הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דג אמנון

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם,

תמיד ראיתי את האמנון כמקור מאוד נוח לחלבון בגלל הערכים שלו, המחיר ואופן ההכנה הפשוט. היום פעם ראשונה נחשפתי לסרטונים שמסבירים את הסכנות שבאכילת אמנון כגון:

1. האם הטענות לגיטימיות?
2. מישהו יודע מהיכן מגיע האמנון שמוכרים בישראל?
3. איזה דגים אתם ממליצים כתחליף לאמנון? בטווח מחירים וערכים דומים.

תודה!

אם נלך לפי כל הדברים האלה ישאר לנו בצלחת רק עלים וגם זה יגידו לך שהריסוס רעיל. המוצרי בשר שאנחנו אוכלים עם כל ההורמונים שיש בהם לא טובים באותה מידה כמו האמנון
החוכמה היא לאכול קצת מכל דבר ולא לחיות על 4 ארוחות אמנון ביום

• פותח/ת השרשור
אם נלך לפי כל הדברים האלה ישאר לנו בצלחת רק עלים וגם זה יגידו לך שהריסוס רעיל. המוצרי בשר שאנחנו אוכלים עם כל ההורמונים שיש בהם לא טובים באותה מידה כמו האמנון
מסכים איתך בגדול. אני גם לא סובל את ה"אל תאכל את זה זה מסרטן" "אל תשתה את זה זה לא בריא" וכו' וכו'. אבל הם מדברים ספציפית נגד אמנון וממליצים על דגים אחרים שלפי דעתם עדיפים למאכל.

מסכים איתך בגדול. אני גם לא סובל את ה"אל תאכל את זה זה מסרטן" "אל תשתה את זה זה לא בריא" וכו' וכו'. אבל הם מדברים ספציפית נגד אמנון וממליצים על דגים אחרים שלפי דעתם עדיפים למאכל.

שמע לא ראיתי את הסרטון אבל כל הדגים היום מגדלים אותם באותה בדרך זה לא שדווקא באמנון יש משהו לא טוב
גם על סלמון נניח יש המון טענות שיש בו חומרים לא בריאים בכלל בגלל הדרך שמגדלים אותם

• פותח/ת השרשור
שמע לא ראיתי את הסרטון אבל כל הדגים היום מגדלים אותם באותה בדרך זה לא שדווקא באמנון יש משהו לא טוב
גם על סלמון נניח יש המון טענות שיש בו חומרים לא בריאים בכלל בגלל הדרך שמגדלים אותם
בגדול הטענות הן:
1. אמנון מאוד נוח לגידול כי הוא חי טוב גם בצפיפות וגם הוא אוכל כמעט כל דבר שיתנו לו.
2. רוב האמנון מטופח בסין ומדינות דרום אמריקה בהן הפיקוח על תחום המזון ברמה מאוד ירודה.
3. באמנון יש יחסית הרבה אומגה 6 ומעט אומגה 3

אם הם היו אומרים לא לאכול דגים בכלל הייתי מתעלם. אבל כשמדברים על סוג אחד ספציפי ובו זמנית ממליצים על סוגים אחרים, זה גרם לי להיות סקרן אם באמת הטענות לגיטימיות ספציפית לאמנון והאם באמת עדיף לאכול סוגים אחרים.

לא ראיתי את הסירטון מאחר והוא לא מהווה מקור "אמין" או מדעי, מתחום המחקר.
בשביל לקבל תמונה לגבי מצב הדגים בארץ רצוי לפנות לאתר משרד הבריאות https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx
הבעיתיות בדגים זה בעיקר כאלה שנקנו במקום לא מבוקר סמוך לנמלים ודגים כמו טונה אלבקור למשל שפחות נמכרת בארץ, שמכילים יותר כספית
אם אמצא מידע חיוני לגבי אמנון אני אוסיף פה לאשכול,

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי את הסירטון מאחר והוא לא מהווה מקור "אמין" או מדעי, מתחום המחקר.
בשביל לקבל תמונה לגבי מצב הדגים בארץ רצוי לפנות לאתר משרד הבריאות https://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/26112012_2.aspx
הבעיתיות בדגים זה בעיקר כאלה שנקנו במקום לא מבוקר סמוך לנמלים ודגים כמו טונה אלבקור למשל שפחות נמכרת בארץ, שמכילים יותר כספית
אם אמצא מידע חיוני לגבי אמנון אני אוסיף פה לאשכול,
תודה על התגובה!

• פותח/ת השרשור
תעשה לעצמך טובה ואל תצפה בסרטןנים של הטרול הזה
כן, על בסיס שאר הסרטונים בערוץ שלו, הבחור הזה טרול. שמתי את הסרטון שלו כי זה הסרטון הכי קצר שמצאתי לגבי העניין הזה. אבל ראיתי את העניין הזה חוזר בכמה מקורות וזו הפעם הראשונה שאני שומע את זה אז רציתי לברר ולשמוע עוד דעות.

1. האם הטענות לגיטימיות?
2. מישהו יודע מהיכן מגיע האמנון שמוכרים בישראל?
3. איזה דגים אתם ממליצים כתחליף לאמנון? בטווח מחירים וערכים דומים.

1. הבחור הזה חתיכת שקרן ללא קשר לסרטון שצירפת. הוא מקדם אך ורק את סגנון התזונה שהוא תומך בו וכל השאר מבחינתו לא טוב. יש לו הרבה ממבו-ג׳מבו ובעיקר הרבה שטויות שיעני נתמך ע״י מחקרים, אבל אם תיכנס פנימה תבין ש90% מזה שטויות.
2. אם אתה קונה קפוא, יהיה כתוב על האריזה. אם טרי אז פשוט תשאל בסופר מאיפה הדגים.
3. דגים לבנים יש לך דניס ובקלה. אני ממש אוהב סטייק טונה אדומה. 2 דקות באייר פריי והדג מוכן. אופציה נוספת היא לקנות בשר דג טחון ולהכין קציצות.

קצת ריסוס מפה, הורמונים משם..תזונה מאוזנת.

חחחחח איזה סרטון בולשיט, דג אמנון זה אחלה של ואחלה ערכים.
אל תאמין לכל נוד רטוב שחושב שהוא מדען שהמציא את הגלגל.

• פותח/ת השרשור
קצת ריסוס מפה, הורמונים משם..תזונה מאוזנת.

ועוד קצת קרינה מהפלאפון בכיס ונשימה של אוויר מזוהם
מה יותר טוב מזה

ברור לי שביום יום אני חשוף להרבה חרא ודברים לא בריאים. אבל כמו שאמרתי זו פעם ראשונה ששמעתי את זה על דגים אז הסתקרנתי.

1. הבחור הזה חתיכת שקרן ללא קשר לסרטון שצירפת. הוא מקדם אך ורק את סגנון התזונה שהוא תומך בו וכל השאר מבחינתו לא טוב. יש לו הרבה ממבו-ג׳מבו ובעיקר הרבה שטויות שיעני נתמך ע״י מחקרים, אבל אם תיכנס פנימה תבין ש90% מזה שטויות.
2. אם אתה קונה קפוא, יהיה כתוב על האריזה. אם טרי אז פשוט תשאל בסופר מאיפה הדגים.
3. דגים לבנים יש לך דניס ובקלה. אני ממש אוהב סטייק טונה אדומה. 2 דקות באייר פריי והדג מוכן. אופציה נוספת היא לקנות בשר דג טחון ולהכין קציצות.

תודה על ההמלצות! בלי קשר לבריא לא בריא האמנון יוצא לי סביר ואני מחפש לנסות דגים אחרים. ולגבי הבחור הזה מסכים איתך 100%, תראה מה כתבתי לאוריה.

חחחחח איזה סרטון בולשיט, דג אמנון זה אחלה של ואחלה ערכים.
אל תאמין לכל נוד רטוב שחושב שהוא מדען שהמציא את הגלגל.
שמתי את הסרטון שלו כי זה הסרטון הכי קצר שמצאתי בנושא. שמעתי את זה בפעם הראשונה בסרטון הזה:

ובערוץ הזה נראה שיש להם תוכן יחסית איכותי בנושאים שקשורים לפיתוח גוף אז לקחתי אותם קצת יותר ברצינות.

תודה על ההמלצות! בלי קשר לבריא לא בריא האמנון יוצא לי סביר ואני מחפש לנסות דגים אחרים. ולגבי הבחור הזה מסכים איתך 100%, תראה מה כתבתי לאוריה.

כן, לצערי התעשייה הזו מלאה בחאפרים. אם אתה מחפש טעם ממש שונה של דג לבן תנסה את הבקלה. יש לה טעם יותר ״ימי״ כזה, אני באופן אישי פחות התחברתי. הדניס די מזכיר את האמנון. תנסה לעשות קציצות עם נסיכת הנילוס, אני מכין קציצות ברוטב כתום-צהוב עם בטטה וכרובית.
את הקציצות אני לא מטגן (כדי לשמור על ערך קלורי נמוך עד כמה שניתן) ומכניס אותן חיות לתוך התבשיל. תנסה בהזדמנות, אתה לא תצטער 😉.

• פותח/ת השרשור
כן, לצערי התעשייה הזו מלאה בחאפרים. אם אתה מחפש טעם ממש שונה של דג לבן תנסה את הבקלה. יש לה טעם יותר ״ימי״ כזה, אני באופן אישי פחות התחברתי. הדניס די מזכיר את האמנון. תנסה לעשות קציצות עם נסיכת הנילוס, אני מכין קציצות ברוטב כתום-צהוב עם בטטה וכרובית.
את הקציצות אני לא מטגן (כדי לשמור על ערך קלורי נמוך עד כמה שניתן) ומכניס אותן חיות לתוך התבשיל. תנסה בהזדמנות, אתה לא תצטער 😉.
וואי נשמע טוב מאוד, יש לך מתכון?

וואי נשמע טוב מאוד, יש לך מתכון?

מרכיבים לרוטב:
חצי כרובית
2 בטטה
2 בצלים לבנים גדולים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
2 כפיות בהרט
1 כוס מים חמים

מרכיבים לקציצות דגים:
חצי קילו דג טחון
1 בצל לבן
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי - תבלין לדג

תהליך הכנה:
1. מפרקים חצי כרובית לפרחים. יוצקים על הכרובית מים חמים (עד לגובה הכרובית האחרונה). מוסיפים כפית מלח ומשאירים בצד. מקלפים 2 בטטות וחותכים לקוביות ושמים בצד. מקלפים 2 בצלים גדולים ופורסים לטבעות ושמים בצד.
2. בסיר רחב על אש בינונית מחממים 2 כפות שמן חמניות (אפשר גם 1 על מנת לחסוך בקלוריות). כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל עד שהבצל כמעט שקוף (מומלץ לטגן עד להשחמה).
3. מוסיפים 2 כפיות בהרט לסיר, כפית פפריקה, כפית מלח, כפית כורכום ומערבבים היטב. מוסיפים כוס מים חמים ואת קוביות הבטטה ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיחים לאש הכי קטנה וסוגרים את הסיר עם מכסה למשך 15 דקות.
4. מכינים את קציצות הדגים - קוצצים כוסברה, פטרוזיליה, בצל ומוסיפים ביצה. מוספים את הדג ואת התבלינים (מלח פלפל לפי הטעם) ומערבבים למסה אחידה.
5. שוטפים ידיים ויוצרים כדורים מהמסה. מכניסים לסיר, סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ 10 דקות.
6. לאחר מכן הופכים את הקציצות ומבשלים עוד כ 10 דקות. בזמן הזה מסננים את פלחי הכרובית מהנוזלים ומוספים אותם לסיר, מערבבים ומבשלים עוד 15 דקות. אם אחריי 15 דקות הפלחי כרובית או הבטטה אינם רכים יש להמשיך בבישול.

בתאבון ;)

• פותח/ת השרשור
מרכיבים לרוטב:
חצי כרובית
2 בטטה
2 בצלים לבנים גדולים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
2 כפיות בהרט
1 כוס מים חמים

מרכיבים לקציצות דגים:
חצי קילו דג טחון
1 בצל לבן
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי - תבלין לדג

תהליך הכנה:
1. מפרקים חצי כרובית לפרחים. יוצקים על הכרובית מים חמים (עד לגובה הכרובית האחרונה). מוסיפים כפית מלח ומשאירים בצד. מקלפים 2 בטטות וחותכים לקוביות ושמים בצד. מקלפים 2 בצלים גדולים ופורסים לטבעות ושמים בצד.
2. בסיר רחב על אש בינונית מחממים 2 כפות שמן חמניות (אפשר גם 1 על מנת לחסוך בקלוריות). כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל עד שהבצל כמעט שקוף (מומלץ לטגן עד להשחמה).
3. מוסיפים 2 כפיות בהרט לסיר, כפית פפריקה, כפית מלח, כפית כורכום ומערבבים היטב. מוסיפים כוס מים חמים ואת קוביות הבטטה ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיחים לאש הכי קטנה וסוגרים את הסיר עם מכסה למשך 15 דקות.
4. מכינים את קציצות הדגים - קוצצים כוסברה, פטרוזיליה, בצל ומוסיפים ביצה. מוספים את הדג ואת התבלינים (מלח פלפל לפי הטעם) ומערבבים למסה אחידה.
5. שוטפים ידיים ויוצרים כדורים מהמסה. מכניסים לסיר, סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ 10 דקות.
6. לאחר מכן הופכים את הקציצות ומבשלים עוד כ 10 דקות. בזמן הזה מסננים את פלחי הכרובית מהנוזלים ומוספים אותם לסיר, מערבבים ומבשלים עוד 15 דקות. אם אחריי 15 דקות הפלחי כרובית או הבטטה אינם רכים יש להמשיך בבישול.

בתאבון ;)
תודה רבה מעריך מאוד! נשמע ממש טוב ואני חייב לנסות את זה. הmeal prep של השבוע כבר גמור אז אולי שבוע הבא 😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית