הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה| מחשיבים ירקות בחיטוב? ( דגש על ירקות אפויים בתנור )

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
למי שלא בא לקרוא את כל האשכול, תקראו את החלק המודגש בבורדו רק לפואנטה.

בהמשך לאשכול שםתחתי לא מזמן, אני עדיין בתהליך של עלייה, רק שלאחרונה הוספתי גם עוד כמה דברים.
בעיקרון התפריט שלי לא כולל ירקות מגיע לאזור ה-1100 קלוריות.
( 500 גרם חזה עוף, טונה במים שלמה, 4 ביצים ) וזהו.
הירקות הייתי אוכל 4 מלפפונים ביום בערך, אבל לאחרונה הוספתי עוד ירקות והפחתתי עם המלפפונים ( מגוון חחח, נמאס מהטעם של המלפפון - אני ככה כבר חצי שנה בערך ).
קודם כל, בן 22, גובה 170, משקל 63.

עכשיו, נגיד החזה עוף גם אם סתם נגיד יצא לי 700 גרם אפילו, זה יהיה עוד 250 קלוריות ( כמובן שאני מגזים, אני אוכל 500, לא 700, אני לא מפלצת בשר ).
המלפפונים זה עוד 160 קלוריות היה ( 40 קלוריות כולל סיבים כולל הכל, אפילו מגזים לאזור ה-200 ). זה יוצא 1300 קלוריות, אבל נגיד סתם אולי פתאום החזה עוף מרמה איכשהו ויוצא לי 1400 קלוריות. ( זה אחרי הגזמה, שבעיקרון זה בערך 1300 ).
עדיין אני בתהליך של עלייה במשקל בערך 3 שבועות מ-60.5 עד 63 ואני כל שבוע עולה ועולה ( גם השבוע הזה ).
למרות שאני מתאמן ועושה ריצות וכו'... ( דווקא לפני האימון הייתה לי ירידה במשקל, ברגע שהתחלתי, עליתי קל 3 קילו כמעט ).
מבחינת נוזלים כמעט ולא שותה, רק בזמן האוכל, משתדל מדי פעם מים וכו'... אבל לא משנה.

אז קיצור לאחרונה הוספתי לעצמי גם ירקות כמו קישואים ( ירוקים ) וכרוב ירוק, שניהם אפויים בתנור.
השאלה שלי, האם מחשיבים ירקות אפויים בתנור? אני מאמין שאני אוכל מזה יחסית הרבה לאחרונה, אבל עדיין לא חושב שזה עובר את ה-300 קלוריות ואני גם פה מגזים.

ומה יכולה להיות הסיבה לעלייה במשקל?
כפי שנאמר באשכול הקודם, זה לא סטייה במדידות, אני יודע כי אני אוכל קבוע כבר כמעט חצי שנה, אצלי כל סטייה בערך של החלבון או הפחמימה ואני ישר שם לב לזה ( סכרתי, אצלי כל כמה גרמים בודדים של חלבון משפיעים על הסוכר במידה רבה, אז אני יודע לפי הסוכר וגם לפי משקל של חזה עוף אותו משקל כמו תמיד וכו'.. ).
אה ומציין שאולי יש ביום איזה 100 קלוריות ( ואני גם פה מגזים ) שאני שותה מדי פעם נגיד מיץ תפוזים או משהו, כדי להעלות סוכר, אבל גם, בערך 2 שלוקים שיוצאים אולי איזה 10~15 קלוריות וזה לא קורה מלא פעמים נגיד ככה.

מחשיבים אם רוצים להיות מדוייקים. נניח כשיש תקיעה לא מוסברת או סתם אם רוצים להיות פדנטיים ולמקסם.
אם החיטוב זורם לך בלי זה, וכמות הירקות שאתה אוכל וסוגם קבועים מיום ליום, לכאורה ספירה שלהם היא השקעה שלא כל כך שווה את התשואה. אבל נשמע שזה לא המקרה שלך..

• פותח/ת השרשור
מחשיבים אם רוצים להיות מדוייקים. נניח כשיש תקיעה לא מוסברת או סתם אם רוצים להיות פדנטיים ולמקסם.
אם החיטוב זורם לך בלי זה, וכמות הירקות שאתה אוכל וסוגם קבועים מיום ליום, לכאורה ספירה שלהם היא השקעה שלא כל כך שווה את התשואה. אבל נשמע שזה לא המקרה שלך..
הבעיה שגם עם דיוק הייתי אוכל גג 1300 ( כפי שציינתי, ואני הייתי מודד בעבר, הייתי אוכל באזור ה-600 גרם מלפפון ביום ).
עכשיו עם הכרוב שבמקום המלפפון, יוצא לי בערך רבע~שליש כרוב כפול 2, אז נגיד בין חצי לשלושתרבע כרוב ביום.

מעתיק לכאן תגובה ישנה שלי בנושא -

ירקות זה מאוד כללי, והרבה תלוי איזה ירקות אתה צורך.
מבחינת קלוריות כדאי להבחין בין ירקות עמילניים וירקות שאינם עמילניים.
ירקות עמילניים מכילים הרבה יותר קלוריות וכדאי לצרוך מהם באופן מתון יותר.
בירקות שאינם עמילניים הערך הקלורי מאוד נמוך, ולפי העדפה אישית אפשר לדלג על ספירת קלוריות אלו לחלוטין או החל מכמות מסוימת.

• פותח/ת השרשור
אבל כן אני מבין את העניין של הדיוק בירקות, הבעיה שהירקות אפויים בתנור, אז אין דרך למדוד אחרי התנור.
אחרי התנור המשקל מצטמק פי איזה 10, הייתי מודד לפני אבל אני שוכח מזה לפעמם.

בירקות שאינם עמילניים הערך הקלורי מאוד נמוך, ולפי העדפה אישית אפשר לדלג על ספירת קלוריות אלו לחלוטין או החל מכמות מסוימת.

כן אני מודע לכך, ציינתי איזה ירקות אני אוכל ( כנראה שהתייחסת רק לחלק המודגש חחח, הכל טוב ).
אני אוכל כרוב ומלפפון ולעיתים קישוא ירוק ( הקישוא אולי הכי בעייתי, אבל לא אוכל ממנו הרבה, ממש מעט )
כל הירקות האדומים והצבעוניים וכו' פחות, בגלל הסוכר שזה מעלה לי יותר ( זה הרבה סוכרים ), אז הירקות הירוקים פחות משפיעים עליי, גם משפיע, אבל פחות מירק צבועני
אבל בלי קשר לכל זה, מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לאי-ירידה שלי? אפילו כפי שאמרתי אם אני אוכל הרבה ירקות, אני מגיע גג אבל גג ל-1400~1500 וזה בהגזמה, אז הרבה פחות מזה. ( וזה בימים שאני מרביץ בירקות, רוב הזמן זה לא הרבה ).

אבל בלי קשר לכל זה, מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה לאי-ירידה שלי? אפילו כפי שאמרתי אם אני אוכל הרבה ירקות, א
לא הירקות זה בטוח, כמה הגרעון שלך כרגע? כמה זמן אתה תקוע על אותו משקל?

• פותח/ת השרשור
לא הירקות זה בטוח, כמה הגרעון שלך כרגע? כמה זמן אתה תקוע על אותו משקל?
אני לא נתקע, אני עולה.
אבל בכל מקרה, אני חצי שנה בערך על אותם ערכים ( לפני זה לא הייתי בחיטוב או משהו, הייתי פשוט אוכל דל פחמימה בגלל הסכרת ).
במשקל ירדתי לפני איזה חודש בערך מ-64 ל-60 כמעט, חזרתי להתאמן אחרי כמה חודשים טובים ( פציעה קטנה ולימודים ) ומאז שהתחלתי להתאמן אני עליתי חזרה ל-64 כמעט.
הגרעון שלי לא יודע, כפי שציינתי, אני לא טכנית בחיטוב, אני פשוט אוכל מדויק כל יום אותה ארחה, אבל כפי שציינתי אני אוכל 1100 קלוריות אם זה לא כולל ירקות.
אם כולל ירקות בתנור ( האפויים שזה כרוב לרוב ומעט קישוא ירוק ) או מלפפון רגיל, אז בערך 1300~1400 ( וזה בהגזמה, אני מגיע להרבה פחות, אבל סתם נקצין למקרה ). ועדיין יוצא גרעון של בערך 500~600 מה-BMR, לא RMR.

הגרעון תאכלס לא יודע, אבל זה גרעון יחסית גדול, מה שאני אוכל לא כולל ירקות זה יחסית מעט קלוריות.
לפי מה שציינתי בקשר לקלוריות, אני אוכל 1100 וזה מדוד, FOODICTIONARY פלוס משקל ביתי מודד לחזה עוף את הערכים במדויק, ביצים זה פשוט LARGE אז אני יודע.
טונה זה טונה שלמה, זה ידוע ערכים ( הכל לפי FOODICTIOANARY 1100 )
ירקות לא כלול בחישוב כאן כפי שציינתי.

תגיד לי אם הבנתי נכון...
כחזרת להתאמן שקלת כ 60 קילו והיית בחיטוב, מאז עלית במשקל עד ל 64 קילו, אם זה נכון יש לי 2 שאלות אליך-
1. במדך כמה זמן עלית את ה4 קילו?
2. לפי ראות עינייך, השמנת או שאתה מרגיש גדול יותר?

אם אתה בוודאות בגרעון + חזרת להתאמן אחריי פציעה או הפסקה מכל סיבה שהיא הדבר היחיד ההגיוני שאני יכול לחשוב עליו זה זיכרון שריר, בהנחה שזה לא קרה תוך זמן קצר מאוד.

לגביי הירקות, בחיטוב אני סופר הכל (למעט תבלינים בסגנון מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס וכו). תסתכל על זה מנקודת מבט אחרת- אם בחשבון הבנק שלך היית רואה חיובים קטנים של עשרות שקלים בודדים היית מתעלם? סביר להניח שלא כי לאורך זמן זה מצטבר וכנ״ל לגביי סך הקלוריות במיוחד אם מדובר ב 300 קלוריות כמו שציינת. מצד שני, אם אתה יורד במשקל ולא סופר אותם אז תמשיך במה שעבד עד עכשיו (וזה לא המצב לפי מה שאתה מתאר).

לפעמים אני מחשיב אם בא לי ממש לדייק , לפי דעתי תספור אם אתה מסתדר עם זה ואם לא אז לא נורא בכלל

יש מצב אתה מגיב לי שם על השאלה ?
IHerb אומגה 3

• פותח/ת השרשור
תגיד לי אם הבנתי נכון...
כחזרת להתאמן שקלת כ 60 קילו והיית בחיטוב, מאז עלית במשקל עד ל 64 קילו, אם זה נכון יש לי 2 שאלות אליך-
1. במדך כמה זמן עלית את ה4 קילו?
2. לפי ראות עינייך, השמנת או שאתה מרגיש גדול יותר?

אם אתה בוודאות בגרעון + חזרת להתאמן אחריי פציעה או הפסקה מכל סיבה שהיא הדבר היחיד ההגיוני שאני יכול לחשוב עליו זה זיכרון שריר, בהנחה שזה לא קרה תוך זמן קצר מאוד.

לגביי הירקות, בחיטוב אני סופר הכל (למעט תבלינים בסגנון מלח, פלפל, צ׳ילי גרוס וכו). תסתכל על זה מנקודת מבט אחרת- אם בחשבון הבנק שלך היית רואה חיובים קטנים של עשרות שקלים בודדים היית מתעלם? סביר להניח שלא כי לאורך זמן זה מצטבר וכנ״ל לגביי סך הקלוריות במיוחד אם מדובר ב 300 קלוריות כמו שציינת. מצד שני, אם אתה יורד במשקל ולא סופר אותם אז תמשיך במה שעבד עד עכשיו (וזה לא המצב לפי מה שאתה מתאר).

אוקי אעשה טיפה סדר כי באמת כתבתי טיפה מבולגן.
התאמנתי לפני כמה חודשים, הפסקתי, הייתי בערך 65 באותו הזמן.
ירדתי במהלך הזמן הזה ל-60~60.5 קילו בערך.
לא הייתי בחיטוב, פשוט אכלתי ( באותו הזמן אפילו לא חשבתי על קלוריות, פשוט אכלתי קבוע בגלל הסכרת אז אני אוכל נטו חלבונים ושומנים ), מאז שהתחלתי להתעסק עם האימונים, ראיתי שאני עולה במשקל, אז התחלתי להתעסק עם הקלוריות ( אוכל אותו דבר, שוב ואפילו הפחתתי בגלל העלייה ועדיין לא מספיק ).
1. בערך שבועיים~3.
2. השמנתי וודאי חחחחח, לצערי...

זכרון שריר חשבתי על זה, אבל מצד שני לא היה לי שרירים בעבר או גוף מפותח נגיד ככה, אז אצלי זה לא יכול להיות חח. גם המסה לא גדלה בכלל.

בקשר לקלוריות מהירקות, לא הבנת, זה לא באמת 300 קלוריות.
אני הגזמתי לגמרי עם זה, אמרתי בהנחה וזה 300 קלוריות באמת ואני מגזים ( בשביל לאכול 300 קלוריות אני צריך לאכול קילו ירקות פלוס ולא נראה לי שאני אוכל חצי מזה.... ).
מבחינה של אוכל ללא ירקות זה 1100 קלוריות.
ירקות אמרתי וגם אם נגזים ויהיה 300 קלוריות, עדיין זה 1400 קלוריות.
אתה רוצה להגיד לי שאדם יעלה במשקל עם 1400 קלוריות? וזה בהגזמה אני אומר מבחינה קלורית.
אלא אם כן האדם 1.50 עם משקל 40 קילו וגם אחרי זה לא, אני לא חושב שהוא יעלה במשקל עם 1400 קלוריות.
ונגזים סתם, 1500 קלוריות או 1600 אפילו או 1700 וזה כולל ספורט ששורף 150 קלוריות לאימון רגיל בערך ונגיד 250~400 בריצה ( תלוי כמה אני רץ באותו יום )
אני אגיד משהו כזה, מאז שהתחלתי להתאמן אני עליתי במשקל.
ככה גם לפני איזה חצי שנה בערך שהתאמנתי, תמיד שאני מתחיל להתאמן, אני עולה במשקל לא יודע למה... באופן כללי גם בעבר שהייתי מתאמן לפני כמה שנים, לא משנה כמה הייתי אוכל ( והיה תקופות שהייתי אוכל 1300 קלוריות גם, לפני הסכרת ובזמן בית ספר בגיל 16 בערך ) לא הייתי יורד במשקל, בכלל לא הייתי יורד... אבל במסה, בכיף, 1900 קלוריות והייתי עולה לך בכיף כמו מישהו שיאכל 3000 קלוריות.

לגביי הסכרת אני לא יודע אם ואיך זה יכול להשפיע.

בהתאם לנתונים שציינת למעלה + האימונים שלך, אם אתה באמת אוכל 1400 קלוריות אתה צריך לרדת במשקל.
לדעתי אתה אוכל יותר ממה שאתה חושב, אחרת באמת אין לי שום הסבר למה אתה עולה במשקל.

אם אתה מעוניין תעלה תמונה שלך, יש מצב שאתה מעריך את מצבך בחומרה יתרה.

• פותח/ת השרשור
לגביי הסכרת אני לא יודע אם ואיך זה יכול להשפיע.

בהתאם לנתונים שציינת למעלה + האימונים שלך, אם אתה באמת אוכל 1400 קלוריות אתה צריך לרדת במשקל.
לדעתי אתה אוכל יותר ממה שאתה חושב, אחרת באמת אין לי שום הסבר למה אתה עולה במשקל.

אם אתה מעוניין תעלה תמונה שלך, יש מצב שאתה מעריך את מצבך בחומרה יתרה.

אממ יש לי תמונה מלפני 3 שבועות בערך שלפני שהתחלתי להתאמן.
אשלח לך ביום שבת זה בסדר? פשוט אני בדיוק אחרי אימון אז אני עם טיפה פאמפ יחסית, יום שבת לא יהיה פאמפ אז יהיה טוב יותר לעשות מדד.

בקשר לאוכל, שוב, אני לא מגיע ל-1400 קלוריות, אני ציינתי את זה בהגזמה וזה עוד אם אני מרביץ ביום כלשהו מלא.
אבל נגיד כן 1400, עדיין זה לא הרבה.
גם אם הייתי אוכל 1500 ( למרות שזה גבולי ) וזה בכלל בהגזמה ואני לא מגיע, עדיין אמור לרדת.

וכפי שציינתי, אני אוכל בדיוק את זה, איך זה אפשרי לרמות?
4 ביצים לארג - לא חושב שיתנו לי ביצה לארג שהיא סמול או אקסטרה ( אקסטרה כבר ירד מזמן ).
טונה בשימורים במים - אי אפשר לרמות, אותה כמות.
חזה עוף - 500 גרם טרי, זה גם אי אפשר לרמות וגם נגיד אם ויש נוזלים,אז אפילו פחות מ-500, אז בכלל פחות.
אם אפשר להוסיף פה עוד 300 קלוריות איכשהו בסטייה, הייתי רוצה לדעת...
הירקות אולי כנראה מה שמעכב, למרות שלפני האימונים הייתי יורד במשקל חופשי.
אני מחר אעשה שקילה של כל הירקות שאני אוכל ואעדכן.
אני שולח פה תכף תמונה של מה שאכלתי מבחינת ירקות, שכחתי לשקול ( הייתי חייב לאכול מהר בגלל הסוכר שירד לי, אז לא היה לי זמן לזה, לקחתי ממש סתם בשלוף ירקות לצלחת ואכלתי ).
אם אתה יכול להעריך בערך לפי התמונה זה יהיה טוב 😃
כמה זב נראה? ובנוסף לכרובית הקטנה, עוד 2 באותו הגודל.

קשה להעריך מודע, אבל בערך.
זה מה שאכלתי מבחינת ירקות לצהריים ומה שאני אוכל בד"כ בזמן האחרון.
הלמטה זה כרוב ירוק פשוט בתנור.
הארוכים זה קישוא ( 2 ארוך, לפעמים יותר ), זה כמו חצי קישוא, קישוא חתוך ל-4 הכוונה.

קבצים מצורפים

• IMG_20210226_113000.jpg
    IMG_20210226_113000.jpg
    KB 141.3 · צפיות: 64
אתה לא בגרעון קלורי. תסובב את זה איך שאתה רוצה, אבל אם אתה לאורך זמן עולה במשקל, אתה מכניס לגוף יותר אנרגיה ממה שהגוף שלך מוציא. תתחיל מהנחת המוצא הזאת. כל תשובה אחרת אומרת שאתה מייצר אנרגיה יש מאין.
כל החישוב של הקלוריות שאתה מכניס לגוף נועד לעזור לך להעריך איפה אתה נמצא. אתה יכול לנסות להעריך בצורה יותר מדויקת, או להזניח את כמות הקלוריות של הירקות.
תמיד יהיו עם החישוב של מספר הקלוריות שאתה צורך באוכל שתי בעיות. הראשונה היא שההערכה הזאת בדרך כלל לא מדויקת. זה יכול לנבוע מחריגה לא מדווחת, שקילה לא נכונה של האוכל, התעלמות מכל מני תוספות (רטבים, שמן, שתיה וכו'), התעלמות מכמות הקלוריות של הירקות / פירות וכו'. הבעיה השניה היא שאין לך באמת הערכה מדויקת על כמה אתה שורף אנרגיה.
בקיצור, החישוב הזה זאת נקודת התחלה טובה שממנה אפשר להתחיל לעבוד. אין בעיה להזניח את כמות הקלוריות של הירקות, כל עוד אתה מבצע מעכב ומתאים את התפריט שלך בהתאם.

אם אתה רוצה להגיע לגרעון קלורי ואתה עדיין עולה במשקל, תגדיל את הגרעון המחושב בכל פרק זמן שהוא מספיק ארוך כדי לבצע השוואה (כשבוע) כמות קלוריות מסוימת. זה יכול להיות פרוסת לחם אחת או שתיים ליום (פחות רלוונטי במקרה שלך) או שתגדיל את ההוצאה האנרגתית שלך על ידי הוספת עוד אירובי.

הדבר שהכי הפריע לי בכל ההודעה שלך, זה שהתפריט שלך נשמע מאוד לא מגוון. אני ממליץ בחום להתייעץ עם תזונאי, במיוחד לאור זה שאתה סוכרתי.

מה אכפת לך לשקול? דקה מזמנך היקר.. אם זה ירקות קבועים אתה כבר תזכור את הערך הקלורי שלהם לכל מאה גרם ואז זה כבר חצי דקה מזמנך היקר לשקול ולחשב את הערך הקלורי.

• פותח/ת השרשור
אתה לא בגרעון קלורי. תסובב את זה איך שאתה רוצה, אבל אם אתה לאורך זמן עולה במשקל, אתה מכניס לגוף יותר אנרגיה ממה שהגוף שלך מוציא. תתחיל מהנחת המוצא הזאת. כל תשובה אחרת אומרת שאתה מייצר אנרגיה יש מאין.
כל החישוב של הקלוריות שאתה מכניס לגוף נועד לעזור לך להעריך איפה אתה נמצא. אתה יכול לנסות להעריך בצורה יותר מדויקת, או להזניח את כמות הקלוריות של הירקות.
תמיד יהיו עם החישוב של מספר הקלוריות שאתה צורך באוכל שתי בעיות. הראשונה היא שההערכה הזאת בדרך כלל לא מדויקת. זה יכול לנבוע מחריגה לא מדווחת, שקילה לא נכונה של האוכל, התעלמות מכל מני תוספות (רטבים, שמן, שתיה וכו'), התעלמות מכמות הקלוריות של הירקות / פירות וכו'. הבעיה השניה היא שאין לך באמת הערכה מדויקת על כמה אתה שורף אנרגיה.
בקיצור, החישוב הזה זאת נקודת התחלה טובה שממנה אפשר להתחיל לעבוד. אין בעיה להזניח את כמות הקלוריות של הירקות, כל עוד אתה מבצע מעכב ומתאים את התפריט שלך בהתאם.

אם אתה רוצה להגיע לגרעון קלורי ואתה עדיין עולה במשקל, תגדיל את הגרעון המחושב בכל פרק זמן שהוא מספיק ארוך כדי לבצע השוואה (כשבוע) כמות קלוריות מסוימת. זה יכול להיות פרוסת לחם אחת או שתיים ליום (פחות רלוונטי במקרה שלך) או שתגדיל את ההוצאה האנרגתית שלך על ידי הוספת עוד אירובי.

הדבר שהכי הפריע לי בכל ההודעה שלך, זה שהתפריט שלך נשמע מאוד לא מגוון. אני ממליץ בחום להתייעץ עם תזונאי, במיוחד לאור זה שאתה סוכרתי.

היי קודם כל תודה על התשובה הארוכה.
בקשר לגרעון קלורי, לא יודע מה להגיד לך, אבל סבבה, לא גרעון אבל אוכל 1300 קלוריות ביום, עדיין.
אתה רוצה להגיד לי ששמן שאני מכין בחזה עוף מגיע לי ל500 קלוריות? אני אמרתי מבחינת אוכל 1100 בדוק, כולל שמן בוא נגזים 1200 אפילו 1300 ( סתם אומר).
הירקות עם ספריי שמן, נגזים 200? לא מתקרב ל100 אבל נגזים, הגענו ל1700 ובזה בסופר הגזמה. אולי עם הירקות אני מגיע להרבה קלוריות.
אבל עדיין, מבחינת אימון אני מוציא 200 קלוריות ברגיל ומתי שכולל ריצה באזור ה400 500 ( 5 קמ פלוס אימון), ככה שאני שורף מספיק.
ושוב, למה אני צריך לחזור על זה... שקילה שלי על החזה עוף היא 100% נכונה, למה אני כל פעם צריך להגיד מחדש... אם הייתי סוטה הייתי מרגיש סוכר גבוה, אתה רוצה להגיד לי שאני שוקל 500 גרם חזה עוף בתור 800 או 700 גרם? לא חושב שזה ככה... המשקל מראה מספר, אצלי החזה עוף מחולק תמיד, משקל בין 490 ל505 גרם ( במקפיא מכין תמיד פעם בשבוע, טרי 500 גרם ופשוט מוציא כל יום חבילה)
בקשר לתזונה, יש לי תזונאית הכל טוב.
זה התזונה של סכרתיים שצריכים להיות מאוזנים מבחינת הסוכר ( a1c 4.7 אם אומר לך משהו).
הם אמנם לא מקבלים אבל עזוב זה כבר סיפור שלא קשור רק לתזונה עצמה ולעוד דברים.
הכל טוב חח
מה אכפת לך לשקול? דקה מזמנך היקר.. אם זה ירקות קבועים אתה כבר תזכור את הערך הקלורי שלהם לכל מאה גרם ואז זה כבר חצי דקה מזמנך היקר לשקול ולחשב את הערך הקלורי.
שמת לב צה אמרתי? הייתי עם סוכר נמוך...
שאני עם סוכר נמוך אני צריך לאכול זריז, הגוף מרגיש חרא שהסוכר נמוך, אין זמן לשקול.. החזה עוף כבר שקול אז אין צורך, אבל הירקות זה בעיה.
בכל מקרה צילמתי זריז והעלתי האחרי האוכל תמונה.
בערב אשקול שהסוכר יהיה תקין בארוחה
אני תכף אעלה תמונה שתראו מה אני אומר משקל מדוד 100% בחזה עוף.
ככה כל שבוע ביום שישי בקניות אני מנקה את החזה עוף ( תמיד ), ואז מחלק לחבילות של 500 גרם בטווח שבין 495~505 ולרוב זה שואף ל-500 כמו שאומרים, למרות שאין הבדל בסטייה כזאת. תראו מה הכוונה
זה ממש מדוד, הביצים אין מה למדוד, טונה גם.
רק הירקות למדוד.
היום אעשה מדידה.
אגב סתם שאלה, האם אפשרי למדוד ירקות אפויים? כאילו הם כבר מוכנים וזה בעייתי למדוד ככה, כי הוא מצטמק ממש.

עריכה: הלבן שאתם רואים בחזה עוף זה השתקפות, זה לא השומן או הגיד שלו או משהו, חותך תמיד את הדברים האלו, וזה פילה גם.

ובקשר למה שאמרתי עם הסוכר נמוך, אם אתם רוצים לדעת בערך תופעות של סוכר נמוך תרשמו בגוגל היפוגלקמיה - ירידת סוכר.
זה גם פוגע בגוף ובראש וכו'... היפו זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לסכרתיים ,אצלי היה כי לא תזמנתי את האוכל טוב, לא הסתכלתי על הסוכר שלי וזה היה הטעות ( אבל לא משנה, לא אפרט על כך כי זה לא המטרה של האשכול )

קבצים מצורפים

• IMG_20210226_164634.jpg
    IMG_20210226_164634.jpg
    KB 64.2 · צפיות: 45
נערך לאחרונה:
היי קודם כל תודה על התשובה הארוכה.
בקשר לגרעון קלורי, לא יודע מה להגיד לך, אבל סבבה, לא גרעון אבל אוכל 1300 קלוריות ביום, עדיין.
אתה רוצה להגיד לי ששמן שאני מכין בחזה עוף מגיע לי ל500 קלוריות? אני אמרתי מבחינת אוכל 1100 בדוק, כולל שמן בוא נגזים 1200 אפילו 1300 ( סתם אומר).
הירקות עם ספריי שמן, נגזים 200? לא מתקרב ל100 אבל נגזים, הגענו ל1700 ובזה בסופר הגזמה. אולי עם הירקות אני מגיע להרבה קלוריות.
אבל עדיין, מבחינת אימון אני מוציא 200 קלוריות ברגיל ומתי שכולל ריצה באזור ה400 500 ( 5 קמ פלוס אימון), ככה שאני שורף מספיק.
ושוב, למה אני צריך לחזור על זה... שקילה שלי על החזה עוף היא 100% נכונה, למה אני כל פעם צריך להגיד מחדש... אם הייתי סוטה הייתי מרגיש סוכר גבוה, אתה רוצה להגיד לי שאני שוקל 500 גרם חזה עוף בתור 800 או 700 גרם? לא חושב שזה ככה... המשקל מראה מספר, אצלי החזה עוף מחולק תמיד, משקל בין 490 ל505 גרם ( במקפיא מכין תמיד פעם בשבוע, טרי 500 גרם ופשוט מוציא כל יום חבילה)
בקשר לתזונה, יש לי תזונאית הכל טוב.
זה התזונה של סכרתיים שצריכים להיות מאוזנים מבחינת הסוכר ( a1c 4.7 אם אומר לך משהו).
הם אמנם לא מקבלים אבל עזוב זה כבר סיפור שלא קשור רק לתזונה עצמה ולעוד דברים.
הכל טוב חח

שמת לב צה אמרתי? הייתי עם סוכר נמוך...
שאני עם סוכר נמוך אני צריך לאכול זריז, הגוף מרגיש חרא שהסוכר נמוך, אין זמן לשקול.. החזה עוף כבר שקול אז אין צורך, אבל הירקות זה בעיה.
בכל מקרה צילמתי זריז והעלתי האחרי האוכל תמונה.
בערב אשקול שהסוכר יהיה תקין בארוחה
אני תכף אעלה תמונה שתראו מה אני אומר משקל מדוד 100% בחזה עוף.
ככה כל שבוע ביום שישי בקניות אני מנקה את החזה עוף ( תמיד ), ואז מחלק לחבילות של 500 גרם בטווח שבין 495~505 ולרוב זה שואף ל-500 כמו שאומרים, למרות שאין הבדל בסטייה כזאת. תראו מה הכוונה
זה ממש מדוד, הביצים אין מה למדוד, טונה גם.
רק הירקות למדוד.
היום אעשה מדידה.
אגב סתם שאלה, האם אפשרי למדוד ירקות אפויים? כאילו הם כבר מוכנים וזה בעייתי למדוד ככה, כי הוא מצטמק ממש.

עריכה: הלבן שאתם רואים בחזה עוף זה השתקפות, זה לא השומן או הגיד שלו או משהו, חותך תמיד את הדברים האלו, וזה פילה גם.

ובקשר למה שאמרתי עם הסוכר נמוך, אם אתם רוצים לדעת בערך תופעות של סוכר נמוך תרשמו בגוגל היפוגלקמיה - ירידת סוכר.
זה גם פוגע בגוף ובראש וכו'... היפו זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לסכרתיים ,אצלי היה כי לא תזמנתי את האוכל טוב, לא הסתכלתי על הסוכר שלי וזה היה הטעות ( אבל לא משנה, לא אפרט על כך כי זה לא המטרה של האשכול )

עדיף למדוד כל דבר לפני בישול.
חזה עוף עסיסי אחרי בישול סביר ישקול יותר מחזה עוף שאפית יותר מדי זמן עם אותם ערכים לצורך הדוגמא.
כנ"ל לגבי ירקות ופירות.
אני מאוד בעד להכין אוכל מראש, בעיקר כי אין לי כוח לעבוד במטבח, וגם אני כמוך בעבר הייתי מקפיא מנות של 600-700 גרם חזה ואוכל אחת כל יום.. מאז השתדרגתי ואתמול העליתי פוסט שבו הכנתי 36 קילו חזה עוף מראש.
בכל מקרה, אתה גם יכול לדעתי לשקול לך מנות של פרי וירק, תשרה אותם באמבטיית חומץ עשר דקות ביחס של אחת לחמש לטובת המים, תשקול, תקלף תקצוץ וכמובן תחלץ את הערכים (שיהיו זהים כמובן, יותר נוח) זה יחזיק לך גם שבוע במקרר.

אני מאוד בעד דיוק, לא בקטע אובססיבי אלא כי לא תמיד אנחנו מודעים לכמה אנחנו מכניסים באמת, בהתחלה נרתעתי מההתעסקות והיום זה גוזל ממני דקות ספורות במצטבר ביום..

חזה עוף עסיסי אחרי בישול סביר ישקול יותר מחזה עוף שאפית יותר מדי זמן עם אותם ערכים לצורך הדוגמא.
כנ"ל לגבי ירקות ופירות.
אני מאוד בעד להכין אוכל מראש, בעיקר כי אין לי כוח לעבוד במטבח, וגם אני כמוך בעבר הייתי מקפיא מנות של 600-700 גרם חזה ואוכל אחת כל יום.. מאז השתדרגתי ואתמול העליתי פוסט שבו הכנתי 36 קילו חזה עוף מראש.
בכל מקרה, אתה גם יכול לדעתי לשקול לך מנות של פרי וירק, תשרה אותם באמבטיית חומץ עשר דקות ביחס של אחת לחמש לטובת המים, תשקול, תקלף תקצוץ וכמובן תחלץ את הערכים (שיהיו זהים כמובן, יותר נוח) זה יחזיק לך גם שבוע במקרר.

אני מאוד בעד דיוק, לא בקטע אובססיבי אלא כי לא תמיד אנחנו מודעים לכמה אנחנו מכניסים באמת, בהתחלה נרתעתי מההתעסקות והיום זה גוזל ממני דקות ספורות במצטבר ביום..
מי אמר שעדיף לשקול לפני בישול? אם כבר עדיף לשקול אחרי בישול.
לפותח האשכול באמת אין לי כוח לקרוא הכל מצטער אבל ראיתי פה בקטנה שאתה נשקל לפני אימון ואחרי, מדוע? אתה אמור להישקל כל בוקר אחרי שירותים.
לגבי ירקות אני אישית לא הייתי סופר כזה נוגע למלפפון, ברוקולי, כרובית, green beens ושכחתי האמתי מה עוד.
*לא ציינתי לגבי השקילה - בבוקר אחרי שירותים בלי להכניס שום דבר לגוף, כן?

לפותח האשכול באמת אין לי כוח לקרוא הכל מצטער אבל ראיתי פה בקטנה שאתה נשקל לפני אימון ואחרי, מדוע? אתה אמור להישקל כל בוקר אחרי שירותים.
לגבי ירקות אני אישית לא הייתי סופר כזה נוגע למלפפון, ברוקולי, כרובית, green beens ושכחתי האמתי מה עוד.

נתתי דוגמא עם החזה עוף, הערכים יהיו מדויקים יותר.

נתתי דוגמא עם החזה עוף, הערכים יהיו מדויקים יותר.
איך בדיוק הערכים יהיו מדויקים יותר? 200 גרם חזה עוף לפני בישול לא יהיה 200 גרם חזה עוף אחרי בישול.
אותו דבר לגבי כל אוכל כלשהו.

• פותח/ת השרשור
כנ"ל לגבי ירקות ופירות.

36 קילו? שמע אתה מטורף, אתה צריך מקרר רק בשביל לאכסן את זה חחחחחח.
פרי אני לא אוכל ( אסור בגלל הסכרת חחח ).
ירק - אני ממחר אשקול.
מה שעשית עם החומץ אני לא חושב שאעשה את זה, אבל אשקול כן אני אעשה ממחר, אני טיפה לא רגיל לשקול לפני שאוכל ירק שהוא לא מלפפון ( נגיד מלפפון הייתי שוקל תמיד, אבל בגלל שאני מכין את הכרוב בתנור אז אני שוכח מזה ורק אחרי שאני מבשל אני נזכר פתאום שהייתי צריך לשקול ).

כן בקשר למה שאמרת בסוף, הזמן זה לא הבעיה, הבעיה זה השכחה לשקול לפני את הכרוב, החזה עוף כבר מדוד אני רגיל לזה, כנ"ל טונה וביצים זה מדוד ( רק מלפפו ןכפי שאמרתי הייתי מודד כי זה פשוט, לקחת כוס ולמדוד ).
אבל כן אנסה מחר לשקול 😃

מה מה מה???
מתי אמרתי שאני שוקל לפני ואחרי אימון? אל תכניס לי מילים לפה אחי.
אני נשקל רק בבוקר אחרי שירותים כפי שאמרת.
אצלי ללא ספירה זה 1100 קלוריות ונגיד עם שמן בהכל זה גג 1200 ( שמן שמגיע לבישול של החזה עוף, מחשיב בעיקרון כביכול כף שמן זית אחת אני אוכל ).
ותאמת, עכשיו נזכרתי, יוצא לי ביומיום לקחת לפעמים מעט סוכר ( 0.5 גרם פחמימה לאחד כדי להעלות סוכר, נגיד אני אוכל ביום ואני מגזים בערך 20 כאלו, אז סתם נוסיף עוד 100 קלוריות - למרות שזה לא 20, אבל נוסיף עוד ).
אז יוצא TOTAL 1300 קלוריות לא כולל ירקות.
אלא האוכל הרגיל, שמן הזית אם באמת מחשיבים אותו שכביכול מגיע לאוכל והתיבול וכו'... ו והסוכריות הקטנות שזה סוכר ( הסוכריות שעון אם מכירים, פשוט זה סוכר נטו אז זה טוב להעלות סוכר איתו ).
כנ"ל לגבי ירקות ופירות.

אהה ובקשר לדיוק, לא קשור לאובבסיבי גם, אבל אצלי בעיקרון אני גם מודד כל דבר שאני אוכל, מחשב ( בדגש על החפחמימות בגלל הסכרת ), אז אני די מבין אותך חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית