הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קניית חגורה בפעם הראשונה

GreenApe

משתמש מתחיל
58
27
נק' מוניטין:
42
58
27
בשעה טובה שהתקופה הארורה הזאת ממש עוד מעט מאחורינו ונוכל לחזור להתאמן, החלטתי שהגיע הזמן לקנות חגורה. בגלל שזאת הפעם הראשונה שלי, יכול להיות שהשאלות קצת בסיסיות, אבל אשמח לעזרה כדי להיסגר על הדברים.
אני מחפש חגורה שתתאים לסקאווט ולדדליפט. התקציב גמיש, ומוכן להשקיע בשביל חגורה שתעשה את העבודה ותחזיק כמובן לאורך זמן. אני לא בחור גדול - 1.72, 70 ק"ג, היקף טבור כ-95 ס"מ ("37). אין לי שום כוונה להתחרות,אם זה משנה משהו.
ממה שהצלחתי להבין יש 3 חברות מומלצות: Pioneer, Inzer and SBD. אני מניח שיש בעיה של משלוח לארץ, אז זה פקטור די רציני בהחלטה.
איזה עובי מומלץ? 10 מ"מ מספיק או שעדיף 13 מ"מ? אני פוחד שהחגורה תהיה מאסיבית מדיי בשבילי.
מה היתרונות / חסרונות של Leaver ו-Prong? אם אני הולך על אבזם, אז מה השיקולים בבחירה של אבזם יחיד או אבזם כפול?
הבנתי שלפיוניר יש מנגנון סגירה במרווחים של "1/2 (Pioneer cut). מישהו התנסה בזה? האם זה מומלץ?
אם יש משהו נוסף שאני צריך לדעת עליו ושכחתי לשאול, כמובן שאשמח לטיפים בכל מה שאפשר.

תודה רבה!

Rdx עם השנים הרגיש לי פחות טוב, לא יודע כ"כ להסביר.
פשוט גם עכשיו אחרי כמה שנים שהשתמשתי בחגורה של GOMETAL אם אני לא טועה או פשוט METAL קורה אותו הדבר.. עברתי לאינזר וזה עולם אחר לגמרי.
לגבי נעליים אני מסכים לגבי האולסטר אבל לי אישית יש בעיה אם ארצה לבצע HB או פרונט סקוואט מבחינת טווח תנועה בקרסוליים(ניסיתי פיזיותרפיה המון והרבה דברים אבל בגלל פציעות מרובות, באיזור ה8-9 ונקיעות חוזרות במהלך הצבא בלי אופציה להחלים)אז במקום לחפש נעלי ליפטינג יחסית זולות הלכתי על הכי טוב שפשוט היה יקר, קניתי את ה Adidas adipower שהיא עלתה לי 900 שקל בסאל ספורט וזה נעל שיותר מ4 שנים אצלי והיא במצב טוב מאוד. מן הסתם גם שהנעל מצויינת.

אז כן התחלת עם rdx וכן היה לך אותה לכמה שנים,
אין שום סיבה בעולם!!! שמישהו שלא הרגיש חגורה על הגב אפילו פעם אחת באופן עקבי יצטרך בתור קנייה ראשונה חגורה מקצועית. עזוב סיפורים.

כנ״ל נעליים, מי שלא הרים משקולות מימיו לא ירוץ לקנות נעליים ראשונות ב900 ש״ח.

אז כן התחלת עם rdx וכן היה לך אותה לכמה שנים,
אין שום סיבה בעולם!!! שמישהו שלא הרגיש חגורה על הגב אפילו פעם אחת באופן עקבי יצטרך בתור קנייה ראשונה חגורה מקצועית. עזוב סיפורים.

כן התחלתי אבל לא להרבה זמן.
לגבי נעליים מסכים איתך

כי היא עולה 150 ש"ח, והיא משרתת אותי נאמנה כבר קרוב לשנתיים.

אם אתה לא מוכן להשקיע 150 ש"ח בשנתיים כדי לראות אם אתה בכלל זקוק למשהו יותר טוב זו בעיה אחרת.

תקנה גם את המכונית הכי טובה בשוק כי חבל לקנות מכונית רגילה ואז למכור כדי לקנות יותר טובה בעתיד.

אתה גם קונה בחיטוב בגדים במידה אחת מעל מה שאתה צריך כרגע כדי שיהיה לך למסה? (חבל לזרוק ולקנות אחר)

שאתה מחפש לקנות בית אתה מחפש 5 חדרים שיהיה מקום לילדים שיהיו לך בעתיד? כי חבל לקנות 3 חדרים ולמכור כדי לקנות 5 חדרים בעתיד.

ואפשר להשליך את הדוגמא הזו עוד על עשרות דברים.

קודם כל תנסה, אם תרגיש שזה מה שאתה צריך ובאמת הRDX לא נותנת מענה אז תחליף למשהו יותר טוב.

מי שקונה ומנסה משהו פעם ראשונה והולך על ההכי יקר מההתחלה כנראה שיש לו בעיה קלה של צרכנות שגויה.
השוואות לא טובות. רכב מאבד מהערך שלו עם הזמן וגם ככה צריך להחליף אחרי כמה שנים. בית זה פשוט יקר מדי - אם היה לך את התקציב מראש כנראה שישר היית קונה דירת 5 חדרים.
בגדים - האמת שכן. אני תמיד דואג לקנות בחיטוב מכנסיים שאלבש עם חגורה כי אני לא צריך משהו שיעלה עלי בול כרגע ומעדיף להשאיר לעצמי מקום לגדול לתוכן.
ההבדל עם חגורה הוא שחגורה טובה פשוט תחזיק לך לכל החיים, וזה לא השקעה יקרה. פיוניר קט בסיסית תעלה לך 400 שקל בערך ותשרת אותך לכל החיים במקום לקנות rdx ב150, למכור ב50-70 שקל אחרי ואז לקנות פיוניר. פשוט לא רואה באמת סיבה לא לקנות ישר חגורה טובה.

היו לי 2-3 אימונים עם אולסטאר עד שקניתי אדידס מיוחדות (וואלה,עלו 900+)
אציין שזה עזר לי פלאים לטכני'
וזה ההוצאה הכי טובה שלי על ציוד
שמחזיקות מ2010 בערך

אבל זה רק אני,פריק נעליים שכמוני ;)

לדעתי, אף אחד לא חייב חגורה, מי שרוצה חגורה, הוא כנראה מחפש משהו שיעשה את העבודה, ולצערי RDX לא עושה את זה.

למי שמתאמן עם משקלים קלים, ולא מגיע לPRים, לדעתי לא צריך חגורה.

חגורה נועדה לא לחזק אותך, או לשמור עליך, זה בסך הכל מאפשר לך להרים משקל כבד יותר בתרגילים מורכבים מסוימים. אתה לא חייב להיות מתחרה כדי לחפוץ בזה.

יש לי נסיון אישי עם אינזר, ואם הייתי קונה חגורה שוב, רק אינזר הייתי קונה. זאת חגורה קשוחה ביותר, ולוקח הרבה יותר זמן להתרגל אליו, שזה סוג של חיסרון, אבל זה גם הסיבה שהוא נותן לי כל כך הרבה בתמורה.

ראיתי חגורות של החברות האחרות, אך בגלל שהחגורה הראשונה והיחידה שלי מאינזר, אני לא מסוגל להתחיל עם משהו אחר.

לי יש פרונג, זה נוח לי, אני יכול להחליף מידה בקלות, ואני מעדיף שהעור העודף יהיה מבחוץ, ולא בתוך הצלעות שלי.

יש לי פרונג כפול, זה נראה לי מונע מהחוגרה להתעגל כל כך, אני לא חושב שיש הבדל בין פרונג כפול או יחיד. אבל אם הייתי קונה שוב, זה עדיין יהיה כפול.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תודה רבה לכולם על מגוון הדעות. הלכתי על פיוניר קאט 10 מ"מ.

לגבי השיקול הכספי - זה מוצר עם בלאי יחסית נמוך וההבדלים במחיר למוצר הם זניחים יחסית למוצר שאני הולך להשתמש בו כמה שנים. אני לא מתכוון להיכנס לאף אחד לכיס, אבל זה משהו שאני יכול להרשות לעצמי ולדעתי שווה את ההשקעה.

אנסה להרחיב מדוע לדעתי חגורה זולה לא עושה את העבודה.

חגורה חדשה היא די קשוחה, היא לא הכי נוחה לשימוש, היא יכולה לחפור מעט בצלעות ובאגן, זה לא דבר שצריך להתרגל אליו, החגורה צריכה להתרכח ולהתעצב.

חגורה זולה שלא עשויה מעור בכלל, או מ20% עור, תוך כמה שימושים, במקום להתרכח ולהתאים לגוף תוך כדי שמירת קשיחות מסוימת, היא עוברת מחגורה קשה ולא נוחה, לחגורה רכה ולא תומכת.

מהנסיון המועט שלי עם חגורות RDX, הם קשים מידי, ונותן לאנשים תחושה של חגורה טובה. אך מאבדת בשלב מסוים את הקשיחות ולא מעניקה תמיכה רצויה.

חגורת האינזר שלי ריסקתי ודרכתי עליו כמה ימים לרכך אותו, ולאט לאט הוא התאים למבנה הגוף שלי. היום החגורה שלי שווה לי יותר מחגורה חדשה. לעולם לא תוכל להגיד דבר כזה על חגורה זולה.

חוץ מזה, היום גיליתי שאינזר זאת חגורה שמושכת 300 ק"ג 🤣
דבר ראשון תודה רבה לכולם על מגוון הדעות. הלכתי על פיוניר קאט 10 מ"מ.

לגבי השיקול הכספי - זה מוצר עם בלאי יחסית נמוך וההבדלים במחיר למוצר הם זניחים יחסית למוצר שאני הולך להשתמש בו כמה שנים. אני לא מתכוון להיכנס לאף אחד לכיס, אבל זה משהו שאני יכול להרשות לעצמי ולדעתי שווה את ההשקעה.
חגורה טובה, אמנם לא אינזר:sarcastic:, אבל טובה בהחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית