הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
לא זכור לך כי זה לא היה ככה פעם, זה התהליך של הדתה.
הנה מערכת שעות של תלמיד בכתה ה' בכפר סבא, בית ספר ממלכתי רגיל:
70253162_10157912262572176_7147633257733947392_o.jpg
זה נראה מנותק מהאמת אין מצב שבכלום שנים (אני בן 18) משעתיים תנך בשבוע זה הפך לזה

כתבת שאם החשיבה שלך מוביל למסקנות נכונות...
כן, אם החשיבה שלך מובילה אותך למסקנות שהדת זאת האמת והתנך זאת האמת וכו' כו', אז מעודדים חשיבה. ככה זכורה לי הגישה בבי"ס בתור תלמיד.
מה זה לדעתך?
לדעתי - חלקית היסטוריה עם (קצת או הרבה) שינוי שיהיה מעניין, חלקית סיפורי מעשיות.

כן, אם החשיבה שלך מובילה אותך למסקנות שהדת זאת האמת והתנך זאת האמת וכו' כו', אז מעודדים חשיבה. ככה זכורה לי הגישה בבי"ס בתור תלמיד.
זה החוויה שלך, אני לא מתווכח, אבל תבין שלא כולם חוו את זה ככה.
לדעתי - חלקית היסטוריה עם (קצת או הרבה) שינוי שיהיה מעניין, חלקית סיפורי מעשיות.
ממילא, מי מחליט מה נכון, ומה האמת? אתה? אני?

לגמרי! הבעיה של ה"רק לא ביבי" היא שכל פעם מישהו צץ משום מקום, חושב שהוא יהיה רוה"מ, לא מצליח ונעלם, אין באמת מישהו ששווה התייחסות.

אני כנראה אצביע לליברמן אגב.

ת'אמת שאני כבר לא מאמין לאף אחד מהפוליטיקאים המוכרים וגם אף אחד מהם כמעט לא מגיע עם תכנית סדורה איך אפשר לשפר כאן דברים, כולם רק מדברים

מסכים, אני חושב פשוט שהנושא הביטחוני לא ישתנה כאן כי זה לא משתלם לאף אחד אז לא רואה טעם לבחור על סמך זה

בחירות קודמות בחרתי בביבי רק בגלל שהמועמד שלו לשר האוצר היה ניר ברקת וגם זה אפילו לא קרה. לפני זה בחרתי בזהות של פייגלין, שוב, רק בגלל שהייתה להם תכנית סדורה בנוגע לכלכלה, לדיור, למונופולים, לביטוח לאומי ומס הכנסה, למשרדים ממשלתיים וכו' אך לצערי הוא לא עבר את אחוז החסימה. השנה עושה רושם שזליכה הולך לכיוון הזה ויש לו הישגים מהעבר אך שוב כמו שאמרתי אני מאוד מפחד שגם הוא לא יעבור את אחוז החסימה.

מצחיק,
אבל מה שלא נצביע,ביבי ייבחר שוב

אז למה שלא נצחק על זה כבר עכשיו?
אנשי השוק:"ביבי בגד בנו, חנק אותנו!!!!, לא נצביע לו יותר בחיים!"
התקשורת מראיינת את אנשי השוק ביום הבחירות: "למי הבאתם את קולכם היום ביום הבחירות"?
אנשי השוק:"רק ביבי!!! מלך ישראל!!!"

אנשי השוק:"ביבי בגד בנו, חנק אותנו!!!!, לא נצביע לו יותר בחיים!"
התקשורת מראיינת את אנשי השוק ביום הבחירות: "למי הבאתם את קולכם היום ביום הבחירות"?
אנשי השוק:"רק ביבי!!! מלך ישראל!!!"
כל מילה

לא זכור לך כי זה לא היה ככה פעם, זה התהליך של הדתה.
הנה מערכת שעות של תלמיד בכתה ה' בכפר סבא, בית ספר ממלכתי רגיל:
70253162_10157912262572176_7147633257733947392_o.jpg

חוץ מתנ"ך רשום בפירוש ליד כל תוכן עם סממן דתי שפה. חשבת לשניה שאולי לימוד טקסטים יהודיים מהסוג הזה הם ברמה יותר גבוהה שמעשירה את רמת השפה של התלמידים וזאת כוונת המשורר? כמובן שלא, כל מה שיש לידו מושג שקשור לדת הוא טמא ומשוקץ והדתה וכפיה דתית!!!1!1!!!!!!111. כי לדבר עם ילדים בכיתה ה' על ספר תהילים או סדר תפילה זה מה שיהפוך אותם לזומבים חרדים.
אני הייתי מלמד במקום ספר תהילים וסדר התפילה טקסטים קצת יותר פרקטיים וחיוניים שיקנו לתלמידים אוצר מילים וידע יותר רלוונטי בשפה העברית, יצירות כמו זוט עני וטודו בום. בכל זאת אנחנו חברה מודרנית.
אה ותנ"ך זה לא היסטוריה.

אתה יודע מה יפה בהיסטוריה? שאי אפשר להפריך אותה. אין כאן באמת דיון, או שזה קרה או שלא.
לומר שיש חלק מסיפורי התנ"ך שהוא אינו היסטוריה זה משהו שאני מסכים איתו, אבל שלילה מוחלטת של קיום כל אמת היסטורית בתנ"ך זה משהו שעובדתית הוא פשוט לא נכון.
הוא יותר היסטוריה מסיפורי אגדות, רובן המוחלט של הדמויות שעליהן מסופר שם חיו לאורך ההיסטוריה ויש לזה אינספור עדויות וממצאים היסטוריים.

אתה יודע מה יפה בהיסטוריה? שאי אפשר להפריך אותה. אין כאן באמת דיון, או שזה קרה או שלא.
לומר שיש חלק מסיפורי התנ"ך שהוא אינו היסטוריה זה משהו שאני מסכים איתו, אבל שלילה מוחלטת של קיום כל אמת היסטורית בתנ"ך זה משהו שעובדתית הוא פשוט לא נכון.
הוא יותר היסטוריה מסיפורי אגדות, רובן המוחלט של הדמויות שעליהן מסופר שם חיו לאורך ההיסטוריה ויש לזה אינספור עדויות וממצאים היסטוריים.

אתה גם לא יכול להפריך שאין פיל ורוד ובלתי נראה מול הפרצוץ שלך..
😆

באמת? אני דווקא רואה מולי מסך מחשב עם תבניות טקסטים שאפילו בסיפורי האגדות של התנ"ך יש יותר היגיון מהם.
שום זכר לפיל ורוד ובלתי נראה.

מה לעשות הוא בלתי נראה!! זה מעבר להיגיון ולבינה האנושית!
כשתמות אתה תראה אותו ואז אתה ת'צטער מאוד שלא הקשבת לי...

מה לעשות הוא בלתי נראה!! זה מעבר להיגיון ולבינה האנושית!
כשתמות אתה תראה אותו ואז אתה ת'צטער מאוד שלא הקשבת לי...

אז אם הוא בלתי נראה איך אתה יודע שהוא ורוד?
אני מרגיש שאתה לא מתאמץ מספיק אומגה, אפילו הסופרים של סיפורי האגדות של התנ"ך התאמצו קצת יותר כדי לשכנע אותי שיש אלוהים (והם לא הצליחו אם אתה שואל).
אתה יודע מה ההבדל בינם לבין הפיל הורוד שלך או האלים המיתולוגיים של היוונים או הויקינגים? שרובם המוחלט של האנשים שעליהם סופרי התנ"ך מספרים כן חיו במהלך ההיסטוריה ורוב פועלם האמיתי אפילו מצוין בתנ"ך. אם לא היית מדבר משנאה אוטומטית שיש לך לכל מה שקשור ליהדות ולהיסטוריה של העם היהודי (שגם מובילה אותך לנבערות קצת מעוררת רחמים בכל הנושא הזה של היסטוריה של העם היהודי ובפרט הפן ההיסטורי של התנ"ך) אולי גם היית יודע את זה. בשבילך התנ"ך = אלוהים וזאת הבורות הכי גדולה שיכולה להיות קיימת אצל אדם.
אל תדאג, התנ"ך לא נושך, אתה לא תהפוך לדתי מללמוד קצת על ההיסטוריה של העם היהודי. אבל היי מי צריך לדעת את כל הדברים האלה? לא הולכים עם זה למכולת היום אה?😉

פורים שמח!
וחשוב גם ללמד דברים כאלה בבתי הספר בזמן שאנחנו חוגגים..

472776_346154025429105_1992196388_o.jpg

הנה התחלנו עם הפשקווילים, אין לך מה להגיד אז אתה שוב מעלה תמונה שתדבר במקומך? מאיפה אתה מביא את התמונות האלה?
רגע רגע, אבל חשבתי שהתנ"ך זה רק סיפורי אגדות, אז על איזה רצח עם אתה מדבר? שום דבר הרי לא קרה באמת:79nb:
כשנוח לך התנ"ך זה כן היסטוריה?

הנה התחלנו עם הפשקווילים, אין לך מה להגיד אז אתה שוב מעלה תמונה שתדבר במקומך? מאיפה אתה מביא את התמונות האלה?
רגע רגע, אבל חשבתי שהתנ"ך זה רק סיפורי אגדות, אז על איזה רצח עם אתה מדבר? שום דבר הרי לא קרה באמת:79nb:
כשנוח לך התנ"ך זה כן היסטוריה?

ורגע באגדות זה בסדר שעם סגולה יבצע טבח בעם אחר?
זה הולך לך ישר עם הדרך ארץ והערכים שהתנך מלמד אותך?

ורגע באגדות זה בסדר שעם סגולה יבצע טבח בעם אחר?
זה הולך לך ישר עם הדרך ארץ והערכים שהתנך מלמד אותך?

אם תצטט אותי אומר שזה בסדר אני מוכן להתאסלם.
אתה מנגד אמרת שזה רק סיפורי אגדות וכשנוח לך אתה הופך את זה לחלק אינטגרלי מההיסטוריה, אז אתה בעצם מחזק את מה שאני אומר ועל זה אני מודה לך מקרב לב.
שיעור קצר שרלוק, ההיסטוריה לא שואלת לא אותי ולא אותך מה בסדר ומה לא. היא מדברת על דברים שקרו וזהו.
זה בסדר שהיטלר יעשה שואה ביהודים? זה בסדר שג'ינגיס חאן יטבח במיליוני אנשים? זה בסדר שטיטוס יחריב את ירושלים על כל יושביה ואת בית המקדש בגלל שהיהודים מרדו בו? זה בסדר שהאמריקאים יטבחו בילידים האינדיאנים והאוסטרלים באבוריג'ינים? לא, אז לא נלמד את זה כי זה לא נעים? זה עדיין קרה.
מה שמעצבן אותי אצלך זה שרק מה שמשרת את האג'נדה שלך קרה, כל השאר גם אם יש לו תוקף היסטורי הוא "סיפורי אגדות" מבחינתך. אין לאג'נדה שלך שום עקביות והיא לא מבוססת על שום דבר חוץ משימון תאוות השנאה שלך ליהדות ולהיסטוריה של העם שאליו אתה שייך.
התנ"ך כמו כל ההיסטוריה של הימים החשוכים האלה מתארים המון מעשים נוראיים שאדם עם מוסר של שנת 2021 לא יכול להבין איך קרו, אבל אנשים עם מוסר של המאה ה-20 לפני הספירה הם לא אנשים שחיים ב-2021. ההבדל ביני לבינך הוא שאני לא מתכחש לצד האפל של התנ"ך בעוד אתה רואה אמת במה שנוח לך ולמה שמציג את הצדדים הערכיים והיפים של הסיפורים האלה (שאני בטוח שאתה בכלל לא מכיר מבלי לזלזל) אתה קורא "סיפורי אגדות", שזה האמ אמא של הצביעות לקרוא למשהו סיפורי אגדות ואז לקרוא היסטוריה לחלק שמחזק את האג'נדה שלך.
אם היית קורא את ההיסטוריה של העם היהודי שמסופרת בתנ"ך היית יודע שהעם היהודי טבח בהמון עמים (כיאה למוסר של אנשים בשנת אלפיים לפני הספירה) ונטבח המון פעמים בעצמו לאורך ההיסטוריה, אולי היית גם מגלה שלא סתם אחשורוש התיר ליהודים לעשות את מה שעשו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית