הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
שלחתי כבר טבלה בנושא, לא יודע עוד איזו הוכחה אתה רוצה, לא הבאת מידע חדש, המידע שהבאת אומר שהתעשייה לא תוקצבה ב400 מליון בצורה ישירה על ידי המדינה, אלא בצורה עקיפה (התמלוגים הללו יוצאים מכיס המדינה בדרך אחרת אל תדאג) + תשלום של 50 מליון ישירות מהמדינה
אמרתה שכבר קראתה את הכתבה אבל כנראה ששיקרתה
לפי חוק הקולנוע, קרן יכולה לתמוך בסרט בשיעור של עד 80 אחוז מתקציבו. התמיכה בסרט ממוצע עומדת על 40 אחוזים, לפי דוח של מרכז קהלת למדיניות. מה שמופיע בטבלה הוא תקציב הסרט המלא. זה אומר תמיכה מקרנות, אבל גם כסף מקופרודוקציות, מזכייניות טלוויזיה, מחברות הפצה ומכל מקור מימון אחר. אם היוצר מבזבז על הסרט את הירושה של סבתא - גם זה בפנים.

"הגבעה", למשל, הוא קופרודוקציה ישראלית-צרפתית, ובמימונו השתתפו סרטי יונייטד קינג, חברת ההפקות הצרפתית "עין הדג", המרכז הצרפתי לקולנוע, וגם קרן רבינוביץ. מתוך שמונה מיליון שקלים, רק שני מיליון מומנו על ידי קרן רבינוביץ.

גם התקציב של "סיפור על אהבה וחושך" מטעה; הוא עומד על 15 מיליון שקל, אבל רק שני מיליון מתוכם הם מקרנות. או קחו למשל את "אני לא מאמין, אני רובוט" של טל גולדברג ושל גל זלניאק - המקור של חלק מהתקציב, אומר גולדברג, הוא פשוט הלוואות, שהוא והשותף שלו לקחו. הטבלה כוללת בסך הכל 105 מיליון שקלים, אבל תמיכת משרד התרבות בקולנוע היא 80 מיליון שקל בשנה. מתוכם, 70 מיליון מוענקים לצורך הפקת סרטים. השאר מופנים לתקצוב פסטיבלי קולנוע וסינמטקים, הקמת ארכיונים ועוד.

@דברים1
אחי
אתה חייב להפסיק לנסות להטיף פה בפורום על חרדים ותורה

תוכנית אוגנדה – ויקיפדיה (wikipedia.org)

תגיד תודה לגויים , שאתה נמצא פה.. ולא באוגנדה עכשיו אוכל בננות ונלחם במליציות טרור!
עלאק בגלל התורה.. פחחח 🤦‍♂️🤦‍♂️

תגיד, אתה בכלל יודע מה זה תוכנית אוגנדה? קראת את מה שכתוב בקישור ששלחת?
להגיד תודה לגויים שאנחנו נמצאים בארץ ישראל? הגויים שיחררו אותה מהבריטים ומהירדנים שקוראים לעצמם פלסטינים? הגויים העלו יהודים מכל העולם בחזרה למולדת שלהם?
הבריטים הציעו להרצל להקים מדינה באוגנדה, הוא התלהב מהרעיון והתנועה הציונית לא קיבלה את זה בסופו של דבר אחרי מחאות קשות, לעזאזל זה כתוב שחור על גבי לבן בקישור ששלחת. להגיד להם תודה? הבריטים רצחו מאות לוחמי מחתרות, שלחו אלפי מעפילים למחנות עקורים בקפריסין והסביבה, מאיפה הבושה בכלל להגיד דבר כזה?
כמה שנאה עצמית יש בך זה פשוט לא יאומן, אתה פשוט בור ועם הארץ בכל מה שקשור להיסטוריה של עם ישראל והציונות. אין לך מושג על מה אתה מדבר, אנחנו לא פה בגלל התנ"ך אבל הוא מה שמקנה לנו את הלגיטימציה לחיות פה. אני לא אשחרר ממך ומהנושא הזה עד שתבין את זה.
הבנו שאתה שונא את הדת, הבנו שאתה שונא כל מה שקשור אליה, אבל אל תסלף את ההיסטוריה. מציע שתקרא את זה לפני שאתה שופך כאן את הבורות הבלתי נסבלת שלך בנושא.
https://m.knesset.gov.il/about/occasion/pages/inddeclaration.aspx

אבל הוא מה שמקנה לנו את הלגיטימציה לחיות פה
הלגיטימציה היחידה שנותנת לנו לחיות פה היא החלטה 181 של האו"ם וכוחינו הצבאי שעולה על כוחם אלו של אוייבינו. לא הספר. כך עובד הכדור שבו אנחנו חיים, החזק שורד וכדי לממש לאומיות יש צורך בכבישת שטחים. כך היה בימי נפוליאון ולפניו וכך גם בימינו. כן, בגלל הספר ההחלטה איפה ניהיה פיזית נפלה על איפה שהתחת שלך יושב עכשיו.
הבנו שאתה שונא את הדת, הבנו שאתה שונא כל מה שקשור אליה, אבל אל תסלף את ההיסטוריה
אמונתך העיוורת באותם דברים היא זו שמסלפת את ההיסטוריה ואת סדרי העולם ומלכלכת את המציאות.

תגיד, אתה בכלל יודע מה זה תוכנית אוגנדה? קראת את מה שכתוב בקישור ששלחת?
להגיד תודה לגויים שאנחנו נמצאים בארץ ישראל? הגויים שיחררו אותה מהבריטים ומהירדנים שקוראים לעצמם פלסטינים? הגויים העלו יהודים מכל העולם בחזרה למולדת שלהם?
הבריטים הציעו להרצל להקים מדינה באוגנדה, הוא התלהב מהרעיון והתנועה הציונית לא קיבלה את זה בסופו של דבר אחרי מחאות קשות, לעזאזל זה כתוב שחור על גבי לבן בקישור ששלחת. להגיד להם תודה? הבריטים רצחו מאות לוחמי מחתרות, שלחו אלפי מעפילים למחנות עקורים בקפריסין והסביבה, מאיפה הבושה בכלל להגיד דבר כזה?
כמה שנאה עצמית יש בך זה פשוט לא יאומן, אתה פשוט בור ועם הארץ בכל מה שקשור להיסטוריה של עם ישראל והציונות. אין לך מושג על מה אתה מדבר, אנחנו לא פה בגלל התנ"ך אבל הוא מה שמקנה לנו את הלגיטימציה לחיות פה. אני לא אשחרר ממך ומהנושא הזה עד שתבין את זה.
הבנו שאתה שונא את הדת, הבנו שאתה שונא כל מה שקשור אליה, אבל אל תסלף את ההיסטוריה. מציע שתקרא את זה לפני שאתה שופך כאן את הבורות הבלתי נסבלת שלך בנושא.
https://m.knesset.gov.il/about/occasion/pages/inddeclaration.aspx

נשמה , תקרא עד הסוף...

משלחת החקר וירידת התוכנית מהפרק[עריכת קוד מקור | עריכה]
לאחר שג'וזף צ'מברלין עזב את תפקידו כשר המושבות בסוף 1903 ירדה קרנה של הצעת מזרח אפריקה בעיני משרד המושבות הבריטי.[37] בנוסף, התעוררה התנגדות של קומץ המתיישבים הבריטים במזרח אפריקה, שלא היו מעוניינים בהגעתם של יהודים לאזורם. עיתונם, "איסט אפריקן סטנדרד", יצא נגד רעיון הקמת המושבה היהודית, שהוגדרה כ-"Jewganda" ("יהוגנדה"), ודרש שלא להכניס לאזור "רוכלים יהודים שיציעו למכירה, מתוך האוצרות שבכיסי סחבותיהם, כל דבר – החל במסרק וכלה בחפיסת סבון – שאין הם נזקקים לו".[38] הדיונים עם הבריטים נמשכו, אף על פי שהתוכנית נראתה פחות ופחות ריאלית ורצויה מבחינתם.[39] עוד לפני שנשלחה משלחת החקר בראשית 1905 (לאחר מותו של הרצל, ועל בסיס ועידת הפיוס – בברכת ציוני רוסיה) נראה היה שמבחינת הבריטים ההצעה כבר לא ממשית.

המשלחת למזרח אפריקה מנתה שלושה חוקרים: קצין אנגלי בשם סנט. היל גיבנס ששימש ראש המשלחת; אלפרד קייזר, מומחה שווייצרי למדעי הטבע שהתאסלם והמהנדס היהודי נחום וילבוש. המשלחת הגיעה לאפריקה בינואר 1905 והחלה לנדוד מלווה במלווים וסבלים. חלק מהזמן הם נדדו בנפרד. לאחר חזרתם הם הכינו דו"ח מפורט באנגלית ובגרמנית בצירוף 24 צילומים ו-3 מפות. הדו"ח הוגש ב-16 במאי 1905 לממשלת אנגליה. וילבוש כתב בזכרונותיו כי במקרה הזה לא היו דעות מנוגדות כי "במקום שאין כלום אין לעשות כלום".

דו"ח המשלחת הלא אוהד הובא לקונגרס הציוני השביעי שאימץ את המלצתו לדחות את ההצעה.

בסופו של דבר לאחר השואה והטבח של העם היהודי באירופה האום החליט על הקמת מדינת ישראל... עם סיום המנדט הבריטי.

נשמה , תקרא עד הסוף...

משלחת החקר וירידת התוכנית מהפרק[עריכת קוד מקור | עריכה]
לאחר שג'וזף צ'מברלין עזב את תפקידו כשר המושבות בסוף 1903 ירדה קרנה של הצעת מזרח אפריקה בעיני משרד המושבות הבריטי.[37] בנוסף, התעוררה התנגדות של קומץ המתיישבים הבריטים במזרח אפריקה, שלא היו מעוניינים בהגעתם של יהודים לאזורם. עיתונם, "איסט אפריקן סטנדרד", יצא נגד רעיון הקמת המושבה היהודית, שהוגדרה כ-"Jewganda" ("יהוגנדה"), ודרש שלא להכניס לאזור "רוכלים יהודים שיציעו למכירה, מתוך האוצרות שבכיסי סחבותיהם, כל דבר – החל במסרק וכלה בחפיסת סבון – שאין הם נזקקים לו".[38] הדיונים עם הבריטים נמשכו, אף על פי שהתוכנית נראתה פחות ופחות ריאלית ורצויה מבחינתם.[39] עוד לפני שנשלחה משלחת החקר בראשית 1905 (לאחר מותו של הרצל, ועל בסיס ועידת הפיוס – בברכת ציוני רוסיה) נראה היה שמבחינת הבריטים ההצעה כבר לא ממשית.

המשלחת למזרח אפריקה מנתה שלושה חוקרים: קצין אנגלי בשם סנט. היל גיבנס ששימש ראש המשלחת; אלפרד קייזר, מומחה שווייצרי למדעי הטבע שהתאסלם והמהנדס היהודי נחום וילבוש. המשלחת הגיעה לאפריקה בינואר 1905 והחלה לנדוד מלווה במלווים וסבלים. חלק מהזמן הם נדדו בנפרד. לאחר חזרתם הם הכינו דו"ח מפורט באנגלית ובגרמנית בצירוף 24 צילומים ו-3 מפות. הדו"ח הוגש ב-16 במאי 1905 לממשלת אנגליה. וילבוש כתב בזכרונותיו כי במקרה הזה לא היו דעות מנוגדות כי "במקום שאין כלום אין לעשות כלום".

דו"ח המשלחת הלא אוהד הובא לקונגרס הציוני השביעי שאימץ את המלצתו לדחות את ההצעה.

בסופו של דבר לאחר השואה והטבח של העם היהודי באירופה האום החליט על הקמת מדינת ישראל... עם סיום המנדט הבריטי.

אה האו"ם החליט? איזה יופי, ומי יישב את הארץ הזאת לפני שהיה בכלל דבר כזה שנקרא או"ם? האו"ם העלה לכאן את יהודי התפוצות? האו"ם הקים את המושבות פתח תקווה או נהלל או זכרון יעקב עשרות שנים לפני שהאו"ם היה קיים? אתה נשמע כאילו האו"ם זרק לנו עצם בגלל השואה וזה פשוט מביך כמה בור צריך להיות כדי לחשוב ככה.
נשמה, על הספר הלבן שמעת? אתה יודע מה זה? כי בנאדם שיודע מה זה לא אומר שבזכות הגויים אנחנו חיים בישראל.
אנחנו חיים בישראל בזכות התנועה הציונית, בזכות אנשים שהתיישבו כאן הרבה לפני האו"ם וגם לפני הבריטים ובנו את הארץ הזאת לאט לאט, זה שהעצמאות שלה הוכרזה בשנת 1948 לא אומר שהיא התקיימה רק מאותה נקודה. למה הם התיישבו כאן אתה שואל? למה הם התעקשו בכל הכוח לא ללכת לאוגנדה או לארגנטינה (גם זה היה על הפרק)? כי כמו שכתוב במגילת העצמאות שאותה כתבו חברים בתנועה הציונית בארץ ישראל קם העם היהודי ואת העובדה הזאת גם שונא ישראל כמוך לא יוכל לשנות.
בדיוק היום ראיתי סרטון על ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו במדבר יהודה, מגילות מקראיות ושלדים בני כמה אלפי שנים שמתוארכים לתקופת מרד בר כוכבא, אבל אתה תמשיך לספר לנו שליהודים אין קשר היסטורי לארץ ישראל ורק בזכות הגויים אנחנו לא באוגנדה. אז תודה רבה לגויים!

@Dark Soul Omega
אתה מבין שעשית צבא בשביל שאחר כך מישהו באינטרנט שמאמין בזכותינו על המדינה בגלל כמה שלדים מלפני הספירה יקרא לך שונא ישראל?
🤣🤣🤣

הבחור הזוי..
חושב שהעם היהודי חי וקיים רק בזכות ה"ספר"..
אתה לא יודע כמה כסף גרמניה וארצות הברית מעניקות לנו כסיוע.. עד היום...
בלי הסיוע שלהן לא היה פה כלום!!

הבחור הזוי..
חושב שהעם היהודי חי וקיים רק בזכות ה"ספר"..
אתה לא יודע כמה כסף גרמניה וארצות הברית מעניקות לנו כסיוע.. עד היום...
בלי הסיוע שלהן לא היה פה כלום!!

כשאין מה להגיד כולם הזויים.
אני מעולם לא אמרתי שהעם היהודי חי וקיים רק בגלל הספר, אני גם אמרתי בפירוש שאנחנו לא פה בגלל התנ"ך אלא הוא מה שמקנה לנו לגיטימציה לחיות בארץ ישראל, זה מעוגן שחור על גבי לבן במגילת העצמאות שבה נכתב בפירוש שאת הזכות ההיסטורית לחיות כאן מקנה לנו התנ"ך. זה לא מה שאני אומר, זה מה שאבות האומה הזאת שעשו קצת יותר ממני וממך למען המדינה אמרו.
אני יודע שמדינת ישראל נתמכת על כספים מארצות הברית, אתה לא מחדש לי שום דבר, השנאה האוטומטית שלך כנראה מונעת ממך להפעיל את הבנת הנקרא שלך כמו שצריך כדי להבין את ההבדל בין המשפט "רק בזכות הספר אנחנו חיים בישראל" שאת זה מעולם לא אמרתי ואפילו אמרתי בפירוש משפט שונה בתכלית מזה לבין מה שבאמת אמרתי וזה שהתנ"ך הוא הקשר ההיסטורי שלנו לארץ הזאת. את המדינה שהקמנו הקמנו בידיים, לא באמצעות ספר, הספר הוא רק מה שמקנה לנו את הזכות ההיסטורית לבנות דווקא פה את המדינה שלנו.
זה כל כך עצוב שאתה לא מסוגל לעשות אבחנה כל כך ברורה ופשוטה, אבל ככה זה שאתה מונע משנאה עיוורת שמונעת ממך בכלל להקשיב למה שמדברים איתך כדי להבין את ההבדל בין מה שאומרים לך לבין איך שאתה מפרש את הדברים.
בכל דיון שהיה לנו על הנושא נתתי לך אינספור דוגמאות והוכחות שמחזקות את הטענה שלי ובתגובה קיבלתי שאני הזוי, כנראה שזה יותר קל מאשר אשכרה להתמודד עם הטענות אה?

אשמח לרפרנס להדגשה, אם אני לא טועה זה תכנית ספציפית מאוד לשילוב חרדים בהייטק.
לאיזו מלגה לא היית זכאי? למלגת רוטשילד? יש מאות מלגות
בהחלט, השכר לבוגר מדעים מדוייקים הוא מאוד גבוה, ומה זאת אומרת לא אצל כולם במגזר?
הסבסוד הזה לא רלוונטי לחרדים מתוקף אורח חייהם, כמו שהתקצוב לאברכים לא רלוונטי אליך כי אתה לא מעוניין להיות אברך.
לגבי המלגות לחרדים, זה אכן למקום ספציפי כמו שרשמת אבל יש להם תוכניות שילוב בניגוד למגזר החילוני (גם למגזרים אחרים יש).
לא הייתי זכאי למלגה של משרד החינוך, ביטוח לאומי ועוד כל מיני שנרשמתי ולא הייתי זכאי. הדבר היחיד שהייתי זכאי זה מענק חד פעמי של תושב בש, מענק של 1000 שקלים. זהו.

הסבסוד הזה רלוונטי לכל המגזרים, יהודי, נוצרי, מוסלמי וחרדים. זה שחלק מהאוכלוסייה החרדית קובעת שזה פוגע להם באורח חייהם, זו בעיה שלהם. כל חרדי ארה"ב עובדים ולומדים בשביל מחייהתם, רק פה בארץ זה שונה. גם לפני הקמה של המדינה, יהודים עבדו ולמדו. אין סיבה שזה לא יקרה כיום.

לא אצל כל המגזר הערבי זכאים לכניסה מקלה לאוניברסיטאות. רובם לא זכאים. למשל אצלי בבן גוריון סטודנטיות בדואיות שמגיעות מכפרים לא מוכרים יכולות להיות זכאיות לכניסה ללימודי סיעוד בצורה יותר מקלה מאשר מגזרים אחרים, אבל זה לא כל המגזר הבדואי ולא כל המגזר הערבי, ועדיין זה לא משתווה למצב במגזר החרדי.

אה האו"ם החליט? איזה יופי, ומי יישב את הארץ הזאת לפני שהיה בכלל דבר כזה שנקרא או"ם? האו"ם העלה לכאן את יהודי התפוצות? האו"ם הקים את המושבות פתח תקווה או נהלל או זכרון יעקב עשרות שנים לפני שהאו"ם היה קיים? אתה נשמע כאילו האו"ם זרק לנו עצם בגלל השואה וזה פשוט מביך כמה בור צריך להיות כדי לחשוב ככה.
נשמה, על הספר הלבן שמעת? אתה יודע מה זה? כי בנאדם שיודע מה זה לא אומר שבזכות הגויים אנחנו חיים בישראל.
אנחנו חיים בישראל בזכות התנועה הציונית, בזכות אנשים שהתיישבו כאן הרבה לפני האו"ם וגם לפני הבריטים ובנו את הארץ הזאת לאט לאט, זה שהעצמאות שלה הוכרזה בשנת 1948 לא אומר שהיא התקיימה רק מאותה נקודה. למה הם התיישבו כאן אתה שואל? למה הם התעקשו בכל הכוח לא ללכת לאוגנדה או לארגנטינה (גם זה היה על הפרק)? כי כמו שכתוב במגילת העצמאות שאותה כתבו חברים בתנועה הציונית בארץ ישראל קם העם היהודי ואת העובדה הזאת גם שונא ישראל כמוך לא יוכל לשנות.
בדיוק היום ראיתי סרטון על ממצאים ארכיאולוגיים שנמצאו במדבר יהודה, מגילות מקראיות ושלדים בני כמה אלפי שנים שמתוארכים לתקופת מרד בר כוכבא, אבל אתה תמשיך לספר לנו שליהודים אין קשר היסטורי לארץ ישראל ורק בזכות הגויים אנחנו לא באוגנדה. אז תודה רבה לגויים!
זה שיש ממצאים עובדתיים לכך שהיה עם יהודי, אין לכך עוררין. נו אז?

איך לעזאזל הוא שונא ישראל??? הבן אדם שירת בצבא. גם אני שונא ישראל כשאני חושב שעצם קיומנו כרגע על האדמה הזו היא רק ואך ורק בגלל צה"ל ולא אף גורם אחר?

איך זה סותר את מה שהוא אומר?

ה שיש ממצאים עובדתיים לכך שהיה עם יהודי, אין לכך עוררין. נו אז?

איך לעזאזל הוא שונא ישראל??? הבן אדם שירת בצבא. גם אני שונא ישראל כשאני חושב שעצם קיומנו כרגע על האדמה הזו היא רק ואך ורק בגלל צה"ל ולא אף גורם אחר?

איך זה סותר את מה שהוא אומר?

אתה מתפרץ כאן לויכוח שלא התחיל עכשיו.
גם אני חושב שעצם קיומינו הוא רק צה"ל ולא שום דבר אחר, כמה פעמים אני אצטרך לחזור על זה שהתנ"ך הוא רק הקשר ההיסטורי של העם היהודי לעם ישראל ולא מעבר? אני מבין שהדיון שאתה מנהל עם דברים1 מדבר על הפן הדתי אבל אני דיברתי רק על הפן ההיסטורי, אין לי זיקה דתית לתנ"ך אני רק מכיר בו כמה שמקנה לנו לגיטימציה לחיות פה. בפעם המיליון, לא התנ"ך הוא מה שמחזיק אותנו פה, הוא רק מקנה לנו לגיטימציה. עם הלגיטימציה הזאת בנינו מדינה דווקא כאן ולא במקום אחר, הספר לכשעצמו לא בנה לנו כלום במובן הגשמי.
מבחינתי אדם שקורא למדינת ישראל ביצה סרוחה, שאין לו בעיה שמדינת ישראל הייתה קמה באוגנדה, שטוען שרק בזכות הגויים יש לנו בכלל מדינה הוא שונא ישראל ולא רק שהוא שונא ישראל הוא אדם צר אופקים וחסר כל ידע בסיסי בהיסטוריה של העם היהודי והציונות. את כל הדברים האלה הוא וחבריו כאן אמרו, אתה מוזמן לגולל אחורה ולהסתכל.

הוא החליט שאני שונא ישראל!! שיהיה לו בכיף!

לוח התקופות בארץ ישראל – ויקיפדיה (wikipedia.org)

יכול להיות שלהם יש זכות על המדינה? הם היו פה קודם... רק אומר 🤦‍♂️
אתה מתפרץ כאן לויכוח שלא התחיל עכשיו.
גם אני חושב שעצם קיומינו הוא רק צה"ל ולא שום דבר אחר, כמה פעמים אני אצטרך לחזור על זה שהתנ"ך הוא רק הקשר ההיסטורי של העם היהודי לעם ישראל ולא מעבר? אני מבין שהדיון שאתה מנהל עם דברים1 מדבר על הפן הדתי אבל אני דיברתי רק על הפן ההיסטורי, אין לי זיקה דתית לתנ"ך אני רק מכיר בו כמה שמקנה לנו לגיטימציה לחיות פה. בפעם המיליון, לא התנ"ך הוא מה שמחזיק אותנו פה, הוא רק מקנה לנו לגיטימציה. עם הלגיטימציה הזאת בנינו מדינה דווקא כאן ולא במקום אחר, הספר לכשעצמו לא בנה לנו כלום במובן הגשמי.
מבחינתי אדם שקורא למדינת ישראל ביצה סרוחה, שאין לו בעיה שמדינת ישראל הייתה קמה באוגנדה, שטוען שרק בזכות הגויים יש לנו בכלל מדינה הוא שונא ישראל ולא רק שהוא שונא ישראל הוא אדם צר אופקים וחסר כל ידע בסיסי בהיסטוריה של העם היהודי והציונות. את כל הדברים האלה הוא וחבריו כאן אמרו, אתה מוזמן לגולל אחורה ולהסתכל.

אחי אתה מדבר מלוכלך..
עובדה שהרעיון היה להקים מדינת היהודים באוגנדה , זה הרעיון של הרצל..
אני לא אמרתי שאני בעד זה!! רק ציינתי שזה היה הרעיון המקורי!!
וגם לא אמרתי שמדינת ישראל ביצה סחורה..

הוא החליט שאני שונא ישראל!! שיהיה לו בכיף!

יכול להיות שלהם יש זכות על המדינה? הם היו פה קודם... רק אומר 🤦‍♂️

אחד מהעמים האלה קיים היום? יש סיבה למה העם היהודי שמר על קיומו במשך אלפי שנים, בגלל שהיה מה שאיחד סביבו את כל יהודי העולם מאז שהעם הזה קם, דרך אלפיים שנות גלות ועד הכרזת העצמאות. אני מניח שאתה יכול לנחש לבד מה זה הדבר הזה.
ולא! לפני שאתה קופץ שוב פעם לא התנ"ך עצמו כספר איחד את כל העם היהודי, האידיאל שהוא מייצג הוא מה שגרם לכל יהודי בעולם לשמור על זיקה לארץ ישראל לאורך אלפי שנים.

אחי אתה מדבר מלוכלך..
עובדה שהרעיון היה להקים מדינת היהודים באוגדנה , זה הרעיון של הרצל..
אני לא אמרתי שאני בעד זה!! רק ציינתי שזה היה הרעיון המקורי!!
וגם לא אמרתי שמדינת ישראל ביצה סחורה..

הרעיון של הרצל היה להקים מדינה ליהודים, בהתחלה בכלל לא עניין אותו איפה זה יהיה בכלל. הוא לא רצה להקים מדינה ספציפית באוגנדה, זאת סך הכול הצעה שהונחה על השולחן שלו והתנועה הציונית שהיה חלק ממנה לא הסכימה בשום אופן לדבר כזה. הוא גם הציע לקנות חלקת אדמה בארגנטינה כדי לשכן את יהדות אירופה (רק את יהדות אירופה, את שאר יהודי העולם הוא בכלל לא החשיב, אז גם החזון שלו לא היה כליל השלמות) והתנועה לא הסכימה, הם לא הסכימו לעוד המון הצעות שהיו. למה? כי רק בארץ ישראל התנועה הציונית רצתה להקים את מדינת היהודים, ולמה דווקא שם? שוב, אתה יכול לנחש לבד.

אתם את הויכוחים הבלתי נגמרים שלכם על דת תעשו כמה שאתם רוצים, את ההיסטוריה אל תסלפו ואולי ביום שתבינו את ההבדל בין דת להיסטוריה זה גם יקרה. אנחנו לא צריכים להגיד תודה לאף אחד שמדינת ישראל קיימת, לא "הגויים", לא האו"ם ולא כספי הסיוע של ארצות הברית היו עוזרים אם התנועה הציונית ולאחר מכן המחתרות לא היו נלחמות להקים את המדינה הזאת ולהעלות אליה יהודים מכל העולם.

אחד מהעמים האלה קיים היום? יש סיבה למה העם היהודי שמר על קיומו במשך אלפי שנים, בגלל שהיה מה שאיחד סביבו את כל יהודי העולם מאז שהעם הזה קם, דרך אלפיים שנות גלות ועד הכרזת העצמאות. אני מניח שאתה יכול לנחש לבד מה זה הדבר הזה.
ולא! לפני שאתה קופץ שוב פעם לא התנ"ך עצמו כספר איחד את כל העם היהודי, האידיאל שהוא מייצג הוא מה שגרם לכל יהודי בעולם לשמור על זיקה לארץ ישראל לאורך אלפי שנים.

הם התפתחו להיות הסורים של היום..
כמו שאתה התפתחת להיות חלק מהעם היהודי הקדום שבעל ריבונות על ישראל , למרות שהם היו קצת קודם...

אז מה? ניתן להם את המדינה?
בכל זאת אבות אבותיהם היו פה לפנינו..
עוד לפני שעם ישראל בכלל התחיל לנכס לו את שטחי ישראל בטאבו 😉

הם התפתחו להיות הסורים של היום..
כמו שאתה התפתחת להיות חלק מהעם היהודי הקדום שבעל ריבונות על ישראל , למרות שהם היו קצת קודם...

אז מה? ניתן להם את המדינה?
בכל זאת אבות אבותיהם היו פה לפנינו..
עוד לפני שעם ישראל בכלל התחיל לנכס לו את שטחי ישראל בטאבו 😉

כן, גם הפלסטינים אומרים שהם מצאצאי הפלישתים למרות שזה מוכח כלא נכון.
הסורים מיוחסים לצאצאי ממלכת אשור שתתפלא לשמוע, ישבה בסוריה של היום ולא בישראל של היום. להבדיל מצאצאי ממלכת אשור שאף אחד לא יודע בודאות שהם הסורים של היום צאצאי ממלכת יהודה חיים היום במדינת ישראל ואת זה ההיסטוריה מוכיחה, תטייל קצת בעיר דוד או תקרא קצת על מגילות קומראן, אלה סתם דוגמאות שעולות לי לראש ושתיים מתוך אלפי ממצאים היסטוריים שמוכיחים שהעם היהודי שומר על רצף קיומי של אלפי שנים בזמן שעמים כמו האשורים או הבבלים שאתה מדבר עליהם נכחדו מזמן ואף אחד לא יכול לקשר אותם בודאות לשום עם שחי היום. ושוב, מה שמר על הרצף הקיומי הזה במשך אלפי שנים? אתה יכול לנחש לבד נכון?
אני לא אמרתי שאנחנו התיישבנו כאן מאז ומעולם, במציאות של היום אין עם שהתיישב בארץ ישראל לפני היהודים וצריך להיות אידיוט כדי לערער על זה. זאת קביעה היסטורית, לא דתית.

אחי.. לא מתכווח איתך.
אתה מומחה להיסטוריה , ארכיאולוגיה וריצוף גנטי...

רק מציין שוב את העובדה שהיו פה לפנינו.. לא אני המצאתי.

אחי.. לא מתכווח איתך.
אתה מומחה להיסטוריה , ארכיאולוגיה וריצוף גנטי...

רק מציין שוב את העובדה שהיו פה לפנינו.. לא אני המצאתי.

אני לא מומחה לשום דבר, אתה יכול רק לפני שאתה מדביק פה קישורים מויקיפדיה לקשור בין העמים האלה מצפון ומסוריה לסורים של היום? כי אני יכול לתת לך הוכחה אחת ויותר ואפילו אלף הוכחות ויותר שקושרות את היהודים שחיים היום לצאצאי ממלכת יהודה שישבה בארץ ישראל לפני כמה אלפי שנים טובות.
רשום שם כדוגמה לעם שחדר מהצפון ומסוריה עם בשם חיקסוס. טרחת לבדוק לפני שאתה מקשר אותם לסורים של היום מי הם? מה המוצא שלהם?
אגב, אתה יודע שעל החיקסוס כתוב בתנ"ך? אוסף סיפורי האגדות והמעשיות? כשזה כתוב בויקיפדיה זה פתאום היסטוריה:79nb:

למי אכפת בכלל מה היה לפני מאות ואלפי שנים? היום יש פה 6.5 מיליון יהודים בלי בית אחר שחיים במדינה מפותחת ויציבה שקיימת כבר 70 שנה. פי מיליון יותר לגיטימציה להמשך הקיום של ישראל מכל מסמך היסטורי. כאילו באמת, דמיינו רגע שהיום מתגלה שכל התנ"ך הוא בלוף, אז זהו סוגרים את המדינה וחוזרים לגולה, "אופס טעינו קחו בחזרה"?

למי אכפת בכלל מה היה לפני מאות ואלפי שנים? היום יש פה 6.5 מיליון יהודים בלי בית אחר שחיים במדינה מפותחת ויציבה שקיימת כבר 70 שנה. פי מיליון יותר לגיטימציה להמשך הקיום של ישראל מכל מסמך היסטורי. כאילו באמת, דמיינו רגע שהיום מתגלה שכל התנ"ך הוא בלוף, אז זהו סוגרים את המדינה וחוזרים לגולה, "אופס טעינו קחו בחזרה"?

איך 6.5 מיליון היהודים שחיים כאן (כבר יותר מזה) הגיעו לחיות במדינה מפותחת שקמה כאן? מה גרם למי שהקים את המדינה הזאת להקים אותה דווקא פה? ומי נתן לו את הלגיטימציה להקים אותה פה?
ולמה מה שאתה אומר סותר את מה שאני אמרתי? יש המון חלקים בתנ"ך שהם בלוף, בעיקר הסיפורים שנוגדים את חוקי הפיזיקה, אבל מבחינה היסטורית גרידא יש המון חלקים בתנ"ך שמוכחים היסטורית.
אתה מדבר על לגיטימציה להמשך הקיום של ישראל, אני דיברתי על שורש כל הלגיטימציה של העם היהודי להקים מדינה בישראל. בלי השורש הזה אין לגיטימציה להמשך הקיום של העם היהודי במדינת ישראל, כי בלי התחלה אין המשך לכלום.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית