הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
אני חושב שהבעיה שאתם חושבים שרפרומים מבינים פחות מכם בדת. שלמען האמת בתוך אחד שהתארח אצלהם כמה פעמים יצא גם לריב איתם על נושאים דומים כמו פה בפורום ומימה שזה נראה הם עושים את אותה עבודה.
ושוב יש איזה שהוא זרם ביהדות איפה שהוא שרואה אותכם ככופרים וחילונים כי אתם פירשתם את זה שאפשר לחזור לארץ מהגלות.
אתם משווים את זה למדע ומחקר אבל דת פנויה על פילוספיה ורוחניות לא על עובדות ואלו דברים שכול אדם זכותו לשחק איתם.
עם כל הכבוד, לא תיתן לשחקן כדורגל להיות שופט בתחרות פאוורליפטינג.

אנחנו למדנו תנ"ך ואת התורה המון שנים, בעומק שאני לא חושב שאתה יכול להבין.
אני חושב שאולי הקדשתי לזה יותר זמן מצטבר ממה שאתה הקדשת לאימונים שלך במצטבר.

אם היית אומר שאתה בקיא מאוד בתנ"ך ולכן ההסתכלות שלך על רפורמים כמו שהיא, זה היה משהו אחר. אבל עם כמה שאתה חכם (ואתה עושה רושם של אדם כזה) אתה לא מכיר את הנושא תנ"ך כמונו.
סלח לי באמת שאני שואל לא מתוך הרצון להעליב אבל מה המשיכה בזה? מה הרעיון בלהיות עבד? ולא לערער את רצונו של האדון שלך?
הרי כול דבר שהשגנו בחיים אלו הייו מערעור רצונות אחרים? מה מושך אדם לוותר על החופש שלו באופן מוחלט?
זה לא מגיע בהכרח מרצון, אלא הכרה של המציאות.
בעיני אדם דתי, כולנו עבדים של ה', בין אם אני מודה בזה, בין אם לא.
זה כמו שההודאה במציאות שאני לא מסוגל לעוף לא מגבילה אותי. ההודאה שיש אדון לאדם וליקום לא מרגיש מגביל לי, זה פשוט לראות את הדברים כמו שהם.

כמובן, שזה בעיניים שלי בלבד.

ם כל הכבוד, לא תיתן לשחקן כדורגל להיות שופט בתחרות פאוורליפטינג.

אנחנו למדנו תנ"ך ואת התורה המון שנים, בעומק שאני לא חושב שאתה יכול להבין.
אני חושב שאולי הקדשתי לזה יותר זמן מצטבר ממה שאתה הקדשת לאימונים שלך במצטבר.

אם היית אומר שאתה בקיא מאוד בתנ"ך ולכן ההסתכלות שלך על רפורמים כמו שהיא, זה היה משהו אחר. אבל עם כמה שאתה חכם (ואתה עושה רושם של אדם כזה) אתה לא מכיר את הנושא תנ"ך כמונו.
שוב אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא לא בקיע בתנך שהוא טועה כי xxx אבל זה רק מכוון שאתה טוען זאת . אתה הפכתה את עצמך למומחה באופן אוטומטי.
זה לא מגיע בהכרח מרצון, אלא הכרה של המציאות.
בעיני אדם דתי, כולנו עבדים של ה', בין אם אני מודה בזה, בין אם לא.
זה כמו שההודאה במציאות שאני לא מסוגל לעוף לא מגבילה אותי. ההודאה שיש אדון לאדם וליקום לא מרגיש מגביל לי, זה פשוט לראות את הדברים כמו שהם.

כמובן, שזה בעיניים שלי בלבד.
כן אבל אתה מבין שוב פה אתה מניח קביעה מהתחלה. וזאת קביעה מאוד חריפה שצריכה הוכחה בשל עצמה .
אני מניח שמה שאני מנסה לשאול זה מה מחזק את הקביעה הזאת עד לרמה הזאת?
אתה מחפש היגיון אצל אחד שאומר דבר כזה? ועוד כותב את זה ממכשיר טכנולוגי מסובך שיוצר על ידי גויים ורחוק שנות אור מרצון השם יתברך?
שמה אני חייב להגיד משהו לא קשור אבל סתם למדתי את זה בזמן האחרון
היגיון לא שווה בהערך עובדה.
לדוגמה יש לי חד קרן אחד אם אני יוסיף עוד חד קרן אז היו לי שתי חדי קרן, האם זה הגיוני ? כן , האם זאת עובדה? לא כי אין דבר כזה חדי קרן.
לא משהו נגד הדיון או המשתפים בו, פשוט בעידן של פייק נויז אני חושב שהרבה צריכים לזכור את זה ולהמנע מזאת

נשמע כיף, אבל זה יהיה בהתאם ללוז שלי, ושל אלחנן, אתה מוזמן גם, סנורלקס.
אין בעיה בובי
איזה בעיה?
ברור שאפשר.
קח בחשבון שזה חדר די קטן, אז יותר משלוש מתאמנים יחד זה לפעמים קצת דחוס.
אבל אפשר להסתדר.
יאללה נתעדכן בוואטסאפ 😍

שוב אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא לא בקיע בתנך שהוא טועה כי xxx אבל זה רק מכוון שאתה טוען זאת . אתה הפכתה את עצמך למומחה באופן אוטומטי.
לא שהוא לא מבין בתנ"ך. שאתה לא מבין בתנ"ך מספיק כדי לשפוט מי מבין בתנ"ך.

אני בסך הכל אומר שלפי ההסתכלות שלך הם יכולים להישמע מאוד צודקים, אבל אתה לא מדד של מישהו שיכול לשפוט מי צודק בנידון הזה.
כן אבל אתה מבין שוב פה אתה מניח קביעה מהתחלה. וזאת קביעה מאוד חריפה שצריכה הוכחה בשל עצמה .
אני מניח שמה שאני מנסה לשאול זה מה מחזק את הקביעה הזאת עד לרמה הזאת?
זאת קביעה חריפה, בלי ספק.
ככה אנחנו מרגישים, אני לא חושב שמישהו צריך להוכיח איך הוא מרגיש. שכל אחד ירגיש איך שמתחשק לו.
אני מרגיש שאלוקים הוא האדון שלי, ואני העבד שלו. למה אני צריך להוכיח את זה?

לא שהוא לא מבין בתנ"ך. שאתה לא מבין בתנ"ך מספיק כדי לשפוט מי מבין בתנ"ך.

אני בסך הכל אומר שלפי ההסתכלות שלך הם יכולים להישמע מאוד צודקים, אבל אתה לא מדד של מישהו שיכול לשפוט מי צודק בנידון הזה
אבל הוא יכול להגיד אותו דבר עליך מה השוני בינו לבניך?
זאת קביעה חריפה, בלי ספק.
ככה אנחנו מרגישים, אני לא חושב שמישהו צריך להוכיח איך הוא מרגיש. שכל אחד ירגיש איך שמתחשק לו.
אני מרגיש שאלוקים הוא האדון שלי, ואני העבד שלו. למה אני צריך להוכיח את זה?
זה משהו אישי אני מניח , אבל על כול קביעה שלי עם עצמי אני חייב להוכיח מדוע הקביעה הזאת נכונה.
ולא ללכת באמונה עיוורת לכול דבר.

הוא יכול, אתה לא.
אתה טוען שדיברת עם רפורמים, והם לא פחות מבינים בתנ"ך ממנו.
על זה אני אומר, שאתה לא אחד לשפוט מי מבין וכמה בתנ"ך.

זה משהו אישי אני מניח , אבל על כול קביעה שלי עם עצמי אני חייב להוכיח מדוע הקביעה הזאת נכונה.
ולא ללכת באמונה עיוורת לכול דבר.
הוכחה עם עצמי יש לי, זה פשוט לא העניינים של אף אחד.

לא הבנתי מה הטעם לנסות לשכנע אורתודוקסי(ם) שגם רפורמים הם יהודים. זה עניין שלהם להגדיר מיהו יהודי בעיניהם (וגם לטעון שרק ההגדרה שלהם תופסת). כמו שזה עניין של העם להגדיר מי נחשב יהודי בעיניו. העולם יכול להכיל במקביל גם קבוצת אנשים שמגדירה יהודים ע"י X וגם קבוצת אנשים שמגדירה יהודים ע"י Y.
הבעיות נוצרות רק כשאחת הקבוצות מחליטה עבור כולם לפי ההגדרה שלה, כפי שקרה עד לאחרונה בעניין חוק השבות ועדיין קורה בענייני נישואים, קבורה וכו'. אבל גם אז, המסקנה היא שצריך לתת לכל קבוצה כח על הקבוצה שלה בלבד ולא שצריך לשנות את ההגדרות.

הוא יכול, אתה לא.
אתה טוען שדיברת עם רפורמים, והם לא פחות מבינים בתנ"ך ממנו.
על זה אני אומר, שאתה לא אחד לשפוט מי מבין וכמה בתנ"ך.
אבל שוב אתה מחליט כרגע שאתה מבין יותר באופן שרירותי
מה מונע ממני להקשיב לו מאשר לך?

הבעיות נוצרות רק כשאחת הקבוצות מחליטה עבור כולם לפי ההגדרה שלה, כפי שקרה עד לאחרונה בעניין חוק השבות ועדיין קורה בענייני נישואים, קבורה וכו'. אבל גם אז, המסקנה היא שצריך לתת לכל קבוצה כח על הקבוצה שלה בלבד ולא שצריך לשנות את ההגדרות.
העניין הוא שיש קבוצה אחת שלא מוכנה לכך ויש קבוצה אחרת שלא

עוד הוכחה (המי יודע כמה) שכל שרשור בסוף מגיע לנושא דת. מתי מתחילים לדבר על ריפטו?

אבל שוב אתה מחליט כרגע שאתה מבין יותר באופן שרירותי
מה מונע ממני להקשיב לו מאשר לך?
תקשיב למי שתרצה, מה איכפת לי?
אבל טיעון שלך שאומר "פגשתי רפורמים, והם מבינים בתנ"ך" שווה לפח, כי אתה לא מבין בתנ"ך.

עוד הוכחה (המי יודע כמה) שכל שרשור בסוף מגיע לנושא דת. מתי מתחילים לדבר על ריפטו?
אה לא דיברנו על ריפטו עד עכשיו? אה שיט שוב הדסלקציה הארורה הזאת, כתבתי אלוהים במקום ריפטו ו דת במקום ss

תקשיב למי שתרצה, מה איכפת לי?
אבל טיעון שלך שאומר "פגשתי רפורמים, והם מבינים בתנ"ך" שווה לפח, כי אתה לא מבין בתנ"ך.
אז באותה במידה הטיעון שלך שווה לפח כי לפי הרפורמים והזרמים האנטי ציונים אתה לא מבין מספיק בתנך
אתה מבין את הבעיה פה?

אז באותה במידה הטיעון שלך שווה לפח כי לפי הרפורמים והזרמים האנטי ציונים אתה לא מבין מספיק בתנך
אתה מבין את הבעיה פה?
לא, אני לא מבין, כי אתה נהנה להסיט את הדיון.
הדיון היה עליך, ואתה מנסה להסיט את זה.

אל תכתוב מה נראה לך, ותצפה שהדיון יהיה על משהו אחר.

לא, אני לא מבין, כי אתה נהנה להסיט את הדיון.
הדיון היה עליך, ואתה מנסה להסיט את זה.

אל תכתוב מה נראה לך, ותצפה שהדיון יהיה על משהו אחר.
אני לא מנסה להסיט אני מראה לך את הבעיה בטיעון שלך.
אתה בעצם מנסה לחזק את העמדה שלך שאתה צודק והפרומים טועים בכך שאתה אומר שאני לא מבין מספיק בנושא.
אבל שוב זה טיעון שיכול לעבוד במקרה הזה כי זה מבטל גם אותך

כל פעם שיש שקט, וכמה אנשים שומעים את אותו שקט, אחד פשוט חייב לפתוח את הפה ולומר "איך שקט פה", ולהרוס את השקט.

אתה מחפש היגיון אצל אחד שאומר דבר כזה? ועוד כותב את זה ממכשיר טכנולוגי מסובך שיוצר על ידי גויים ורחוק שנות אור מרצון השם יתברך?
אין בעיה עם דברים שהגויים מייצרים חכמת הגויים תאמין נאמר אפשר לקחת מהם דברים ולהתקדם מה גם שבכלל הרבה טכנולוגיות מייצרים יהודים אבל זה לא משנה מי מייצר , לגבי איך אני חי אם זה באמת מעניין אותך לי אישית אין גישה לאינטרנט בכלל וגם כשיש זה רק מחוץ לבית (עבודה וכו) וגם אז זה מסונן .

אבל נושא השיחה זה לא אני אז אני לא צריך לפרט ולהסביר מי מה ואיך , ודרך אגב שאם חלילה אני חוטא או טועה בדרך או שעדיין קשה לי לקיים את הכל מא' עד ת' זה לא מכשיר ואומר שזה בסדר ושכך מותר להתנהג .

אני לא מנסה להסיט אני מראה לך את הבעיה בטיעון שלך.
אתה בעצם מנסה לחזק את העמדה שלך שאתה צודק והפרומים טועים בכך שאתה אומר שאני לא מבין מספיק בנושא.
אבל שוב זה טיעון שיכול לעבוד במקרה הזה כי זה מבטל גם אותך
אני לא מנסה להיות צודק מולם, אני מנסה להסביר לך שאיך המדינה צריכה להתמודד מולם, לא קשור למה שנראה לך. צריך מי שמבין בתנ"ך שיסתכל על הדברים.

ושאתה מביע דעה על משהו שאתה לא מבין בה בגרם, זה טפשי לחלוטין.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית