הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
תוכל להגיד אותו דבר על בינימין נתניהו באופן אישי.
ברגע שהוא יעזוב את הליכוד וימנה כל אדם אחר במקומו לראשות הליכוד, גם סער גם ימינה וגם יש עתיד ילכו איתם והם אמרו זאת במפורש.
ברגע שביבי יוותר על הכיסא הלופ ייגמר

בפועל חצי עם עם ביבי וחצי עם נגדו, באופן אישי. ביבי זה סיפור הפוליטיקה בישראל בכל הבחירות האלו, בעדו או נגדו, הוא נותן את הטון למה לגיטימי ומה לא, הוא חתום על ההתרסקות של סער, האמת הוא קוסם.

כרגע כל אחד מהגושים רוצה שחלק מהגוש השני יתקפל כדי למנוע בחירות נוספות, עד עכשיו בתחרות המצמוצים אף אחד לא הפסיד חוץ מהעם לכן עושה רושם שיהיה בחירות 5
למה הוא צריך לעזוב?
אדוני מבין למה הליכוד מקבל 30 מנדטים? רמז: לא בגלל דני דנון.

אף אחד מהגושים לא צריך להתקפל. השאלה עם מי רע''מ ילכו. השאלה השנייה איך תתפקד ממשלת מיעוט וכמה זמן תחזיק.

אני מאשים רק אנשים כמו גדעון סער (שהצבעתי לו) ושאר מפלגות הגוש שמתנהגות כאילו מדובר במשחק הכיסאות בגן ילדים ובחרמות שלהם הופכים את המפלגות הערביות תומכות הטרור למועמדות לגיטימיות.
מישהו הרי חייב להקים ממשלה לא? ובהינתן הסירובים של כולם לשבת עם מפלגה שניצחה כבר פעם רביעית בבחירות והביאה מספר מנדטים כמעט כפול מהבאה אחריה אין הרבה אלטרנטיבות להקמת ממשלה וסיום כל הבחירות האלה.
יאיר לפיד או גדעון סער או בני גנץ רוצים להחליף את ביבי? תביאו מנדטים ואל תבלבלו את המוח. הם מדברים הרבה על חופש ודמוקרטיה יחסית לאנשים שלא מכבדים את קול הבוחרים כבר פעם רביעית, הם ניסו מספיק פעמים להוות אלטרנטיבה שלטונית ונכשלו פעם אחר פעם בקלפי, בעצם הסירוב שלהם לשבת עם ביבי הם לא רק ממשיכים את לופ הבחירות הזה אלא מכניסים מפלגות כמו רעמ לקואליציה. זה בסדר לדרוש דברים בשביל להיכנס לקואליציה אבל כשמפלגה עם 6 מנדטים דורשת להחליף ראש ממשלה עם 30 מנדטים כבר פעם רביעית זה פשוט צחוק מעבודה.
איך אחד כמוך הצביע תקווה חדשה?

איך אחד כמוך הצביע תקווה חדשה?

כי אחד כמוני מצביע מאידיאולוגיה ולא משנאה לבנאדם אחר.
האידיאולוגיה של גדעון סער היא האידיאולוגיה שלי, הרשימה של גדעון סער מייצגת את האידיאולוגיה שלי ולא מורכבת מבליל של אנשים עם מגוון דעות שונות ומנוגדות אחת לשניה שהתאחדה רק כדי להפיל בנאדם אחד שנוא ככל שיהיה כמו שכחול לבן איחדו שתי מפלגות למפלגה אחת חסרת אג'נדה שכל מטרתה הייתה להפיל את ביבי. אחד כמוני גם לא יצביע לליברמן בגלל שביבי מושחת, אני עדיין לא מספיק דביל בשביל לתת את הקול שלי למפלגה הכי חסרת אג'נדה בפוליטיקה הישראלית עם הכי הרבה פרשות שחיתות סביבה רק כדי להפיל את ביבי. לא ראיתי מעולם עזות מצח כמו של ליברמן כשהוא קורא לביבי מושחת.
אני הצבעתי לגדעון סער מאהבת מרדכי ולא משנאת המן, קיוויתי שיהיה לו ולבנט מספיק כוח כדי להקים ממשלת ימין חזקה שלא נשענת על הליכוד אבל תקוותי התבדתה ושניהם נחלו כישלון גדול בבחירות האלה, עכשיו התקווה שלי היא שהם יבינו את כוחם הצנוע ולא יבגדו בערכים שלהם ושל מי שהצביע להם לא רק כדי לראות את ביבי מודח ויעשו את הצעד הנכון והוא להקים קואלציית ימין שפויה שתמנע מאיתנו פאקינג בחירות חמישיות בקצת יותר משנתיים.
לי יותר חשוב שגדעון סער בתור אחד שהציג את עצמו כמפלגת ימין לא יישב בקואליציה עם הרשימה המשותפת ומרצ מאשר שביבי יילך, מה לעשות שיש עוד אנשים שהערכים שלהם יותר חשובים מפרסונל כזה או אחר? אני יודע שממגדל השן של שונאי ביבי קשה לראות את זה, בשבילכם שתלך לעזאזל המדינה העיקר שביבי יילך.
אם גדעון סער יעיז לשבת בקואליציה עם הרשימה המשותפת כדי להדיח את ביבי הוא לעולם לא יראה ממני ומעוד אלפים אחרים את הקול שלנו, ואם נלך לבחירות חמישיות בגלל שאנשים בכנסת מתנהגים כמו ילדים אז אני אלך ואצביע ליכוד כי כרגע הסטנדרט שלי כל כך נמוך שאני אצביע רק למי שיקיים שני דברים, האחד הוא הפסקת לופ הבחירות המטורף הזה והשני הקמת ממשלת ימין ללא תומכי טרור ושמאל קיצוני. שום דבר אחר כבר לא מעניין אותי.
חוסר היכולת שלכם לקבל את המציאות פשוט מגוחך, אלה הן תוצאות הבחירות ואיתן צריך להקים קואליציה, אי אפשר לשלוח הביתה בנאדם עם 30 מנדטים רק כי הוא לא נראה לכם.

למה הוא צריך לעזוב?
אדוני מבין למה הליכוד מקבל 30 מנדטים? רמז: לא בגלל דני דנון.

עושה רושם כי המפלגה הגדולה ביותר איננה מהווה אסמכתא לרצון העם, אלא הגוש הגדול ביותר.
בבחירות הקודמות כחול לבן הייתה גדולה יותר מהליכוד, וכל האידיאולוגיה שלהם הייתה ״רק לא ביבי״.

ד״א הליכוד מקבל 30 מנדטים כי רוב המצביעים שלהם אנשים בוחרים בלי להתלבט, לחקור, לבקר, להתעמת ולהתעמק.
(לא טוען שהם טיפשים ח״ו, פשוט אולי פוליטיקה לא מעניינת אותם כל כך)
הם מצביעים ביבי כי הוא ״מלך״ או כי ״רק הוא מסוגל להיות ראש ממשלה וכו וכו״
כי אחד כמוני מצביע מאידיאולוגיה ולא משנאה לבנאדם אחר.
האידיאולוגיה של גדעון סער היא האידיאולוגיה שלי, הרשימה של גדעון סער מייצגת את האידיאולוגיה שלי ולא מורכבת מבליל של אנשים עם מגוון דעות שונות ומנוגדות אחת לשניה שהתאחדה רק כדי להפיל בנאדם אחד שנוא ככל שיהיה כמו שכחול לבן איחדו שתי מפלגות למפלגה אחת חסרת אג'נדה שכל מטרתה הייתה להפיל את ביבי. אחד כמוני גם לא יצביע לליברמן בגלל שביבי מושחת, אני עדיין לא מספיק דביל בשביל לתת את הקול שלי למפלגה הכי חסרת אג'נדה בפוליטיקה הישראלית עם הכי הרבה פרשות שחיתות סביבה רק כדי להפיל את ביבי. לא ראיתי מעולם עזות מצח כמו של ליברמן כשהוא קורא לביבי מושחת.
אני הצבעתי לגדעון סער מאהבת מרדכי ולא משנאת המן, קיוויתי שיהיה לו ולבנט מספיק כוח כדי להקים ממשלת ימין חזקה שלא נשענת על הליכוד אבל תקוותי התבדתה ושניהם נחלו כישלון גדול בבחירות האלה, עכשיו התקווה שלי היא שהם יבינו את כוחם הצנוע ולא יבגדו בערכים שלהם ושל מי שהצביע להם לא רק כדי לראות את ביבי מודח ויעשו את הצעד הנכון והוא להקים קואלציית ימין שפויה שתמנע מאיתנו פאקינג בחירות חמישיות בקצת יותר משנתיים.
לי יותר חשוב שגדעון סער בתור אחד שהציג את עצמו כמפלגת ימין לא יישב בקואליציה עם הרשימה המשותפת ומרצ מאשר שביבי יילך, מה לעשות שיש עוד אנשים שהערכים שלהם יותר חשובים מפרסונל כזה או אחר? אני יודע שממגדל השן של שונאי ביבי קשה לראות את זה, בשבילכם שתלך לעזאזל המדינה העיקר שביבי יילך.
אם גדעון סער יעיז לשבת בקואליציה עם הרשימה המשותפת כדי להדיח את ביבי הוא לעולם לא יראה ממני ומעוד אלפים אחרים את הקול שלנו, ואם נלך לבחירות חמישיות בגלל שאנשים בכנסת מתנהגים כמו ילדים אז אני אלך ואצביע ליכוד כי כרגע הסטנדרט שלי כל כך נמוך שאני אצביע רק למי שיקיים שני דברים, האחד הוא הפסקת לופ הבחירות המטורף הזה והשני הקמת ממשלת ימין ללא תומכי טרור ושמאל קיצוני. שום דבר אחר כבר לא מעניין אותי.
חוסר היכולת שלכם לקבל את המציאות פשוט מגוחך, אלה הן תוצאות הבחירות ואיתן צריך להקים קואליציה, אי אפשר לשלוח הביתה בנאדם עם 30 מנדטים רק כי הוא לא נראה לכם.

בנט עוד ניחא, אם גדעון סער ילך עם נתניהו - הוא שרוף בפוליטיקה לנצח.

בנט עוד ניחא, אם גדעון סער ילך עם נתניהו - הוא שרוף בפוליטיקה לנצח.

גדעון סער לצערי נתלה על עץ שיהיה לו קשה מאוד לרדת ממנו בלי לוותר על משהו.
נכון, אם יילך עם ביבי הוא יפר הבטחת בחירות שהביאה לו כמה אלפי קולות בודדים (ראינו כמה שונאי ביבי נהרו להצביע לו) אבל אם יילך לקואליציה עם תומכי הטרור של הרשימה המשותפת הוא יפר הבטחה אידיאולוגית של כל מצביע ימין שהצביע לו שהם רוב מוחלט של המצביעים שלו והוא ישרוף את עצמו בגוש הזה לנצח, גם אחרי שביבי יעזוב את הפוליטיקה ועם כמה שקשה לכם לראות את זה גם היום הזה יגיע בסוף והרבה לפני שגדעון סער יעזוב את הפוליטיקה. מי שהצביע לגדעון סער כי הוא לא רוצה לראות את ביבי יצביע למפלגה הטרנדית הבאה אחריו שתבטיח דבר כזה ויעזוב אותו מהר מאוד, בנאדם שהצביע לסער כי הוא חולק איתו את אותם הערכים לא יעזוב אותו בכזאת קלות במידה וישאר נאמן להם.

אלפי קולות בודדים (ראינו כמה שונאי ביבי נהרו להצביע לו

מאיפה המסקנה הזאת? אני חושב ש4 מנדטים זה רק מההתחייבות לא לשבת על בינימין נתניהו.

מאיפה המסקנה הזאת? אני חושב ש4 מנדטים זה רק מההתחייבות לא לשבת על בינימין נתניהו.

גדעון הביא 6 מנדטים לעומת 30 של ביבי שזה פחות או יותר הכוח היחסי שהיה לו בפריימריז של הליכוד שאותן הוא הפסיד פחות או יותר באותו נוקאאוט לביבי כשרץ בזמנו לראשות הליכוד.
הוא הביא המון קולות של מתנגדי ביבי בליכוד ואפילו ביסס על זה את תשדירי הבחירות שלו כשהסיסמה הייתה "אני ליכודניק והפעם אני מצביע תקווה חדשה", בסופו של דבר הם עדיין מתנגדי ביבי אבל הם גם חולקים עם גדעון סער את אותה אג'נדה אחרת הם היו מצביעים ללפיד או לליברמן.
כמו שאמרתי, ויתור הוא יצטרך לעשות כי הוא הכניס את עצמו לפלונטר הזה, השאלה איזה ויתור יעשה. אם נשים על כף המאזניים את הויתור על כל האידיאולוגיה של מחנה הימין לעומת הרצון להחליף את ביבי אני חושב שכל בנאדם שפוי מבין מה יותר חשוב ואם גדעון סער לא מבין את זה ויוותר על האידיאולוגיה שבשמה הוא קיבל את רוב הקולות שלו הוא לעולם לא יראה עוד קול אחד ממצביע ימין שפוי, גם אחרי שביבי יפרוש ויתחיל המסע לרשת אותו הוא יהיה שרוף. בקטע הזה מגיע שאפו לבנט שלא נתלה על העץ הזה של "אני לא אשב עם ביבי" למרות שהצהיר שצריך להחליף אותו, גדעון לא חשב מספיק קדימה בתור מועמד לגיטימי במחנה הימין.

ד״א הליכוד מקבל 30 מנדטים כי רוב המצביעים שלהם אנשים בוחרים בלי להתלבט, לחקור, לבקר, להתעמת ולהתעמק.
(לא טוען שהם טיפשים ח״ו, פשוט אולי פוליטיקה לא מעניינת אותם כל כך)
עניין\חקירה\התעמקות בפוליטקה לא שווה כלום.
קח נניח בן אדם שחושב שהוא מתעמק בפיטנס- הוא רואה סרטונים של V SHRED וקורא מחקרים ממומנים, מה עזרה לו ההתעמקות?

וזו הנחה מנותקת ושגויה. אני מבטיח לך שכמות הלא-מתעמקים בכחול לבן\יש עתיד\ ישראל ביתנו\תקווה חדשה שווה או דומה מאוד לכמות שמצביעים ליכוד.
עושה רושם כי המפלגה הגדולה ביותר איננה מהווה אסמכתא לרצון העם, אלא הגוש הגדול ביותר
עושה רושם שאין שום סיבה בעולם שקלף מנצח יפרוש רק כי הצד השני לא מוכן לשבת איתו ובו זמנית לא מסוגל לנצח אותו.

הם מצביעים ביבי כי הוא ״מלך״ או כי ״רק הוא מסוגל להיות ראש ממשלה וכו וכו״
ובצד השני מצביעים כי "בנט ביצועיסט" או כי "גנץ גבר"

עניין\חקירה\התעמקות בפוליטקה לא שווה כלום.
קח נניח בן אדם שחושב שהוא מתעמק בפיטנס- הוא רואה סרטונים של V SHRED וקורא מחקרים ממומנים, מה עזרה לו ההתעמקות

לא טענתי שהיא שווה אלא
אדוני מבין למה הליכוד מקבל 30 מנדטים? רמז: לא בגלל דני דנון

וזו הנחה מנותקת ושגויה. אני מבטיח לך שכמות הלא-מתעמקים בכחול לבן\יש עתיד\ ישראל ביתנו\תקווה חדשה שווה או דומה מאוד לכמות שמצביעים ליכוד

לא מסכים עם ההנחה הזאת.
עושה רושם שאין שום סיבה בעולם שקלף מנצח יפרוש רק כי הצד השני לא מוכן לשבת איתו ובו זמנית לא מסוגל לנצח אותו.

לא טענתי שצריך לפרוש מעולם, טענתי שהטענות שביבי צריך לפרוש והטענות שהגוש נגד ביבי צריך לשבת עם ביבי הם ממש כמו תמונת מראה אחת לשנייה.

ובצד השני מצביעים כי "בנט ביצועיסט" או כי "גנץ גבר

מי חושב שמי שמצביע לגנץ לא הצביע לו כי הוא גבר אלא מאסטגטגיה להגן על גוש השינוי.
הצבעה לבנט בהחלט הצבעה אידאולוגית ברוב המקרים, והוא באמת ביצועיסט.

נו מרוצים מההצבעה שלכם או שכבר מתחרטים שלא הצבעתם לסמוטריץ ?

נו מרוצים מההצבעה שלכם או שכבר מתחרטים שלא הצבעתם לסמוטריץ ?
בתור אחד עם השקפות ימניות הייתי מצביע למיכאלי לפני שהייתי מצביע לפאנט הפרימטיב הזה.

חוץ מזה, הוא הפיל בכוחות עצמו ממשלה בגלל אידיאולוגיה ובין היתר בגללו לפיד עוד יומיים מכריז על ממשלה, על מה אתה מדבר

קודם כל אני לא הצבעתי לו אבל בגדול אין עניין להקים ממשלה שלא יכולה לעשות מה שהיא צריכה לעשות .
יש עניין שאם מקימים ממשלה שיהיה אפשרות לעשות מה שצריך לעשות ! ( דרך אגב מעריך את זה שיש לו אידאולוגיה למרות שאני חושב אחרת ושהיה צריך להקים ממשלה)

המדינה הזאת תקועה לא בגלל שאין ממשלה , בגלל שיש ממשלה שלא יכולה לעשות מה שצריך , הביטחון פנים פה קטסטרופה ! מטאטאים מתחת לשולחן את כל הנושא של האוכלסיות ה"קטנות" משתיקים הרבה סיפורים וגורמים להם להיות לא קשורים למדינה , ואז זה מתפוצץ בפרצוף , חרדים/ערבים/בדואים .

בכלל עדיף לדעתי לחלק את המדינה שכל אוכולסייה תחייה עם עצמה וזהו . ניסינו כולם ביחד זה לא מסתדר..

הוא הפיל בכוחות עצמו ממשלה בגלל אידיאולוגיה
טוב לדעת שיש עדיין פוליטיקאים שעומדים מאחורי העקרונות והאידיאולוגיה שלהם ולא מתגמשים ומתכופפים לכל כיוון רק כדי להמשיך לחמם את הכיסא. (אני לא מסכים עם האידיאולוגיה שלו בשום צורה אגב)

טוב לדעת שיש עדיין פוליטיקאים שעומדים מאחורי העקרונות והאידיאולוגיה שלהם ולא מתגמשים ומתכופפים לכל כיוון רק כדי להמשיך לחמם את הכיסא. (אני לא מסכים עם האידיאולוגיה שלו בשום צורה אגב)
וזה בדיוק ממחיש כמה שיטת הבחירות כאן דפוקה מהיסוד.
התנגדתי נחרצות לממשלת נתניהו נוספת. אבל אם נוציא מהמשוואה את העובדה שנתניהו מסרב לפנות את הכיסא למומעד אחר בליכוד, קשה שלא להתעלם מכך שמפלגות עם 6-7 מנדטים תופסות בביצים את המפלגות הגדולות.

ישראל מאוד מורכבת מבחינה חברתית-ביטחונית ועדיין אין צורך בכ"כ הרבה מפלגות.
מקווה שיום יגיע ונעבור לשיטה בה 3-4 מפלגות רצות לכנסת בכפוף לחוק בו ראש ממשלה אינו יכול לכהן מעבר לשתי קדנציות.

וזה בדיוק ממחיש כמה שיטת הבחירות כאן דפוקה מהיסוד.
התנגדתי נחרצות לממשלת נתניהו נוספת. אבל אם נוציא מהמשוואה את העובדה שנתניהו מסרב לפנות את הכיסא למומעד אחר בליכוד, קשה שלא להתעלם מכך שמפלגות עם 6-7 מנדטים תופסות בביצים את המפלגות הגדולות.

ישראל מאוד מורכבת מבחינה חברתית-ביטחונית ועדיין אין צורך בכ"כ הרבה מפלגות.
מקווה שיום יגיע ונעבור לשיטה בה 3-4 מפלגות רצות לכנסת בכפוף לחוק בו ראש ממשלה אינו יכול לכהן מעבר לשתי קדנציות.
בכלל לדעתי צריך שיטת בחירות , שהבוחר יודע מראש למי הוא מצביע ומה הנבחר יתן לו , מי יהיה שר האוצר / הכלכלה / ביטחון וכדו' , ושכל אחד יפרוש את צורת העבודה שהוא הולך לתת וגם יקבלו שכר לפי ביצוע הפעולות .

הבחירות פה זה בלוף של העולמות לא משנה מה יגידו ולא מה יעשו אין להם מחויבות לכלום , אם אני מזמין מחנות מסויימת מוצר X ושולחים לי מוצר Y אני יכול להתקשר להחליף בבחירות אדם מצביע X מקבל Y ואין לו למי להתקשר ואיפה להתלוננן . נכון ביבי עבד על שותפים פוליטקאים אבל כנראה שלצערי זאת פולטיקה(לא בעד השיטה והדרך הזאת) אבל לעבוד על הבוחרים שלך ? זה רמאות על הבוחר שהוא לא בתוך המשחק אין לו איך להתנגד ולהחזיר אחרי דבר כזה ... מה יעשה יחכה לבחירות הבאות 4 שנים / מתי שיהיו ?
מה שהפולטיקאים עשו בשנתיים האחרונות זה דברים שצריך לחוקק חוקים שלא יאפשרו להם לעשות , בעיקר לרמות את הבוחר !

הכל טוב ויפה, עד שאתה מפיל ממשלה שלפי ההשקפות שלך גרועה כדי שתקום ממשלה עוד יותר גרועה. איפה ההיגיון? ההיגיון שאלקטוריאלית הוא כנראה ירוויח מהמהלך הזה מצביעים על חשבון בנט לאחר שתיפול\תסיים ממשלת בנט לפיד

אם נשווה את זה לעולם שלנו - מה אתה מעדיף להיפרטרופיה לישון 3.5 שעות בלילה, או לא לישון בכלל? סמוטריץ בחר בלא לישון בכלל

קשה שלא להתעלם מכך שמפלגות עם 6-7 מנדטים תופסות בביצים את המפלגות הגדולות
קשה להתעלם אתה מתכוון 😃
כן, מסכים שהשיטה דפוקה.
נתניהו מסרב לפנות את הכיסא למומעד אחר בליכוד
מה זה מסרב? למה שהוא יפנה? אני באמת לא חזק בכלל בפוליטיקה אבל יש פריימריז ששם הוא נבחר לשבת בראש המפלגה לא? אז שיפנה בגלל שיש אנשים שצועקים לו "לך"?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית