ובכן, מדובר על ChatGPT ״רגיל״.
אני יוצר לו Prompt כגון:
בתגובה - הוא מייצר טבלה כזו:
יתרונות (יחסית ל MyFitnessPal)
א. אני יכול ללמד אותו (prompt) על ההרגלים שלי שיבין מה אני צורך.
ב. טקסט חופשי מאוד נוח לי. במקום לבחור מהרשימות שלהם שאין לי מושג איזה פריט הוא הנכון. גם הצילום שם לא עובד ממש.
ג. אני יכול לשאול את ChatGPT אח״כ שאלות. גם לוודא שהבין נכון - ואם לא לתקן. גם שאלות כגון ״מה יכולתי לאכול דומה ל X עם פחות שומן?״, ״באיזה פרי פרי יש...״ (אצל הירקן) וכו׳.
ד. אני יכול להתאים בקלות את התוצאה. כרגע חסר לי ברזל - אז אני עוקב אחרי צריכת ברזל. חשבתי לנסות לעקוב אחרי אינדקס גליקמי - והופ - יש לי אינדקס גליקמי. מחר אוריד אותו אם ארגיש שמיציתי את העניין.
ברור שאין את ה UI היפה, ויש פה קצת התעסקות לבנות את ה prompt, ואין היסטוריה (אלא אם שומרים לבד בצד), אבל בחוויה שלי אני מתעסק איתו בערך אותו הדבר, מקבל יותר - ויש לי בטחון גבוה יותר בתוצאות. במשך יומיים השוותי את המספרים שנותן ChatGPT למאכלים מול MyFitness - וסה״כ הוא עושה עבודה מצוינת. צריך לבקר אותו כי מדי פעם הוא טועה (כמו MyFitness - כי קשה לבחור נכון בתפריט), אבל כשהוא טועה זה בד״כ בגדול ועם טיפה ביקרותיות אפשר לשים לב.
נשמע לי שעבור משתמשים טכניים רבים, שמסוגלים לעבוד בנוחות עם ChatGPT ושלא צריכים ״ביביסיטר צמוד״ - יש המון ייתרון ל ChatGPT. מבחינתי הוא ממש עדיף ו MyFitnessPal בדרך החוצה.
אשמח לתגובות ומחשבות.
אני יוצר לו Prompt כגון:
החלק האחרון הוא מה שאני אוכל בכל יום - ורושם לו בטקסט חופשי.רקע
כאשר מדובר על לחם מדובר על פרוסת לחם מלא
שייק חלבון 24 גר חלבון ו 120 קלוריות
מעדן חלבון זה 12 גר חלבון ו 150 קלוריות
יוגורט חלבון הוא 150 קלוריות ו 20 גר חלבון
״גבינת לבנה״ מתייחסת תמיד לגבינת לבנה עם שמן זית של גד
טונה היא טונה בשמן לאחר סחיטה.
לחמניה הנה היא לחמניה בגודל בינוני מקמח לבן.
סטייק פרגית הוא כ 120 גר בשר, מטוגן במחבת.
חשב סה״כ חלבון קלוריות פחמימות ושומן של התפריט הבא. חשב גם כמות ברזל וערך האינדקס הגליקמי. ציין משקל מוערך על ידך של כל רכיב (עמודה אחרונה). תן סיכום בטבלה.
2 שייק חלבון
סלט ירקות קטן
בורקס גבינה קטן
פיתה עם חומוס
חביתה מ2 ביצים
2 סטייק פרגית מטוגן
כמה ירקות בתנור: מעט תפוא, ו2 חתיכות קישוא
פרוסת לחם עם לבנה
לחמניה עם נקניק סלמי
בתגובה - הוא מייצר טבלה כזו:
יתרונות (יחסית ל MyFitnessPal)
א. אני יכול ללמד אותו (prompt) על ההרגלים שלי שיבין מה אני צורך.
ב. טקסט חופשי מאוד נוח לי. במקום לבחור מהרשימות שלהם שאין לי מושג איזה פריט הוא הנכון. גם הצילום שם לא עובד ממש.
ג. אני יכול לשאול את ChatGPT אח״כ שאלות. גם לוודא שהבין נכון - ואם לא לתקן. גם שאלות כגון ״מה יכולתי לאכול דומה ל X עם פחות שומן?״, ״באיזה פרי פרי יש...״ (אצל הירקן) וכו׳.
ד. אני יכול להתאים בקלות את התוצאה. כרגע חסר לי ברזל - אז אני עוקב אחרי צריכת ברזל. חשבתי לנסות לעקוב אחרי אינדקס גליקמי - והופ - יש לי אינדקס גליקמי. מחר אוריד אותו אם ארגיש שמיציתי את העניין.
ברור שאין את ה UI היפה, ויש פה קצת התעסקות לבנות את ה prompt, ואין היסטוריה (אלא אם שומרים לבד בצד), אבל בחוויה שלי אני מתעסק איתו בערך אותו הדבר, מקבל יותר - ויש לי בטחון גבוה יותר בתוצאות. במשך יומיים השוותי את המספרים שנותן ChatGPT למאכלים מול MyFitness - וסה״כ הוא עושה עבודה מצוינת. צריך לבקר אותו כי מדי פעם הוא טועה (כמו MyFitness - כי קשה לבחור נכון בתפריט), אבל כשהוא טועה זה בד״כ בגדול ועם טיפה ביקרותיות אפשר לשים לב.
נשמע לי שעבור משתמשים טכניים רבים, שמסוגלים לעבוד בנוחות עם ChatGPT ושלא צריכים ״ביביסיטר צמוד״ - יש המון ייתרון ל ChatGPT. מבחינתי הוא ממש עדיף ו MyFitnessPal בדרך החוצה.
אשמח לתגובות ומחשבות.
נערך לאחרונה: