הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Perfect pull up form, עזרה

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
יש לי שאלה די חשובה שעניינה אותי, שואל כי גם אני עושה את התרגיל עצמו.
לכן, אשמח שמי שמכיר ומבין מה עומד מאחורי הטכניקה של התרגיל, שיגיב:).

את התרגיל, מתחילים מדד הנג. משם, צריך לעשות RETRACTION, לאחר מכן DEPRESSION, שילוב של שניהם יראה כך:
upload_2020-12-2_13-35-28.png

לאחר מכן עושים את הPULL. אני לא טועה בשלבים, נכון?. חיפשתי קצת (קצת הרבה) ביוטיוב על התרגיל, לא מצאתי המון סרטונים.
יש כאלו שאומרים לעשות רק דיפרשן, יש כאלה שאומרים לעשות דיפרשן ואז ריטרקשן, כאלה שאומרים רטרקשן ואז דיפרשן, יש כאלה שאומרים לעשות דיפרשן ולאורך הPULL להיות ברטרקשן. בנוסף, אמרו לא להפעיל את הCORE בגלל שאנחנו רוצים שיהיה מין ARCH BACK כזה. הדעות חלוקות בנוגע לרטרקשן בגלל שהמתח הוא לא HORIZONTAL EXERCISE.
מה דעתכם?.
תודה.

כל הסיבוך הזה על מתח????

מתח עושים מdead hang עד שהחזה מגיע לבר\הלסת עוברת את הבר
מסיימים בdead hang המצב שהתחלת בו
בין לבין 0 תנופה, 0 עזרה עם הרגליים או כל איבר אחר

תתלה על המוט
תכווץ שכמות ותוריד אותם למטה
תעלה(תעשה מתח) תדאג להביא את החזה לכיוון המוט
זהו אתה מסודר

כל הסיבוך הזה על מתח????

מתי לדעתך לא מסיימים בדדהנג?
@elchonon האוברטינקינג חזק ממני);

מתי לדעתך לא מסיימים בדדהנג?
@elchonon האוברטינקינג חזק ממני);

לא יודע, אני מסיים בדד הנג, ככה אני מרגיש שלא רימיתי
הרוב שאני רואה או מכיר לא מיישרים את הידיים אלא מסיימים קצת לפני היישור
זה range of motion, אני אוהב את התרגיל ומרגיש בו מיינד מאסל קונקשן הכי טוב מכל שאר השרירים+תרגילים שאני עושה. אפשר לסיים בדד הנג ואפשר לא, רק לא להגזים ולסיים בחצי הדרך

• פותח/ת השרשור
כל הסיבוך הזה על מתח????

יש לי זמן פנוי ואני רוצה להתקדם בצורה הטובה ביותר, אני אוהב להתעסק בפרטים האלו
@Whale
תתלה על המוט
תכווץ שכמות ותוריד אותם למטה
תעלה(תעשה מתח) תדאג להביא את החזה לכיוון המוט
זהו אתה מסודר

מה שאתה כתבת כאן זה הנושא של הפוסט, בערך
כתבת TO RETRACT AND DEPRESS במילים אחרות

לא יודע, אני מסיים בדד הנג, ככה אני מרגיש שלא רימיתי
הרוב שאני רואה או מכיר לא מיישרים את הידיים אלא מסיימים קצת לפני היישור
זה range of motion, אני אוהב את התרגיל ומרגיש בו מיינד מאסל קונקשן הכי טוב מכל שאר השרירים+תרגילים שאני עושה. אפשר לסיים בדד הנג ואפשר לא, רק לא להגזים ולסיים בחצי הדרך
אני לא יודע לגבי טווח תנועה, כי זה כאילו יש שני שלבים במתח, השלב של כיווץ השכמות והשלב של העלייה(כנ"ל הפוך).
הידיים ישרות כמובן, השאלה היא מתי נכון לוותר על השלב בו נותנים לכתפיים "להתרחק" מהגוף ואז שוב לכווץ שכמות וחוזר חלילה (חוץ למשל מחזרה ראשונה).

מתח זה כמו תרגיל הבנץ' פרס אבל הפוך.
אין בעיה לנתח אותו לפרטים ולנסות לעלות על כל פרט קטן כדי לשפר את הטכניקה והכוח בה.

בדומה לבנץ', הבנץ' סיים את התרגיל ברגע הזרועות ישרות, אין סיבה לצאת מכיווץ בסוף חזרה, וחלילה לשחרר את הכתפיים.
גם במתח, ברגע שהזרועות ישרות הסתיים החזרה, ואין טעם להגיע לדדהנג שאז הכתפיים משוחררות.

בשונה מבנץ' המתח מתחיל מלמטה, לכן כמו בדדליפט, חשוב להיכנס לכיווץ ופוזיציה מתאימה לפני שמתחילים.
חשוב לכווץ את הגב, הכתפיים והשכמות לפני שמושכים את הגוף למעלה.

אני חושב שכדי לענות לכל השאלות שלך @IdoCalisthenics תצטרך לנסות מה עובד עבורך, השלבים השונים יכולים להשתנות בהתאם למבנה גוף ונקודות חזקות אישיות.
לגבי כיווץ הבטן וה"כור", אני חושב שאפשר לכווץ עם גב מעוגל בדיוק כמו בנץ', זה לא סותר.

• פותח/ת השרשור
מתח זה כמו תרגיל הבנץ' פרס אבל הפוך.
אין בעיה לנתח אותו לפרטים ולנסות לעלות על כל פרט קטן כדי לשפר את הטכניקה והכוח בה.

בדומה לבנץ', הבנץ' סיים את התרגיל ברגע הזרועות ישרות, אין סיבה לצאת מכיווץ בסוף חזרה, וחלילה לשחרר את הכתפיים.
גם במתח, ברגע שהזרועות ישרות הסתיים החזרה, ואין טעם להגיע לדדהנג שאז הכתפיים משוחררות.

בשונה מבנץ' המתח מתחיל מלמטה, לכן כמו בדדליפט, חשוב להיכנס לכיווץ ופוזיציה מתאימה לפני שמתחילים.
חשוב לכווץ את הגב, הכתפיים והשכמות לפני שמושכים את הגוף למעלה.

אני חושב שכדי לענות לכל השאלות שלך @IdoCalisthenics תצטרך לנסות מה עובד עבורך, השלבים השונים יכולים להשתנות בהתאם למבנה גוף ונקודות חזקות אישיות.
לגבי כיווץ הבטן וה"כור", אני חושב שאפשר לכווץ עם גב מעוגל בדיוק כמו בנץ', זה לא סותר.

תודה על התשובה.
זה בסדר אם אעבור לNETURAL GRIP במקום על STRAIGHT BAR? אני חושב שאני אצליח יותר חזרות, הכמות חזרות שלי במתקן מתח ישר היא מאוד נמוכה, סביב 3-4.

תודה על התשובה.
זה בסדר אם אעבור לNETURAL GRIP במקום על STRAIGHT BAR? אני חושב שאני אצליח יותר חזרות, הכמות חזרות שלי במתקן מתח ישר היא מאוד נמוכה, סביב 3-4.
מה זאת אומרת "זה בסדר"?

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת "זה בסדר"?

אני חושב שהאחיזה הטבעית אם אפשר לקרוא לה ככה היא יותר כמו CHIN UP מאשר מתח ככה שהבייספס עובדות יותר מהמתח הרגיל, מעדיף להתחזק בגב ולא בידיים (מקווה שמספיק ברור)

אני חושב שהאחיזה הטבעית אם אפשר לקרוא לה ככה היא יותר כמו CHIN UP מאשר מתח ככה שהבייספס עובדות יותר מהמתח הרגיל, מעדיף להתחזק בגב ולא בידיים (מקווה שמספיק ברור)
אני עושה צין אפס בלבד והגב שלי כנראה חזק יותר משל אנשים שמרימים פחות ממני במתח כשהידיים שלהם בפרונציה.
אתה מבין לאן אני חותר?
תתחזק בתרגיל פשוט, גב עובד חזק במתח בלי קשר למנח כף היד.
השאלה האמיתית היא כנראה מדוע להתאמן במנח נייטרלי אם המטרה היא מתח רגיל. בשביל עוד חזרה? אתה חושב שזה יהיה רלוונטי בהמשך?

• פותח/ת השרשור
אני עושה צין אפס בלבד והגב שלי כנראה חזק יותר משל אנשים שמרימים פחות ממני במתח כשהידיים שלהם בפרונציה.
אתה מבין לאן אני חותר?
תתחזק בתרגיל פשוט, גב עובד חזק במתח בלי קשר למנח כף היד.
השאלה האמיתית היא כנראה מדוע להתאמן במנח נייטרלי אם המטרה היא מתח רגיל. בשביל עוד חזרה? אתה חושב שזה יהיה רלוונטי בהמשך?

הבנתי. חשבתי לעשות מן פרוגרשן כזה שבסופו אני אצליח יותר על הרגיל אבל כבר לא חשוב.
תודה!

הבנתי. חשבתי לעשות מן פרוגרשן כזה שבסופו אני אצליח יותר על הרגיל אבל כבר לא חשוב.
תודה!
שמע, אני רק אמרתי לך מה ההגיון שלי אומר.
חכה לעוד תגובות, אולי מישהו יעיר את עיננו.
אומר לך זאת,
הסיבה שאני עושה צין אפס ולא מתח, התרגיל שהתחלתי איתו, הוא הסיפוק מהטכניקה שיש לי בצ'ין אפס לעומת מתח.
כלומר, מתח מרגיש לי פחות טבעי, פחות חזק, פחות יפה.
ככה או ככה אני לא מתחרה או ברמה שזה באמת משנה ואין לי איזשהו דגש מיוחד שאני צריך,
אם כבר אלו הבייספס שבפיגור לעומת הגב.
אם אתה אוהב יותר מתח במנח "טבעי", אז אולי זה מה שצריך לעניין אותך.
חשבתי לעשות מן פרוגרשן כזה שבסופו אני אצליח יותר על הרגיל אבל כבר לא חשוב.
אוקיי, אבל למה אתה חושב שזה עובד ככה?
יכול להיות שכן, אבל זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
אני יכול רק להמליץ מה שאני הייתי רוצה בשביל עצמי, וזה עקרון הספציפיות.

תודה על התשובה.
השאלה מה המטרה שלך במתח בכלל, ומה הנקודות החלשות שלך.
אני לא אכין לך כאן תוכנית, בשביל זה יש לי מתאמנים.
אבל לנתח את הטכניקה, ולהכין תוכנית עם תרגילים ספציפיים שיעזרו לך זה הדרך שלך להתקדם במתח.

כתבתי את זה פהתכבר אני לא זוכר אם לך או למישהו אחר
תכתוב בגוגל 100pull ups ובהצלחה. אתה עושה 4 מתח אתה כבר בנקודה פתיחה טובה בלי צורך להתאמן קודם עם כיסא ואז לעבור לגומיות עד להצלחה של לעשות מתח מלא בלי תמיכה.
אתה תראה שיפור מאימון לאימון זה לא תורה מסיני

• פותח/ת השרשור
כתבתי את זה פהתכבר אני לא זוכר אם לך או למישהו אחר
תכתוב בגוגל 100pull ups ובהצלחה. אתה עושה 4 מתח אתה כבר בנקודה פתיחה טובה בלי צורך להתאמן קודם עם כיסא ואז לעבור לגומיות עד להצלחה של לעשות מתח מלא בלי תמיכה.
אתה תראה שיפור מאימון לאימון זה לא תורה מסיני

האמת שעכשיו להפוך אימון שלם לאימון מתח אני לא ככ מעוניין, אני בFBW.
מתח הוא התרגיל הראשון כי הוא הכי חשוב לי. אחריו יגיע מקבילים ואז חתירה.
שמע, אני רק אמרתי לך מה ההגיון שלי אומר.
חכה לעוד תגובות, אולי מישהו יעיר את עיננו.
אומר לך זאת,
הסיבה שאני עושה צין אפס ולא מתח, התרגיל שהתחלתי איתו, הוא הסיפוק מהטכניקה שיש לי בצ'ין אפס לעומת מתח.
כלומר, מתח מרגיש לי פחות טבעי, פחות חזק, פחות יפה.
ככה או ככה אני לא מתחרה או ברמה שזה באמת משנה ואין לי איזשהו דגש מיוחד שאני צריך,
אם כבר אלו הבייספס שבפיגור לעומת הגב.
אם אתה אוהב יותר מתח במנח "טבעי", אז אולי זה מה שצריך לעניין אותך.

אוקיי, אבל למה אתה חושב שזה עובד ככה?
יכול להיות שכן, אבל זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
אני יכול רק להמליץ מה שאני הייתי רוצה בשביל עצמי, וזה עקרון הספציפיות.

הבנתי בגדול את החשיבה של ההודעה הקודמת זה בסדר.
שאלה על האתר, איך אתה מצטט רק שורה מכל ההודעה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית