הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה ההבדל בין לחיצה מאחורי הראש למיליטרי פרס?

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
רציתי לדעת מה ההבדל בין התרגילים האלה, והאם אני יכול להחליף בין מיליטרי פרס ללחיצה מאחורי הראש
כי זה הרבה יותר נוח לי ומרגיש לי בסדר.
אני לא מבקש שתגידו לי אל תעשה לחיצה מאחורי הראש תעשה מיליטרי פרס, אני רוצה לדעת למה.
תודה רבה

החזה מעורב פחות מאחורי הראש. על כן, המשקל שתוכל להרים יהיה יותר נמוך ותתחזק פחות.
יש גם יותר עומס על החוליות מאחורי הראש.

אם היית באמת רוצה לדעת למה היית פותח את SS וקורא. והסיבה היא (בחיים לא היית מנחש): זה שם את הכתפיים במצב לא בריא במיוחד.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, תודה רבה, והאנגלית שלי די נכה הייתי צריך לפתוח מילון וקצת התעלצלתי, סורי על זה, פעם הבאה אני יבדוק ב-SS קודם.
בכל מקרה, אתם יכולים להמליץ לי על תרגילים מורכבים לכתפיים?
למשל: חתירה בעמידה, כפיפות לצדדים בעמידה

מספיק שתעשה לחיצת כתפיים רגילה אין צורך לעשות תרגילים נוספים גם ככה זה קשה להתאושש בכתפיים.

• פותח/ת השרשור
לא לא הבנת אותי.
אני מתאמן ב-SS
וביום ראשון אני הולך לצלם את המיליטרי פרס שלי בזמן שאני בודק אם גם כשהטכניקה נכונה יש לי את הבעיה המוזרה שיש לי בכתף (כבר דיברנו על זה, כשעצם בכתף השמאלית שלי זזה) בכל מקרה
אם עדיין תהיה לי הבעיה הזאת, אני כנראה יחליף את המיליטרי פרס בתרגיל אחר לכתפיים, בנצ' פרס חיובי אני לא ישים כי זה לא תחליף 100% לכתפיים, וגם הוא יפגע לי בבנצ' פרס.
כנראה שאני יעשה חתירה בעמידה במקום המיליטרי.
בכל מקרה אני יקבע מחר תור אצל הרופאה ונראה מה היא אומרת לי ולאן היא מפנה אותי, בנתיים זה מה שאני יעשה אם מחר אחרי שאני יבדוק אם הטכניקה טובה ועדיין יהיו כאבים.
בנתיים זה סתם באוויר, בכל מקרה, יש הצעה יותר טובה מחתירה בעמידה שיכולה להיות טובה לכתפיים?

אם היית באמת רוצה לדעת למה היית פותח את SS וקורא. והסיבה היא (בחיים לא היית מנחש): זה שם את הכתפיים במצב לא בריא במיוחד.

אחי אבל ראיתי ברוטינה של Ed Coan שהוא עושה מאחורי הראש ועוד יום אחרי לחיצות
וגם קראתי בפלקס שצריך יום לבייספס

מה אתה אומר ?

אתה רואה סרטון של אחד הפאוורליפטרים הכי חזקים בעולם אי פעם ורוצה לעבוד כמוהו ?
יש תוכנית למתחילים שנקראת SS ובמקרה יש ספר שמסביר מה ולמה לעשות
אני מציע לך לקנות אותו

• פותח/ת השרשור
גבר, אני עושה SS עכשיו, תקרא מה כתבתי בהודעה שלפני ההודעה הראשונה שכתבת פה..
הבעיה שלי היא בכתף שאני לא יכול לעשות מיליטרי פרס ואני מחפש תחליף, זה הכל

גבר, אני עושה SS עכשיו, תקרא מה כתבתי בהודעה שלפני ההודעה הראשונה שכתבת פה..
הבעיה שלי היא בכתף שאני לא יכול לעשות מיליטרי פרס ואני מחפש תחליף, זה הכל

גבר, אתה עושה SS בלי לקרוא את הספר ?

למה אתה לא יכול עשות פרס ?
כשאתה עושה עם מוט ריק להרבה חזרות הכאב מחמיר ?

• פותח/ת השרשור
למה אתה לא יכול עשות פרס ?
כשאתה עושה עם מוט ריק להרבה חזרות הכאב מחמיר ?
דבר ראשון קראתי את המאמר על ה-SS בפורטל וגם ראיתי את ה-DVD
דבר שני, כשאני עושה עם מוט ריק בגלל שמהירות התנועה הרבה יותר מהירה לא מרגישים את תזוזת העצמות.
אני לא יודע להסביר מה זה, זה לא כואב, אבל כשאני מזיז את הכתף בצורה איטית כלפי מעלה (בפרס כשאני עושה RM5 לדוגמא) אז לקראת הסוף זזה לי עצם בכתף השמאלית וזה משהו מוזר רצח, וזה מרגיש לא נוח, ואז אני מחזיר את העצם למקום וממשיך אבל אני לא חושב שזה דבר טבעי, שוב אימון הבא אני ינסה בטכניקה הכי נכונה, אם זה ממשיך אני צריך פתרון זמני עד שאני יראה פיזוטרפיסט או משהו

אולי אתה מוציא אתה מרפקים לצדדים או אחורה יותר מדיי
תנסה להרים עם מרפקים קצת יותר צמודים אחד לשני ולהוציא אותם קדימה לכיוון שאתה מסתכל אליו

דבר ראשון קראתי את המאמר על ה-SS בפורטל וגם ראיתי את ה-DVD
דבר שני, כשאני עושה עם מוט ריק בגלל שמהירות התנועה הרבה יותר מהירה לא מרגישים את תזוזת העצמות.
אני לא יודע להסביר מה זה, זה לא כואב, אבל כשאני מזיז את הכתף בצורה איטית כלפי מעלה (בפרס כשאני עושה RM5 לדוגמא) אז לקראת הסוף זזה לי עצם בכתף השמאלית וזה משהו מוזר רצח, וזה מרגיש לא נוח, ואז אני מחזיר את העצם למקום וממשיך אבל אני לא חושב שזה דבר טבעי, שוב אימון הבא אני ינסה בטכניקה הכי נכונה, אם זה ממשיך אני צריך פתרון זמני עד שאני יראה פיזוטרפיסט או משהו

די בטוח שאתה לא לוחץ בטכניקה נכונה והמוט רחוק ממך/לא עולה בקו ישר אם יש לחיצה כלשהי שאתה כן מצליח מעל הראש ואת זאת לא.
הרבה לא מייחסים חשיבות לפרס אבל זה תרגיל שהטכניקה והתזמון בו(לדעתי לפחות) יותר מסובכים/קשה לשלוט בהם בצורה טובה מבנץ' או סקוואט.

החזרה הראשונה לדוג' שמתחילה מהכתף עולה ממצב של מנוחה(כמו olympic press), כמובן אפשר לבזבז את רוב האנרגיה על חזרה ראשונה בטכניקה קקה, אבל אז בחזרה 3-4 אתה נתקע ואז באמצע SS אתה עם 57 קילו ולא מצליח לעלות חודשיים ולא מבין למה חזרה רביעית-חמישית תמיד תקועות.
בחזרה 2-* צריך לדעת לנצל את הרפלקס מתיחה בתחתית ושזה יהיה מהיר מספיק כדי שהמוט יעבור את הנקודות תקיעה הנמוכות.

בקיצור גם זה תרגיל שיש מה לדעת בו, לא מספיק רק לשמור על מרפקים בחוץ.

RDTFB

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שמע, יום ראשון אני יצלם את איך שאני עושה, ואם כשאני יעלה לפה תהיה מסקנה שאני עושה בסדר, כנראה שבאמת יש לי בעיה בכתף עם התרגיל הזה, בעיה מאוד מוזרה, בכל מקרה, איזה תרגיל לכתפיים לשים במקום ב-SS?
אני יודע שצריך סקוואט- לחיצה - משיכה אבל אם אני נגיד יעשה בנצ' חיובי במקום פרס, הכתפיים שלי לא יתפתחו כמו שצריך או לפחות כמו שניתן לקבל מהפרס וגם זה יפגע לי בבנצ' פרס אז כנראה שאני ביום של הפרס יעשה שתי משיכות
משהו כמו סקוואט-חתירה בעמידה- מתח/בנט אובר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית