הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
שומר מצוות ושומר נגיעה כמו... יהודה משי זהב?
כזה תוהו ובוהו?!

לפי התורה אין דינזאורים או אבולוציה..
יש נחש מדבר ואדם שמהצלע שלו נוצרה בת אדם.. ומהגילוי עריות המדהים שלהם ושל הצאצאים שלהם הגענו לכאן..
בגרסא שלי אדם רצה לעשות בנץ והיה צריך ספוטר,אז אלוהים הכין לו את חווה. ואז בא הנחש ואמר להם לעשות חצאי סקאווט ודפק הכול

וכמובן היו דינוזאורים שלמדו תורה .
מזה עובדות חבל על הזמן ... הכותב הוא סמנכ"ל מחקר והסברה של עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון ומחבר הספר "חרדים בע"מ"
הכותב ציטט מחקרים ועובדות בשטח מה ההוכחה הנגדית שלך חוץ מלהגיד ''עזוב הוא מהתקשורת''?

שומר מצוות ושומר נגיעה כמו... יהודה משי זהב?
כזה תוהו ובוהו?!
זה הבדיחה הכי גדולה , לקחת אדם שיש לו כיפה ופאות ואם הוא חוטא להגיד כאילו אין בורא לעולם , לא צריך לבדוק אנשים קטנים שיש היום עוד בתורה ובגמרא מסופר על כאלה שחטאו , זה שאדם חוטא לא אומר כלום על קיום הבורא , לגבי אותו אדם לא יודע מה עשה ומה לא , מה גם שלא רואה בו דמות תורנית הוא לא ראש ישיבה/כולל , גם לא רב . ואין צורך שתביא לי סיפורים על ראשי ישיבות/כוללים וכדו' כי שוב פעם אם אדם חוטא אז הוא חוטא לעצמו זה לא אומר כלום על הבורא או על התורה או על דרך התורה . כל אחד והיצר הרע שלו .

הכותב ציטט מחקרים ועובדות בשטח מה ההוכחה הנגדית שלך חוץ מלהגיד ''עזוב הוא מהתקשורת''?
יש לי הרבה השאלה מה השאלה , לדוגמא רוב הכסף החרדי נשאר בארץ ולא הולך לחוץ לארץ . ושוב פעם כמו כל מגזר בישראל גם החילונים נהנים מהמון דברים שעולים כסף ואין לציבור החרדי צורך בהם , ספורט / יום העצמאות / הבימה / ועוד ועוד ..

אז נתחיל בזה קודם כל שאני שירתתי ועשיתי צבא , אתה גם לוקח חלק בנטל , שומר שבת שומר נגיעה וכו' ?
לא התכוונתי אליך אישית, אלא לחלק מהאוכלוסייה שלך. ושנית, אני לא מאמין בדת שלך, האל שלך אכזר וקנאי. יש אלים טובים אחרים שעדיף להאמין בהם.

לפי התורה אין דינזאורים או אבולוציה..
יש נחש מדבר ואדם שמהצלע שלו נוצרה בת אדם.. ומהגילוי עריות המדהים שלהם ושל הצאצאים שלהם הגענו לכאן..
ואיזה זקן שהביא פינגיוניים ודובי קוטב למדבר שיעלו לשיט תענוגות במשך חודש.

יש לי הרבה השאלה מה השאלה , לדוגמא רוב הכסף החרדי נשאר בארץ ולא הולך לחוץ לארץ . ושוב פעם כמו כל מגזר בישראל גם החילונים נהנים מהמון דברים שעולים כסף ואין לציבור החרדי צורך בהם , ספורט / יום העצמאות / הבימה / ועוד ועוד
מה הפאקניג קשר ? קראתה את הכתבה?
אתה יודע על מה אני מדבר?

חוטא לעצמו?!
כן הילדים והילדות שהוא אנס זה רק לעצמו..
הם לא הרגישו כלום...
תן לי לנחש?! זה היה התיקון שלהם..

אחי צא מהסרט!
אנשים מאמינים בשטויות כבר 5000 שנה והעולם עדיין בתוהו ובוהו.
לפעמים צריך להסיק מסקנות...

חוטא לעצמו?!
כן הילדים והילדות שהוא אנס זה רק לעצמו..
הם לא הרגישו כלום...
תן לי לנחש?! זה היה התיקון שלהם..

אחי צא מהסרט!
אנשים מאמינים בשטויות כבר 5000 שנה והעולם עדיין בתוהו ובוהו.
לפעמים צריך להסיק מסקנות...
חס ושלום לא אמרתי דבר כזה , החטא לעצמו , הנזק לאחרים ודאי שקיים לא אמרתי תיקון שלהם ולא אמרתי משהו שרומז לזה , אתה לפעמים מסלף את הדברים שאני אומר , אני דן לכף זכות שזה יוצא לך בטעות : )

איזה מסקנות צריך להסיק בדיוק ?

אולי עוד מוקדם מידי קוגניטיבית מבחינתך להבין שפיית השיניים לא באמת קיימת...

לא התכוונתי אליך אישית, אלא לחלק מהאוכלוסייה שלך. ושנית, אני לא מאמין בדת שלך, האל שלך אכזר וקנאי. יש אלים טובים אחרים שעדיף להאמין בהם.
אתה מדבר על א' אני עונה לך ואתה מעביר את השיחה לנושא אחר לגמרי . רשמת שאפשר לעשות צבא ולבטל 3 שנים תורה , עניתי לך שגם אתה יכול לבטל את ה3 שנים צבא וללמוד 3 שנים תורה. יכול להיות נחמד לעשות מסגרת של 6 שנים , 3 שנים צבא 3 שנים ישיבה .

אולי עוד מוקדם מידי קוגניטיבית מבחינתך להבין שפיית השיניים לא באמת קיימת...
תקשיב אתה בכשל לוגי כול עוד אתה מבין את העובדה הבסיסית שדינוזאורים למדו תורה, אדם וחווה היו הליפטרים הראשונים וריפטו הוא למעשה אלוהים נכשלתה בחיים.

הם טוענים שאתה חי על חשבונם
הם יכולים לטעון מה שהם רוצים, אם אני טוען שאני חד-קרן זה לא הופך את זה לנכון. אם בנאדם לא עובד ומקבל קצבאות מהמדינה הוא חי על חשבון המדינה, כלומר על חשבון מי שמכניס כסף לקופת המדינה, כלומר על חשבון מי שעובד ומשלם מיסים, זה עובדה לא דעה, אני לא מאמין שצריך לכתוב את זה בכלל.
אם היו מכריחים אותך להיכנס לישיבה 3 שנים גם היית טוען בלגלוג שזה שיא החוצפה
אני כן.
דרך אגב יש חוק במדינה ולכן הם לא מתגייסים
זאת הבעיה שיש חוק כזה. אני אישית אין לי כלום נגד משתמטים, יש לי בעיה עם זה שאדם חילוני שרוצה ללמוד נגיד הנדסה/תכנות/רפואה או כל דבר (שבאמת יתרום למדינה בהמשך) במקום לשרת צריך להוכיח דברים לצבא שישחרר אותו ומצד שני מי שרוצה ללמוד תורה החוק אומר לו סבבה בכיף.
בגיל 18 לחיות כחרדי בלי חברה בלי בילויים לשמור נגיעה
אז אתה אומר שחרדים עושים את זה בשביל לא להתגייס?
ידוע לך כמה הנחות מקבלים סטודנטים שהולכים ללמוד באוניברסיטה או מכללות או לא יודע איפה
על מה אתה מדבר? אתה סתם ממציא דברים נראה לי

הם יכולים לטעון מה שהם רוצים, אם אני טוען שאני חד-קרן זה לא הופך את זה לנכון. אם בנאדם לא עובד ומקבל קצבאות מהמדינה הוא חי על חשבון המדינה, כלומר על חשבון מי שמכניס כסף לקופת המדינה, כלומר על חשבון מי שעובד ומשלם מיסים, זה עובדה לא דעה, אני לא מאמין שצריך לכתוב את זה בכלל.

אני כן.

זאת הבעיה שיש חוק כזה. אני אישית אין לי כלום נגד משתמטים, יש לי בעיה עם זה שאדם חילוני שרוצה ללמוד נגיד הנדסה/תכנות/רפואה או כל דבר (שבאמת יתרום למדינה בהמשך) במקום לשרת צריך להוכיח דברים לצבא שישחרר אותו ומצד שני מי שרוצה ללמוד תורה החוק אומר לו סבבה בכיף.

אז אתה אומר שחרדים עושים את זה בשביל לא להתגייס?

על מה אתה מדבר? אתה סתם ממציא דברים נראה לי
א - כי כל החילונים עובדים ? אז יוצא מצב שפה לא יש חלק שלא עובדים ופה יש חלק שלא עובדים , והמדינה מבחינת כספים כמעט כל תקציב המדינה הולך לדברים שלחרדים אין צורך בהם .

ב - ולגבי מה שרשמת שאם אדם רוצה ללמוד הנדסה או משהו והמדינה לא נותנת לו , כל אחד קובע את הדברים שחשובים לו הציבור שלכם קבע שהדבר הכי חשוב זה ספורט כמו כדורגל או כדורסל , דוגמניות וזמרים , אז הם מקבלים אצלכם פטור או שירות בלי שהם יודעים שהם משרתים כאילו זה פטור בסתר . אצלנו הכי חשוב זה אלה שמוכנים לעמול ולשבת ללמוד תורה .

ג - לא אמרתי שהחרדים עושים את זה בשביל לא להתגייס , אבל לפי איך שאתם מציגים את זה החרדים לא עושים כלום , כל היום כיף להם , הם רק מקבלים כסף מהמדינה , אם זה כלכך מושלם למה אתם פשוט לא הופכים לחרדים 😛 ? זה כמו שמראים לאדם משפחה חרדית ומסבירים לו הם חיים בעוני , הם עמלים בתורה , אין להם מחשב אין טלוויזיה , ואז הוא אומר בסדר מה אני יעשה להם זה מה שהם בחרו , אז אוקי זה מה שאתם בחרתם , אתם יכולים לבחור להיות חרדים ול"הנות" מכל ה"הטבות" שאתם מדברים עליהם .

ד - לסטודנטים יש אופציה להנחה בארנונה, יש להם הנחה בתחבורה ציבורית , ויש להם מלגות להנחה בלימודים ..

א - כי כל החילונים עובדים ? אז יוצא מצב שפה לא יש חלק שלא עובדים ופה יש חלק שלא עובדים , והמדינה מבחינת כספים כמעט כל תקציב המדינה הולך לדברים שלחרדים אין צורך בהם .

ב - ולגבי מה שרשמת שאם אדם רוצה ללמוד הנדסה או משהו והמדינה לא נותנת לו , כל אחד קובע את הדברים שחשובים לו הציבור שלכם קבע שהדבר הכי חשוב זה ספורט כמו כדורגל או כדורסל , דוגמניות וזמרים , אז הם מקבלים אצלכם פטור או שירות בלי שהם יודעים שהם משרתים כאילו זה פטור בסתר . אצלנו הכי חשוב זה אלה שמוכנים לעמול ולשבת ללמוד תורה .

ג - לא אמרתי שהחרדים עושים את זה בשביל לא להתגייס , אבל לפי איך שאתם מציגים את זה החרדים לא עושים כלום , כל היום כיף להם , הם רק מקבלים כסף מהמדינה , אם זה כלכך מושלם למה אתם פשוט לא הופכים לחרדים 😛 ? זה כמו שמראים לאדם משפחה חרדית ומסבירים לו הם חיים בעוני , הם עמלים בתורה , אין להם מחשב אין טלוויזיה , ואז הוא אומר בסדר מה אני יעשה להם זה מה שהם בחרו , אז אוקי זה מה שאתם בחרתם , אתם יכולים לבחור להיות חרדים ול"הנות" מכל ה"הטבות" שאתם מדברים עליהם .

ד - לסטודנטים יש אופציה להנחה בארנונה, יש להם הנחה בתחבורה ציבורית , ויש להם מלגות להנחה בלימודים ..
למה שנהפוך לחרדים ?
בישביל מה יש בייקון וצ'יזבורגר ?

למה שנהפוך לחרדים ?
בישביל מה יש בייקון וצ'יזבורגר ?
למה שיעזבו את הישיבה / הכולל או את הסגנון חיים שלהם , בשביל מה יש קדושה וטהרה 😛

אני אומר שוב הנושא שיחה זה להבין שיש אנשים שחושבים אחרת מימך וחיים אחרת מימך ובטוחים במשהו אחר שהוא אחרת לגמרי מימך , ועדיין אפשר לחיות באותה מדינה בלי לשנוא את הצד השני , או לנסות לשכנע אותו שהוא חייב לחשוב כמונו כי הוא בור/איש המערות/ לא זוכר עוד איזה הערות נזרקו פה

למה שיעזבו את הישיבה / הכולל או את הסגנון חיים שלהם , בשביל מה יש קדושה וטהרה 😛

אני אומר שוב הנושא שיחה זה להבין שיש אנשים שחושבים אחרת מימך וחיים אחרת מימך ובטוחים במשהו אחר שהוא אחרת לגמרי מימך , ועדיין אפשר לחיות באותה מדינה בלי לשנוא את הצד השני , או לנסות לשכנע אותו שהוא חייב לחשוב כמונו כי הוא בור/איש המערות/ לא זוכר עוד איזה הערות נזרקו פה
מה אתה אומר

לא כל החילונים עובדים וזה לא בסדר שמי שיכול לעבוד בוחר לחיות על חשבון משלם המיסים. ההבדל שאצל חרדים זה בהגדרה ולפני החוק בסדר.
אז כאן זה כל מקרה לגופו, מי שספורטאי צריך להוכיח לצבא שהוא באמת ספורטאי פעיל/מצטיין איך שקוראים לזה בשביל שהצבא יתחשב בו. וכאן זה בהגדרה אם אתה שייך לציבור מסויים אז בבקשה לך תלמד תורה ואל תתגייס בלי שאלות.
אף אחד לא אומר כמה טוב וכיף להם או לא טוב וכיף להם. מדברים על זה שהכסף שהם מקבלים הם לא צריכים לקבל ולא משנה כמה זה. כל ההגבלות (חוסר טלויזיה, מחשב או לא יודע מה) זה בחירה שלהם. גם לחיות בעוני זו בחירה שלהם, שיצאו לעבוד ואולי זה ישתנה. יש לי שני ילדים, אם וכאשר ארצה עוד אחד/שניים אני ואישתי נחשוב טוב על היכולות הכלכליות שלנו איך נפרנס משפחה עם עוד ילד. אם בנאדם בוחר להביא 12 ילדים תוך שהוא מסתמך על המדינה שתממן אותו זה לא תקין.
*אני ממש לא מדבר על כל החרדים, הכרתי חרדים בצבא, וחרדים בלימודים וחרדים עובדים, דיברתי על אלה שלא.
א. המלגות הן לא מהמדינה אלא מגופים פרטיים, הרוב המוחלט שלהן לפחות, ככה שזה לא רלוונטי.
ב. אתה מוזן לעשות חישוב כמה ההנחה בארנונה ותחב"ץ שווה לעומת קצבאות של החרדים, זה לא בר השוואה אפילו.
אף אחד לא ניסה לשכנע אותך לא לחשוב את מה שאתה חושב.

א - כי כל החילונים עובדים ? אז יוצא מצב שפה לא יש חלק שלא עובדים ופה יש חלק שלא עובדים , והמדינה מבחינת כספים כמעט כל תקציב המדינה הולך לדברים שלחרדים אין צורך בהם
ברור שלא כל החילונים עובדים, אבל כדאי שתתעדכן לפני הקורונה על הסטטיסטיקה פר מגזר לגבי אחוזי האבטלה.

הספורטאים שמקבלים פטור או שירות מאוד מקל הם מאוד בודדים ולא מגזר שלם אז ההשוואה שלך לא נכונה.
ולא כל אחד יכול להיות ספורטאי ולקבל את ההקלות האלו. יש קריטריונים מאוד נוקשים.
מבחינתנו ללמוד תורה = לקרוא ספרים של הארי פוטר= כלום. אני לא רוצה לממן את הכלום הזה שאתה עושים. אתה רוצים ללמוד ? על חשבונכם.

נו באמת, סטודנטים גם משלמים על הלימודים שלהם (10 אלף בשנה), וגם אין להם זמן לעבוד, אז המעט שבמעט זה לתת להם שתי הנחות כמו ארנונה והנחה בתחבורה הציבורית ?? הם לומדים 3 4 שנים וזהו, סיימו ומקבלים מקצוע לחיים.
מלגות לא כולם מקבלים ורובם לרוב מהמגזר הפרטי ולא ממשלתי.

ברור שלא כל החילונים עובדים, אבל כדאי שתתעדכן לפני הקורונה על הסטטיסטיקה פר מגזר לגבי אחוזי האבטלה.

הספורטאים שמקבלים פטור או שירות מאוד מקל הם מאוד בודדים ולא מגזר שלם אז ההשוואה שלך לא נכונה.
ולא כל אחד יכול להיות ספורטאי ולקבל את ההקלות האלו. יש קריטריונים מאוד נוקשים.

מבחינתנו ללמוד תורה = לקרוא ספרים של הארי פוטר= כלום. אני לא רוצה לממן את הכלום הזה שאתה עושים. אתה רוצים ללמוד ? על חשבונכם.

נו באמת, סטודנטים גם משלמים על הלימודים שלהם (10 אלף בשנה), וגם אין להם זמן לעבוד, אז המעט שבמעט זה לתת להם שתי הנחות כמו ארנונה והנחה בתחבורה הציבורית ?? הם לומדים 3 4 שנים וזהו, סיימו ומקבלים מקצוע לחיים.
מלגות לא כולם מקבלים ורובם לרוב מהמגזר הפרטי ולא ממשלתי.
הלימודים מסובסדים על ידי המדינה, כנ''ל נתח מתעשיית הקולנוע ועוד ועוד, החרדים גם לא צריכים לממן את זה בשבילנו..
מצד שני, רובם לא תורם לקופת המדינה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית