הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שומנים ואומגה 3

Tal123123

משתמש מתחיל
45
12
נק' מוניטין:
12
45
12
היי רציתי לדעת האם אפשר לקחת תוסף של אומגה 3 במקום מקור שומן? כלומר נגיד להגיע רק לאיזה 20 גרם שומן ביום במקום 35 ולהוסיף אומגה 3. (מבחינה תזונתית לא קשור לקלוריות וכו כמובן)

ובאותו נושא.. מישהי מכיר אומגה 3 שלא מגיע בכדורים? אני ממש גרועה בלבלוע כדורים:sick:

היי רציתי לדעת האם אפשר לקחת תוסף של אומגה 3 במקום מקור שומן? כלומר נגיד להגיע רק לאיזה 20 גרם שומן ביום במקום 35 ולהוסיף אומגה 3. (מבחינה תזונתית לא קשור לקלוריות וכו כמובן)
את יכולה, כן
באותו נושא.. מישהי מכיר אומגה 3 שלא מגיע בכדורים? אני ממש גרועה בלבלוע כדורים:sick:
יש גם בנוזל

אי אפשר להסתמך רק על זה כמקור עיקרי... גם המנות מאוד קטנות, בשביל להגיע ל15 גרם שומן צריך איזה 15 כמוסות ככה שזה לא סביר.

@Tal123123 למה את נמנעת משומן במזון?

ראיתי בעוד מקום שמייק הגיב שיש קשר גם לדילול בדם במינונים מסויימים. (חומר נוגד קרישה),
שזה גם כן דבר ששווה בדיקה נוספת.

ראיתי בעוד מקום שמייק הגיב שיש קשר גם לדילול בדם במינונים מסויימים. (חומר נוגד קרישה),
שזה גם כן דבר ששווה בדיקה נוספת.

במינונים מאוד גבוהים שמתפרסים על תקופה זה עלול לעכב היווצרות קרישי דם (ובכך לדלל את הדם) אצל אנשים מסוימים.
לפי EFSA עד 5000 מ"ל ביום נחשב בטוח לצריכה. ה-FDA טוענים ש 3000 מ"ל.
רוב תופעות הלוואי במחקרים היו דימום בעיקר מהאף ובחניכיים.
כמובן אין טעם להתקרב למספרים האלה, ואם הובן אחרת - אני לא המלצתי על צריכה כזו

נערך לאחרונה:
במינונים מאוד גבוהים שמתפרסים על תקופה זה עלול לעכב היווצרות קרישי דם (ובכך לדלל את הדם) אצל אנשים מסוימים.
לפי EFSA עד 5000 מ"ל ביום נחשב בטוח לצריכה. ה-FDA טוענים ש 3000 מ"ל.
רוב תופעות הלוואי במחקרים היו דימום בעיקר מהאף ובחניכיים.
כמובן אין טעם להתקרב למספרים האלה, ואם הובן אחרת - אני לא המלצתי על צריכה כזו
אתה יכול להפנות אותי למקור של זה?
אני מצאתי את זה:
High-dose omega-3 fatty acids have no effect on platelet aggregation or coagulation measured with static and flow-based aggregation instruments and Sonoclot; an observational study in healthy volunteers - PubMed
אז אני אשמח לראות עוד דברים בנושא.

בכל מקרה לא יודע אם הייתי ממליץ על משהו בסגנון, כמו שראית יכולות לצוץ בעיות, וכדאי גם לשמור על יחס תקין של אומגה 6:אומגה 3, ומה שאת מתארת בטוח ייפר את המאזן הזה

איך זה בכלל הגיוני להיות על כמות כזאת נמוכה של שומן?
את צמחונית? כמה קלוריות אוכלת ביום?
2 ביצים , קצת חזה עוף וגבינות וכבר עברת את ה30 גרם שומן, לא מבין איך אנשים לא מגיעים לכמות שומן

אתה יכול להפנות אותי למקור של זה?
אני מצאתי את זה:
High-dose omega-3 fatty acids have no effect on platelet aggregation or coagulation measured with static and flow-based aggregation instruments and Sonoclot; an observational study in healthy volunteers - PubMed
אז אני אשמח לראות עוד דברים בנושא.

בכל מקרה לא יודע אם הייתי ממליץ על משהו בסגנון, כמו שראית יכולות לצוץ בעיות, וכדאי גם לשמור על יחס תקין של אומגה 6:אומגה 3, ומה שאת מתארת בטוח ייפר את המאזן הזה

על הכמויות הבטוחות לפי FDA + EFSA ?

efsa
EFSA assesses safety of long-chain omega-3 fatty acids

fda
https://www.fda.gov/media/112824/download
(עמ' 47)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית