הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 80X5 - מנסה לחזור לעניינים אחרי הרבה זמן

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
שבוע טוב לכולם,
כמעט ולא שפפתי כבר נראה לי קרוב ל 3 שנים, עכשיו בתקווה לחזור לעניינים. פעם הטכניקה ישבה לי טוב, עכשיו אני רואה שפחות וגם קיבלתי כמה טיפים, תזרקו עליי הערות/הארות למי שיש מה לומר. ועוד נקודה - בחזרה האחרונה של הסט הזה קיבלתי כאב חד בגב תחתון בתחתית התנועה, אני לא ראיתי משהו ספציפי בחזרה הזאת, אולי לא ראיתי טוב.

אין שום קשר בין להוציא חזה ללהסתכל למטה. להסתכל למטה זה לכוון את העיניים, לא את החזה. התמונה שצירפתי נגיד, זה מאמן SS של ריפ. שים לב איפה הראש מסתכל ואיפה החזה.

אם אתה מרגיש שכשאתה מכוון מרפקים למטה המוט בורח, זה אומר שאתה לא מכווץ שכמות מספיק. נסה במהלך הסקוואט להצמיד את השכמות בדיוק כמו בבנץ', זה יעזור ליצור מדף למוט. מעבר לזה גם להצר אחיזה עוזר.

ממליץ לקרוא את זה:
Identifying and Correcting Thoracic Spinal Flexion in the Squat | Bill Hannon

נערך לאחרונה:
לגבי המרפקים, אם אני מכוון אותם למטה אני מרגיש שהמוט לא יושב טוב מורוצה לברוח, לא בטוח איך לתקן את זה אם בכלל.
לגבי חזה החוצה, למדתי את הסקוואט מאדון ריפטו שליט"א שלימד לכוון את המבט קדימה ולמטה, אני לא בטוח איך זה מסתדר עם להרים חזה

בעבר הייתה לי את אותה הבעיה. אתה צריך לכווץ את השכמות כמה שיותר על מנת ליצור ״שקע״ שם המוט צריך לשבת ולא לזוז. בנוסף אל תחשוב על הוצאת חזה והתסכלות למטה כפעולה שתלויה אחת בשנייה. החזה והשכמות נועדו ליצור את השקע, כאשר להסתכל למטה זה נטו ליישר מבט לנקודה מסויימת. אצלך כנראה שאתה מוריד את המרפקים אתה מאבד את הכיווץ. תעבוד על זה עם משקלים יותר נמוכים בהתחלה. כמו שאמרתי ברגע שהמוט ישב לך נעול זו הרגשה אחרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית