הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה אנשים כמו Larry Wheels (פאוורליפטרים) צריכים מאזן קלורי חיובי של הרבה יותר מאלף ביום?

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך

אני חושב שהם לא צריכים, באופן כללי כדי להעלות באופן איכותי במסה, כלומר לצמצם את העלייה בשומן מצד אחד, אבל לא למרוח את המסה לכמה שנים של עלייה איטית מדי, מומלץ מאזן קלורי חיובי של 10-15% מהניטרלי. קצב העלייה במשקל המומלץ הוא 0.5-1 אחוז ממש גוף בחודש.

כל אלו עצות למסה לפיתוח גוף.
פווליפטרים אולי יעשו מסה יותר ״אגרסיבית״ אבל כנראה שלא ירצו סתם להעלות בשומן בלי סיבה.
לכן אם לארי ווילס לא צורך 8000+ קלורית במאזן ניטרלי אין באמת סיבה עבורו לצרוך 1000 קל

אני חושב שהם לא צריכים, באופן כללי כדי להעלות באופן איכותי במסה, כלומר לצמצם את העלייה בשומן מצד אחד, אבל לא למרוח את המסה לכמה שנים של עלייה איטית מדי, מומלץ מאזן קלורי חיובי של 10-15% מהניטרלי. קצב העלייה במשקל המומלץ הוא 0.5-1 אחוז ממש גוף בחודש.

כל אלו עצות למסה לפיתוח גוף.
פווליפטרים אולי יעשו מסה יותר ״אגרסיבית״ אבל כנראה שלא ירצו סתם להעלות בשומן בלי סיבה.
לכן אם לארי ווילס לא צורך 8000+ קלורית במאזן ניטרלי אין באמת סיבה עבורו לצרוך 1000 קל
אין קשר בין מסה שפאוורליפטרים לכל האחרים, בסופו של דבר מסה מעל פלוס קלורי של 500 יוביל לעלייה יותר גדול בשומן מאשר מסת השריר.
בנוגע ללארי, יש מצב זה יותר קשור לחומרים אבל אני לא מספיק יודע בנושא להגיב על זה.. אני עדיין לומד על העניין.
@frozen מה דעתך?

אין קשר בין מסה שפאוורליפטרים לכל האחרים, בסופו של דבר מסה מעל פלוס קלורי של 500 יוביל לעלייה יותר גדול בשומן מאשר מסת השריר.

לא רשמתי שפוורליפטרים יוכלו לבצע מסה איכותיות במאזן קלורי חיובי גדול משל בילדרים, אלא שאולי להם תהיה יותר תועלת בכך מאחר ומשקל גוף גדול יותר מספק בסיס טוב יותר ממנו להרים את המשקל, בנוסף , לפווליפטרים ייתכן ומשתלם לעשות מסה יותר אגרסיבית גם במחיר של עלייה בשומן.

בלי קשר, + של 500 קל׳ הוא בהחלט לא ה+ שזורקים לכל אחד, גם לרוב האנשים לא.

לא רשמתי שפוורליפטרים יוכלו לבצע מסה איכותיות במאזן קלורי חיובי גדול משל בילדרים, אלא שאולי להם תהיה יותר תועלת בכך מאחר ומשקל גוף גדול יותר מספק בסיס טוב יותר ממנו להרים את המשקל, בנוסף , לפווליפטרים ייתכן ומשתלם לעשות מסה יותר אגרסיבית גם במחיר של עלייה בשומן.

מה קשור משקל גוף גדול יותר מספק בסיס טוב להרים יותר משקל? לא חסר לך אנשים באיזור ה70-90 קילו שמרימים המון
ולא משתלם לאף אחד לעשות מסה של פלוס קלורי של 1000 ומעלה כי אז יהפכו לobese מאוד מהר.
לא הבנתי גם את הסוף.

"משקל גוף גבוה יותר מספק בסיס טוב יותר להרים את המשקל" - מה? שומן לא עוזר לך להרים משקל, הוא לא יכול להפעיל כוח זה שומן
לפווארליפטרים לא משתלם להיות באחוז שומן גבוה כי יש להם אינטרס להיות בקטגוריות משקל נמוכות בתחרות

אשתדל להביע את דעתי בלבד בנושא.
7000 קלוריות בערך הם ק"ג משקל גוף (בעדיפות לשריר). כדי לעלות בק"ג צריך להיות בפלוס קלורי של 7000 קלוריות. מי שינסה להיות בפלוס הזה ביום אחד, הגוף ישלח את הרוב לשומן, לכן התחיל המלצה של פלוס קלורי יומי של בערך 200-500 קלוריות כדי לנסות למזער עליה בשומן ובעיקר בשריר. זה כמובן משתנה בהתאם לגיל, מין, הורמונים, אימונים ומי יודע מה עוד. אבל השאיפה עם 200 פלוס קלורי הוא לעלות בק"ג אחרי 35 יום, ובערך שני ק"ג בחודשיים וחצי. לאנשים רזים כדאי לעלות לאט יותר כנראה בגלל היחס למשקל גופם. ואנשים גדולים יכולים לעלות ולרדת מהר יותר בלי לאבד שריר.

המושג הזה זהה אצל כל בני האדם. אף אחד לא עולה ק"ג מפלוס קלורי של 3000 קלוריות, או 20000, אנחנו צריכים בערך 7000.

אבל כאן נכנס לתמונה הניטרלי. אם הניטרלי שלך הוא 2500 קלוריות, 2700 הם פלוס 200 קלוריות ביום. הניטרלי משתנה בהתאם למשקל גוף, רמת פעילות, גיל, מין, חומרים, ומי יודע מה עוד.

אדם על חומרים וגדול, הניטרלי שלו מאוד גבוה, לכן ה8000 קלוריות נניח שהוא אוכל משאירים אותו באותו משקל. אם הוא יאכל 200 קלוריות פחות ביום, הוא ירד ק"ג תוך 35 ימים. ואם הוא יאכל 200 פחות הוא ירד בק"ג ב35 ימים.

בקיצור, גם פאוורליפטר ענק עולה ויורד במשקל כמו אדם קטן, מפלוס ומינוס קלורי זהה. רק שהדרישה הקלוריות שלו גבוה יותר רק להישאר במשקל שלו, גם בגלל הגודל, וגם בגלל החומרים.

לעניין כוח. שריר מוסיף הרבה יותר כוח משומן. מה שומן עושה, זה משפר את המנופים. אדם שמן בסקוואט יהיה לחץ גבוה יותר בין הבטן לירך ויהיה לו קל יותר לעלות עם משקל כבד יותר, לכן שומן עוזר לסקוואט, אבל עדיין פחות ממה ששריר עוזר.

גם בבנץ' שומן עוזר, זה מאפשר לך תנועה קצרה יותר בגלל השומן שעל החזה. והלחץ בין הידיים לגב.

הדדליפט יוצא מן הכלל, השומן מקשה על כניסה נוחה לדדליפט, לכן שמנים נוטים לגלגל את המוט אליהם לפני שהם מרימים, זה לא אופטימלי, אבל זה הכי טוב שהם יכולים.

למסקנה, אדם שמן יצליח להרים יו ר מאדם רזה יותר ממנו, בעיקר בסקוואט ובבנץ', וכמובן שמשקל משריר יעזור יותר.

בדדליפט השומן יעזור עד משקל 100 ק"ג בערך משקל גוף. מעבר לזה, בדרך כלל אין שיפור משמעותי אם בכלל.

לא חסר לך אנשים באיזור ה70-90 קילו שמרימים המון

אוקיי אז מה?

זה שקול לאדם שיטען שחופשה בחול יותר מהנה מחופשה בארץ, ותגיב לו ״ לא חסר אנשים בנופשים בארץ ונהנים מאוד!״
ולא משתלם לאף אחד לעשות מסה של פלוס קלורי של 1000 ומעלה כי אז יהפכו לobese מאוד מהר.
לא הבנתי גם את הסוף.

בוודאי שלא משתלם, אני ממש אמרתי את זה בפירוש.
לפווארליפטרים לא משתלם להיות באחוז שומן גבוה כי יש להם אינטרס להיות בקטגוריות משקל נמוכות בתחרות

כמעט נכון, לפווליפטרים ייתכן ומשתלם להגיע למשקל הכי גבוה בקטגוריה שלהם גם אם אחוז השומן שלהם בשבועות סביב התחרות יהיה גבוה.

מי אמר לך שלארי ווילס מעל 1000 ביום?
זה שהוא חד פעמי עשה יום של 10,000 קלוריות זה לא אומר כלום.
לארי אוכל בין 4500 ל5000 לפי מה שהוא פירסם על עצמו.
שביחס למשקל גוף ולאימונים שלו,זה בערך פלוס קלורי של 500-1000.

לפי חישוב זריז,הניטרלי שלו זה משהו כמו 4,100

מי אמר לך שלארי ווילס מעל 1000 ביום?
זה שהוא חד פעמי עשה יום של 10,000 קלוריות זה לא אומר כלום.
לארי אוכל בין 4500 ל5000 לפי מה שהוא פירסם על עצמו.
שביחס למשקל גוף ולאימונים שלו,זה בערך פלוס קלורי של 500-1000.

לפי חישוב זריז,הניטרלי שלו זה משהו כמו 4,100
המחשבונים האלה רחוקים מאד מלהיות מדוייקים. אני שוקל 45 קילו פחות מלארי והניטרלי שלי באזור ה3700-4000 ביום

חישבתי אותו לפי 110, עכשיו אני רואה שהוא 135-140

הניטרלי שלו מתחיל ב5,000
לפי מחשבון BMR הbmr שלי הוא 2040 - כלומר 2450 לפני הוצאה של אימונים. אני לא עושה שניה של אירובי והניטרלי שלי 1250-1550 יותר מזה. מחשבון bmr זה אחלה כדי למצוא נקודת התחלה אבל זה רחוק מלשקף באמת את ההוצאה היומית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית