בכלל לדעתי צריך שיטת בחירות , שהבוחר יודע מראש למי הוא מצביע ומה הנבחר יתן לו , מי יהיה שר האוצר / הכלכלה / ביטחון וכדו' , ושכל אחד יפרוש את צורת העבודה שהוא הולך לתת וגם יקבלו שכר לפי ביצוע הפעולות .
הבחירות פה זה בלוף של העולמות לא משנה מה יגידו ולא מה יעשו אין להם מחויבות לכלום , אם אני מזמין מחנות מסויימת מוצר X ושולחים לי מוצר Y אני יכול להתקשר להחליף בבחירות אדם מצביע X מקבל Y ואין לו למי להתקשר ואיפה להתלוננן . נכון ביבי עבד על שותפים פוליטקאים אבל כנראה שלצערי זאת פולטיקה(לא בעד השיטה והדרך הזאת) אבל לעבוד על הבוחרים שלך ? זה רמאות על הבוחר שהוא לא בתוך המשחק אין לו איך להתנגד ולהחזיר אחרי דבר כזה ... מה יעשה יחכה לבחירות הבאות 4 שנים / מתי שיהיו ?
מה שהפולטיקאים עשו בשנתיים האחרונות זה דברים שצריך לחוקק חוקים שלא יאפשרו להם לעשות , בעיקר לרמות את הבוחר !
לא הבנתי, אתה מתאר פה תופעה שכל המצביעים מודעים אליה ואומר שזו ה-בעיה. אבל אם כל המצביעים מודעים לבעיה הגדולה הזו, ועדיין מצביעים כמו שמצביעים, אז כנראה שזו לא בעיה כזו גדולה כמו שאתה עצמך חושב.
בנוסף, אם חושבים קצת על הרעיון של לחייב בחוק נבחרי ציבור לעמוד בהבטחות שלהם, מהר מאוד מבינים שלמרות שזה לכאורה סוגר איזו פרצה, מדובר באלטרנטיבה גרועה בהרבה כי היא נותנת הרבה יותר מדי כח בידי הרשות השופטת - הגוף שאחראי לקבוע מי עובר על החוק. בשורה התחתונה, כוח לא נעלם הוא רק עובר ידיים ואם חייב שלגוף אחד יהיה יותר כוח/חופש מהשאר - עדיף שזו תהיה הכנסת.
\
מה זה מסרב? למה שהוא יפנה? אני באמת לא חזק בכלל בפוליטיקה אבל יש פריימריז ששם הוא נבחר לשבת בראש המפלגה לא? אז שיפנה בגלל שיש אנשים שצועקים לו "לך"?
הפריימריז האחרונים היו ב-2019, שזה בערך לפני נצח בהתחשב במה שקרה ומס' הבחירות שהיו מאז. יש גם בעייתיות רבה בפריימריז של הליכוד כמו למשל חוסר שקיפות, ביטול רישומים של חברי ליכוד במפתיע, ביטול/דחיית פריימריז לפי הרצון של ביבי. היה את העניין של זליגת מידע אישי של בוחרים. בקיצור, עבודה בעיניים. סתם כלי לניגוח בלפיד, גנץ ושאר המפלגות ה"דיקטטוריות".
אפשר לציין גם שהוא יכול להשאר יו"ר הסיעה ולשנות את חוקת הליכוד כך שלא רק היו"ר יוכל להיות ראש ממשלה. הרי בפריימריז הוא נבחר להיות יו"ר הליכוד לא ראש ממשלה.