הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
😣😣😣😣😣😣
יודע מה נעשה את זה יותר קל אלחנן חיים שלי מה הבדל בין מלאך לשליח?
מלאך זה הגדרה שנותנים לשליח רוחני של האלוקים. שליח הוא אדם שתפקידו להביא משהו למישהו כאן בעולם.

אתה לא חייב להתעצבן, אתה יכול להגיד שאתה לא יודע, הרי זה בדיוק מה שאני אמרתי.
רק ניסיתי להבין למה לא הסכמת עם יונתן.

אתה אוהב רק הומואים, או גם מי שמתמודד עם משיכה לנשים. נראה לי יש לך משהו נגדי.

אנחנו לא נסיים להתפלסף האם הבערת נורה הינה הבערת אש. לכן רק אשאל אותך, רפורמים לא מבעירים אש בשבת? מנגל? או על הגז?
אני לא יודע לענות לך בביטחון, אני אמשיך לחפש מידע בנושא, אבל למיטב הבנתי הם כן.
לפי מה שקראתי קצת, ואני מודה שזה קצת, הם לא מאמינים שהמצוות בתנ"ך יש לקחת אותן מילה במילה, כי לטענתם גם מה שניתן ע"י נביאים, רוח האלוהים שכנה בהם, אבל הוא לא הכתיב להם את החוקים במפורש, ולכן מה שחשוב הוא רוח המצווה ולא האמרה המדויקת. למשל הדלקת אש בשבת כתקופה העתיקה היה כרוך בעבודה, זו לא הייתה משימה קלה, היום זה פשוט כמו להדליק מתג, ככה שאין פה עבודה

מלאך זה הגדרה שנותנים לשליח רוחני של האלוקים. שליח הוא אדם שתפקידו להביא משהו למישהו כאן בעולם.
לא גם למלכים בתנך היו מלאכים תבדוק.
תה לא חייב להתעצבן, אתה יכול להגיד שאתה לא יודע, הרי זה בדיוק מה שאני אמרתי.
רק ניסיתי להבין למה לא הסכמת עם יונתן.

אתה אוהב רק הומואים, או גם מי שמתמודד עם משיכה לנשים. נראה לי יש לך משהו נגדי.
אני מתעצבן כי אתה מכניס לי מילים לפה שאני אומר ההפך ואז מבקש ממני להסביר ההפך מימה שאמרתי רציני זה כמו לדבר עם ילד קטן .
אני אוהב דיון פורה לא אכפת מה הנטייה המינית שלו אז טוב תפסיק להיות רגיש ותדבר לעניין

לפי מה שקראתי קצת, ואני מודה שזה קצת, הם לא מאמינים שהמצוות בתנ"ך יש לקחת אותן מילה במילה, כי לטענתם גם מה שניתן ע"י נביאים, רוח האלוהים שכנה בהם, אבל הוא לא הכתיב להם את החוקים במפורש, ולכן מה שחשוב הוא רוח המצווה ולא האמרה המדויקת. למשל הדלקת אש בשבת כתקופה העתיקה היה כרוך בעבודה, זו לא הייתה משימה קלה, היום זה פשוט כמו להדליק מתג, ככה שאין פה עבודה
זה רק דוגמה. אני סבור שהרפורמים זה חילוניים, רק עם קשר מסוים שאני לא מבין לתנ"ך. אם התנ"ך לא רלוונטי היום למרות שהיא כותבת שהיא תמיד תהיה רלוונטית במפורש במילים שלא ניתנים לפרשנות. אז כל המושג רפורמי לא מובן לי.
לא גם למלכים בתנך היו מלאכים תבדוק.

אני מתעצבן כי אתה מכניס לי מילים לפה שאני אומר ההפך ואז מבקש ממני להסביר ההפך מימה שאמרתי רציני זה כמו לדבר עם ילד קטן .
אני אוהב דיון פורה לא אכפת מה הנטייה המינית שלו אז טוב תפסיק להיות רגיש ותדבר לעניין
אז טעיתי בפרשנות שלי למלאכים. אני לא תקפתי פרשנות של אף אחד אחר, ולא התיימרתי לדעת. אין לי בעיה לומר טעיתי.

אנסה ניחוש שני, אולי מלאך זה מילה תנ"כית, ושליח זה עברית מודרנית.

תנסה את זה לפעמים, לנחש ולהודות שטעית.

הנה הזדמנות בשבילך לתרגל את זה, אני אזרוק שאלה, ואתה תנחש את התשובה, ומקסימום תטעה, לא קרה כלום.

מה ההבדל בין חיה לבהמה?
ולכן אני גם חושב שזה אבסורד לתת לאנשים האלו להיות אחראים על גיור, נישואים או כל דבר שתלוי בתנ"ך.
למה שמישהו שעושה פיפי על משהו יהיה אחראי על זה?

מה ההבדל בין חיה לבהמה
רציני? אתה יכול להגיד בקשה מתי אמרתי אולי זאת אולי זה פשוט שגיאת כתיב
( למרות שקשה לי להאמין שאם הבנתה שאני שולל את הדוגמה אם זה מה שאמרתי)

זה לא רק חיות מבוייתות כי זה מילה כוללת בהקשר השפתי אין באמת הבדל.
קשה לי להאמין שלא הבנתה את זה לבד אם הבנתה את המשך הטיעון שלי

זה לא רק חיות מבוייתות כי זה מילה כוללת בהקשר השפתי אין באמת הבדל.
קשה לי להאמין שלא הבנתה את זה לבד אם הבנתה את המשך הטיעון שלי
הייתי ממשיך לשאול, מה זה בהמה? כי רק ענית, מה לא בהמה? אבל אתה עושה רושם שאי אפשר לקיים איתך דיון. לפחות לא שקשור להומואים, דת, תנ"ך, עברית.

זה לשבור שיניים להוציא ממך חצי תשובה.

ולכן אני גם חושב שזה אבסורד לתת לאנשים האלו להיות אחראים על גיור, נישואים או כל דבר שתלוי בתנ"ך.
למה שמישהו שעושה פיפי על משהו יהיה אחראי על זה?
אבל היהדות היא לא שיכת רק לאורתודוקסים או למי שמחמיר הכי הרבה, זו מערכת אמונה שמכילה חוקים, לא מערכת חוקים שמכילה אמונה.
אני יודע שלך קשה לקבל את זה כיהדות, אבל מי אמר שאתה או הזרם שלך הוא זה שיחליט?

הייתי ממשיך לשאול, מה זה בהמה? כי רק ענית, מה לא בהמה? אבל אתה עושה רושם שאי אפשר לקיים איתך דיון. לפחות לא שקשור להומואים, דת, תנ"ך, עברית.

זה לשבור שיניים להוציא ממך חצי תשובה.
אלחנן אתה בכוח מנסה להוציא אותי רגשי שזה נראה שאתה פשוט נעלב משום מה תפסיק לנסות לצייר מישהו שאי אפשר לעשות איתו דיון זה רק מצייר אותך כאחד כזה.
ואני ננתי לך תשובה אתה כאילו דוחה אותה ומדמיין שאני נותן לך תשובה אחרת
ודרך אגב אני יכול דיון מלא התפיסות עם ציטוטים של רנא סוקרטס אבל זה לא קשור לדיון ואני לא מנסה בכוח להוציא אותך אידיוט

אבל היהדות היא לא שיכת רק לאורתודוקסים או למי שמחמיר הכי הרבה, זו מערכת אמונה שמכילה חוקים, לא מערכת חוקים שמכילה אמונה.
שייכת? היא מילה חזקה.
האם גיור, נישואים שמתיימרים להיעשות על פי התנ"ך צריכה להיעשות על ידי מי שבכלל לא מאמין בה?

אני בעד נישואין של מי שבא לו איך שבא לו. אבל אם אנחנו מחפשים נישואין על פי התנ"ך אנחנו לא נפנה לקבוצת אנשים מבולבלת שלא יודעת מימינם ושמאלם בקשר לנושא המתבקש.

איך אתה היית מגיב אם המדינה הייתה שמה כשר הבריאות אדם שבפה מלא אומר שבריאות זה לא כזה חשוב? והוא חושב שמחקרים ברפואה לא משקפים את המציאות? שיש לו פרשנות אחרת משלך איך נהיים חולים? הוא יגיד שנהיים חולים בכל מחלה אם נותנים לשערות הראש לגדול מעבר ל5 סנטימטר.

איך אתה יכול להתרעם עליו? הרפואה והמדע לא שייכת לך. יש לו פרשנות אחרת משלך לחיים ולמדע.

קשה להמשיל משל על משהו רוחני במשהו גשמי , אבל אם נניח אדם יפגש עם בנאדם ליד כלי טיס ויתחיל להסביר לו הכפתור הזה עושה ככה , והכפתור הזה עושה ככה , ושמטיסים את המטוס צריך לעשות כך וכך , ואז הבנאדם שמולו ישאל אותו תגיד לי אתה מדבר כלכך הרבה על המטוס , הטסתי פעם ? עברת הכשרה כלשהי ? והוא יגיד לו , לא ... האדם שמולו יגיד לו אני טייס אז במקום לדבר בוא אני אסביר לך מזה כלי טיס ומה עושה כל כפתור ואיך מטיסים את המטוס .
להבדיל , אדם שלא מכיר את היהדות ולא מקיים את היהדות רוצה להגיד למי היא שייכת ואיך ? דרך אגב אתה אומר שיהדות זה מערכת אמונה שמכילה חוקים ולא מערכת חוקים שמכילה אמונה --- הרבה יגידו שבדיוק ההפך מפה ההלכה אדם שמחלל שבת (יכול להיות שיש לו אמונה גדולה אבל לא "מציית לחוקים") ומוזג יין לחברו אי אפשר לשתות כי דינו כגוי וזה יין נסך .

יהדות זה לא רק בין אדם לחברו ולהתנהג יפה ולכבד הורים , יהדות זה לא רק לשבת ללמוד תורה מהבוקר עד הערב , יהדות זה אומר להיות עבד לשם יתברך מא' עד ת' וכל מה שהוא אומר רוצה ומצווה אני אמור לעשות בין אם זה מקובל עליי מתחשק לי נראה לי או אפילו אם אני לא מאמין כלכך ולא מבין כלכך .

אני חושב שהבעיה שאתם חושבים שרפרומים מבינים פחות מכם בדת. שלמען האמת בתוך אחד שהתארח אצלהם כמה פעמים יצא גם לריב איתם על נושאים דומים כמו פה בפורום ומימה שזה נראה הם עושים את אותה עבודה.
ושוב יש איזה שהוא זרם ביהדות איפה שהוא שרואה אותכם ככופרים וחילונים כי אתם פירשתם את זה שאפשר לחזור לארץ מהגלות.
אתם משווים את זה למדע ומחקר אבל דת פנויה על פילוספיה ורוחניות לא על עובדות ואלו דברים שכול אדם זכותו לשחק איתם.
יהדות זה אומר להיות עבד לשם יתברך מא' עד ת' ו
סלח לי באמת שאני שואל לא מתוך הרצון להעליב אבל מה המשיכה בזה? מה הרעיון בלהיות עבד? ולא לערער את רצונו של האדון שלך?
הרי כול דבר שהשגנו בחיים אלו הייו מערעור רצונות אחרים? מה מושך אדם לוותר על החופש שלו באופן מוחלט?

איזה בעיה?
ברור שאפשר.
קח בחשבון שזה חדר די קטן, אז יותר משלוש מתאמנים יחד זה לפעמים קצת דחוס.
אבל אפשר להסתדר.
נשמע כיף, אבל זה יהיה בהתאם ללוז שלי, ושל אלחנן, אתה מוזמן גם, סנורלקס.

סלח לי באמת שאני שואל לא מתוך הרצון להעליב אבל מה המשיכה בזה? מה הרעיון בלהיות עבד? ולא לערער את רצונו של האדון שלך?
הרי כול דבר שהשגנו בחיים אלו הייו מערעור רצונות אחרים? מה מושך אדם לוותר על החופש שלו באופן מוחלט?
אתה מחפש היגיון אצל אחד שאומר דבר כזה? ועוד כותב את זה ממכשיר טכנולוגי מסובך שיוצר על ידי גויים ורחוק שנות אור מרצון השם יתברך?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית