הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקה של הימים

Eran365

משתמש מתחיל
102
6
נק' מוניטין:
41
102
6
שלום,
רציתי לשאול בקשר לחלוקה של הימים באימונים ואם אין לי יום אחד שהוא מנוחה כללית זה בעיה?
יש לי שלושה אימוני רגליים ארוכים כי חלק מהם זה פיזיוטרפיה בימים שני חמישי ושבת ובראשון ורביעי אני עושה חזה וגב ביחד. עד עכשיו הייתי עושה את הכתפיים עם הרגלים אבל זה ממש הורג אותי לעשות ככה ואני לא רוצה שהם ישארו בפיגור אז חשבתי לעשות בשלישי ושישי שזה הימי חופש שלי את הכתפיים, מה חושבים תיהיה בעיה אם אני לא נח יום אחד?

לדעתי ככל שתתקדם עם המשקלים אתה תתקשה. בדיוק כמו שאתה נותן חשיבות לשינה ככה גם ימי המנוחה שלך.

לי באופן אישית יהיה קשה מאוד לתקדם עם חלוקה כזו, לא מדמיין את עצמי לוחץ כתפיים כבד בשלישי וברביעי עובד כבד על החזה. או לחילופין עובד כבד גב ולמחרת אימון רגליים וכל זה בלופ אינסופי ללא מנוחה.

במידה ואתה נעול על 3 אימוני רגליים בשבוע תוסיף עוד 2 אימוני פלג גוף עליון ותעשה סה״כ 5 אימונים בשבוע, נניח משהו בסגנון

ראשון - מנוחה
שני - רגליים
שלישי - פלג גוף עליון
רביעי - מנוחה
חמישי - רגליים
שישי - פלג גוף עליון
מוצ״ש - רגליים

• פותח/ת השרשור
לדעתי ככל שתתקדם עם המשקלים אתה תתקשה. בדיוק כמו שאתה נותן חשיבות לשינה ככה גם ימי המנוחה שלך.

לי באופן אישית יהיה קשה מאוד לתקדם עם חלוקה כזו, לא מדמיין את עצמי לוחץ כתפיים כבד בשלישי וברביעי עובד כבד על החזה. או לחילופין עובד כבד גב ולמחרת אימון רגליים וכל זה בלופ אינסופי ללא מנוחה.

במידה ואתה נעול על 3 אימוני רגליים בשבוע תוסיף עוד 2 אימוני פלג גוף עליון ותעשה סה״כ 5 אימונים בשבוע, נניח משהו בסגנון

ראשון - מנוחה
שני - רגליים
שלישי - פלג גוף עליון
רביעי - מנוחה
חמישי - רגליים
שישי - פלג גוף עליון
מוצ״ש - רגליים
כן אני צריך שלוש אימוני רגליים כי זה משקלים מאוד קלים מה שאני עובד עכשיו והרבה תרגילי חיזוק עקב איזה פציעה שהייתה לי. וזה שאני עושה באימון חזה שלי גם כתפיים זה לא יהיה בעיתי?
חשבתי ראשון חזה גב כבד , שני רגליים , שלישי כתפיים קל בעיקר הנפות, רביעי חזה גב קל, חמישי רגליים, שישי כתפיים כבד לחיצות ושבת רגליים שוב. מה אומר?

וזה שאני עושה באימון חזה שלי גם כתפיים זה לא יהיה בעיתי?

לא.
אימון פוש קלאסי כולל חזה, כתפיים (ללא כתף אחורית) ויד אחורית. כמובן שצריך לתכנן חכם ולתת דגש לאזור שצריך לדוגמה אני עושה בנץ ולחיצה בשיפוע חיובי עם דאמבלים ולכן מוותר על לחיצת כתפיים ועושה בעיקר תרגילים מבודדים כגון הרחקות. החזה שלי בפיגור משאר הגוף ולכן אני משקיע בו יותר מהכתפיים לצורך העניין, מה גם שהכתף הקדמית עובדת הרבה בשתי הלחיצות.

חשבתי ראשון חזה גב כבד , שני רגליים , שלישי כתפיים קל בעיקר הנפות, רביעי חזה גב קל, חמישי רגליים, שישי כתפיים כבד לחיצות ושבת רגליים שוב. מה אומר?

אם האימוני רגליים שלך קלים בגלל הפיזיו ויש לך עוד אימון כתפיים קל אז זה אפשרי. אני לא אוהב להיות בחדכ 7/7 ימים, אבל אני עובד (או לפחות משתדל) קשה מאוד ולכן צריך ימי מנוחה. דרך אגב איפה אתה מכניס ידיים?

• פותח/ת השרשור
לא.
אימון פוש קלאסי כולל חזה, כתפיים (ללא כתף אחורית) ויד אחורית. כמובן שצריך לתכנן חכם ולתת דגש לאזור שצריך לדוגמה אני עושה בנץ ולחיצה בשיפוע חיובי עם דאמבלים ולכן מוותר על לחיצת כתפיים ועושה בעיקר תרגילים מבודדים כגון הרחקות. החזה שלי בפיגור משאר הגוף ולכן אני משקיע בו יותר מהכתפיים לצורך העניין, מה גם שהכתף הקדמית עובדת הרבה בשתי הלחיצות.

אם האימוני רגליים שלך קלים בגלל הפיזיו ויש לך עוד אימון כתפיים קל אז זה אפשרי. אני לא אוהב להיות בחדכ 7/7 ימים, אבל אני עובד (או לפחות משתדל) קשה מאוד ולכן צריך ימי מנוחה. דרך אגב איפה אתה מכניס ידיים?
הבעיה שאצלי זה הפוך, הכתפיים שלי דווקא נמצאות בפיגור בגלל זה אני שואל.. אני לא רוצה לעבוד חזק על החזה ובסוף לעשות את הכתפיים שהן כבר עייפות אבל בטח שלא להתחיל עם הכתפיים ואז חזה וזה נשמע כמו מתכון לפציעה.
האימוני רגליים שלי קלים מבחינת משקלים והרבה חזרות כדי להכניס קצת נפח למקומות שצריך לחזק כדי לסדר את זה, זה לא קל ברמה של הרגשה של יום מנוחה.
ידיים הם בסדר והם עובדים חזק בגב וחזה אבל אני מכניס להם איזה 10 סטים בשבוע בערך כל צד באימוני רגליים בסוף שזה רק דברים עם גומייה אז עושה לזה סופר סטים טיפה

ידיים הם בסדר והם עובדים חזק בגב וחזה אבל אני מכניס להם איזה 10 סטים בשבוע בערך

10 סטים נשמע בסדר גמור.

אני לא רוצה לעבוד חזק על החזה ובסוף לעשות את הכתפיים שהן כבר עייפות אבל בטח שלא להתחיל עם הכתפיים ואז חזה וזה נשמע כמו מתכון לפציעה.

אין שום סיבה לפציעה. אתה יכול להתחיל עם לחיצת כתפיים כתרגיל ראשון, אח״כ להמשיך לחזה ולסיים עם תרגילים מבודדים לכתף.

• פותח/ת השרשור
10 סטים נשמע בסדר גמור.

אין שום סיבה לפציעה. אתה יכול להתחיל עם לחיצת כתפיים כתרגיל ראשון, אח״כ להמשיך לחזה ולסיים עם תרגילים מבודדים לכתף.
סגור אחי תודה רבה אנסה שובעיים שלוש ואראה איך אני מתקדם,
ראשון פלג גוף עליון
שני רגלים
שלישי מנוחה
רביעי פלג גוף עליון
חמישי רגליים
שישי מנוחה
ושבת רגליים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית