הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההגיון מאחורי שמות הענפים

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
מה ההגיון בלקרוא לתחום בו הדגש הוא פשוט על משקל powerlifting ולתחום בו משתמשים ביותר עוצמה בשביל תרגיל קוראים weightlifting?

כי ווייטליפטינג היה ראשון, ראו משקולות מתרוממים באויר, וקראו לזה ווייטליפטינג.
כשהגיע הסקוואט לשם סקוואט ושאר תרגילים הכוח, לא החליפו את השמות, רק קראו לזה פאוורליפטינג.

אבל זה אכן שמות שגויים.

מה ההגיון בלקרוא לתחום בו הדגש הוא פשוט על משקל powerlifting ולתחום בו משתמשים ביותר עוצמה בשביל תרגיל קוראים weightlifting?

אין הגיון, אבל זה ככה שנים, אי אפשר לשנות את זה.

יש בארה"ב תחרות נוספת שנקראת STRENGTHLIFTING שזה תחרות בסקוואט, פרס ודדליפט (קונבנציונאלי).

• פותח/ת השרשור
אין הגיון, אבל זה ככה שנים, אי אפשר לשנות את זה.

יש בארה"ב תחרות נוספת שנקראת STRENGTHLIFTING שזה תחרות בסקוואט, פרס ודדליפט (קונבנציונאלי).
בדיוק חשבתי למה לא קראו לpowerlifting
Strengthlifting.
טוב, זה לא ענה לי, אני מניח שpowerlifting הומצא קודם.

מה ההגיון לקרוא לפוטבול פוטבול (כדורגל)?
הפוטבול שאני משחק נקרא פוטבול אמריקאי

הכדורגל (שגם נקרא פוטבול באיזורים מסויימים) נקרא גם soccer
אגב,יש גם פוטבול אוסטרלי (רוגבי סטייל)

בגדול תלוי איפה בעולם אתה אומר את המונח הזה

הפוטבול שאני משחק נקרא פוטבול אמריקאי

הכדורגל (שגם נקרא פוטבול באיזורים מסויימים) נקרא גם soccer
אגב,יש גם פוטבול אוסטרלי (רוגבי סטייל)

בגדול תלוי איפה בעולם אתה אומר את המונח הזה
אני יודע את כל זה 😃 סתם מעניין אותי למה פוטבול אמריקאי נקרא בכלל football אם לא משחקים בו עם הרגליים, כנ"ל פוטבול אוסטרלי אם כבר הזכרת

Like the game itself, the word “football” has foreign ancestors. Historians trace American football back to two European cousins, soccer and rugby. Both began as kicking games.

Soccer- the most popular sport in the world – was originally known as “association football.” Newspapers seeking a shorter phrase began to refer to it as “assoc.” That name was soon shortened to “soc” and then grew back a bit to “soccer.”

While rugby also began as a football game, in 1823 something occurred that changed the kicking game forever. A player named William Webb Ellis, instead of kicking the ball over the goal line, picked it up and ran it across. At first, observers didn’t know what to think. Eventually, the agreed it was a good idea. The game was played at the Rugby School and became known as rugby football, later shortened to rugby.

Both soccer-style football and rugby-style football eventually found their way to America. What resulted was an American combination of the two games. It was until much later (1906) that forward passing was allowed. So because the American game was really just another form of the European football games, it too became known as football

כי ווייטליפטינג היה ראשון, ראו משקולות מתרוממים באויר, וקראו לזה ווייטליפטינג.
כשהגיע הסקוואט לשם סקוואט ושאר תרגילים הכוח, לא החליפו את השמות, רק קראו לזה פאוורליפטינג.

אבל זה אכן שמות שגויים.
ממה שידוע לי פאוורליפטינג ותיק יותר מוויטליפטינג

ממה שידוע לי פאוורליפטינג ותיק יותר מוויטליפטינג
הם לא היו כל כך מוגדרים, סטרונגמן, וויטליפטינג פאוורליפטינג היו סוג של עירבוב כזה, אנשים חזקים היו מתחזקים בתרגיל אחד ספציפי, או בכוחם יחד.
וויטליפטינג היה ספורט שהשתמש בסקוואט כדי להצליח את התרגילים שלה, אבל פאוורליפטינג היה הראשון שלקח את הסקוואט לשם ספורט בפני עצמו, זה הגיע אחרי למיטב ידיעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית