הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מצאתי אפליקציה הרבה יותר טובה למעקב קלוריות מ MyFitnessPal. הפסקתי את המנוי.

• פותח/ת השרשור bl
  • פורסם בתאריך

bl

משתמש מתחיל
65
19
נק' מוניטין:
19
65
19
ובכן, מדובר על ChatGPT ״רגיל״.

אני יוצר לו Prompt כגון:
רקע
כאשר מדובר על לחם מדובר על פרוסת לחם מלא
שייק חלבון 24 גר חלבון ו 120 קלוריות
מעדן חלבון זה 12 גר חלבון ו 150 קלוריות
יוגורט חלבון הוא 150 קלוריות ו 20 גר חלבון
״גבינת לבנה״ מתייחסת תמיד לגבינת לבנה עם שמן זית של גד
טונה היא טונה בשמן לאחר סחיטה.
לחמניה הנה היא לחמניה בגודל בינוני מקמח לבן.
סטייק פרגית הוא כ 120 גר בשר, מטוגן במחבת.

חשב סה״כ חלבון קלוריות פחמימות ושומן של התפריט הבא. חשב גם כמות ברזל וערך האינדקס הגליקמי. ציין משקל מוערך על ידך של כל רכיב (עמודה אחרונה). תן סיכום בטבלה.

2 שייק חלבון
סלט ירקות קטן
בורקס גבינה קטן
פיתה עם חומוס
חביתה מ2 ביצים
2 סטייק פרגית מטוגן
כמה ירקות בתנור: מעט תפוא, ו2 חתיכות קישוא
פרוסת לחם עם לבנה
לחמניה עם נקניק סלמי
החלק האחרון הוא מה שאני אוכל בכל יום - ורושם לו בטקסט חופשי.
בתגובה - הוא מייצר טבלה כזו:
1731164198471.png

יתרונות (יחסית ל MyFitnessPal)
א. אני יכול ללמד אותו (prompt) על ההרגלים שלי שיבין מה אני צורך.
ב. טקסט חופשי מאוד נוח לי. במקום לבחור מהרשימות שלהם שאין לי מושג איזה פריט הוא הנכון. גם הצילום שם לא עובד ממש.
ג. אני יכול לשאול את ChatGPT אח״כ שאלות. גם לוודא שהבין נכון - ואם לא לתקן. גם שאלות כגון ״מה יכולתי לאכול דומה ל X עם פחות שומן?״, ״באיזה פרי פרי יש...״ (אצל הירקן) וכו׳.
ד. אני יכול להתאים בקלות את התוצאה. כרגע חסר לי ברזל - אז אני עוקב אחרי צריכת ברזל. חשבתי לנסות לעקוב אחרי אינדקס גליקמי - והופ - יש לי אינדקס גליקמי. מחר אוריד אותו אם ארגיש שמיציתי את העניין.

ברור שאין את ה UI היפה, ויש פה קצת התעסקות לבנות את ה prompt, ואין היסטוריה (אלא אם שומרים לבד בצד), אבל בחוויה שלי אני מתעסק איתו בערך אותו הדבר, מקבל יותר - ויש לי בטחון גבוה יותר בתוצאות. במשך יומיים השוותי את המספרים שנותן ChatGPT למאכלים מול MyFitness - וסה״כ הוא עושה עבודה מצוינת. צריך לבקר אותו כי מדי פעם הוא טועה (כמו MyFitness - כי קשה לבחור נכון בתפריט), אבל כשהוא טועה זה בד״כ בגדול ועם טיפה ביקרותיות אפשר לשים לב.

נשמע לי שעבור משתמשים טכניים רבים, שמסוגלים לעבוד בנוחות עם ChatGPT ושלא צריכים ״ביביסיטר צמוד״ - יש המון ייתרון ל ChatGPT. מבחינתי הוא ממש עדיף ו MyFitnessPal בדרך החוצה.

אשמח לתגובות ומחשבות.

נערך לאחרונה:
אני חושב ש @Mike Bikov העלה על הנושא לסטורי לא מזמן וכן יש עדיין פער שצריך לגשר עליו אאל"ט.
בכל מקרה יש לא מעט אי דיוקים בצ'אט, אישית יצא לי לתקן אותו כמה וכמה פעמים.

• פותח/ת השרשור
יש ל
אני חושב ש @Mike Bikov העלה על הנושא לסטורי לא מזמן וכן יש עדיין פער שצריך לגשר עליו אאל"ט.
בכל מקרה יש לא מעט אי דיוקים בצ'אט, אישית יצא לי לתקן אותו כמה וכמה פעמים.
יש לך קישור לסטורי?

בדקת שהנתונים שהוא מביא באמת נכונים? זה הבעיה היחידה עם זה כרגע שהוא יכול להמציא מספרים, למרות שאם חושבים על זה לעומק גם באפליקציה אנשים יכולים לעלות שטויות, וגם כנראה אין נתון מדויק לכמה קלוריות זה פיתה עם חומוס, אבל פחות או יותר הוא בכיוון?

• פותח/ת השרשור
בדקת שהנתונים שהוא מביא באמת נכונים? זה הבעיה היחידה עם זה כרגע שהוא יכול להמציא מספרים, למרות שאם חושבים על זה לעומק גם באפליקציה אנשים יכולים לעלות שטויות, וגם כנראה אין נתון מדויק לכמה קלוריות זה פיתה עם חומוס, אבל פחות או יותר הוא בכיוון?
השוותי ל MyFitnessPal ולרשימות באינטרנט והוא נראה דומה מאוד.
ב MyFitness הוא מציע המון אופציות שחלקן מאוד שונות - מה שיצר לי יותר ספקות.
ברור שצריך לבקר אותו ולעתים הוא משתטה, אבל סה״כ הפתיע לטובה.
הגיב יפה להערות כמו ״בתנור״ או ״מטוגן״ והתאים את הערכים בצורה הגיונית. כשיש לי ספק במספרים שלו אני פשוט שואל אותו איך הגיע לזה ומבקש לתקן אם צריך.
צריך לבדוק אותו, אבל בשבילי זה עדיין פחות התעסקות מחלופות אחרות.

צריך לדעת איך לדבר עם ChatGPT אחרת הוא מחרטט המון. הפונקציה של חיפוש באינטרנט שהם הכניסו לאחרונה גורמת לו לחרטט פחות, אבל הוא עדיין לא חסין...

לדעתי המינוס הגדול ביותר שלו ביחס ל-MFP שאין לו אופציה לשמור נתונים/מתכונים/לסרוק ברקודים של מוצרים.

נניח באיזשהו שלב מרוב שאוכלים מוצרים מחזוריים, MFP שומר את מה שאוכלים ב-Recent ואפשר גם ליצור ארוחות שהן דומות מראש ולהכניס אותן באופן אוטומטי ליומיום. ל-ChatGPT אומנם יש זיכרון (במנוי בתשלום), אבל הוא לא להיט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית