הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות כולסטרול בבדיקות דם ואכילת ביצים

• פותח/ת השרשור HH10
  • פורסם בתאריך

HH10

משתמש מתחיל
218
49
נק' מוניטין:
178
218
49
אז בעבר התייעצתי כאן לגבי צריכה מופרזת של ביצים מדי יום, כ-10 ביצים, ובגדול נאמר פה שאין סיבה לדאגה בהינתן אדם בריא וכו'

אז בחודשיים האחרונים כבר עליתי ל 15-20 ביצים מדי יום, כל יום, כולל החלמון (הסיבה היא עצלנות למי שמעניין אותו)

צרפתי תוצאות כולסטרול מהיום והופתעתי שאין שום חריגה בכולסטרול, איך זה?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20201217-162447.jpg
    Screenshot_20201217-162447.jpg
    KB 73.8 · צפיות: 102
  • פותח/ת השרשור
היה תקופה מאוד ארוכה שאכלתי כל יום 12-20 ביצים ביום.
אני מקווה שאתה גם אוכל מאכלים אחרים כדי שחלילה לא תגיע לחסרים תזונתיים חלילה.

אבל לגבי הכולסטרול, יש בביצים לציטין, שזה מוריד כולסטרול בצורה טבעית לכן זה לא משמעותי כל כך הכולסטרול משם.

גם הגוף בצורה טבעית דואגת לרמות נורמליות של כולסטרול בגוף. אם אוכלים הרבה כולסטרול, הגוף מפריש אותו מהגוף. הכולסטרול מופרש מהכבד לכיס המרה, ומשם למעיים, הם משמנים את המעיים ועוזרים להתפנות. הם גם אחד האבני יסוד של הורמונים שונים כמו טסטוסטרון לדוגמה.
אצל אנשים עם עצירות, הכולסטרול לפעמים נספג בחזרה לדם אחרי שהוא מופרש למעי, לכן חלק מהתרופות להורדת כולסטרול מטרתם לחסום את המעיים מלספוג כולסטרול שוב.

אבל כולסטרול גבוה לא מגיע רק מצריכה גבוה של שומן, אלא בשילוב עם בעיות בכבד או מעיים או דברים אחרים.

תודה על התשובה המעמיקה!

התפריט שלי די דל האמת וכולל ביצים, אבקת חלבון, חזה עוף, פרגיות, קינואה, שעועית מאש, עדשים כתומות, חלב, קפה, בצל, שום, עגבניות, אננס ותותים.. בעיקר מעצלות, גם אין מסעדות.. שווה לתסף במולטי ויטמין לדעתך? אני ככה כבר חצי שנה

תודה על התשובה המעמיקה!

התפריט שלי די דל האמת וכולל ביצים, אבקת חלבון, חזה עוף, פרגיות, קינואה, שעועית מאש, עדשים כתומות, חלב, קפה, בצל, שום, עגבניות, אננס ותותים.. בעיקר מעצלות, גם אין מסעדות.. שווה לתסף במולטי ויטמין לדעתך? אני ככה כבר חצי שנה
לדעתי כולם צריכים מולטי, רוב האנשים לא מגיעים לערכים של המיקרונוטריאנטים שלהם.

גם אם רמות ה ldl יהיו גבוהות, זה לא בהכרח אומר שיש בעיה.
צריך להסתכל גם על רמות הטריגליצרידים ו hdl.
במידה ורמות טרי' נמוכות ורמות hdl גבוהות ,וגם ldl גבוה, רוב הסיכויים שהוא במצב ''נפוח" ולא מזיק.
ישנה בדיקה אקו וסקולארית, אתה שולח את הדם לגרמניה והם מבצעים שם את הבדיקה ,שקובעת מה אחוז ה ldl הנפוח/דחוס.
בצבא הייתי אוכל בין 15-30 ביצים ליום, במשך שלוש שנים ורק הטרי' ירדו ל 40 וה hdl עלה ל 120.
היום זה אותו הדבר רק עם ldl בשמיים

התפריט שלי די דל האמת וכולל ביצים, אבקת חלבון, חזה עוף, פרגיות, קינואה, שעועית מאש, עדשים כתומות, חלב, קפה, בצל, שום, עגבניות, אננס ותותים..
אתה צוחק, נכון?
דל, עאלק.

מה זה יכול? הכבד הוא האחראי הבלעדי על ייצור הכולסטרול.
רוב הכולסטרול מיוצר בכבד, והוא שמספק לגוף את הכמות הנדרשת, שאלה כמויות גדולות.

זה לא בדיוק ככה, עודפים לא מתפנים.
ככל שאתה צורך יותר כולסטרול ממזון, כך הכבד מפצה ומייצר פחות ממנו.
בכל מקרה כולסטרול מופרש מהגוף דרך מלחי מרה, ויש אפילו כמויות מאוד זניחות שיוצאות בצואה, אבל זה לא באמת מספיק למקרה של עודף.
צריכה של כולסטרול חיצוני משפיעה על כולסטרול בדם

Meta-regression analysis of the effects of dietary cholesterol intake on LDL and HDL cholesterol - PubMed

ספר לי מה המיתוס

אני חוזר בי
אתה הפרכת את המיתוס כשאני קורא את התגובה שוב

אז תראה בתגובה שלי בתור מחקר איכותי שמצדד את הטענה הראשונית שלך

למרות שהמכניזם פחות רלוונטי/קריטי עצם העלייה הנצפת במדדים מתרחשת בהתאם למידת הצריכה

מציע להשתמש במחקר הזה כדי להדגים איך צריכה חיצונית כן תתלווה בעלייה בתוך הדם ✌️

נערך לאחרונה:
אני חוזר בי
אתה הפרכת את המיתוס כשאני קורא את התגובה שנית

אז ראה בתגובה שלי בתור מחקר איכותי שמצדד את הטענה הראשונית שלך

למרות שהמכניזם פחות רלוונטי/קריטי עצם העלייה הנצפת במדדים מתרחשת בהתאם למידת הצריכה

מציע להשתמש במחקר הזה כדי להדגים איך צריכה חיצונית כן תתלווה בעלייה בתוך הדם ✌️

תחשוב על עונש חינוכי בשבילך..

גם אם רמות ה ldl יהיו גבוהות, זה לא בהכרח אומר שיש בעיה.
צריך להסתכל גם על רמות הטריגליצרידים ו hdl.
במידה ורמות טרי' נמוכות ורמות hdl גבוהות ,וגם ldl גבוה, רוב הסיכויים שהוא במצב ''נפוח" ולא מזיק.
ישנה בדיקה אקו וסקולארית, אתה שולח את הדם לגרמניה והם מבצעים שם את הבדיקה ,שקובעת מה אחוז ה ldl הנפוח/דחוס.
בצבא הייתי אוכל בין 15-30 ביצים ליום, במשך שלוש שנים ורק הטרי' ירדו ל 40 וה hdl עלה ל 120.
היום זה אותו הדבר רק עם ldl בשמיים

אם ההדל עלה לך ל120
כמה הוא היה לך לפני?
תחשוב על עונש חינוכי בשבילך..

העונש שמגיע לי הוא שתבוא להפריך את ההודעה האחרונה שלי לגבי הקינואה באשכול הישן ההוא עם החלבון אפונה

אבל יש לי הרגשה שלא יהיה לך אומץ לספק את העונש הזה

אם ההדל עלה לך ל120
כמה הוא היה לך לפני?

העונש שמגיע לי הוא שתבוא להפריך את ההודעה האחרונה שלי לגבי הקינואה באשכול הישן ההוא עם החלבון אפונה

אבל יש לי הרגשה שלא יהיה לך אומץ לספק את העונש הזה
אין לי מושג כמה היה לפני, לא עושים בדיקות כאלו לילד בן פחות מ 18 ,את הבדיקה הראשונה עשיתי בגיל 20 בצבא.
בכל זאת, 120 hdl זה לא נפוץ

לא צוחק בכלל, באמת תוהה.
לא אוכל כ-ל-ו-ם מלבד מה שרשמתי.
שמח לשמוע שזה לא כזה דל כמו שחשבתי..
כמה מקורות חלבון, כמה מקורות פחמימה, כמה מקורות ויטמינים ומינרלים. נשמע די טוב בשבילי(וכמובן, הכול יחסי).
יש חוסרים שאתה צריך ויכול לתקן עם תזונה?
יש משהו שיכול לגרום למגמת ירידה בבריאות אם לא תצרוך אותו?
יש משהו שלא יזיק לי ואף יכול רק להטיב עימך אם תוסיף?
אלו שאלות שאני רואה לנכון לשאול.

• פותח/ת השרשור
כמה מקורות חלבון, כמה מקורות פחמימה, כמה מקורות ויטמינים ומינרלים. נשמע די טוב בשבילי(וכמובן, הכול יחסי).
יש חוסרים שאתה צריך ויכול לתקן עם תזונה?
יש משהו שיכול לגרום למגמת ירידה בבריאות אם לא תצרוך אותו?
יש משהו שלא יזיק לי ואף יכול רק להטיב עימך אם תוסיף?
אלו שאלות שאני רואה לנכון לשאול.

צודק..
דל, עאלק.. חשבתי בעיקר כי לא צורך פירות וירקות מגוונים

אתה תמיד יכול לדחוף מולטי ויטמין לפי הצורך.
אבל שוב, יש צורך? ואם אין, יש תועלת? ואם יש, יש נזק?
בגדול.

אם יש חוסר מסוים אפשר להשלים רק אותו ספציפית, לא דוחפים ישר מולטי
צודק..
דל, עאלק.. חשבתי בעיקר כי לא צורך פירות וירקות מגוונים

מצבך בסדר גמור.
אם היה לך חסר מסוים הרופא היה רושם לך לתסף במה שצריך

אתה תמיד יכול לדחוף מולטי ויטמין לפי הצורך.
אבל שוב, יש צורך? ואם אין, יש תועלת? ואם יש, יש נזק?
בגדול.
לעניות דעתי, RDA לא מדויק. הם מסתכלים על מינימום מיקרו נוטריינטים הנדרשים לקיים אדם שלא בתנועה.
אם לוקחים את המינימום, ואז לוקחים את המקסימום שיגרום נזק, לדעתי המינון הרצוי הוא בדיוק באמצע.

לדוגמה, אם נגיד 500 מ"ג וויטמין C זה המינימום, ורק מ50,000 מ"ג אתה חוצה את המקסימום, סביר לומר שעדיף לכוון ל25,000 מ"ג.
או לפחות לא לומר שהמינון הרצוי הוא 500 מ"ג.

אבל הRDA, קם מהFDA, וכשזה התחיל זה היה ממומן בצורה פרטית על ידי חברות גדולות עד שנות ה70 שזה נהיה משהו ממשלתי.
מטרת הFDA היה להגיד לאנשים מה בריא ומה לא עבורם, והחברות שמינו אותם הוסיפו מיקרו נוטריינטים למוצרים כדי למכור.
בוא נגיד שבצורה כזאת, המידע לא הכי אמין, זה משרת אג'נדה, ואם זה לא היה עידן שאנשים הפסיקו לקנות דגני בוקר כי הבינו שהיותו מזוקק, חסר לו מיקרו נוטריינטים חיוניים, לא היו בכלל מערבים את הFDA. וגם אחרי ההתערבות, ניסו לשפר את המינימום האפשרי.

ונקודה נוספת, מייק ישראטל, ובוריס שייקו ממליצים למתאמן לצרוך הרבה יותר מיקרו נוטריינטים מאדם ממוצע, הצרכים שלו גדולים יותר.
אם יש חוסר מסוים אפשר להשלים רק אותו ספציפית, לא דוחפים ישר מולטי

מצבך בסדר גמור.
אם היה לך חסר מסוים הרופא היה רושם לך לתסף במה שצריך
איך תדע אם יש חוסר, אין שום שיטת אבחון לחוסר אבץ לדוגמה.
איך תאבחן חוסר סידן? לך תנסה להוציא בדיקת DEXA מהרופא שלך, בהצלחה.
ולא, בדיקת דם לא משקפת את זה.

חסרים מתאבחנים מאוחר מידי, רק אחרי שיש מחלות וסימפטומים, וגם אז מנסים לטפל בהם עם תרופות מזיקות במקום להשלים חסרים, כי מי יחשוב שחוסר טסטוסטרון נובע מחוסר אבץ? יותר מסתבר שזה חוסר טסטוסטרון סינטטי.
וכשהרדיקלים החופשיים משתוללים בגוף ויש מחלות קשות, אף רופא לא יגיד לך לצרוך אנטי אוקסידנטים, כמובן שלא.

לא הייתי סומך לא על רופא או תזונאי לאבחן חסרים, ולהגיב בהתאם.

כשמדובר בחסרים, התפקיד זה למנוע אותם לפני, לא לחכות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית