הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ואריאציה בטוחה לסקוואט ברגל אחת, למי שמחפש תרגילים לרגליים ללא ציוד כושר.

יושב_על_הכס

משתמש פעיל
450
283
נק' מוניטין:
466
450
283
זו ואריאציה שגיליתי בעצמי כשבדקתי דרכים בטוחות ומספיק עצימות לאמן רגליים עם תרגילי משקל גוף. פיסטול סקוואט זה תרגיל מצוין למעטים מבינינו שמסוגלים לעמוד בעומס הגדול שמופעל על הברך. הוריאציה הזאת הרבה יותר בטוחה ולא מקריבה לשם כך הרבה מעצימות התרגיל.

עשיתי חיפוש ביוטיוב ולא מצאתי את התרגיל בשום מקום, אז צילמתי את עצמי. אם מישהו שמע על התרגיל ממקום אחר אשמח לקבל מקור, כי מוזר לי שלא מצאתי אף אזכור לואריאציה הזאת.

האמת שהיה איתי מישהו במכון שפשוט היה שם כיסא נמוך וכל פעם יורד עוד טיפה עד שהגיע לטווח תנועה מלא.

היה תענוג לצפות בתהליך מהצד.

זו ואריאציה שגיליתי בעצמי כשבדקתי דרכים בטוחות ומספיק עצימות לאמן רגליים עם תרגילי משקל גוף. פיסטול סקוואט זה תרגיל מצוין למעטים מבינינו שמסוגלים לעמוד בעומס הגדול שמופעל על הברך. הוריאציה הזאת הרבה יותר בטוחה ולא מקריבה לשם כך הרבה מעצימות התרגיל.

עשיתי חיפוש ביוטיוב ולא מצאתי את התרגיל בשום מקום, אז צילמתי את עצמי. אם מישהו שמע על התרגיל ממקום אחר אשמח לקבל מקור, כי מוזר לי שלא מצאתי אף אזכור לואריאציה הזאת.

אההההה הבנתייי!!! :0
נראה תרגיל קטלני.
בסגר הקודם הייתי עושה פשוט סקוואט על רגל אחת, כמעט מתיישבת על הדום רגליים, ועולה חזרה. זו יוצאת ירידה עד 90 מעלות בערך.
הייתי נעזרת במשענת של כיסא, אבל בפועל משתדלת שלא לגעת בו אלא לשיווי משקל.

תודה על הפרזנטציה קואוץ' 🙃

אסיסטד פיסטול סקוואט, אולי אפשר לקרוא לזה אדוונסד אסיסטד פיסטול סקוואט.

בגדול אני חושב שאם הרגל שיורדת נמצאת על הגבהה כלשהי פיסטול סקוואט יהיה סבבה לרוב האנשים. וגם אפשר ליצור פרוגרשן:
box-pistols.jpg

• פותח/ת השרשור
שאלה:
כשלא יהיה את הקיר אתה תשען הרבה יותר קדימה(?). לא עדיף לקרב את הרגל לקיר?

לא הבנתי את השאלה. כל הפואנטה של התרגיל היא בתמיכה האחורית שהקיר נותן. זה מאפשר לבצע "ישיבה אחורה" כמו בתנועה של סקוואט רגיל עם שני רגליים. שים לב שהברך שלי לא עוברת קו האצבעות בניגוד לפיסטול סקוואט.

לא הבנתי את השאלה. כל הפואנטה של התרגיל היא בתמיכה האחורית שהקיר נותן. זה מאפשר לבצע "ישיבה אחורה" כמו בתנועה של סקוואט רגיל עם שני רגליים. שים לב שהברך שלי לא עוברת קו האצבעות בניגוד לפיסטול סקוואט.
בסקוואט רגיל הברך עוברת את קו האצבעות.
אני שואל,
מדוע לא לדמות את התרגילים האלה יותר(פיסטול/סקוואט) ולדחוף את הברך יותר קדימה?
עדיין על ידי שימוש הקיר, אם צריך.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט רגיל הברך עוברת את קו האצבעות.
.

תלוי את מי אתה שואל.

בעבר חשבו שלברך אסור לעבור את הקו של האצבעות. היום חלק מהמאמנים ממליצים להגיע+לעבור בקצת. העניין הוא שבפיסטול סקוואט המנח בתחתית התנועה מפעיל המון לחץ על הברך, יותר מסקוואט בשני רגליים , כי בתנועה של פיסטול סקוואט אין לך ברירה אלא להישען קדימה כדי לשמור על שיווי משקל. (כנ"ל לשרימפ סקוואט אם אתה מכיר)

הקיר בואריאציה שאני מציע, מאפשר למעשה לדמות תנועה של ישיבה אחורה על כיסא, כמו שמלמדים סקוואט רגיל, וזה מוריד מאוד את העומס מהברך ועדיין משאיר את התרגיל מאתגר. בנוסף התנועה יותר נשלטת ויש פחות סיכון לטעויות של איבוד שיווי משקל/קריסה של הברך פנימה.

בעבר חשבו שלברך אסור לעבור את הקו של האצבעות
בעבר חשבו המון דברים.

ואוקיי, אם יש לך כאב מהלחץ שמופעל על הברך שלך ממשקל הגוף שלך, זה משהו אחר.
יש כזה?
בכל מקרה, אם המטרה לא פיסטול סקוואט
ורק מה שציינת,
אז תהנה, נשמע סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית