הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 80X5 - מנסה לחזור לעניינים אחרי הרבה זמן

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
שבוע טוב לכולם,
כמעט ולא שפפתי כבר נראה לי קרוב ל 3 שנים, עכשיו בתקווה לחזור לעניינים. פעם הטכניקה ישבה לי טוב, עכשיו אני רואה שפחות וגם קיבלתי כמה טיפים, תזרקו עליי הערות/הארות למי שיש מה לומר. ועוד נקודה - בחזרה האחרונה של הסט הזה קיבלתי כאב חד בגב תחתון בתחתית התנועה, אני לא ראיתי משהו ספציפי בחזרה הזאת, אולי לא ראיתי טוב.

1. נסה לצלם שיראו את כל הגוף.
2. נסה להצר את האחיזה כמה שאתה יכול מבלי להגיע לכאב, ולכוון את המרפקים למטה. תחשוב על להיות עם חזה גאה כשאתה מוציא את המוט מהראק ולשמור אותו ככה כל הסט.
3. תתחיל תנועה מברכיים ומותניים יחד. ברכיים הולכות קדימה והצידה, מותניים הולכות אחורה.

נסה לשפר את שני הדברים האלה, תצלם באימון הבא ותעלה שוב.

גם שק אגרוף וגריל?
איך אפשר להתרכז ככה..

אבל ברצינות,זווית אחרת תתן אינדיקציה טובה יותר

וכמובן טוב שחזרת להרים
<3

נערך לאחרונה:
טכניקה זה מימ. כל עוד היא לא זוועתית, אם יש לך כאבים..הגב לא מתפקד. וואו עשיתי את הטריק הזה וזה פתר לי הכל! (אמר 1% עם טכניקה כושלת)

• פותח/ת השרשור
2. נסה להצר את האחיזה כמה שאתה יכול מבלי להגיע לכאב, ולכוון את המרפקים למטה. תחשוב על להיות עם חזה גאה כשאתה מוציא את המוט מהראק ולשמור אותו ככה כל הסט.
לגבי האחיזה, ראיתי היום את הסרטונים של ריפטו שמהם למדתי את הלואו בר בזמנו והבנתי ששכחתי לגמרי את כל נושא האחיזה והמרפקים, באימון הבא אתחיל לעבוד על זה.
לגבי לצלם שיראו את כל הגוף, כן, פשוט תכלס צילמתי סתם בשביל לתעד את ההתקדמות וכשראיתי את הסרטון ראיתי שכנראה יש מה לשפר וכדאי להעלות לפורום.
גם שק אגרוף וגריל?
איך אפשר להתרכז ככה..
הגריל נחוץ לחלבונים אחרי אימון 😉
טכניקה זה מימ. כל עוד היא לא זוועתית, אם יש לך כאבים..הגב לא מתפקד. וואו עשיתי את הטריק הזה וזה פתר לי הכל! (אמר 1% עם טכניקה כושלת)
לא חיפשתי טריק, אבל אם יש מקום לשפר טכניקה ואם יש דברים שאולי אני מפספס אז אני בעד לשמוע דברים מה לשפר ואחליט אם לקחת את זה או לא.
לגבי הכאב בגב כנראה אתה צודק.

אתחיל מלמעלה ללמטה.
1. האחיזה רחבה מידי.
2. אין כיווץ בגב העליון, טעון משיכת המוט למטה לתוך הגב, לנסות לשבור את המוט.
3. מרפקים גבוהים מידי, אין כיווץ בלטימיוס.
4. אין כיווץ בטן, הכל נראה רפוי.

הטכניקה לא מספיק גרועה כדי להסביר לי מדוע הגב נתפס. אולי החימום לא היה מספיק, אולי התזונה לא מאה, אולי חסר התאוששות או שינה.

לא חיפשתי טריק, אבל אם יש מקום לשפר טכניקה ואם יש דברים שאולי אני מפספס אז אני בעד לשמוע דברים מה לשפר ואחליט אם לקחת את זה או לא.
לגבי הכאב בגב כנראה אתה צודק.

כן..הייתי קצת קיצוני עם התגובה כי רוב האנשים חושבים שטכניקה כ''כ משנה לכאבים שלהם, שבתכלס זה המבנה של הגב שלך או מה שלא יהיה, או שאתה מסוגל או שאתה לא (בגדול) יש אנשים עם טכניקות מזעזעות שמתאמנים שנים על גבי שנים בלי קליק. מצד שני אנשים שעושים כמעט הכל ''לפי הספר'' וכואב לי פה וכואב לי שם. שוב אני קצת מקצין, ברור שיש תנועות מסוכנות..אבל הבנת אותי, אני לא גולש כאן מאתמול ואני יודע שאתה גמיש בהבנה שלך.

כן..הייתי קצת קיצוני עם התגובה כי רוב האנשים חושבים שטכניקה כ''כ משנה לכאבים שלהם, שבתכלס זה המבנה של הגב שלך או מה שלא יהיה, או שאתה מסוגל או שאתה לא (בגדול) יש אנשים עם טכניקות מזעזעות שמתאמנים שנים על גבי שנים בלי קליק. מצד שני אנשים שעושים כמעט הכל ''לפי הספר'' וכואב לי פה וכואב לי שם. שוב אני קצת מקצין, ברור שיש תנועות מסוכנות..אבל הבנת אותי, אני לא גולש כאן מאתמול ואני יודע שאתה גמיש בהבנה שלך.
אני מסכים עם @Whale שטכניקה גרועה לא מספיק כדי לספק פציעה. אני סבור שפציעה בעיקר תלויה בדברים אחרים, ורק לעיתים רחוקות בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
4. אין כיווץ בטן, הכל נראה רפוי
כיווץ דווקא יש, נראה רפוי אולי כי מרוב השומן לא רואים את הכיווץ 😉 בחזרה האחרונה קיבלתי את הכאב בתחתית אז איבדתי ריכוז ורציתי רק לעלות למעלה אז שם העליה הייתה גרועה. אמשיך לשים לב לזה כמובן. לגבי השאר כן הבנתי, כמו שהגבתי מעליך, אעבוד על זה.
לגבי הגב, שכחתי לכתוב שזה לא פעם ראשונה הכאב הזה, היה לי את זה לפני כמה שבועות, עבר אחרי יומיים של עיסויים ומתיחות והיה לפני איזה 4-5 שנים שהשבית אותי לכמה זמן בעיקר בגלל פחד להסקביט
בכל אופן יש עוד נקודה, כמו שרואים האימון היה בחוץ והיה די קר, הייתי עם פליז שהורדתי לפני כל סט כי לא היה לי נוח איתו עם המוט על הגב, יש מצב זה מהקור או משהו בכלל.

כיווץ דווקא יש, נראה רפוי אולי כי מרוב השומן לא רואים את הכיווץ 😉 בחזרה האחרונה קיבלתי את הכאב בתחתית אז איבדתי ריכוז ורציתי רק לעלות למעלה אז שם העליה הייתה גרועה. אמשיך לשים לב לזה כמובן. לגבי השאר כן הבנתי, כמו שהגבתי מעליך, אעבוד על זה.
לגבי הגב, שכחתי לכתוב שזה לא פעם ראשונה הכאב הזה, היה לי את זה לפני כמה שבועות, עבר אחרי יומיים של עיסויים ומתיחות והיה לפני איזה 4-5 שנים שהשבית אותי לכמה זמן בעיקר בגלל פחד להסקביט
בכל אופן יש עוד נקודה, כמו שרואים האימון היה בחוץ והיה די קר, הייתי עם פליז שהורדתי לפני כל סט כי לא היה לי נוח איתו עם המוט על הגב, יש מצב זה מהקור או משהו בכלל.
תנסה עם לבוש חם יותר, תראה אם זה עושה הבדל. תחכים אותנו. בסך הכל נשמע הגיוני.

• פותח/ת השרשור
אני לא גולש כאן מאתמול ואני יודע שאתה גמיש בהבנה שלך
לפי המשתמש שלך אתה גולש כאן מלפני שבוע 😃
כן..הייתי קצת קיצוני עם התגובה כי רוב האנשים חושבים שטכניקה כ''כ משנה לכאבים שלהם, שבתכלס זה המבנה של הגב שלך או מה שלא יהיה, או שאתה מסוגל או שאתה לא (בגדול
מהבחינה הזאת הייתי אומר שאני מסוגל כי הגעתי בעבר למספרים יותר גבוהים מהסרטון הזה אז אין לי את התירוץ של "המבנה שלי לא מתאים" או משהו. עשיתי גם את השיעורים ץ בית של טכניקה, כנראה ששכחתי כמה דברים וצריך להיזכר, בתכלס בעיקר בשביל תנועה יעילה יותר. אבל סה״כ סבבה שכתבת את זה כי בסופו של דבר לא רק אני קורא את זה אלא עוד גולשים שייכנסו לכאן.

• פותח/ת השרשור
ניחוש שלי:
Pazn וwhale זה אותו בנאדם.
רציתי לתקן אותך, אבל זה יותר מצחיק ככה:lol:
הלו הלו אם אתם מריצים הומור פנימי בפוסט שלי אני מבקש שתכניסו אותי לעניינים 😲
אין פה הומור, בדיוק כמו שאמרתי, טכניקה גרועה לעיתים רחוקות מאוד היא הגורמת לפציעה. והלוויתן הביע לא פעם שכך דעתו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית