הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אימונים על חיזוק שרירי הרגל יכולים לשמש תחליף לאימונים על דיונה?

• פותח/ת השרשור Nje
  • פורסם בתאריך

Nje

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
כהכנה ליום סיירות צריך כביכול להתאמן המון על דיונות, הכוונה שלי שמבחינת האפקט שמקבלים כשמתאמנים על דיונות, יש אפשרות לקבל את אותו האפקט גם על ידי תרגילים שעובדים על חיזוק השרירים שעובדים חזק בדיונה?

• פותח/ת השרשור
אשמח לדעת מה ההבדל בין האפקט של עבודה על חיזוק השרירים שעובדים כשרצים כביכול בדיונה לבין פשוט לרוץ בדיונה..

אשמח לדעת מה ההבדל בין האפקט של עבודה על חיזוק השרירים שעובדים כשרצים כביכול בדיונה לבין פשוט לרוץ בדיונה..
יש פה עניין של יציבות, דפוסי תנועה, יעילות....
אבל גם מתוך זה שריצה על דיונות זה לא בדיוק דבר ספציפי, אפשר להשתפר בלי לרוץ על דיונות. אבל עדיין אתה צריך לפתח את המיומנות הזו, יכול להחמיא אבל לא להחליף

פשוט תתאמן בריצות יותר, בעלייה במיוחד
אתה יכול גם לשפר את הסיבולת של השריר על ידי ההליכון המדרגות הזה

• פותח/ת השרשור
אסביר, פשוט יש לי שין ספליט אז ריצות כואב לי ואני מעדיף לתת לזה להחלים לגמרי ואז להתאמן על דיונה אבל עד אז אני חייב להמשיך להשתפר ונגיד אימוני כוח שלא דורשים ריצה לא כואבים לי בעצם אז אותם אני יכול לעשות
שאלה נוספת ברשותכם,
אוכל לשפר גם את הסיבולת האירובית באמצעות דרך שהיא לא כוללת ריצה/אופניים, נגיד התרגיל הזה (שכחתי מה שמו) של השכיבת שמיכה עמידה קפיצה וחזרה
ואיך נגיד אוכל לשפר נגיד את הסיבולת האנ-אירובית?
זה אבוד בלי לרוץ?

אסביר, פשוט יש לי שין ספליט אז ריצות כואב לי ואני מעדיף לתת לזה להחלים לגמרי ואז להתאמן על דיונה אבל עד אז אני חייב להמשיך להשתפר ונגיד אימוני כוח שלא דורשים ריצה לא כואבים לי בעצם אז אותם אני יכול לעשות
שאלה נוספת ברשותכם,
אוכל לשפר גם את הסיבולת האירובית באמצעות דרך שהיא לא כוללת ריצה/אופניים, נגיד התרגיל הזה (שכחתי מה שמו) של השכיבת שמיכה עמידה קפיצה וחזרה
זה אבוד בלי לרוץ?

סיבולת לב ריאה יש לך מלא דרכים, סמוך קומים, קפיצית במקום, עם דילגית...

סיבולת אנאירובית לרגליים אתה יכול לחזק על ידי סקוואטים, סקוואטים על קיר..

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, ובסקוואטים וכו' עמ' לעבוד על סיבולת אנאירובית עדיף להתמקד בטווח גבוה של חזרות ופחות סטים או טווח קטן של חזרות ויותר סטים(בתוספת משקל כמובן)?

שאלה נוספת ברשותכם,
זה אבוד בלי לרוץ?
היה לי שין ספליט מאוד חמור בתקופת המסלול בצבא, יכול להגיד שאפשר להתאמן על הכאבים, על פי רופא מומחה שבדק אותי הוא אמר שזה בסדר להתאמן עליהם וצריך להתרגל לכאב.

• פותח/ת השרשור
היה לי שין ספליט מאוד חמור בתקופת המסלול בצבא, יכול להגיד שאפשר להתאמן על הכאבים, על פי רופא מומחה שבדק אותי הוא אמר שזה בסדר להתאמן עליהם וצריך להתרגל לכאב.
זה כאב שהתחיל לי לא לפני הרבה זמן עקב עומס
הרופא אמר לי לנוח מפעילויות שמובילות לכאב

כהכנה ליום סיירות צריך כביכול להתאמן המון על דיונות, הכוונה שלי שמבחינת האפקט שמקבלים כשמתאמנים על דיונות, יש אפשרות לקבל את אותו האפקט גם על ידי תרגילים שעובדים על חיזוק השרירים שעובדים חזק בדיונה?
יותר מהכושר הגופני חשוב שתבוא מוכן מנטלי, המטרה הראשית באקטים היא לגרום לך לפרוש, נקודה.
גם אם אתה תגיע לתוצאה של שלוש קילומטר בתשע דקות על דיונה חולית אבל לא תהיה חזק מנטלית אתה תפרוש, ולכן:
1) כאשר אומרים לך "המקצה הבא הוא רשות למי שרוצה לצבור כוחות", הכוונה בואו נראה מי יפרוש
2) כשאמרים שמי שמגיע אחרון יירשם אתה לא מוותר גם אם היגעת אחרון, יותר חשוב להם אחד שלא נשבר מאשר אצן
3) בראיון המטרה הראשית היא להוציא אותך מהכלים, המראיינים יקטעו אותך בגסות, יוציאו אותך אדם אגואיסט ולא אידיאליסט, בשום מצב אתה לא מתעצבן, בוכה מתווכח...
זה מה שאני יכול לומר לך...

אין תירוצים
רוצה לעבור את היום סיירות? תרוץ. סקוואטים לא יעזרו אם הסיבולת שלך לא תהיה טובה.
אם יש לך שין ספלינט יש פרוטוקולים לחזור מהם יחסית מהר.

מניסיון- כדי להשתפר בריצה צריך לרוץ. לא סקוואטים, לא אופניים ולא אימוני קרוספיט יעזרו פה.

מוזמן לדבר איתי בפרטי.

• פותח/ת השרשור
אין תירוצים
רוצה לעבור את היום סיירות? תרוץ. סקוואטים לא יעזרו אם הסיבולת שלך לא תהיה טובה.
אם יש לך שין ספלינט יש פרוטוקולים לחזור מהם יחסית מהר.

מניסיון- כדי להשתפר בריצה צריך לרוץ. לא סקוואטים, לא אופניים ולא אימוני קרוספיט יעזרו פה.

מוזמן לדבר איתי בפרטי.
ברור לי, הלכתי פיזית לרופא (פעם קודמת שיחת טלפון) ומסתבר שזה TE ושאני צריך לתת לזה להחלים ולקחת סידן בנתיים זה בקושי כואב ורק אם אני מתחיל לרוץ אז אני מרגיש או מניח את האצבע על נקודה מסוימת על העצם, מנסה לעבוד על סיבולת לב ריאה כמה שיותר על ידי דרכים אחרות קפיצה על חבל שכרגע אני כבר יכול לעשות, סמוך קומים וכו' ובנוסף תרגילי התנגדות כדי לחזק את הרגליים כמה שיותר כשאחזור לרוץ במיוחד ארבע ראשי שהבנתי שעובד חזק בעליות וכן גם תרגילי יציבות, בטן גב תחתון קיצר אני עושה הכל בגבול היכולת של לא להחמיר את הפציעה זה גם ממש עניין של שבוע עד שזה יחלים לגמרי אני מאמין.
מאד מקווה שזה יעזור לי כי ריצה בנתיים אני לא יכול

ברור לי, הלכתי פיזית לרופא (פעם קודמת שיחת טלפון) ומסתבר שזה TE ושאני צריך לתת לזה להחלים ולקחת סידן בנתיים זה בקושי כואב ורק אם אני מתחיל לרוץ אז אני מרגיש או מניח את האצבע על נקודה מסוימת על העצם, מנסה לעבוד על סיבולת לב ריאה כמה שיותר על ידי דרכים אחרות קפיצה על חבל שכרגע אני כבר יכול לעשות, סמוך קומים וכו' ובנוסף תרגילי התנגדות כדי לחזק את הרגליים כמה שיותר כשאחזור לרוץ במיוחד ארבע ראשי שהבנתי שעובד חזק בעליות וכן גם תרגילי יציבות, בטן גב תחתון קיצר אני עושה הכל בגבול היכולת של לא להחמיר את הפציעה זה גם ממש עניין של שבוע עד שזה יחלים לגמרי אני מאמין.
מאד מקווה שזה יעזור לי כי ריצה בנתיים אני לא יכול

מה זה TE?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית