הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלבון מהצומח

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היוש 🤩
כמו שחלקכם יודעים, אני על הניטרלי עכשיו (1800 קלוריות). רוצה לרדת עוד 5 קילו אבל מסיבות כלשהן את זה אדחה לעוד שנה בערך, שום דבר לא בוער לי (מקווה).
אני 55 ק"ג ואוכלת בערך 90-100 גר' חלבון. פחות מתאמנת בתקופה הזאת, וצמחונית כבר חודש. לא מסוגלת לאכול בשר.
אני לא מתה על ביצים, וגבינות אני אוכלת ובשפע - במיוחד בולגרית, מוצרלה וצהובה. אבל במיוחד במיוחד בולגרית (120 קלוריות ו18 גרם חלבון ל100 גרם,שאלו ערכים טובים).
אני לא נמשכת לבשר יותר, רציתי להיות צמחונית כבר מגיל 10 והחודש זה באמת קרה כמתנה בשביל עצמי ל2021. רציתי לשאול האם אפשר להחליף חזה עוף בארוחת הצהריים ב2 קציצות המבורגר טבעוניות עם 100 קל' ליחידה ו14 גר' חלבון ליחידה? כל החלבון הוא מהצומח כמובן. ברור לי שחלבון מהצומח הוא איכותי פחות, אבל האם עדיין לספור אותו? במיוחד שמדובר בכמויות משמעותיות כאלה.
בכל אופן אשמח לקצת הסבר כללי על העניין:)
תודה רבה וסגר שמח!

היוש 🤩
כמו שחלקכם יודעים, אני על הניטרלי עכשיו (1800 קלוריות). רוצה לרדת עוד 5 קילו אבל מסיבות כלשהן את זה אדחה לעוד שנה בערך, שום דבר לא בוער לי (מקווה).
אני 55 ק"ג ואוכלת בערך 90-100 גר' חלבון. פחות מתאמנת בתקופה הזאת, וצמחונית כבר חודש. לא מסוגלת לאכול בשר.
אני לא מתה על ביצים, וגבינות אני אוכלת ובשפע - במיוחד בולגרית, מוצרלה וצהובה. אבל במיוחד במיוחד בולגרית (120 קלוריות ו18 גרם חלבון ל100 גרם,שאלו ערכים טובים).
אני לא נמשכת לבשר יותר, רציתי להיות צמחונית כבר מגיל 10 והחודש זה באמת קרה כמתנה בשביל עצמי ל2021. רציתי לשאול האם אפשר להחליף חזה עוף בארוחת הצהריים ב2 קציצות המבורגר טבעוניות עם 100 קל' ליחידה ו14 גר' חלבון ליחידה? כל החלבון הוא מהצומח כמובן. ברור לי שחלבון מהצומח הוא איכותי פחות, אבל האם עדיין לספור אותו? במיוחד שמדובר בכמויות משמעותיות כאלה.
תודה רבה וסגר שמח!
חלבון מהצומח לא איכותי פחות.
אולי הוא שונה כי הוא מכיל רכיבים אחרים איתו מאשר חלבון מן החי, כמו וויטמינים ומינרלים שונים, וסיבים תזונתיים ויותר פחמימה, אבל הוא לא איכותי פחות.

100 גרם חלבון, זה 100 גרם חלבון.

חלבון מהצומח לא בהכרח איכותי פחות.
למשל סויה נחשב לחלבון מלא (עם כל חומצות האמינו).

לגבי ההמבורגר שציינת, אם את מתכוונת למוצר של טבעול אז הוא לא מורכב מ-100% חלבון סויה, אלא בעיקר מחלבון חיטה ולעיתים מעוד סוגים (תלוי במוצר).
בכללי את יכולה להסתכל ברשימת הרכיבים של המוצר ולראות ממה זה מורכב.
גם עם חלבון חיטה אין שום בעיה כמובן, רק צריך לקחת בחשבון שזה לא נחשב לחלבון מלא.

אני בתור צמחוני כן מכניס בארוחה אחת ביום מוצר טבעול כלשהו. מעדיף שלא יותר מארוחה אחת נטו בגלל כמויות נתרן מוגזמות.
אני משתדל לאכול אוכל מגוון במהלך היום ככה שאני בוודאות אצרוך חומצות אמינו שונות ממאכלים מסוגים שונים שישלימו אחד את השני.

היוש 🤩
תודה רבה וסגר שמח!

את יכולה לעלות לפה את הערכים של ההמבורגר הצמחוני? מרכיבים? שיהיה יותר קל להתייחס להחלפה שלך.
בכל מקרה, מצרפת לך טבלה של מקורות חלבון שונים, חלבון מהחי מכיל יותר ח' אמינו חיוניות, ובינהן לאוצין
בשביל לקבל את אותה כמות ח' אמינו מהצומח צריך לאכול כמות גבוה יותר
צריך פשוט לשים לב, שאם צורכים למשל קטניות אז מקבלים גם כמות פחמימה מסוימת, וככה גם תחליפי בשר אחרים.
צריך גם לשים לב שיש לך מספיק מקורות לB12 ולברזל, בדרך כלל עדיף לתסף בB12 (רלוונטי בעיקר לטבעונים,תלוי אם את צורכת דגים וביצים)
עדיפות מהצומח תינתן לסויה,אבל לא ההייתי מבססת את כל התזונה על סויה,עדיף לגוון.
120892938_953684088449330_4347992878069771563_n.jpg

120894858_953681571782915_4764565259232041963_o.jpg

במקום ההמבורגר (שדווקא די טעים,) את יכולה לקנות שבבי סויה (20 שח לקילו מוצר יבש בניצת הדובדבן) שמכילים המון חלבון כמעט בלי שומן ומעט פחמימה (הרוב סיבים).
מתכון בסיס:
על כל 30 גרם שבבים (100 קלוריות) כוס מים. שמים בקערה ו3-4 דקות במיקרוגל.
מחכים שיתקרר קצת, סוחטים עודפי מים (אחרי כמה נסיונות גם תדעי לשים כמות מים מדוייקת לפני המיקרו).
כפית בהרט/תיבול מעורב ירושלמי/תבלין לשווארמה + מלח פלפל לפי הטעם.
בום יש לך מעורב ירושלמי/שווארמה צמחונית. ערכים הרבה יותר טובים משל טבעול, מנה יותר גדולה (השבבים סופחים הרבה מים) וממש טעים. אם את רוצה להשקיע אפשר להוסיף בצל ו/או פטריות לתערובת שבבים (וגם אז אם את קצרה בזמן הם עוברים בישול יפה במיקרו ללא טיגון).

אפשר, אין שום בעיה עם חלבון מהצומח והוא איכותי בדיוק כמו חלבון מהחי(ובמובנים מסוימים אפילו יותר)
לא חייב דווקא המבורגר טבעול, אפשר גם שעועית או TVP או אבקת חלבון/חטיפי חלבון צמחוניים, אפונה, ברוקולי(אם יש לך תיאבון ענק), מה שעולה לך לראש
את יכולה לעלות לפה את הערכים של ההמבורגר הצמחוני? מרכיבים? שיהיה יותר קל להתייחס להחלפה שלך.
בכל מקרה, מצרפת לך טבלה של מקורות חלבון שונים, חלבון מהחי מכיל יותר ח' אמינו חיוניות, ובינהן לאוצין
בשביל לקבל את אותה כמות ח' אמינו מהצומח צריך לאכול כמות גבוה יותר
צריך פשוט לשים לב, שאם צורכים למשל קטניות אז מקבלים גם כמות פחמימה מסוימת, וככה גם תחליפי בשר אחרים.
צריך גם לשים לב שיש לך מספיק מקורות לB12 ולברזל, בדרך כלל עדיף לתסף בB12 (רלוונטי בעיקר לטבעונים,תלוי אם את צורכת דגים וביצים)
עדיפות מהצומח תינתן לסויה,אבל לא ההייתי מבססת את כל התזונה על סויה,עדיף לגוון.
120892938_953684088449330_4347992878069771563_n.jpg

120894858_953681571782915_4764565259232041963_o.jpg

היי
תוכלי להגיד לי מה הRDI של חומצות אמינו לנשים? (כמו פותחת האשכול)

והוא איכותי בדיוק כמו חלבון מהחי(ובמובנים מסוימים אפילו יותר)
תוכיח
פרופיל חומצות האימינו של חלבון מהחי מכיל מינונים גבוהים בהרבה של החומצות אמינו שהגוף לא מייצר לבדו, לעומת חלבון מהצומח

אמת. דוגמה טובה לזה שאוהבים לתת היא ג'לטין, חלבון מלא מן החי, אבל עם פרופיל חומצות אמינו נמוך מאוד.
דין חלבון מהצומח איננו כמו דין חלבון מן החי.

הנה דוגמה לערכים של חזה עוף לעומת אפונה (רכיב נפוץ בקציצות מהצומח), ערכי החלבון ל- 100g כמעט זהים, אבל פרופיל חומצות האמינו בחזה עוף הרבה יותר גבוה. מעבר להבדלים האלו, יש גם הבדלים בספיגה שנמוכים יותר בחלבון מן הצומח.

אני מבין שזה לא ממש יעזור לפותח השרשור, כי זוהי דרך החיים בה הוא בחר (או בחרה ליתר דיוק), המטרה בהודעה שלי היא רק עבור הדיון.

• פותח/ת השרשור
במקום ההמבורגר (שדווקא די טעים,) את יכולה לקנות שבבי סויה (20 שח לקילו מוצר יבש בניצת הדובדבן) שמכילים המון חלבון כמעט בלי שומן ומעט פחמימה (הרוב סיבים).
מתכון בסיס:
על כל 30 גרם שבבים (100 קלוריות) כוס מים. שמים בקערה ו3-4 דקות במיקרוגל.
מחכים שיתקרר קצת, סוחטים עודפי מים (אחרי כמה נסיונות גם תדעי לשים כמות מים מדוייקת לפני המיקרו).
כפית בהרט/תיבול מעורב ירושלמי/תבלין לשווארמה + מלח פלפל לפי הטעם.
בום יש לך מעורב ירושלמי/שווארמה צמחונית. ערכים הרבה יותר טובים משל טבעול, מנה יותר גדולה (השבבים סופחים הרבה מים) וממש טעים. אם את רוצה להשקיע אפשר להוסיף בצל ו/או פטריות לתערובת שבבים (וגם אז אם את קצרה בזמן הם עוברים בישול יפה במיקרו ללא טיגון).

השאלה אם זה באמת באמת טעים או סתם התפשרות. מהי דעתך הכנה?😃

היייי, כן
FoodsDictionary - המבורגר מן הצומח 5% שומן, טבעול, ערכים תזונתיים

טעים מאוד! אני לא צמחוני ועושה את זה לפעמים בשביל הגיוון. הכל זה התיבול כי שבבי הסויה סופחים טעמים אז זה קצת ניסוי וטעייה אבל תיבול מעורב ירושלמי או שווארמה זה ממש טוב עם השבבים, בטח עם קצת פטריות ובצל. גם בהמבורגר הצמחוני רוב החלבון האיכותי הוא משבבים כאלו. רק פה זה ממש נקי. זה גם הרבה יותר זול אם זה שיקול בשבילך (20 שח לקילו מוצר יבש = 33 מנות של 100 קלוריות, כשבאותו סכום את לא קונה אפילו שקית המבורגרים אחת).

יש המון טבעונים שמתאמנים וצורכים רק חלבון מהצומח ומפתחים שרירים בדיוק כמו אדם רגיל - אז איך אתה מסביר את זה?

יש המון טבעונים שמתאמנים וצורכים רק חלבון מהצומח ומפתחים שרירים בדיוק כמו אדם רגיל - אז איך אתה מסביר את זה?
בדיוק אתמול ראיתי מחקר שפרסמו בפייסבוק של LBS זה כנראה גם כאן בפורום שזה אפשרי אבל מי שצורך חלבון מן הצומח צריך לצרוך חלבון גבוה מאוד.
תזונה ותוספים - האם קיים הבדל בעלייה במסת שריר בין חלבון מי גבינה לחלבון סויה?
כאן לא מדובר על חלבון כמו חזה עוף אבל זה מדבר על אותו דבר כמו ש @ziv_r דיבר עליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית