הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סקוואט 80X5 - מנסה לחזור לעניינים אחרי הרבה זמן

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
שבוע טוב לכולם,
כמעט ולא שפפתי כבר נראה לי קרוב ל 3 שנים, עכשיו בתקווה לחזור לעניינים. פעם הטכניקה ישבה לי טוב, עכשיו אני רואה שפחות וגם קיבלתי כמה טיפים, תזרקו עליי הערות/הארות למי שיש מה לומר. ועוד נקודה - בחזרה האחרונה של הסט הזה קיבלתי כאב חד בגב תחתון בתחתית התנועה, אני לא ראיתי משהו ספציפי בחזרה הזאת, אולי לא ראיתי טוב.

הטיפ הראשון רלוונטי גם להיי באר והטיפ השני לא רלוונטי כי בהיי באר אתה לא מנסה מנסה לשבת אחורה כמו בלאו, אתה פשוט יורד איך שאתה(לא יודע להסביר את זה טוב יותר)
Low_bar_vs_High_Bar_Squat_Angles.png

זה מסביר יותר טוב את מה שניסיתי להגיד

מאמין שהתכוונת לטיפ הראשון והשני (הטיפ השלישי תקף גם להיי באר, כן, צריך לשבור מקביל).

בקשר לטיפ הראשון: בהיי באר המוט גבוה יותר ומשמעותית נוח בכתפיים. הרבה יותר קל לכוון את המרפקים לזווית הנדרשת.

טיפ שני: בהיי באר אתה תישב פחות אחורה, כי המוט יושב יותר גבוה, הסקוואט הוא יותר אנכי כדי להיות במרכז כף הרגל, והברכיים הולכות יותר קדימה. זה לא אומר שאין היפ דרייב בהיי באר. בכל סקוואט כבד יש שימוש גדול במותניים.
.
אכן התכוונתי לשני הסעיפים של השני*.
זה הרגיש לי מוזר לחשוב על לקיחה של האגן אחורה כקיו, או לחפש מתיחה בהמסטרינגס בהיי באר.

תודה. ❤️

נערך לאחרונה:
טוב לא יודע אם אמרו לך כבר כי אין לי כח לקרוא הכל, אבל זה נראה שבחזרה האחרונה היה לך מן "טיק" בגב בזמן העליה, ואני חושד שזה הרגע שבו הרגשת את הכאב. סיכוי לא רע שזה נבע מעומס שהגב לא רגיל אליו בשילוב עם כיווץ בעייתי שהגדיל את העומס על הגב

• פותח/ת השרשור
טוב לא יודע אם אמרו לך כבר כי אין לי כח לקרוא הכל, אבל זה נראה שבחזרה האחרונה היה לך מן "טיק" בגב בזמן העליה, ואני חושד שזה הרגע שבו הרגשת את הכאב. סיכוי לא רע שזה נבע מעומס שהגב לא רגיל אליו בשילוב עם כיווץ בעייתי שהגדיל את העומס על הגב
הכאב היה דווקא בסוף הירידה, כמעט בבור. בגלל הכאב איבדתי כיווץ ונפלתי לתחתית והעלייה הייתה לא משהו.
בכל אופן מאז עשיתי כבר שני אימונים (אחד מצולם והעלתי כאן בתגובות) הכאב עבר כמעט לגמרי.

מאמין שהתכוונת לטיפ הראשון והשני (הטיפ השלישי תקף גם להיי באר, כן, צריך לשבור מקביל).

בקשר לטיפ הראשון: בהיי באר המוט גבוה יותר ומשמעותית נוח בכתפיים. הרבה יותר קל לכוון את המרפקים לזווית הנדרשת.

טיפ שני: בהיי באר אתה תישב פחות אחורה, כי המוט יושב יותר גבוה, הסקוואט הוא יותר אנכי כדי להיות במרכז כף הרגל, והברכיים הולכות יותר קדימה. זה לא אומר שאין היפ דרייב בהיי באר. בכל סקוואט כבד יש שימוש גדול במותניים.
מרגיש נוח כשהמוט מונח גבוה על הגב אך התנועה שלי בסקוואט כנראה מזכירה יותר לואו באר(יותר ישיבה לאחור, ודי בטוח שיוצא שהמוט לא מעל אמצע כף הרגל).
מאוד נוח,
אפשרי יהיה להמשיך ככה?
כרגע לא יכול לצלם, מתאושש מניתוח, אבל רק מהפרטים האלה, יש מה לומר?

מרגיש נוח כשהמוט מונח גבוה על הגב אך התנועה שלי בסקוואט כנראה מזכירה יותר לואו באר(יותר ישיבה לאחור, ודי בטוח שיוצא שהמוט לא מעל אמצע כף הרגל).
מאוד נוח,
אפשרי יהיה להמשיך ככה?
כרגע לא יכול לצלם, מתאושש מניתוח, אבל רק מהפרטים האלה, יש מה לומר?
לפי דעתי, אפשר להמשיך ככה אבל אתה תתקע מאוד מהר במשקלים כשתחזור להתאמן וכמובן שזה לא הטכניקה האידאלית

@הברווזון המכוער
אתה תמיד יכול להמשיך, אפשר להתחזק באלף ואחד דרכים. אתה חזק בטירוף ומרגיש לך טוב? פאק איט, זה לא באמת משנה הגובה של המוט. אתה תקוע וכל האנשים מסביבך חזקים ממך? אולי כדאי לחשוב על שינוי.

@הברווזון המכוער
אתה תמיד יכול להמשיך, אפשר להתחזק באלף ואחד דרכים. אתה חזק בטירוף ומרגיש לך טוב? פאק איט, זה לא באמת משנה הגובה של המוט. אתה תקוע וכל האנשים מסביבך חזקים ממך? אולי כדאי לחשוב על שינוי.
מדפיס,שם במסגרת ותולה בחדר כושר שלי!

@הברווזון המכוער
אני תוהה האם זה משהו שכדאי לשנות מלכתחילה,
ולא לתת לעצמי יותר מדי להתרגל לטכניקה שמראש ידעתי שלא תהיה מספיק יעילה בהמשך.
מצד שני,
זה באמת נוח ו ו... בא לי ככה.
אני חושב שאמשיך ככה,
ואעדכן כשזה מה שימנע ממני לנצח את @elchonon בעוד כמה שנים.
לפי דעתי, אפשר להמשיך ככה אבל אתה תתקע מאוד מהר במשקלים כשתחזור להתאמן וכמובן שזה לא הטכניקה האידאלית
אולי כל זה יראה לי אחרת כשאתאמן במכון נורמלי ולא במכון הביתי הלא נורמלי שלי.

• פותח/ת השרשור
האימון אתמול - לדעתי העניין של הישיבה אחורה השתפר, הרגשתי את זה גם בהאמסטרינגס. העומק גבולי אבל זה המקסימום שאני מצליח לרדת עם שמירה על כיווץ, תכלס תמיד הסקוואט שלי היה ככה. שומר על כיווץ בגב עליון, משתדל לפחות.
זרקו את הערותיכם.

האימון אתמול - לדעתי העניין של הישיבה אחורה השתפר, הרגשתי את זה גם בהאמסטרינגס. העומק גבולי אבל זה המקסימום שאני מצליח לרדת עם שמירה על כיווץ, תכלס תמיד הסקוואט שלי היה ככה. שומר על כיווץ בגב עליון, משתדל לפחות.
זרקו את הערותיכם.

נראה טוב.
הייתי משחק טיפה עם רוחב העמידה כדי לראות אם תצליח לקבל יותר עמוק עם עמידה רחבה יותר.

• פותח/ת השרשור
נראה טוב.
הייתי משחק טיפה עם רוחב העמידה כדי לראות אם תצליח לקבל יותר עמוק עם עמידה רחבה יותר.
זכור לי שבעבר עם עמידה רחבה יותר דווקא היה לי פחות עומק, אבל אנסה בכל אופן
תודה

זרקו את הערותיכם.

אש!
שואל מסקרנות- למה לא שובר מקביל?

אה, ראיתי עכשיו למה

מה דעתכם אומרת על לא לשבור מקביל בגלל but wink?
מציין שאני יורד טיפה יותר נמוך מיוג'יניוס @elchonon

נערך לאחרונה:
בחלק מהחזרות עצרתי את הסרטון בתחתית התנועה וזה גבולי אבל מקביל
כן הבנתי, ראיתי גם את ההסבר על הכיווץ רק אחריי
מה דעתך על לא לרדת עד הסוף באופן כללי?
אשמח לשמוע גם דעות של שאר המומחים. אין לי בעיה של כיווץ אבל מהמקביל ומטה יש but wink, כנראה בגלל מבנה גוף כי את כל שאר הגורמים פתרתי (האמסטרינג תפוסים גב תחתון וגלוטס חלשים ועוד לא יודע אילו סיבות יש לזה אבל בכל הגורמים שאני יכול לשלוט בהם טיפלתי)
אני מרגיש שאם אני מעמיס משקל שהוא מאתגר אותי ל5 חזרות, ואני יורד נמוך מידי הגב התחתון משתלט לי על ההרמה ולוקח את כל העומס מהקוואדס בנוסף\בגלל הbut wink

אשמח לשמוע גם דעות של שאר המומחים. אין לי בעיה של כיווץ אבל מהמקביל ומטה יש but wink, כנראה בגלל מבנה גוף כי את כל שאר הגורמים פתרתי (האמסטרינג תפוסים גב תחתון וגלוטס חלשים ועוד לא יודע אילו סיבות יש לזה אבל בכל הגורמים שאני יכול לשלוט בהם טיפלתי)
אני מרגיש שאם אני מעמיס משקל שהוא מאתגר אותי ל5 חזרות, ואני יורד נמוך מידי הגב התחתון משתלט לי על ההרמה ולוקח את כל העומס מהקוואדס בנוסף\בגלל הbut wink
לא ראיתי את הסקוואט שלך, ואני סבור שהרבה מדיבורי ה"באט ווינק" שאני שומע זה אוברטינקינג, וחוסר כיווץ בטן.
אני לא חושב שיש בעיה עם גב שמשתלט על ההרמה, אבל הייתי מעדיף לנתח מדוע זה קורה.
לא לשבור מקביל זה לא סוף העולם אם אתה לא מתחרה, אבל זה וודאי לא אידיאלי מנקודת מבט של או כוח או פיתוח גוף.
הייתי משחק עם רוחב עמידה וכיוון בהונות כדי למצוא נקודה בה אתה יורד הכי עמוק.
לפעמים גם נסיון שגוי להיות זקוף גורם לדמיון "באט ווינק".
אם הירך ארוך, והטורסו גם כן, יכול להיווצר מצב שדרוש סקוואט לא זקוף בכלל, עם הרבה גב תחתון או עמידה מאוד רחבה, אולי גם היי באר. אבל זה דורש ניתוח מקיף.
אני סקפטי לגבי 90% מהבאט ווינק.

לא ראיתי את הסקוואט שלך, ואני סבור שהרבה מדיבורי ה"באט ווינק" שאני שומע זה אוברטינקינג, וחוסר כיווץ בטן.
אני לא חושב שיש בעיה עם גב שמשתלט על ההרמה, אבל הייתי מעדיף לנתח מדוע זה קורה.
לא לשבור מקביל זה לא סוף העולם אם אתה לא מתחרה, אבל זה וודאי לא אידיאלי מנקודת מבט של או כוח או פיתוח גוף.
הייתי משחק עם רוחב עמידה וכיוון בהונות כדי למצוא נקודה בה אתה יורד הכי עמוק.
לפעמים גם נסיון שגוי להיות זקוף גורם לדמיון "באט ווינק".
אם הירך ארוך, והטורסו גם כן, יכול להיווצר מצב שדרוש סקוואט לא זקוף בכלל, עם הרבה גב תחתון או עמידה מאוד רחבה, אולי גם היי באר. אבל זה דורש ניתוח מקיף.
אני סקפטי לגבי 90% מהבאט ווינק.
קודם כל תודה על התוגובה המפורטת
אכן מסכים שבאט ווינק זה לא כזו צרה גדולה ואני כבר הרבה זמן הפסקתי להתעסק או להתייחס לזה, אבל אמרתי אם כבר כל המומחים התקבצו לנתח סקוואטים זה יהיה בזבוז לא להשתחל עם שאלה
אחריי הרבה ניסיונות הגעתי לעמידה שהכי נוחה לי - עמידה מעט רחבה וכפות רגליים פונות החוצה
אבל אני מגביל את עצמי מבחינת העומק כדי לא להכנס לבאט ווינק עמוק מידי כיוון שאז אני מרגיש ש80% המשקל מרים הגב התחתון והבעיה היחידה היא שעומס כזה על הגב התחתון לטווח הארוך לא טוב, תקן אותי אם אני טועה
כשאני חושב על זה כן צריך לעבוד יותר על כיווץ.
אצלם סקוואט רציני כשיםתחו החדרי כושר

בכל אופן, כרגע אני מתאמן עם מה שיש לי ובגזרת הסקוואטים אני עושה פאוזד סקוואט עם דמבל ופה מגיע שאלה אחרת - איך נושמים?
לוקחים נשימה עמוקה ומחזיקים אותה כל הזמן שאני למטה? אני מוצא את עצמי הרבה פעמים לא מסוגל לא לנשום לאורך זמן למטה ואני פשוט נושם רגיל ולפני שאני עולה לוקח נשימה ארוכה ונושף בעליה
מה המדע אומר על נשימה בפאוזד סקוואט?

קודם כל תודה על התוגובה המפורטת
אכן מסכים שבאט ווינק זה לא כזו צרה גדולה ואני כבר הרבה זמן הפסקתי להתעסק או להתייחס לזה, אבל אמרתי אם כבר כל המומחים התקבצו לנתח סקוואטים זה יהיה בזבוז לא להשתחל עם שאלה
אחריי הרבה ניסיונות הגעתי לעמידה שהכי נוחה לי - עמידה מעט רחבה וכפות רגליים פונות החוצה
אבל אני מגביל את עצמי מבחינת העומק כדי לא להכנס לבאט ווינק עמוק מידי כיוון שאז אני מרגיש ש80% המשקל מרים הגב התחתון והבעיה היחידה היא שעומס כזה על הגב התחתון לטווח הארוך לא טוב, תקן אותי אם אני טועה
כשאני חושב על זה כן צריך לעבוד יותר על כיווץ.
אצלם סקוואט רציני כשיםתחו החדרי כושר

בכל אופן, כרגע אני מתאמן עם מה שיש לי ובגזרת הסקוואטים אני עושה פאוזד סקוואט עם דמבל ופה מגיע שאלה אחרת - איך נושמים?
לוקחים נשימה עמוקה ומחזיקים אותה כל הזמן שאני למטה? אני מוצא את עצמי הרבה פעמים לא מסוגל לא לנשום לאורך זמן למטה ואני פשוט נושם רגיל ולפני שאני עולה לוקח נשימה ארוכה ונושף בעליה
מה המדע אומר על נשימה בפאוזד סקוואט?
עמידה נוחה לא אומרת עמידה עם העומק המירבי, את זה אנחנו מחפשים. עומק, לא נוח.
הגב התחתון צריך לעזור בסקוואט, זה חלק מהתרגיל. זה לא מזיק בטווח הקצר או הארוך.

נשימות, זה להכניס אוויר לבטן עמוק, להרחיב את הבטן ולכווץ אותו, את הגב, וכל הגוף. בפאוז סקוואט, שומרים על האוויר כל התרגיל, וזה עלול לסחרר מעט.

ובאמת אחכה לסרטון כדי לדעת יותר.

הסקוואט לא רע. רוב החזרות שוברות לדעתי. הייתי מנסה לרדת עוד 2 סנטימטר כדי שלא יהיה ספק.

שוב, אתה צריך לכוון את המרפקים שלך למטה, להוציא חזה החוצה וליישר את כל הגב העליון. כשהמרפקים מכוונים למעלה, לאורך זמן יש יותר לחץ על המרפק (הכתף נמצאת בפשיטה) ועלול להיווצר דלקות. אבל בגדול זה פחות יעיל לעבוד ככה גם בלי קשר לפציעות וכל זה. בנוסף אחרי שאתה פותר את זה הייתי מבקש ממך להכניס את הראש בין הכתפיים ולא לתת לו להיות קדימה (ראש צב אפשר לקרוא לזה).

במצב אידיאלי, אתה תיהיה ככה (התמונה מימין):

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1593347360271.jpg
    FB_IMG_1593347360271.jpg
    KB 120.9 · צפיות: 35
  • פותח/ת השרשור
בכללי אם לא נאבד הכיווץ וזה לא מצב שאתה פשוט "נופל" רפוי אז הייתי ממשיך, אבל לא יודע אם זה הדבר הנכון לעשות וגם קשה לקבוע משהו בלי לראות.
הסקוואט לא רע. רוב החזרות שוברות לדעתי. הייתי מנסה לרדת עוד 2 סנטימטר כדי שלא יהיה ספק.

שוב, אתה צריך לכוון את המרפקים שלך למטה, להוציא חזה החוצה וליישר את כל הגב העליון. כשהמרפקים מכוונים למעלה, לאורך זמן יש יותר לחץ על המרפק (הכתף נמצאת בפשיטה) ועלול להיווצר דלקות. אבל בגדול זה פחות יעיל לעבוד ככה גם בלי קשר לפציעות וכל זה. בנוסף אחרי שאתה פותר את זה הייתי מבקש ממך להכניס את הראש בין הכתפיים ולא לתת לו להיות קדימה (ראש צב אפשר לקרוא לזה).

במצב אידיאלי, אתה תיהיה ככה (התמונה מימין):
תודה שוב על התגובה.
לגבי המרפקים, אם אני מכוון אותם למטה אני מרגיש שהמוט לא יושב טוב מורוצה לברוח, לא בטוח איך לתקן את זה אם בכלל.
לגבי חזה החוצה, למדתי את הסקוואט מאדון ריפטו שליט"א שלימד לכוון את המבט קדימה ולמטה, אני לא בטוח איך זה מסתדר עם להרים חזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית