הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כיצד מצביעים נגד ביבי?

מצב
השרשור נעול
בכלל לדעתי צריך שיטת בחירות , שהבוחר יודע מראש למי הוא מצביע ומה הנבחר יתן לו , מי יהיה שר האוצר / הכלכלה / ביטחון וכדו' , ושכל אחד יפרוש את צורת העבודה שהוא הולך לתת וגם יקבלו שכר לפי ביצוע הפעולות .

הבחירות פה זה בלוף של העולמות לא משנה מה יגידו ולא מה יעשו אין להם מחויבות לכלום , אם אני מזמין מחנות מסויימת מוצר X ושולחים לי מוצר Y אני יכול להתקשר להחליף בבחירות אדם מצביע X מקבל Y ואין לו למי להתקשר ואיפה להתלוננן . נכון ביבי עבד על שותפים פוליטקאים אבל כנראה שלצערי זאת פולטיקה(לא בעד השיטה והדרך הזאת) אבל לעבוד על הבוחרים שלך ? זה רמאות על הבוחר שהוא לא בתוך המשחק אין לו איך להתנגד ולהחזיר אחרי דבר כזה ... מה יעשה יחכה לבחירות הבאות 4 שנים / מתי שיהיו ?
מה שהפולטיקאים עשו בשנתיים האחרונות זה דברים שצריך לחוקק חוקים שלא יאפשרו להם לעשות , בעיקר לרמות את הבוחר !

לא הבנתי, אתה מתאר פה תופעה שכל המצביעים מודעים אליה ואומר שזו ה-בעיה. אבל אם כל המצביעים מודעים לבעיה הגדולה הזו, ועדיין מצביעים כמו שמצביעים, אז כנראה שזו לא בעיה כזו גדולה כמו שאתה עצמך חושב.
בנוסף, אם חושבים קצת על הרעיון של לחייב בחוק נבחרי ציבור לעמוד בהבטחות שלהם, מהר מאוד מבינים שלמרות שזה לכאורה סוגר איזו פרצה, מדובר באלטרנטיבה גרועה בהרבה כי היא נותנת הרבה יותר מדי כח בידי הרשות השופטת - הגוף שאחראי לקבוע מי עובר על החוק. בשורה התחתונה, כוח לא נעלם הוא רק עובר ידיים ואם חייב שלגוף אחד יהיה יותר כוח/חופש מהשאר - עדיף שזו תהיה הכנסת.

\
מה זה מסרב? למה שהוא יפנה? אני באמת לא חזק בכלל בפוליטיקה אבל יש פריימריז ששם הוא נבחר לשבת בראש המפלגה לא? אז שיפנה בגלל שיש אנשים שצועקים לו "לך"?

הפריימריז האחרונים היו ב-2019, שזה בערך לפני נצח בהתחשב במה שקרה ומס' הבחירות שהיו מאז. יש גם בעייתיות רבה בפריימריז של הליכוד כמו למשל חוסר שקיפות, ביטול רישומים של חברי ליכוד במפתיע, ביטול/דחיית פריימריז לפי הרצון של ביבי. היה את העניין של זליגת מידע אישי של בוחרים. בקיצור, עבודה בעיניים. סתם כלי לניגוח בלפיד, גנץ ושאר המפלגות ה"דיקטטוריות".
אפשר לציין גם שהוא יכול להשאר יו"ר הסיעה ולשנות את חוקת הליכוד כך שלא רק היו"ר יוכל להיות ראש ממשלה. הרי בפריימריז הוא נבחר להיות יו"ר הליכוד לא ראש ממשלה.

הפריימריז האחרונים היו ב-2019, שזה בערך לפני נצח בהתחשב במה שקרה ומס' הבחירות שהיו מאז. יש גם בעייתיות רבה בפריימריז של הליכוד כמו למשל חוסר שקיפות, ביטול רישומים של חברי ליכוד במפתיע, ביטול/דחיית פריימריז לפי הרצון של ביבי. היה את העניין של זליגת מידע אישי של בוחרים. בקיצור, עבודה בעיניים. סתם כלי לניגוח בלפיד, גנץ ושאר המפלגות ה"דיקטטוריות".
אפשר לציין גם שהוא יכול להשאר יו"ר הסיעה ולשנות את חוקת הליכוד כך שלא רק היו"ר יוכל להיות ראש ממשלה. הרי בפריימריז הוא נבחר להיות יו"ר הליכוד לא ראש ממשלה.
משום מה אני לא שומע קולות בליכוד שאומרים שהיו''ר דיקטטור שלא נותן להם הזדמנות, אתה יכול להיות רגוע.
איך זה כלי ניגוח? זליגת מידע אישי של בוחרים..

זה כמו לבקש מקבוצת כדורגל שמשחקת ממש טוב להחליף לשחקנים גרועים יותר, כי הקבוצה היריבה לא מנצחת, איזה טמטום.

"הכל בלי לחץ": לפיד הודיע שלא יקיים פריימריז ביש עתיד לפני 2021

לא הבנתי, אתה מתאר פה תופעה שכל המצביעים מודעים אליה ואומר שזו ה-בעיה. אבל אם כל המצביעים מודעים לבעיה הגדולה הזו, ועדיין מצביעים כמו שמצביעים, אז כנראה שזו לא בעיה כזו גדולה כמו שאתה עצמך חושב.
.
איזה טיעון זה ? דבר שלא משנים/מתנגדים זה אומר שזה טוב ? לא אוהב את ההשוואה הקיצונית אבל ברמת קיצון קל יותר להבין , זה כמו שתטען שהיה טוב לאנשים בעבודה בשואה והיו תנאים טובים כי כל יום הם קמו לעבוד .
איזה אופציה אחרת יש ?!?!?!?

הרבה מצביעים כי יש אנשים שהם מפחדים שיעלו לשלטון ומצביעים למי שהכי פחות גרוע לא למי שטוב .עד כדאי כך שזה הפך להיות כבר פרסומות למי לא להצביע , ועם איזו מפלגה אני לא אלך שבגלל זה שווה לכם להצביע לי .

איזה טיעון זה ? דבר שלא משנים/מתנגדים זה אומר שזה טוב ? לא אוהב את ההשוואה הקיצונית אבל ברמת קיצון קל יותר להבין , זה כמו שתטען שהיה טוב לאנשים בעבודה בשואה והיו תנאים טובים כי כל יום הם קמו לעבוד .
איזה אופציה אחרת יש ?!?!?!?

הרבה מצביעים כי יש אנשים שהם מפחדים שיעלו לשלטון ומצביעים למי שהכי פחות גרוע לא למי שטוב .עד כדאי כך שזה הפך להיות כבר פרסומות למי לא להצביע , ועם איזו מפלגה אני לא אלך שבגלל זה שווה לכם להצביע לי .

לא אמרתי שזה טוב, לא הכל זה שחור ולבן. זה פשוט לא מספיק חשוב כנראה. השואה לא קשורה, אנחנו מדברים על סיטואציה בה לדעתם של אנשים יש השפעה. כאילו, יש אופציה אחרת - להצביע לאחרים. ואם הבעיה היא שכל המתחרים הם כאלה, אז הפתרון פשוט - להוריד את אחוז החסימה לפתוח את "השוק". אחוז החסימה הגבוה מרתיע אנשים מלהצביע למפלגות קטנות. בנוסף הוא גם יוצר איחודים מאולצים שמלווים בעוד יותר הפרות אמון בגלל הצורך להציג קו אחיד טרם ההצבעה.

על הפסקה השניה כל מה שאפשר להגיד זה - play stupid games win stupid prizes.

נערך לאחרונה:
בניגוד לרטוריקה הלוחמנית שלו והגדרתו (מטעם עצמו) כ"איש ימין", *בפועל* ביבי איש שמאל שמצוי בתווך שבין אלדד יניב לאורי אבנרי.

בניגוד לרטוריקה הלוחמנית שלו והגדרתו (מטעם עצמו) כ"איש ימין", *בפועל* ביבי איש שמאל שמצוי בתווך שבין אלדד יניב לאורי אבנרי.
אני שמח לשמוע שבחירות הבאות תצביע בן גביר ואז יהיה אפשר לומר עוד לקוח מרוצה .

רק בן גביר הוא ימני , כל השאר רק מחפשים קולות עשה רושם שאיילת שקד גם אבל השתיקה הממושכת שלה בתקופה הזאת לדעתי יכלה לקנות את עולמה והפסידה .
בנט וסער ברגע שהם טוענים שהם ימנים ויש אידיאולוגיה אבל היה להם משהו יותר חשוב מזה שזה כיסא ושביבי לך הרסו לעצמם .

מי שהכי חבל לי עליו בפולטיקה שכנראה הוא מרכז ימין ואדם שלא מחפש טובתו האישית ובאמת כל כולו היה עבור המדינה בעבר ומסתמן שכך בהווה ויש מצב גם בעתיד זה גנץ , עשה כזאת טעות שהשתמש בסלוגן של ממשלה חילונית והרס לעצמו את הקשרים עם החרדים היה צריך לרוץ ללא לפיד , ואחרי הבחירות היה יכול לחבור למי שרוצה , לדעתי אם היה מתנהל אחרת לא יודע אם כבר היום אבל בטוח בעתיד היה מוצא את עצמו כראש ממשלה.

@דברים1

אני ממש לא בטוח שאצביע בן גביר. בכלל, הצבעה לסמוטריץ' היא כלל האצבע שלי ובהחלט לא בן גביר, על בן גביר אני לא סומך. בדר"כ הם לא רצו יחד. בבחירות האחרונות לא יכולתי מצפונית להצביע להם בשל החיבור למפלגת נעם ובשל העיוורון שמגלים שם בנוגע לטיבו האמיתי של נתניהו. מקוה שבצלאל יבין כבר סופית מי זה נתניהו.
אני כנראה מהמעטים שהצביעו בנט ולא מתחרטים על זה (הסבר בנפרד).

גנץ ממש לא מרכז ימין, אולי שמאל מרכז וכנראה שדי שמאל. תבחן את אמירותיו לאורך השנים (עוד בזמן שירותו הצבאי).
אבל זה ממילא לא משנה, הוא מסוג האנשים שיש להם כוורת שמנהלת אותם. נבחר על טיקט הרמטכ"ל-מושבניק-הגבוה והיפה בדיוק כמו שאוהבים פה וזה הכל. "התקווה הלבנה החדשה".

צילום נדיר של חברי הליכוד בזמן השבעה ונאום נפטלי בנט:
EVb9jwDXgAY5yXR.jpg

זה קטע שעכשיו כל אני ה"רק לא ביבי" חיים בסרט שהכל הולך להיות ורוד עם קשתות בענן וחדי קרן יפים וצבעוניים יסתובבו, יאכלו לנו מהידיים ויחרבנו גלידה עם מוס שוקולד וקצפת, אנשי ה"רק ביבי" חושבים שהכל הולך להיות שחור עם הרקים, רעמים, שדונים יורקי אש בכל מקום וטילים גרעיניים מאירן ינחתו בישראל בשבוע הבא, בעוד לדעתי לרובנו שום דבר לא ישתנה מהותית.
החרדים לא בממשלה ויקבלו פחות ומישהו חושב שיורידו לנו מיסים בזכות זה? אז מישהו בממשלה החדשה ימצא עלוקות אוכלי חינם אחרים לתת להם את מה שלקחו מהחרדים. וככה עם כל נושא אחר על הפרק. זו דעתי לפחות

זה קטע שעכשיו כל אני ה"רק לא ביבי" חיים בסרט שהכל הולך להיות ורוד עם קשתות בענן וחדי קרן יפים וצבעוניים יסתובבו, יאכלו לנו מהידיים ויחרבנו גלידה עם מוס שוקולד וקצפת, אנשי ה"רק ביבי" חושבים שהכל הולך להיות שחור עם הרקים, רעמים, שדונים יורקי אש בכל מקום וטילים גרעיניים מאירן ינחתו בישראל בשבוע הבא, בעוד לדעתי לרובנו שום דבר לא ישתנה מהותית.
החרדים לא בממשלה ויקבלו פחות ומישהו חושב שיורידו לנו מיסים בזכות זה? אז מישהו בממשלה החדשה ימצא עלוקות אוכלי חינם אחרים לתת להם את מה שלקחו מהחרדים. וככה עם כל נושא אחר על הפרק. זו דעתי לפחות
אח יקר פוליטיקה זה תמיד חרא , אבל בשלב מסוים אתה צריך לחפש את מי שתמיד פחות ידפוק אותך וזה בידיוק מה שקורה עם שתי הקבוצות.

מדינה הזויה
בעזרת הדמקורטיה הפכו את המדינה ללא דמוקרטית .

כל ילד שתשאל אותה מזה דמוקרטיה יגיד לך הרוב קובע , הרוב קובע זה העם , לא 120 חברי כנסת שבוחרים אחרי ששיקרו לעם וקיבלו קולות במרמה.

החליפו אדם בטענה שהוא רמאי לא ישר נוכל , שוחד מרמה והפרת אמונים . ובמי החליפו ?!?!!? באדם שנתן שוחד לחברי כנסת שיתמכו בו , ועשה מרמה והפרת אמונים הכי גדולה שיכולה להיות מול כל הבוחרים שלו .
בושה וחרפה , כרגיל לא יהיה אפשר לקדם כלום ולדאוג לאזרחים אלא רק לקדם את המעמד האישי ודואג לכיסים ולכבוד שלהם .

גורמים לאנשים לא להיות מחוברים למדינה , לא לשרת , לא לתרום , לעזוב למדינות אחרות - כמו שנאמר בעבר , מנותקים נמאסתם !
אני ממש לא תומך בדיעה שלהם , אבל לפיד ניסה אולי 8 שנים ללכת נגד ביבי אז מילא הוא היה מקבל , היית אומר אוקי הבוחרים שלו יהיו מרוצים הוא ירצה אותם הם גם חלק מהעם , מילא גדעון סער הוא אמר שהוא יעשה הכל רק לא ישב עם ביבי אז גם מתקבל על הדעת , מילא בני גנץ שבאמת ראוי להערכה והיחידי כנראה שבאמת אכפת לו ממדינת ישראל , אבל בנט ? בושה לשמאל , קשה להגיד גם לימין כי הוא כנראה לא אבל בושה גם לשמאל וגם לימין , לדעתי היה עדיף לשמאל להמשיך להילחם בתור טהורים וצדיקים מאשר להיכנס לברנז'ה של - שוחד , מרמה הפרת אמונים .

מדינה הזויה

כל ילד שתשאל אותה מזה דמוקרטיה יגיד לך הרוב קובע , הרוב קובע זה העם , לא 120 חברי כנסת שבוחרים אחרי ששיקרו לעם וקיבלו קולות במרמה.

החליפו אדם בטענה שהוא רמאי לא ישר נוכל , שוחד מרמה והפרת אמונים . ובמי החליפו ?!?!!? באדם שנתן שוחד לחברי כנסת שיתמכו בו , ועשה מרמה והפרת אמונים הכי גדולה שיכולה להיות מול כל הבוחרים שלו .
בושה וחרפה , כרגיל לא יהיה אפשר לקדם כלום ולדאוג לאזרחים אלא רק לקדם את המעמד האישי ודואג לכיסים ולכבוד שלהם .

גורמים לאנשים לא להיות מחוברים למדינה , לא לשרת , לא לתרום , לעזוב למדינות אחרות - כמו שנאמר בעבר , מנותקים נמאסתם !
אני ממש לא תומך בדיעה שלהם , אבל לפיד ניסה אולי 8 שנים ללכת נגד ביבי אז מילא הוא היה מקבל , היית אומר אוקי הבוחרים שלו יהיו מרוצים הוא ירצה אותם הם גם חלק מהעם , מילא גדעון סער הוא אמר שהוא יעשה הכל רק לא ישב עם ביבי אז גם מתקבל על הדעת , מילא בני גנץ שבאמת ראוי להערכה והיחידי כנראה שבאמת אכפת לו ממדינת ישראל , אבל בנט ? בושה לשמאל , קשה להגיד גם לימין כי הוא כנראה לא אבל בושה גם לשמאל וגם לימין , לדעתי היה עדיף לשמאל להמשיך להילחם בתור טהורים וצדיקים מאשר להיכנס לברנז'ה של - שוחד , מרמה הפרת אמונים .

אתה יכול להסביר בבקשה מה הרוב קבע, למה אכן מדובר ברוב, ובמה זה שונה מהממשלה הקודמת שהוקמה? כי די קל להוכיח שלא נעשה שום דבר חדש בבחירות האלה (בטח אחרי הקודמות).

מדינה הזויה

ספור את המנדטים של גוש מנגדי ביבי לעומת גוש ביבי ותבין מה הרוב רצה

ותחסיר את רוב המנדטים של בנט

לא הבנתי מה כזה מסובך.
הליכוד - 30
ש"ס - 9
יהדות התורה - 7
הציונות הדתית - 6
יאללה בוא נזרוק פנימה גם את כל המנדטים של ימינה נהיה לארג'ים - 7

מה קיבלנו? 59. "רוב".
באחוז מסך הקולות אגב זה 48.3% מהקולות עם בנט, 42.1% מהקולות בלי בנט.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית