיא החיטוב לפני שהפסקתי להתאמן על 70 קילו
עכשיו אני 83 . אני 1.73
התחלתי חיטוב לפני שבוע , אני סופר כל קלוריה , אני על 1800-1900 קלוריות ביום לא עובר את זה , 150 גרם חלבון ביום לפחות ומקסימום 150 גרם פחמימה .
במהלך השבוע הזה חזרתי להתאמן , אני נשקל כל יום ועושה ממוצע שבועי כמובן . נכון זאת רק ההתחלה אבל אני לא רואה ירידה קל אפילו גרם אחד , המשקל נשאר על אותו משקל .
להמשיך רגיל ? הבנתי שיכול להיות שאני כן יורד באחוזי שומן אבל הגוף בונה שריר ( בתור מתאמן חוזר זה נשמע הגיוני )
או שלהוריד קלוריות ? אשמח לעזרה מאנשים שחזרו להתאמן אחרי תקופה

אם אתה בחיטוב, המטרה היא לרדת במשקל.
אם אתה לא יורד במשקל, סימן שאתה לא שורף יותר ממה שאתה מכניס.
יש לך שני אופציות כרגע:
  1. להוריד בקלוריות (אולי 200 קלוריות)
  2. להוסיף עוד קצת פעילות גופנית ( אולי שעה ביום).
אם אתה יורד בשומן ועולה בשריר, ולכן המשקל נשאר אותו דבר, זה בסדר, אבל זה לא חיטוב, זה ניטרלי.
אין בעיה להיות ניטרלי, יקח יותר זמן להוריד שומן ככה, אבל הרבה יעדיפו לקחת את הזמן וגם לבנות שריר על הדרך.

במידה וזה הכיוון שלך, תמשיך בה. אבל אם אתה רוצה לחטב ולהגיע למטרה של פחות שומן כמה שיותר מהר, תצטרך לדאוג לכך שאתה שורף יותר קלוריות ממה שאתה מכניס.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בחיטוב, המטרה היא לרדת במשקל.
אם אתה לא יורד במשקל, סימן שאתה לא שורף יותר ממה שאתה מכניס.
יש לך שני אופציות כרגע:
  1. להוריד בקלוריות (אולי 200 קלוריות)
  2. להוסיף עוד קצת פעילות גופנית ( אולי שעה ביום).
אם אתה יורד בשומן ועולה בשריר, ולכן המשקל נשאר אותו דבר, זה בסדר, אבל זה לא חיטוב, זה ניטרלי.
אין בעיה להיות ניטרלי, יקח יותר זמן להוריד שומן ככה, אבל הרבה יעדיפו לקחת את הזמן וגם לבנות שריר על הדרך.

במידה וזה הכיוון שלך, תמשיך בה. אבל אם אתה רוצה לחטב ולהגיע למטרה של פחות שומן כמה שיותר מהר, תצטרך לדאוג לכך שאתה שורף יותר קלוריות ממה שאתה מכניס.
היי קודם כל תודע על המענה .
הניטרלי שלי המינמלי שחישבתי הוא 2300 , יכול להיות אפילו יותר אבל אני הולך על המינימום .
אני אוכל 1800-1900 קלוריות ביום וסופר כל קלוריה - לכן אני בגרעון קלורי . אני מכיר את הגוף שלי , בקלוריות כאלה פעם המשקל נמוך יותר היתי יורד בשומן .
אבל כרגע אני לא יורד , השאלה מה הסיבה . כי אני כן בגרעון אני לא בניטרלי .
אני 1.73 שוקל 83 קילו ויש עלי שריר אני לא שחיף

היי קודם כל תודע על המענה .
הניטרלי שלי המינמלי שחישבתי הוא 2300 , יכול להיות אפילו יותר אבל אני הולך על המינימום .
אני אוכל 1800-1900 קלוריות ביום וסופר כל קלוריה - לכן אני בגרעון קלורי . אני מכיר את הגוף שלי , בקלוריות כאלה פעם המשקל נמוך יותר היתי יורד בשומן .
אבל כרגע אני לא יורד , השאלה מה הסיבה . כי אני כן בגרעון אני לא בניטרלי .
אני 1.73 שוקל 83 קילו ויש עלי שריר אני לא שחיף
הסיבה לא משנה.
זה יכול להיות בעיה בחישוב הקלוריות שלך, או בחישוב ההוצאה הקלוריות שלך.
אבל זה לא משנה. מה שמשנה זה שאתה לא יורד במשקל עם הספירה הנוכחית, ואם תרצה לרדת תצטרך להוריד קלוריות.

בחיטוב שלי לא ספרתי שמן טיגון וירקות, אבל זה לא היה איכפת לי, כי קיצצתי קלוריות לפי הצורך כדי לרדת במשקל.
אז גם היה רשום לי שאני צורך 1900 קלוריות, כנראה שזה היה יותר. אם הייתי מתעקש ונצמד למה שאפליקציות ואתרי אינטרנט מציעים לי לאכול, לא הייתי יורד במשקל.
כי צריך להתאים את הקלוריות למשקל שלך.

המראה משתפר?

בגלל התקופה הנוכחית אתה לא זז כמו פעם כנראה והneat שלך ירד משמעותית, אל תפחד לעלות אירובי אפילו ל40-45 וקצת ומעלה מאחר וכנראה הפעילות שלך ירדה משמעותית. לא רואה סיבה שתרד בשלב כזה של החיטוב לאיזה 1600 קלוריות,תעלה פעילות ותוודא שאתה באמת אוכל 1900 או לפחות מאוד קרוב. מה אתה אוכל? נניח תן יום רנדומלי

המראה משתפר?

בגלל התקופה הנוכחית אתה לא זז כמו פעם כנראה והneat שלך ירד משמעותית, אל תפחד לעלות אירובי אפילו ל40-45 וקצת ומעלה מאחר וכנראה הפעילות שלך ירדה משמעותית. לא רואה סיבה שתרד בשלב כזה של החיטוב לאיזה 1600 קלוריות,תעלה פעילות ותוודא שאתה באמת אוכל 1900 או לפחות מאוד קרוב. מה אתה אוכל? נניח תן יום רנדומלי

מה זה משנה מה הוא אוכל?

אם אתה לא רואה ירידה במשקל אתה לא בגרעון קלורי.

• פותח/ת השרשור
הסיבה לא משנה.
זה יכול להיות בעיה בחישוב הקלוריות שלך, או בחישוב ההוצאה הקלוריות שלך.
אבל זה לא משנה. מה שמשנה זה שאתה לא יורד במשקל עם הספירה הנוכחית, ואם תרצה לרדת תצטרך להוריד קלוריות.

בחיטוב שלי לא ספרתי שמן טיגון וירקות, אבל זה לא היה איכפת לי, כי קיצצתי קלוריות לפי הצורך כדי לרדת במשקל.
אז גם היה רשום לי שאני צורך 1900 קלוריות, כנראה שזה היה יותר. אם הייתי מתעקש ונצמד למה שאפליקציות ואתרי אינטרנט מציעים לי לאכול, לא הייתי יורד במשקל.
כי צריך להתאים את הקלוריות למשקל שלך.
אני מודד כל קלוריה , כל שמן טיגון כל ירק כל גרם שנכנס לגוף כולל שקילה במשקל מטבח . אני מכין את האוכל בעצמי , ואני לא עובר את ה 1900 קלוריות ביום לא משנה מה . לרוב אני בין 1800 ל 1900 כי אני יודע שיש סטיות ואני מנסה תמיד להיות בגרעון של 400-500 קלוריות .
ועדין לא ירדתי גרם אחד במשקל .

המראה משתפר?

כן אני זז פחות ( לא עובד בתקופה הזאת )אבל מפצה על זה באירובי 3-4 פעמים בשבוע , השרירים קצת מרגישים קשים יותר וחזקים יותר וקצת פחות נפיחות בבטן.
מה זה משנה מה הוא אוכל?

אז אני קראתי קצת ואשמח למישהו שמבין בזה , הבנתי שיש כמה אפשרויות ואחת מהן זה בגלל שהגוף לא רגיל לאימונים הוא מפריש קורטיזול שגורם לגוף לאגור נוזלים ולכן אני לא רואה ירידה במשקל . ( יש לציין שחזרתי להתאמן דיי חזק ולא התחלתי במשקלי מינימום כי היה לי קל להגיע למשקלים של 50-80 אחוז ממה שהרמתי בעבר )

מה זה משנה מה הוא אוכל?

אולי הוא לא מחשב נכון.
אני מודד כל קלוריה , כל שמן טיגון כל ירק כל גרם שנכנס לגוף כולל שקילה במשקל מטבח . אני מכין את האוכל בעצמי , ואני לא עובר את ה 1900 קלוריות ביום לא משנה מה . לרוב אני בין 1800 ל 1900 כי אני יודע שיש סטיות ואני מנסה תמיד להיות בגרעון של 400-500 קלוריות .

כן אני זז פחות ( לא עובד בתקופה הזאת )אבל מפצה על זה באירובי 3-4 פעמים בשבוע , השרירים קצת מרגישים קשים יותר וחזקים יותר וקצת פחות נפיחות בבטן.

אז אני קראתי קצת ואשמח למישהו שמבין בזה , הבנתי שיש כמה אפשרויות ואחת מהן זה בגלל שהגוף לא רגיל לאימונים הוא מפריש קורטיזול שגורם לגוף לאגור נוזלים ולכן אני לא רואה ירידה במשקל . ( יש לציין שחזרתי להתאמן דיי חזק ולא התחלתי במשקלי מינימום כי היה לי קל להגיע למשקלים של 50-80 אחוז ממה שהרמתי בעבר )
בגלל התקופה הנוכחית תגביר תדירות של אירובי זה כנראה יפתור את הבעיה.

תשמע קורטיזול לא קורטיזול אולי כן ואולי לא אני לפחות לא מכיר דבר כזה.
למשקלים שאתה מרים אין שום השפעה על הירידה שלך במשקל.
כל מה שחשוב זה calories in calories out אתה צריך להכניס פחות קלוריות ביום ממה שאתה מוציא ז"א להיות בגרעון קלורי, ונראה שאתה יודע ומכיר את העובדה המוגמרת הזו.

אם אתה רואה שאתה לא יורד במשקל, כנראה שהספירה שלך לא מדוייקת / חישוב הנייטרלי לא מדוייק.
מה שאתה צריך לעשות זה דבר פשוט וזה לקצץ עוד קצת מהקלוריות.

אני לא יודע מה הסיבה שאתה לא יורד במשקל.
אם תרצה, תשכור את שירותם של כמה מדענים בחירים, ותבקש מהם לערוך בדיקות מקיפות על גופך כדי לרדת לשורש הבעיה.

או פשוט תוריד 200 קלוריות ותראה אם זה פותר את הבעיה.

הנה דוגמה למצב שלא צריך להכיר את הבעיה כדי לפתור אותה.

תקשיב, שבוע זה לא מדד לכלום. אני במקומך הייתי נותן עוד שבוע בדיוק כמו שעשית עד עכשיו. אם תישאר באותו המשקל אז כנראה שהחישוב נטרלי שלך לא נכון ו/או אתה אוכל יותר ממה שנדמה לך.

לגביי השטויות שכתבת על הקורטיזול ✋🛑✋ . אין שום קשר...אם אתה בגרעון אתה תרד במשקל. זה עובד לי ולכלל הפורום פה ואין שום סיבה שתחשוב שאתה שונה, פשוט תיתן לזה עוד שבוע ואם אין שום שינוי תעלה את האירובי במעט / תאכל פחות.

• פותח/ת השרשור
תודה על כל התגובות , אני אתן צאנס למה שאני עושה עוד שבוע , כי אני באמת חושב שאני מעריך את הנטרלי שלי בצורה טובה וגם סופר כל קלוריה . עוד שבוע ככה . אם לא אראה ירידה אוריד קלוריות / אעלה אירובי .

• פותח/ת השרשור
עדכון : יורד במשקל בקצב טוב , באותו קלוריות שהיתי לפני .
וגם מרגיש שהתחזקתי , עליתי 3 סנטימטר בשבועיים בהיקף יד ( הזוי לדעתי ואין לי מושג איך זה קרה )

לגביי העלייה ביד קדמית אכן נשמע הזוי לעשות 3 ס״מ בשבועיים. הייתי מנחש שלא מדדת טוב באחת מהפעמים או מצב פחות סביר הוא שהכנת כל כך הרבה פחמימה שמאגרי הגליקוגן שלך התמלאו וכתוצאה מה...טוב אני בספק 😅.

לגביי הירידה, כל הכבוד. כמו שכתבתי לך וכתבו גם אחרים במצב כזה תמיד עדיף לתת עוד שבוע-שבועיים לפניי שעושים שינויים כלשהם. תן בראש אלוף:Sync-0h5y1d7:

• פותח/ת השרשור
לגביי העלייה ביד קדמית אכן נשמע הזוי לעשות 3 ס״מ בשבועיים. הייתי מנחש שלא מדדת טוב באחת מהפעמים או מצב פחות סביר הוא שהכנת כל כך הרבה פחמימה שמאגרי הגליקוגן שלך התמלאו וכתוצאה מה...טוב אני בספק 😅.

לגביי הירידה, כל הכבוד. כמו שכתבתי לך וכתבו גם אחרים במצב כזה תמיד עדיף לתת עוד שבוע-שבועיים לפניי שעושים שינויים כלשהם. תן בראש אלוף:Sync-0h5y1d7:
המאמן אישי שלי מדד אותי .. דווקא לא אכלתי המון פחמימה , אבל כנראה שזכרון שריר זה חזק כמו סטראודים , היתי 34 לפני שהתאמנתי ועכשיו 37 ( מאמין שהרבה מזה זה נוזלים בשריר ולא מסה רזה )

תשמע.. הבעיה היא כנראה גרעון קלורי שלא קיים. אתה בטוח שאתה נמצא בגרעון? כי יש סיכוי שאתה כן - ואז לדוגמה העלייה שלך יכולה לבוא לידי ביטוי בנוזלים שירדו מעצמם. לי קרה לא מעט שאכלתי ה מ ו ן נתרן ביום מסויים, נשקלתי יום אחרי והופ - 2 ק"ג יותר.
אם הבעיה היא לא בנתרן או בעודף פחמימות ביום שלפני השקילה (אני מעדיפה שקילה אחת בשבוע על ממוצע שבועי אבל שתי האופציות אחלה), כדאי שתנסה להוריד 100 קלוריות השבוע נניח/תוסיף עוד אימון/ים ותראה איך הולך. בהצלחה ;)

עריכה: הו כבר עדכנת! טוב לשמוע.
אל תשכח שלתוצאות אמיתיות לוקח הרבה מאוד זמן להגיע. 😃

• פותח/ת השרשור
עדכון :
ירידה של 5 סנטימטר בהיקף מותניים וירידה של קילו שומן כנראה .
בנוסף לוקח קריאטין בתקופה הזאת ככה שכנראה עליתי גם נוזלים ככה שנראה לי שהירידה מאוד נקיה בטח בהתחשב שהיקף מותנים ירד .
משקלי עבודה - תוך 3 שבועות חזרתי ל 80-90 אחוז מהמשקלים שהיתי בהם לפני שנה שהתאמנתי רצוף .
הוכחה שזיכרון שריר הוא קיים ומאוד חזק .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית