הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

100 קילו

מור123

משתמש מתחיל
7
3
נק' מוניטין:
3
7
3
היי אני שוקל 100 קילו היקף מותנים 110
אני חדש התחלתי דיאטה שהיא יחסית בלי פחמימות אמרו לי לא לעשות אירובי רק משקולות השאלה שלי אני לא רוצה להיות חטוב גדול כזה רוצה להרזות ולהראות טוב לא הר מחוטב

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה שיש לי אני ממש אוהב לרוץ פעם הייתי רץ חצי מרתון וכאלה השאלה מתי להתחיל להתאמן שוב רק שארד באחוזי השומן?

תקרא בפורום על גרעון קלורי כי לפי מה שנראה יש לך פערים בידע.

למה אמרו לך לא לעשות אירובי?

תעשה משקולות, אני מתאמן כמעט שנתיים ולא נהייתי "הר מחוטב" ואפילו לא קרוב לזה, זה לא כזה פשוט וזה אפילו קשה מאוד
אני מניח שמה שאתה מגדיר הר מחוטב יצריך גם סטרואידים

בכל מקרה גם אירובי אין סיבה שלא תעשה, זה לא מפרק שריר בעצימות נורמלית וזה בריא ללב

ולמה דיאטה בלי פחמימות?

אין סיבה לא לעשות אירובי אלא אם כן יש לך בעיות רפואיות כלשהן שמונעות ממך. והוראות מדוייקות מהרופא שלך לא לעשות אירובי (לא יכול לחשוב על הרבה מקרים שיאמרו לך את זה )
מה שכן אירובי מאוד מאוד עצים מפריע להתאוששות אז זה יכול "לשרוף" שריר בעקיפין אבל לרוץ כשלעצמו לא מוריד לך שריר.
אירובי שורף קלוריות, משפר סיבולת לב ריאה, משפר איכות חיים, תורם לזרימת דם ועוד ועוד, יש סיפוק מסויים וזה גם עוזר בעקיפין באימוני כוח.

פחמימות זה חיוני מאוד. בלי פחמימה או על ערכים דלי פחמימה אתה תרגיש חלש, היתרון היחיד שיש לזה בהנחה ואתה על אותן קלוריות זה שבהתחלה אתה תרד יותר משקל (נוזלים) שיגרמו לך להראות יותר חטוב אבל בטווח הארוך אתה כנראה תרד יותר מדי ובצורה שלא תגרום לך להראות הכי טוב, הרבה איבוד שריר, לא תתאמן קשה כמו שהיית מתאמן עם פחמימה, אין הרבה אנשים שלהיות על דל פחמימה זה מוצדק להם, וגם הם לא עושים את זה לזמן רב, אין צורך כלל, פחמימה היא אחת מהאבות המזון, עם הבחירות הנכונות עם הרבה יותר נפח ביחס לכמות קלוריות משומן נניח

לגבי הלא רוצה להיות חטוב וגדול מדי, בחיים לא ראיתי בן אדם שנהיה גדול וחטוב בטעות.
(אגב גם בחיים לא ראיתי בן אדם גדול שנהיה גדול בעזרת זה שהוא על פחמימה נמוכה)

כל פעם שאני רואה ״המלצות״ כאלו מאנשי יעני מקצוע (מאמנים, דיאטנים וכו׳) בא לי לדפוק את הראש בקיר. איך לכל הרוחות איש מקצוע שלמד את התחום ומטרתו לעזור לאנשים אומר כאלו שטויות לאדם ללא הבנה? זה גורם לי לאבד אמונה באנשים בחיי.

אתה יכול לעשות שעה אירובי ביום ולא לאבד שריר. מצד שני אתה יכול לעשות 0 אירובי ולאבד שריר. גרעון קלורי גדול מאוד, לצד צריכה נמוכה של חלבון והיעדר אימוני התנגדות זה המתכון לאיבוד שריר (בין היתר).

אפשר לשאול מה היה הטיעון של הדיאטן לגביי תפריט דל פחמימה? פחמימה זה אחלה.

לגביי ריצות, אתה שוקל 100 קילו, אם ריצה לא גורמת לך לבעיות או אי נוחות אז תפאדל. לדעתי במשקל כזה עדיף אולי לעשות הליכה מהירה, אבל אני ממש לא רופא אז קח כל מה שרשמתי בעירבון מוגבל.

"אמרו לי לא לעשות אירובי"

מי הבן של ז*** שאמר לך את זה?

מאמן מוסמך. הוא בטח טען גם שאסור שהברכיים יעברו את קו הבהונות בסקוואט ושדדליפט מסוכן לגב. מתסכל לראות כמה חוסר ידע יש לאנשי מקצוע היום, ולא רק בתחום הפיטנס.

לגביי הסקוואט והדדליפט הייתי ציני, אין לי שמץ אם זה מה שהמאמן אמר לו, אבל לא אהיה מופתע אם כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית