נק' מוניטין:
4,629
- 6,100
- 4,617
- בבית
כל הדיונים האלה על דת והמפץ הגדול ימשיך לעוד הרבה שנים ולא יפסק. אין טעם להמשיך לדבר על זה כי זה לא ייפסק לדעתי
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣לא התרשמתי אין הוכחות לכלום וזה המצאה של בנאדם מסויים להבדיל התורה
הרוב מאמינים אם לא כולם פשוט רוצים להתיר להם את המותר , יותר קל לאחוז במשהו שמשקיט את המצפון מאשר להגיד רגע אולי לבדוק אם זה אמת או לא מה היה שם איך נברא העולם אבל אם אני אבדוק בדרך הזאת אז אולי מחר אני צריך לשמור שבת ונגיעה וכו' .כל הדיונים האלה על דת והמפץ הגדול ימשיך לעוד הרבה שנים ולא יפסק. אין טעם להמשיך לדבר על זה כי זה לא ייפסק לדעתי
כמה הקב"ה אוהב כל אחד ואחד מאיתנו כבן ממש .
אלא אם כן תמרה את פיו ואז הוא יכניס לך אש שתיכנס מהנחיריים ותשרוף אותך מבפנים, או משהו נורא אחר...שם מסופר לנו מה הוא רחום אף אתה רחום
אבל יש ממצאים ארכולוגים שמוכיחים שזה לא באמת היסטוריה יש ממצאים ארכילוגים שמראים שלא היינו עבדים במצרים. זה שסיפור עובר מדור לדור לא הופך אותו לאמיתי כמו שלמשל סיפור הבריאה של השינטו עובר מדור לדור ועדיין מאמינים בו אלפי איש.לא הבנתי את המשפט של לפני יוסף .
ולא גדלתי בתור חרדי , שמעתי וקראתי בעבר לא התרשמתי אין הוכחות לכלום וזה המצאה של בנאדם מסויים להבדיל התורה , שכמעט כל העולם יגיד לך שאברהם יצחק ויעקב אמת ומשה אמת .. יש היסטוריה לכל דבר , כמו שיגידו לך פתאום שהסתירו את זה מימך כי זה היה סוד אבל סבא של סבא שלך היה פינגווין וככה היה בכל העולם זה נשמע הזוי ... מאיפה הסיפור הזה ? אבל שאותו סיפור עובר מדור לדור מעל אלפיים שנה מי יכול להתכחש לזה ?
לא כך הם פני הדברים כמו שאתה מתאר , המקום היחידי שכתוב בתורה שאדם מת במקום זה ער ואונן .אלא אם כן תמרה את פיו ואז הוא יכניס לך אש שתיכנס מהנחיריים ותשרוף אותך מבפנים, או משהו נורא אחר...
למה החלטת ככה? כי זה מה שאתה רוצה שיהיה?הרוב מאמינים אם לא כולם
ויש כאלה שמצאו שבאמת היה קריעת ים סוף וגם כאלה שמוכיחים שכן היה עבדות במצרים , בדברים האלה יש לפה ולשם לא סומך על אריכאולוגים , לא יודע מזה סיפור הבריאה של השינטו אני יודע שהתורה ניתנה לעם ישראל וכל העולם שמע והזדעזע ומי שקצת יסתכל איך יכול להיות שכל אבותינו באו מאיזורים שונים אותו תפילין אותו ספר תורה אז לא היה אינטרנט וכו' ויבדוק שאפילו חלק לא קטן מהגויים אומר על משה אברהם יצחק ויעקב לא שאני צריך אותם בשביל לדעת שיש בורא , ובכלל בתורה שהגמרא מספרת על משולש ברמודה בים / איזה חיה כשרה ולא ואיך לזהות , וכמות הכוכבים והרבה דברים מבין שזה לא יכול להיות שבנאדם המציא ספר כזה . אבל שוב פעם לא מתווכח ולא משכנע נראה לי שכל אחד אמר כבר את דעתו בנושא בהצלחהאבל יש ממצאים ארכולוגים שמוכיחים שזה לא באמת היסטוריה יש ממצאים ארכילוגים שמראים שלא היינו עבדים במצרים. זה שסיפור עובר מדור לדור לא הופך אותו לאמיתי כמו שלמשל סיפור הבריאה של השינטו עובר מדור לדור ועדיין מאמינים בו אלפי איש.
אוקיי, אז אם:לא כך הם פני הדברים כמו שאתה מתאר , המקום היחידי שכתוב בתורה שאדם מת במקום זה ער ואונן .
אז למה הדברים הנוראיים שקורים לאנשים בעצם קורים להם? אף אבא שפוי לא היה עושה רע לבן שלוהקב"ה אוהב כל אחד ואחד מאיתנו כבן ממש
הגמרא אומרת לא זוכר את הלשון המדויקת אבל שהרוב מאמינים רק שרוצים להתיר לעצמם עריות ..למה החלטת ככה? כי זה מה שאתה רוצה שיהיה?
אין אדם יודע מה טוב לו כי אנחנו רואים רק את העולם הזה שבכלל כל הטוב זה העולם הבא , יפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הבא מכל חיי העולם הזה כמדומני כתוב במשנה באבות , מה גם שאנחנו כבר גלגולים סביר להניח .אוקיי, אז אם:
אז למה הדברים הנוראיים שקורים לאנשים בעצם קורים להם? אף אבא שפוי לא היה עושה רע לבן שלו
הגמרא טועה. תוכיח שלאהגמרא אומרת
אני לא מוכיח את הגמרא , הגמרא זה ההוכחה שלי .הגמרא טועה. תוכיח שלא
הארכילוגים האלו לא מוכרים בסצנה האקדמית הם פשוט מבזבזים כסף וכושלים כי הם לא עושים את העבודה המחקרית שלהם כמו שצריך דוגמה לכךויש כאלה שמצאו שבאמת היה קריעת ים סוף וגם כאלה שמוכיחים שכן היה עבדות במצרים , בדברים האלה יש לפה ולשם לא סומך על אריכאולוגים , לא יודע מזה סיפור הבריאה של השינטו אני יודע שהתורה ניתנה לעם ישראל וכל העולם שמע והזדעזע ומי שקצת יסתכל איך יכול להיות שכל אבותינו באו מאיזורים שונים אותו תפילין אותו ספר תורה אז לא היה אינטרנט וכו' ויבדוק שאפילו חלק לא קטן מהגויים אומר על משה אברהם יצחק ויעקב לא שאני צריך אותם בשביל לדעת שיש בורא , ובכלל בתורה שהגמרא מספרת על משולש ברמודה בים / איזה חיה כשרה ולא ואיך לזהות , וכמות הכוכבים והרבה דברים מבין שזה לא יכול להיות שבנאדם המציא ספר כזה . אבל שוב פעם לא מתווכח ולא משכנע נראה לי שכל אחד אמר כבר את דעתו בנושא בהצלחה
הארכילוגים האלו לא מוכרים בסצנה האקדמית הם פשוט מבזבזים כסף וכושלים כי הם לא עושים את העבודה המחקרית שלהם כמו שצריך דוגמה לכך
ויש מלא חיות שלא מופיעות בתנך. יש חיות שעד היום מתווכחים מה הפירוש שלהם.
ומעניין אותי שהתנך הצליח לנחש את כמות הכוכבים אם עד היום אנחנו לא יודעים בידיוק כמה
אני מכיר את הרב זמיר ולא הוא מוכר בעולם האקדמי כי כמו בסרטון (אני מניח שהכוונה היא לסדרת הספרים המהפך)אני אישית לא קראתי אבל אני חושב שיש לרב זמיר כהן ספרים שלמים עם אריכואלוגיה ותנך והוכחות וכדו'
חבר כפי שאתה שם לב, אתה יכול להביא אין סוף טענות וגם הצד השני יכול. זה וויכוח שלא יפסיק לעולם.הרוב מאמינים אם לא כולם פשוט רוצים להתיר להם את המותר , יותר קל לאחוז במשהו שמשקיט את המצפון מאשר להגיד רגע אולי לבדוק אם זה אמת או לא מה היה שם איך נברא העולם אבל אם אני אבדוק בדרך הזאת אז אולי מחר אני צריך לשמור שבת ונגיעה וכו' .
מי שרוצה להתיר לעצמו שיעשה מה שבא לו , מי שרוצה לדעת את האמת היא כבר גלויה ולא רחוקה מאיתנו כמו אז שאברהם היה צריך לבדוק את השמש והירח והכוכבים וכו' .
בכל מיקרה אם מצינו את הדיון אז המשך יום טוב : )
אין ברירה, אחרת הדיון כאן לא תסתיים:lol:יש כבר יותר מדי הזמנות לאימון
הגיע הזמן לנצל אץ הרישיון לאוטובוס זעיר שיש לי 🤣
מעניין אם ב 23 עמודים של הדיון קיבלת תשובה על זה בסוףישנה מטרת על ברורה עבורי שביבי לא יהיה ראש הממשלה.
מי המפלגה שהכי כדאי להצביע עבורה?
יש עתיד? החרדים יצטרפו אליו בכלל?
גנץ? כדאי שהקולות שלו לא ילכו לפח? מה דעתכם?
מעניין אם ב 23 עמודים של הדיון קיבלת תשובה על זה בסוף