הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Perfect pull up form, עזרה

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
יש לי שאלה די חשובה שעניינה אותי, שואל כי גם אני עושה את התרגיל עצמו.
לכן, אשמח שמי שמכיר ומבין מה עומד מאחורי הטכניקה של התרגיל, שיגיב:).

את התרגיל, מתחילים מדד הנג. משם, צריך לעשות RETRACTION, לאחר מכן DEPRESSION, שילוב של שניהם יראה כך:
upload_2020-12-2_13-35-28.png

לאחר מכן עושים את הPULL. אני לא טועה בשלבים, נכון?. חיפשתי קצת (קצת הרבה) ביוטיוב על התרגיל, לא מצאתי המון סרטונים.
יש כאלו שאומרים לעשות רק דיפרשן, יש כאלה שאומרים לעשות דיפרשן ואז ריטרקשן, כאלה שאומרים רטרקשן ואז דיפרשן, יש כאלה שאומרים לעשות דיפרשן ולאורך הPULL להיות ברטרקשן. בנוסף, אמרו לא להפעיל את הCORE בגלל שאנחנו רוצים שיהיה מין ARCH BACK כזה. הדעות חלוקות בנוגע לרטרקשן בגלל שהמתח הוא לא HORIZONTAL EXERCISE.
מה דעתכם?.
תודה.

כתבתי את זה פהתכבר אני לא זוכר אם לך או למישהו אחר
תכתוב בגוגל 100pull ups ובהצלחה. אתה עושה 4 מתח אתה כבר בנקודה פתיחה טובה בלי צורך להתאמן קודם עם כיסא ואז לעבור לגומיות עד להצלחה של לעשות מתח מלא בלי תמיכה.
אתה תראה שיפור מאימון לאימון זה לא תורה מסיני
אחי תקשיב לו (דרך אגב בזכותך הורדתי את זה והאימונים שלי נהיו הרבה יותר מסודרים)
זה אחלה אפליקציה שנותנת פרוגרסיב אוברלואד כל הזמן. לפעמים זה יותר מדי, אבל לא צריך להבהל.
הורדתי גם את 150 dips אפליקציה דומה שגם על אותו רעיון. אם אני רואה בלוג שלך נכון אתה ממילא ברעיון עושה 6 סטים מתח, אז מה אכפת לך להוריד ל5?

• פותח/ת השרשור
אחי תקשיב לו (דרך אגב בזכותך הורדתי את זה והאימונים שלי נהיו הרבה יותר מסודרים)
זה אחלה אפליקציה שנותנת פרוגרסיב אוברלואד כל הזמן. לפעמים זה יותר מדי, אבל לא צריך להבהל.
הורדתי גם את 150 dips אפליקציה דומה שגם על אותו רעיון. אם אני רואה בלוג שלך נכון אתה ממילא ברעיון עושה 6 סטים מתח, אז מה אכפת לך להוריד ל5?

האמת שלא באמת ניסיתי, כתבת לחפש בגוגל אז חשבתי שזה בטח יהיה איזשהו ספר אבל זו בעצם אפליקציה, טעות שלי.
בכל מקרה, התחלתי סוג של דילואד, השבוע אני אעשה 4 סטים של 4, שבוע הבא 4 סטים של 5.
אתם חושבים שהאפליקציה תוכל לקדם אותי בצורה טובה יותר מאשר זו שאני עושה? הדילואד זה בהמלצה של מישהו מחול.
תודה. @Biggg
@Biggg עוד משהו קטן, לפני שכתבת לי על האפליקציה הזו נזכרתי בסרטון יוטיוב של אחד האנשים המדהימים בתחום הזה, 20 מתח רצוף.
אני מיד אצרף אותו, הבעיה היא שהאימון הזה מתמקד רק במתח, אני רוצה לעשות על כל הגוף, מקווה שאתה מבין את הסטירה.
מה דעתך על הסרטון?

upload_2020-12-22_12-54-30.png

האמת שאני מסתכל על הטבלה הזו ואני צוחק חח, לפי הלוג שלי, אין שום דמיון לכמות החזרות והסטים (העצימות)

סרטון קצר שיעזור לך להבין טוב :

בצורה שהוא מראה מתח לBACK GAINS זאת הצורה שדיברת, שמתחילים מDEAD HANG וכו, ויש גם צורת מתח שהוא מראה שעוזרת לMUSCLE UPS

האמת שלא באמת ניסיתי, כתבת לחפש בגוגל אז חשבתי שזה בטח יהיה איזשהו ספר אבל זו בעצם אפליקציה, טעות שלי.
בכל מקרה, התחלתי סוג של דילואד, השבוע אני אעשה 4 סטים של 4, שבוע הבא 4 סטים של 5.
אתם חושבים שהאפליקציה תוכל לקדם אותי בצורה טובה יותר מאשר זו שאני עושה? הדילואד זה בהמלצה של מישהו מחול.
תודה. @Biggg
@Biggg עוד משהו קטן, לפני שכתבת לי על האפליקציה הזו נזכרתי בסרטון יוטיוב של אחד האנשים המדהימים בתחום הזה, 20 מתח רצוף.
אני מיד אצרף אותו, הבעיה היא שהאימון הזה מתמקד רק במתח, אני רוצה לעשות על כל הגוף, מקווה שאתה מבין את הסטירה.
מה דעתך על הסרטון?

צפה בקובץ המצורף 61722
האמת שאני מסתכל על הטבלה הזו ואני צוחק חח, לפי הלוג שלי, אין שום דמיון לכמות החזרות והסטים (העצימות)

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה don't overthink וכל עוד אתה מתקדם לא משנה באיזה תצורה ומאיזה אפליקציה / תכנית / ווטאבר אתה בכיוון הנכון.
האמן לי שכל מה שאתה צריך לדעת אתה תדע עם ההתקדמות ועם הזמן.

• פותח/ת השרשור
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה don't overthink וכל עוד אתה מתקדם לא משנה באיזה תצורה ומאיזה אפליקציה / תכנית / ווטאבר אתה בכיוון הנכון.
האמן לי שכל מה שאתה צריך לדעת אתה תדע עם ההתקדמות ועם הזמן.

אני אחרי האימון, הנפח היה מאוד שונה והרגשתי טוב

מתח - 5-5-5-4-4-3 (סה"כ 30 חזרות)
מקבילים - 5-5-5-5-5-5 (סה"כ 30 חזרות)
חתירות במשקל גוף - 11-9-8
שכיבות סמיכה - 11-8-8
ג'אמפ סקוואטס - 20-20-23
כפיפות נורדיות - 5-8-9

היה מעולה, הצבתי לעצמי שכל אימון אני הולך לעשות בין 30-40 מתח ומקבילים פר אימון, על מנת לשמור על הנפח, דומה לתוכנית של דניאל ונדל.
בקיצור, המטרה היא לאט לאט להוריד את מספר הסטים ולעלות בחזרות.
לא הקפדתי כ"כ על הטכניקה במתח, הדבר היחידי שהיה מוקפד זה ACTIVE HANG, סנטר מעל הבר. עוד משהו, אני חושב שהבנתי את הקטע שלי עם מקבילים. אני חושב שהבנתי את הטכניקה. אני מרגיש הרבה הרבה יותר טוב באימון הזה מבעבר, הבנתי את הטכניקה, מקווה להמשיך כך.
מקווה שהשרירים לא יתפסו לקראת מחר.

דרך אגב, מה שכתבתי כאן הולך ללוג שלי, בגלל זה קצת השקעתי.
הבנתי את האוברטינקינג, פשוט להתאמן לפי התכנית הזו, לאכול נכון ולנוח והתוצאות יגיעו לבד.
דעתך? 😃
סרטון קצר שיעזור לך להבין טוב :

בצורה שהוא מראה מתח לBACK GAINS זאת הצורה שדיברת, שמתחילים מDEAD HANG וכו, ויש גם צורת מתח שהוא מראה שעוזרת לMUSCLE UPS

אני מכיר אותו, אתה מדבר בנוגע לכותרת? והFALSE GRIP שהוא מציג בסרטון, זה בדיוק האוברטינקינג שאני צריך להימנע ממנו.

שכיבות סמיכה - 11-8-8
ג'אמפ סקוואטס - 20-20-23
כפיפות נורדיות - 5-8-9

היה מעולה, הצבתי לעצמי שכל אימון אני הולך לעשות בין 30-40 מתח ומקבילים פר אימון, על מנת לשמור על הנפח, דומה לתוכנית של דניאל ונדל.
לא הקפדתי כ"כ על הטכניקה במתח, הדבר היחידי שהיה מוקפד זה ACTIVE HANG, סנטר מעל הבר. עוד משהו, אני חושב שהבנתי את הקטע שלי עם מקבילים. אני חושב שהבנתי את הטכניקה. אני מרגיש הרבה הרבה יותר טוב באימון הזה מבעבר, הבנתי את הטכניקה, מקווה להמשיך כך.

הבנתי את האוברטינקינג, פשוט להתאמן לפי התכנית הזו, לאכול נכון ולנוח והתוצאות יגיעו לבד.
דעתך? 😃

אני מכיר אותו, אתה מדבר בנוגע לכותרת? והFALSE GRIP שהוא מציג בסרטון, זה בדיוק האוברטינקינג שאני צריך להימנע ממנו.

עד כמה זלזלת בטכניקה במתח ובמקבילים, כלומר איך "רימית"? ובכמה מתוך החזרות?
זה חשוב כי אם נניח נתת דחיפונת עם הרגליים בכמה חזרות / סטים אחרונים זה ענין אחד ואם עשית מעט חזרות נקיות והרבה עם רגליים זה עניין אחר

בכל מקרה, 30 מתח - ראיתי בלוג שלך לפני כמה זמן שהיית עושה הרבה פחות מזה, נראה שהתקדמת יפה.
נסה להוסיף קצת תרגילים, לגוון, יש המון תרגילים טובים למשקל גוףאצל Jeff cavalier בערוץ, לקחתי ממנו המון + דגש על טכניקה אצלו בכל סרטון.
לא חסר סרטונים ביוטיוב/מידע בפורום פה או במקומות אחרים בנושא הזה

וכן, פשוט להתאמן ולאכול נכון ולישון מספיק. להציב מטרות ריאליות. לא להשוות את הגוף/חוזקה שלך לאף אחד. שלא תטעה ידע זה כוח ולחקור בנושא הזה זה מצוין ואני גם עושה את זה הרבה. אבל להשאיר הכל הפרופורציות ולהבין שלא ניתן להגיע ל"אימון המושלם" בלי טעויות ועם מקסימום גדילה.

נראה שאתה בכיוון הנכון, זו לפחות דעתי

שכיבות סמיכה - 11-8-8
ג'אמפ סקוואטס - 20-20-23
כפיפות נורדיות - 5-8-9

דעתך? 😃

כן בנוגע לכותרת לא קראתי הכל פה
ובוגע לאוברטינקינג לדעתי כל פעם תתרכז בדגש אחד חשוב ולאט לאט תוסיף דגשים , נגיד תתרכז בהתחלה במה שהכי חשוב- כיווץ של הליבה, ולהביא את החזה לBAR זה יותר קריטי מסנטר מעל הבר כי אתה יכול לעלות מעל הBAR ולאבד כיווץ לעלות עם כתפיים קדימה ולהפעיל בעיקר את הטרפזים ולדפוק את הPOSTURE שלך, כשהדגשים האלה יבואו בטבעי תתחיל לשים לב לעוד דגשים, טכניקה מושלמת זה עניין של תרגול והבנה של הגוף

• פותח/ת השרשור
עד כמה זלזלת בטכניקה במתח ובמקבילים, כלומר איך "רימית"? ובכמה מתוך החזרות?
זה חשוב כי אם נניח נתת דחיפונת עם הרגליים בכמה חזרות / סטים אחרונים זה ענין אחד ואם עשית מעט חזרות נקיות והרבה עם רגליים זה עניין אחר

בכל מקרה, 30 מתח - ראיתי בלוג שלך לפני כמה זמן שהיית עושה הרבה פחות מזה, נראה שהתקדמת יפה.
נסה להוסיף קצת תרגילים, לגוון, יש המון תרגילים טובים למשקל גוףאצל Jeff cavalier בערוץ, לקחתי ממנו המון + דגש על טכניקה אצלו בכל סרטון.
לא חסר סרטונים ביוטיוב/מידע בפורום פה או במקומות אחרים בנושא הזה

וכן, פשוט להתאמן ולאכול נכון ולישון מספיק. להציב מטרות ריאליות. לא להשוות את הגוף/חוזקה שלך לאף אחד. שלא תטעה ידע זה כוח ולחקור בנושא הזה זה מצוין ואני גם עושה את זה הרבה. אבל להשאיר הכל הפרופורציות ולהבין שלא ניתן להגיע ל"אימון המושלם" בלי טעויות ועם מקסימום גדילה.

נראה שאתה בכיוון הנכון, זו לפחות דעתי

לא הייתה בעיטה באוויר כדי להשלים חזרה בכלל, אולי בחזרה ה29. לא שמרתי על הטכניקה כ"כ מהבחינה של הSCAPULA למעלה, כלומר היא הייתה במצב NETURAL, לפעמים בריטרקשן ולפעמים בפרוטרקשן. מתח מלא היה, מושלם - ממש לא.
כן בנוגע לכותרת לא קראתי הכל פה
ובוגע לאוברטינקינג לדעתי כל פעם תתרכז בדגש אחד חשוב ולאט לאט תוסיף דגשים , נגיד תתרכז בהתחלה במה שהכי חשוב- כיווץ של הליבה, ולהביא את החזה לBAR זה יותר קריטי מסנטר מעל הבר כי אתה יכול לעלות מעל הBAR ולאבד כיווץ לעלות עם כתפיים קדימה ולהפעיל בעיקר את הטרפזים ולדפוק את הPOSTURE שלך, כשהדגשים האלה יבואו בטבעי תתחיל לשים לב לעוד דגשים, טכניקה מושלמת זה עניין של תרגול והבנה של הגוף

האמת שיש אנשים שאומרים לא לכווץ את הבטן. הכוונה היא כמו בסקוואט, נכון? לנשום לבטן, לכווץ, להוציא אוויר בסיום החזרה.
בנוגע לחזה לבר, אין סיכוי שאני עושה 30 כאלה, אולי 1-2 וגם זה, אולי. מתח מתקבל זה מתח של סנטר מעל הבר.

האמת שבשביל מתח צריך לפצל ל2 הרמות כבדות/חזרות להיפרטרופיה

ב2 המקרים אתה מתעסק בבולשיט (אם אתה מתחרה pro אז מצטער שדיברתי איתך בכלל ועל קיומי בפרט)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית