הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| מחשיבים ירקות בחיטוב? ( דגש על ירקות אפויים בתנור )

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
למי שלא בא לקרוא את כל האשכול, תקראו את החלק המודגש בבורדו רק לפואנטה.

בהמשך לאשכול שםתחתי לא מזמן, אני עדיין בתהליך של עלייה, רק שלאחרונה הוספתי גם עוד כמה דברים.
בעיקרון התפריט שלי לא כולל ירקות מגיע לאזור ה-1100 קלוריות.
( 500 גרם חזה עוף, טונה במים שלמה, 4 ביצים ) וזהו.
הירקות הייתי אוכל 4 מלפפונים ביום בערך, אבל לאחרונה הוספתי עוד ירקות והפחתתי עם המלפפונים ( מגוון חחח, נמאס מהטעם של המלפפון - אני ככה כבר חצי שנה בערך ).
קודם כל, בן 22, גובה 170, משקל 63.

עכשיו, נגיד החזה עוף גם אם סתם נגיד יצא לי 700 גרם אפילו, זה יהיה עוד 250 קלוריות ( כמובן שאני מגזים, אני אוכל 500, לא 700, אני לא מפלצת בשר ).
המלפפונים זה עוד 160 קלוריות היה ( 40 קלוריות כולל סיבים כולל הכל, אפילו מגזים לאזור ה-200 ). זה יוצא 1300 קלוריות, אבל נגיד סתם אולי פתאום החזה עוף מרמה איכשהו ויוצא לי 1400 קלוריות. ( זה אחרי הגזמה, שבעיקרון זה בערך 1300 ).
עדיין אני בתהליך של עלייה במשקל בערך 3 שבועות מ-60.5 עד 63 ואני כל שבוע עולה ועולה ( גם השבוע הזה ).
למרות שאני מתאמן ועושה ריצות וכו'... ( דווקא לפני האימון הייתה לי ירידה במשקל, ברגע שהתחלתי, עליתי קל 3 קילו כמעט ).
מבחינת נוזלים כמעט ולא שותה, רק בזמן האוכל, משתדל מדי פעם מים וכו'... אבל לא משנה.

אז קיצור לאחרונה הוספתי לעצמי גם ירקות כמו קישואים ( ירוקים ) וכרוב ירוק, שניהם אפויים בתנור.
השאלה שלי, האם מחשיבים ירקות אפויים בתנור? אני מאמין שאני אוכל מזה יחסית הרבה לאחרונה, אבל עדיין לא חושב שזה עובר את ה-300 קלוריות ואני גם פה מגזים.

ומה יכולה להיות הסיבה לעלייה במשקל?
כפי שנאמר באשכול הקודם, זה לא סטייה במדידות, אני יודע כי אני אוכל קבוע כבר כמעט חצי שנה, אצלי כל סטייה בערך של החלבון או הפחמימה ואני ישר שם לב לזה ( סכרתי, אצלי כל כמה גרמים בודדים של חלבון משפיעים על הסוכר במידה רבה, אז אני יודע לפי הסוכר וגם לפי משקל של חזה עוף אותו משקל כמו תמיד וכו'.. ).
אה ומציין שאולי יש ביום איזה 100 קלוריות ( ואני גם פה מגזים ) שאני שותה מדי פעם נגיד מיץ תפוזים או משהו, כדי להעלות סוכר, אבל גם, בערך 2 שלוקים שיוצאים אולי איזה 10~15 קלוריות וזה לא קורה מלא פעמים נגיד ככה.

אני מחשב גם במסה וגם בחיטוב. זה מוסיף לי עוד 100 קלוריות +- ואם אפשר להיות יותר מדוייק אז למה לא.

• פותח/ת השרשור
אני מחשב גם במסה וגם בחיטוב. זה מוסיף לי עוד 100 קלוריות +- ואם אפשר להיות יותר מדוייק אז למה לא.

הבעיה שאצלי זה משפיע ממש הירקות, אני מבין אם אין לך כוח לקרוא את האשכול חחחח, יש פה מגילות ( בעיקר שלי ).
אבל אומר בקצרה:
אצלי התפריט ללא ירקות הוא 1100 קלוריות.
נגיד 1150~1200 אם נחשיב שמן שאני אוכל כביכול שאני מבשל חזה עוף.
ועוד 30 קלוריות בערך נגיד שאני לוקח ביום דברים מתוקים ( אם הסוכר נמוך, זה כמו סוכר 100% רק משהו טעים בשביל להעלות סוכר אם הוא נמוך, אבל לאחרונה אני פשוט לוקח ירקות אם הסוכר נמוך, גם טעים וגם משביע ).
ואני עולה במשקל למרות מה שאני אוכל.
הירקות כנראה מגיעים לי לכמה מאות קלוריות שבגלל זה אני בניטראלי+ בערך.

זה מה שאני חושב לפחות, אין סיבה אחרת ( הכל מדוד מבחינת האוכל, אתה יכול לרפרף באשכול אבל לא אפרט לך ולא אחפור חח )

הבעיה שאצלי זה משפיע ממש הירקות, אני מבין אם אין לך כוח לקרוא את האשכול חחחח, יש פה מגילות ( בעיקר שלי ).
אבל אומר בקצרה:
אצלי התפריט ללא ירקות הוא 1100 קלוריות.
נגיד 1150~1200 אם נחשיב שמן שאני אוכל כביכול שאני מבשל חזה עוף.
ועוד 30 קלוריות בערך נגיד שאני לוקח ביום דברים מתוקים ( אם הסוכר נמוך, זה כמו סוכר 100% רק משהו טעים בשביל להעלות סוכר אם הוא נמוך, אבל לאחרונה אני פשוט לוקח ירקות אם הסוכר נמוך, גם טעים וגם משביע ).
ואני עולה במשקל למרות מה שאני אוכל.
הירקות כנראה מגיעים לי לכמה מאות קלוריות שבגלל זה אני בניטראלי+ בערך.

זה מה שאני חושב לפחות, אין סיבה אחרת ( הכל מדוד מבחינת האוכל, אתה יכול לרפרף באשכול אבל לא אפרט לך ולא אחפור חח )
אז אתה יכול לנסות לשקול לשבוע ולראות איל זה משפיע ומשם להמשיך

• פותח/ת השרשור
אז אתה יכול לנסות לשקול לשבוע ולראות איל זה משפיע ומשם להמשיך
כן אני אנסה.
היום תאמת יצא לי לאכול עוד איזה 6 מלפפונים ( בדרך כלל זה לא ככה ) בנוסף לכרוב.
היום אני פתאום רעב ממש מסיבה כלשהי... בסדר, אני אחשב את זה רציני ממחר.

ממחר אני אעשה שקילה של באמת כל הירקות ואני אכתוב לי בצד ונראה איך זה יהיה...

אני אגיד לך למה אני תוקף? כי אני מתעצבן מזה שאני חוזר על עצמי כל תגובה.
הוא אומר שאני לא מקשיב.
אז מאיפה תהיה העלייה שלי במשקל?
אני כבר אמרתי מה אני אוכל אחי.
500 גרם חזה עוף, גם אם הייתי שם מלא מלא שמן, אני לא חושב שהייתי מגיע ל200 קלוריות ואפילו ל-100 לא.
רטבים אחי אני סכרתי, אני אמרתי לכם, סכרתיים לא נוגעים בפחמימות, אני אצלי מרמה רק בקטע של ירקות, אבל פחמימות אני לא נוגע.
נשנושים אחי גם אין, אמרתי רק מדי פעם ביומיום ( וזה ממש מעט ) כמה סוכריות בודדות של 0.5 גרם פחמימה שזה סוכר טהור בשביל להעלות סוכר, אבל אני לא מגיע לזה ל-40 קלוריות ביום... אני יודע כמה אני אוכל מזה ולא צריך כזה הרבה, אבל נגזים לוקח מזה 100 קלוריות ונגיד 100 מהשמן, אז לא כולל ירקות 1300 קלוריות ( בהגזמה כביכול ).
1300 קלוריות אני אוכל ביום לא כולל הירקות.

אין עוד סיבה שתהיה לי עלייה במשקל אם זה לא הירקות.

תאמין לי אני מבסוט שאתם מנסים לעזור לי, זה לא שאני רוצה לתקוף, אבל אחי תבין שאני אומר אותו הדבר מליון פעם ולא מקשיבים לי...
שמן אם יש זה רק על החזה עוף וספרי שמן על הירקות ( ספריי אתה יכול להבין שזה כלום ממש ).
אני אגיד לכם את ההכנה שלי :

500 גרם חזה עוף, חזה עוף מטוגן פשוט בשמן.
4 ביצים לארג' - ביצים קשות ( אין שמן בכלל ) - נטו ביצים
טונה במים ( מי מלח ) - אין שמן, נטו טונה
זה הכל.

ירקות - ספריי שמן וזה רק על הכרובית.
עד לפני שבוע הייתי אוכל רק מלפפון כל הזמן, אני עדיין אוכל לפעמים מלפפון או כרוב, אחד מהם.
אם זה מלפפון זה בלי שמן ורק מלח פלפל.

נשנושים כפי שציינתי אין לי, אסור לי.
תבלינים זה רק על החזה עוף וזה לא יגיע למאות קלוריות.
רטבים גם אסור לי. אני אוכל חצי קטוגני ( הייתי קטוגני עד לא מזמן, עד שהוספתי את הירקות הרבים ).
אה ובחזה עוף שכחתי לציין, אני גם שם בצל, אבל זה בצל אחד שלם על 2 קילו חזה עוף ( אני כאילו לוקח 4 חבילות של חזה עוף של 500 גרם ), חותך בצל למחבת ומטגן אותו, אחרי זה שם את החזה עוף וככה מכין לי תבשיל שמספיק ל-4 יום, כל יום רבע מהקופסא ( של 500 גרם לפני בישול, לא 500 גרם אחרי בישול ).
ככה שלדעתי הבצל גם אם יש בו קלוריות, שזה יחסית אם אני לא טועה 40 קלוריות כמעט ל-100 גרם, נגיד הבצל 150 בערך, זה 60 קלוריות מתחלק ל-4, נגזים ונגיד יותר אז 20 קלורוית מהבצל כל יום.
חביבי
זה לא מדע טילים.
ברגע שאתה על מאזן קלורי שלילי - אתה יורד במשקל.
אין פה ימין, שמאל, למטה או למעלה.
הכי פשטות שאני אגיד לך, אתה עולה במשקל? משמע אתה לא בגרעון קלורי לא משנה מה תנסה להגיד. לא הבנתי כ"כ איך אתה מכין את החזה עוף אבל פשוט נראה שרוב הקלוריות מגיעות משם.

• פותח/ת השרשור
חביבי
זה לא מדע טילים.
ברגע שאתה על מאזן קלורי שלילי - אתה יורד במשקל.
אין פה ימין, שמאל, למטה או למעלה.
הכי פשטות שאני אגיד לך, אתה עולה במשקל? משמע אתה לא בגרעון קלורי לא משנה מה תנסה להגיד. לא הבנתי כ"כ איך אתה מכין את החזה עוף אבל פשוט נראה שרוב הקלוריות מגיעות משם.

אז שנייה, אתה רוצה להגיד לי ש500 גרם חזה עוף מגיעים לי ל1100 קלוריות בערך?
כי אם כן אני מבין למה אני עולה במשקל, אבל לא חושב...
זה לא בגלל החזה עוף כי עד לפני כמה חודשים הייתה לי ירידה במשקל, באותה תקופה גם הייתי פחות רעב וכו'... הייתי אוכל עד לפני חודש~3 שבועות 400 גרם חזה עוף בכלל במקום 500 חזה עוף. הוספתי רק לא מזמן בגלל שנהייתי רעב.
וזה בעקבות האימונים.

לא יודע מה להגיד לך, אבל אני לא חושב שאני אוכל 1100 קלוריות מחזה עוף.
תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור לי :(

אני אעשה ממחר שקילות של אוכל ואני אשתדל לאכול פחות ירקות, מקסימום יהיה טיפה הרעבה ונתרגל לזה ( ככה עשיתי בהתחלה, פשוט לאחרונה הקיבה שלי גדלה, אני רעב יותר לאחרונה וזה לא טוב... )
אעדכן בעוד שבוע מה יהיה המשקל, אני אשקל מחר בבוקר ובעוד שבוע ונראה מה יהיה.

אז שנייה, אתה רוצה להגיד לי ש500 גרם חזה עוף מגיעים לי ל1100 קלוריות בערך?
כי אם כן אני מבין למה אני עולה במשקל, אבל לא חושב...
זה לא בגלל החזה עוף כי עד לפני כמה חודשים הייתה לי ירידה במשקל, באותה תקופה גם הייתי פחות רעב וכו'... הייתי אוכל עד לפני חודש~3 שבועות 400 גרם חזה עוף בכלל במקום 500 חזה עוף. הוספתי רק לא מזמן בגלל שנהייתי רעב.
וזה בעקבות האימונים.

לא יודע מה להגיד לך, אבל אני לא חושב שאני אוכל 1100 קלוריות מחזה עוף.
תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור לי 😭

אני אעשה ממחר שקילות של אוכל ואני אשתדל לאכול פחות ירקות, מקסימום יהיה טיפה הרעבה ונתרגל לזה ( ככה עשיתי בהתחלה, פשוט לאחרונה הקיבה שלי גדלה, אני רעב יותר לאחרונה וזה לא טוב... )
אעדכן בעוד שבוע מה יהיה המשקל, אני אשקל מחר בבוקר ובעוד שבוע ונראה מה יהיה.
מדבר מבחינת השמן שאתה משתמש בו.
בנוסף, תבדוק את הערכים שלך. כי מאיך שזה נראה לי אתה אוכל מעל 2 גרם חלבון פר משקל גוף(מעל 120 גרם חלבון). מעל 2.2 הגוף כבר מפרק את החלבון כפחמימה.
לגבי שומן זה נראה שאתה אוכל מעט מדיי, אם אתה בתזונה קטגונית אתה אמור להגיע לפחות ל70 גרם שומן ואני לא רואה את זה במה שכתבת ביום יום שאתה אוכל.
מצטער ששמתי לב לזה רק עכשיו. פשוט כל הערכים שלך לא בסדר. אתה אוכל מעל 2.2 גרם חלבון פר משקל גוף, כמות השומן שלך נמוכה מדיי לדיאטה קטגונית, פחמימה אמרת שאתה לא נוגע אז לא רלוונטי אבל השומן שלך נמוך.
כשאני עשיתי דיאטה קטגונית בחיטוב, הייתי 2 גרם חלבון פר משקל גוף ושומן הגעתי לאיזור ה100 בוודאות.

• פותח/ת השרשור
מדבר מבחינת השמן שאתה משתמש בו.
בנוסף, תבדוק את הערכים שלך. כי מאיך שזה נראה לי אתה אוכל מעל 2 גרם חלבון פר משקל גוף(מעל 120 גרם חלבון). מעל 2.2 הגוף כבר מפרק את החלבון כפחמימה.
לגבי שומן זה נראה שאתה אוכל מעט מדיי, אם אתה בתזונה קטגונית אתה אמור להגיע לפחות ל70 גרם שומן ואני לא רואה את זה במה שכתבת ביום יום שאתה אוכל.
מצטער ששמתי לב לזה רק עכשיו. פשוט כל הערכים שלך לא בסדר. אתה אוכל מעל 2.2 גרם חלבון פר משקל גוף, כמות השומן שלך נמוכה מדיי לדיאטה קטגונית, פחמימה אמרת שאתה לא נוגע אז לא רלוונטי אבל השומן שלך נמוך.
כשאני עשיתי דיאטה קטגונית בחיטוב, הייתי 2 גרם חלבון פר משקל גוף ושומן הגעתי לאיזור ה100 בוודאות.

כן הייתי אוכל לפני גם גבינות וכו הייתי מגיע ל70 גרם ביום.
אבל בגלל שהורדתי קלוריות אז צמצמתי אותם.
בכל מקרה בקשר לחלבון פי2. 2 עזוב אחי, זה סתם חרטא הכל טוב. אנשים חיים עם יותר ממני ( גם סכרתיים) וברוך השם הכל תקין.
בקשר לשומן גם עזוב, אני לא אמת בקטוגני, אצלי זה חצי low carb כזה, עוף וביצים והירקות הפחמימה.
קטוגני זה הרבה בשר וכו, אצלי אין הרבה.
בכל מקרה אני בכוונה אוכל פחות, שהגרעון יהיה גדול יותר, זה המטרה.
אני יכול לאכול יותר שומן, אבל אני אגיע להרבה יותר קלוריות ואם עכשיו אני עולה, אני אעלה הרבה יותר... אז מיותר.
אל תדאג אבל, אעדכן עוד שבוע מה המצב.
אשקול מה אוכל כל יום בירקות ואחרי שבוע שקילה נוספת או כמה ימים ( שלי כאילו)
אז לבנתיים אפשר לנוח עם התגובות
אחזור בהמשך לעדכן ( מרגיש כמו לוג)

כן הייתי אוכל לפני גם גבינות וכו הייתי מגיע ל70 גרם ביום.
אבל בגלל שהורדתי קלוריות אז צמצמתי אותם.
בכל מקרה בקשר לחלבון פי2. 2 עזוב אחי, זה סתם חרטא הכל טוב. אנשים חיים עם יותר ממני ( גם סכרתיים) וברוך השם הכל תקין.
בקשר לשומן גם עזוב, אני לא אמת בקטוגני, אצלי זה חצי low carb כזה, עוף וביצים והירקות הפחמימה.
קטוגני זה הרבה בשר וכו, אצלי אין הרבה.
בכל מקרה אני בכוונה אוכל פחות, שהגרעון יהיה גדול יותר, זה המטרה.
אני יכול לאכול יותר שומן, אבל אני אגיע להרבה יותר קלוריות ואם עכשיו אני עולה, אני אעלה הרבה יותר... אז מיותר.
אל תדאג אבל, אעדכן עוד שבוע מה המצב.
אשקול מה אוכל כל יום בירקות ואחרי שבוע שקילה נוספת או כמה ימים ( שלי כאילו)
אז לבנתיים אפשר לנוח עם התגובות
אחזור בהמשך לעדכן ( מרגיש כמו לוג)
מישהו אמר שאתה לא יכול לאכול כ"כ הרבה חלבון? תאכל בכיף מה אכפת לי? אני בסה"כ אמרתי לך מה קורה בתכלס בגוף שלך עם העודף חלבון שאתה אוכל. תעשה מה שבא לך אני אמרתי מה שיש להגיד.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מישהו אמר שאתה לא יכול לאכול כ"כ הרבה חלבון? תאכל בכיף מה אכפת לי? אני בסה"כ אמרתי לך מה קורה בתכלס בגוף שלך עם העודף חלבון שאתה אוכל. תעשה מה שבא לך אני אמרתי מה שיש להגיד.
בהצלחה.

סגור, תודה 😃
אעדכן בהמשך.

• פותח/ת השרשור
אוקי, עדכון היום.
עדיין עולה במשקל.
אפילו שיניתי את התזונה עכשיו בדיוק, במקום להכין עם בצל ושמן כזה ביחד חבילות לכמה ימים.
אני מכין לי כל יום חבילה מדודה, אבל מדודה באמת של 500 גרם, שם ספריי שמן, תבלינים ( טוסקנה) פלפל מלח.
ועם זה אוכל ירקות.
עכשיו, בקשר לירקות, אוכל בערך בין 700 לקילו ביום, לא יודע בדיוק, אבל זה התחום ( שזה לא באמת 700, פשוט הרוב זה כרוב, 90% זה כרוב שלפני בישול זה 1 קילו כמעט ואחרי אפייה הוא 150 גרם בקושי, אבל בעיקרון מחשיב את זה בתור המשקל ההתחלתי, 700 גרם עד קילו, זה ההספק היומי של האוכל).מבחינת אוכל אחר כרגיל.
90% כרוב ואם אוכל עוד משהו זה כרובית או ברוקולי או מלפפון, אבל שוב מגיע עד 700 ל1000 גרם ביום בערך ( שהכרוב מכיל 90% ממנו)

מה לא מקשיב? תגיד אחי, אין לי כבר כוח כאמת.
אני אומר לך שאני אוכל קבוע כל יום והכל מדוד!!!
איך פאקינג יהיה אצלי סטייה?
מה קשה להבין?

קודם כל, רוצה להתייחס לזה. אני מבין שאתה אוכל מדוד וסוכרתי ככה שהמקום לסטייה לכאורה נמוך, אבל מבט על המדע בתחום מראה כי אנשים סוטים בדיווח עצמי של קלוריות סביב ה-500 קלוריות בקלות. פרסמתי מאמר קצר על זה לא מזמן. לעת עתה, נניח שאתה מדייק במה שאתה אוכל,
אז כמה שאלות:

עדיין עולה במשקל.

1. כמה זמן מגמת העלייה במשקל נמשכת? האם אתה נשקל מדי יום בבוקר, אחרי שירותים? אם יש לך תיעודי שקילות + תאריך אשמח אם תצרף אותם לפה.
2. כיצד נראית האכילה שלך על פני השבוע, האם הדפוס קבוע או משתנה בסוף השבוע למשל?
3. האם חלו שינויים במינון האינסולין לאחרונה?
4. האם יש שינויים חדשים בהרגלי תזונה וכושר כגון - תחילת אימונים, שינוי דרסטי באימונים, מעבר לתפריט מסוג אחר... הבנתי שאמרת שהיית קטוגני עד לא מזמן. מתי עשית את המעבר מקטוגנית לדיאטה הנוכחית שלך? האם המעבר הזה היה כרוך בהוספה של יחידות אינסולין?

• פותח/ת השרשור
קודם כל, רוצה להתייחס לזה. אני מבין שאתה אוכל מדוד וסוכרתי ככה שהמקום לסטייה לכאורה נמוך, אבל מבט על המדע בתחום מראה כי אנשים סוטים בדיווח עצמי של קלוריות סביב ה-500 קלוריות בקלות. פרסמתי מאמר קצר על זה לא מזמן. לעת עתה, נניח שאתה מדייק במה שאתה אוכל,
אז כמה שאלות:

1. כמה זמן מגמת העלייה במשקל נמשכת? האם אתה נשקל מדי יום בבוקר, אחרי שירותים? אם יש לך תיעודי שקילות + תאריך אשמח אם תצרף אותם לפה.
2. כיצד נראית האכילה שלך על פני השבוע, האם הדפוס קבוע או משתנה בסוף השבוע למשל?
3. האם חלו שינויים במינון האינסולין לאחרונה?
4. האם יש שינויים חדשים בהרגלי תזונה וכושר כגון - תחילת אימונים, שינוי דרסטי באימונים, מעבר לתפריט מסוג אחר... הבנתי שאמרת שהיית קטוגני עד לא מזמן. מתי עשית את המעבר מקטוגנית לדיאטה הנוכחית שלך? האם המעבר הזה היה כרוך בהוספה של יחידות אינסולין?

היי, תודה על התשובה!!
אממ אני כרגע עם הפלאפון ועוד בערך 10 דק 15 דק בבית, אז אפרט הכל ממש בערך 20 דקות יקח.
אוקי, עכשיו עונה:
1.מגמת העלייה בערך כחודש, בשבוע האחרון העלייה טיפה התמתנה, כאילו עלייה יותר איטית עד למצבים של נתקע במשקל ( אבל כעת זה ממש בעלייה מינורית עד תקיעה במשקל ).
נשקל בבוקר אחרי שירותים כמובן, שעות קבועות ( מתעורר שעה קבועה ).
תיעודים פחות יש לי כי לא תידעתי עד לפני השבוע, אבל אני הייתי 60.5 באזור הזה עד לפני חודש בערך.
רק מיום ראשון יש לי תיעוד שהתחלתי לדבר על זה כאן, 62.9. היום נגיד קמתי על 63.משהו לא זוכר... אני גם מחר לא אבדוק כי היום אני עושה ריצה אז אני אהיה מיובש והמשקל יהיה פחות, אז רק ביום שבת אוכל למדוד באמת או ביום ראשון שזה אחרי שבוע ( כמו שאמור להיות בעיקרון ).

2. אכילה קבועה, 500 גרם חזה עוף, 4 ביצים לארג, טונה במים. וכל השאר זה ירקות בין לבין ( ברוקולי, כרובית, כרוב, מלפפון ) כאשר הירקות מגיעים ל700~1000 גרם ביום ( שהרוב זה כרוב שנגיד 1000 גרם אחרי אפייה זה בערך 150 גרם, אבל מחשיב בתור 1000 גרם, אבל לא אוכל 1000, סתם נותן דוגמה, סה"כ הירקות בין 700~1000 ).
בנוסף, לעיתים הסוכר טיפה יורד, אז לוקח כמה סוכריות סוכר של 0.5 גרם פחמימה כל אחד, מאמין שאני לא עובר את ה-30 סוכריות ביום, אבל נגיד סתם אפילו 50 סוכריות ( סתם כאילו אולי פתאום יש ימים שבאמת וימים שפחות, זה הכל תלוי ביום עצמו ) - נגיד בין 40~100 קלוריות ביום כאשר ה-100 זה הגזמה.
דפוס קבוע של אכילה, בימי שישי מגוון מדי פעם, אבל הגיוון הוא אם כבר על אותה כמות חלבון ואותה כמות ירקות, במקום חזה עוף אני אוכל דג, לא מסוגל לאכול בשר ( עם שומן ).

3. אינסולין - פחות, אני משנה כל פעם, אבל זה לא שינויים דרסטיים, שינוי של יחידה אחת או שתיים זה לא שינוי כאשר במקום שאזריק 6 יחידות, אז אזריק 5 או 4.
גם זה תלוי, זה הולך ככה:
אם אני מתאמן, אז באותו יום בערב לא מזריק אינסולין ( כי הסוכר בלילה יירד מלא אחרת וזה היפויים ).
ואז בבוקר מזריק פחות וכו'.. לא אפרט כי לא רוצה סתם לחפור לך ולהוריד לך את החשק מלקרוא את זה. ( משתנה בין ימי מנוחה של ספורט ויום הספורט וכו'.. )

4.התזונה החלה לפני כחצי שנה בערך, דווקא מאותה תקופה הורדתי במשקל, לפני זה שקלתי 76 בערך, הורדתי עד 60.5 עד העלייה האחרונה.
ובדיוק, האימונים.
אני התאמנתי בעבר, הפסקתי בגלל פציעה, חזרתי והפסקתי כמה פעמים, עד שהייתה לי חודשיים מנוחה ואז לפני חודש התחלתי להתאמן שוב.
מאותו הזמן שהתחלתי להתאמן, התחילה העלייה במשקל להתרחש. לפני זה הייתי בירידה.
עד לפני חצי שנה הייתי אוכל פחמימות, הכל רגיל.
פשוט מאז אני קטוגני ורק לאחרונה הוספתי ירקות, עד לפני שאכלתי ירקות הייתי אוכל כמו התפריט רק ללא ירקות או מדי פעם ירקות ( מעט ).
ודווקא הפוך, מאז שהתחלתי קטוגני הורדתי אינסולין, מכמויות של זריקות ביום בערך 30~35 TOTAL ביום, לבערך 15 ביום וגם הסוכר מאוזן הרבה יותר, A1C 4.7 לאחרונה שזה סוכר ממוצע של 90 וכעת אני כל יום עומד על A1C של בערך 4.5~4.6 אז בבדיקה הבאה בעתיד זה ירד.

סה"כ אתה די רזה ואתה אומר שהתחלת להתאמן לאחרונה, הגיוני שתעלה קצת במשקל. לא בהכרח שזו עלייה שדומיננטית במסת שומן. אתה אומר שנשקלת קרוב ל-63 אבל זו סה"כ שקילה בודדת שיכולה להיות גם מנוזלים ברובה. תראה איך המשקל שלך מתנהג לאורך שבועיים-שלוש בממוצעים ואז תסיק מסקנות.

לגבי תיעוד, תתעד את המשקל שלך מדי יום וכל שבוע תעשה ממוצע, תראה מה קצב העלייה בין שבוע לשבוע.

עדיין לא הבנתי מה קורה עם הדיאטה, נסה להישאר ממוקד וקצר:
- מה הדיאטה הנוכחית שלך? קטוגנית \ משהו אחר?
- מה המטרה שלך עכשיו?
- האם בחודש האחרון מינון אינסולין כולל (סה"כ כמה יחידות שאתה מזריק ביום) השתנה?

• פותח/ת השרשור
סה"כ אתה די רזה ואתה אומר שהתחלת להתאמן לאחרונה, הגיוני שתעלה קצת במשקל. לא בהכרח שזו עלייה שדומיננטית במסת שומן. אתה אומר שנשקלת קרוב ל-63 אבל זו סה"כ שקילה בודדת שיכולה להיות גם מנוזלים ברובה. תראה איך המשקל שלך מתנהג לאורך שבועיים-שלוש בממוצעים ואז תסיק מסקנות.

לגבי תיעוד, תתעד את המשקל שלך מדי יום וכל שבוע תעשה ממוצע, תראה מה קצב העלייה בין שבוע לשבוע.

עדיין לא הבנתי מה קורה עם הדיאטה, נסה להישאר ממוקד וקצר:
- מה הדיאטה הנוכחית שלך? קטוגנית \ משהו אחר?
- מה המטרה שלך עכשיו?
- האם בחודש האחרון מינון אינסולין כולל (סה"כ כמה יחידות שאתה מזריק ביום) השתנה?

זו לא שקילה בודדת.
אני עליתי מ-60 קילו ל-63 ובשבוע וחצי האחרונים נתקע על 63~63.5, זה לא חד פעמי.
כל יום שאני מתעורר אני ככה וגם בכללי פעם בשבוע.
חשבתי ציינתי זאת, טעות שלי ( נראה לי כתבתי בתחילת האשכול, אבל לא משנה, ציינתי עכשיו ).

דיאטה : ציינתי.
קטוגנית, אני אוכל 500 גרם חזה עוף, 4 ביצים, טונה ביום וכל השאר ירקות ירוקים בערך 700~1000 גרם. ( בקצרה )
מטרה : חיטוב
לא השתנה מינון כפי שציינתי. ( בקצרה )
60~63 קילו ב3 שבועות הכוונה ואז במשך שבוע וחצי~שבועיים אני תקוע על 62.5~63.5 כאשר לאחרונה אני בעלייה כאילו, לא רואה את ה-62.5 יותר, אלא רק 63+ כמו 63.3 63.4 וכו'...

קטוגנית, אני אוכל 500 גרם חזה עוף, 4 ביצים, טונה ביום וכל השאר ירקות ירוקים בערך 700~1000 גרם. ( בקצרה )

נראה שאתה בקושי אוכל שומן אבל כן אוכל הרבה חלבון. הנה הערכה גסה של מה שאתה אוכל ביום:
upload_2021-3-8_13-34-45.png

*יכול לחתוך מכאן 10% כי נטוגרין נוטים לקצת הערכת-יתר לדעתי. יכול להיות שגם פספסתי לגמרי בהערכה אבל שם את זה פה בכל אופן, מקסימום תתקן אותי.

1 - שמן זית הוספתי כי אני מניח שאתה משתמש במעט שמן כדי לאפות ולטגן ואולי גם כדי לאכול את הטונה מבלי להיחנק.
סוכר - הוספתי במקום הסוכריות.
ירקות - שמתי כל מיני ירקות נבחרים שציינת פה באשכול.

2 - אז, אפשר להגיד שיש פה 1500 קל' בערך. האם אתה אמור לעלות במשקל על סך קלורי כזה? כנראה שלא, אבל שוב אומר שאם בהתחלה אמרת 1100 קלוריות כבר מצאנו פה סטייה של 400 ~. יכול להיות שתהיה סטייה נוספת, למשל, מהמיץ תפוזים נניח.
אופציה אחרת היא שירידה של 15 ק"ג עשתה את שלה מבחינת אדפטציות (ירידה בהוצאה הקלורית שמתרחשת בדיאטה) ועכשיו אתה צריך להיאבק חזק יותר על הק"ג האחרונים.

3 - 50 גרם שומן ביום נחשב יחסית לדל שומן, קטוגנית מכילה ברובה קלוריות משומן. אפשר להגיד שאתה על דיאטת חלבונים כלשהי. האם זה רע\טוב? האם כדאי להוסיף שומן? לא יודע, צריך שעין מקצועית תסתכל על זה בייעוץ יסודי יותר מאשר פורום.

4 - לא חושב שיש מה לחטב במשקל כזה. אתה רזה, לא יודע אם אתה מתאמן באימוני כוח באופן סדיר אבל נשמע שירידה של עוד ק"ג לא תשרת אותך בריאותית. מציע לך לצאת לניטרלי ולשמור על משקל קבוע כעת + תתייעץ עם דיאטן ספורט\סוכרת לגבי התזונה שלך ותראה לאן כדאי להמשיך. לא הייתי ממשיך לבד במקומך.

• פותח/ת השרשור
נראה שאתה בקושי אוכל שומן אבל כן אוכל הרבה חלבון. הנה הערכה גסה של מה שאתה אוכל ביום:
צפה בקובץ המצורף 63938

*יכול לחתוך מכאן 10% כי נטוגרין נוטים לקצת הערכת-יתר לדעתי. יכול להיות שגם פספסתי לגמרי בהערכה אבל שם את זה פה בכל אופן, מקסימום תתקן אותי.

1 - שמן זית הוספתי כי אני מניח שאתה משתמש במעט שמן כדי לאפות ולטגן ואולי גם כדי לאכול את הטונה מבלי להיחנק.
סוכר - הוספתי במקום הסוכריות.
ירקות - שמתי כל מיני ירקות נבחרים שציינת פה באשכול.

2 - אז, אפשר להגיד שיש פה 1500 קל' בערך. האם אתה אמור לעלות במשקל על סך קלורי כזה? כנראה שלא, אבל שוב אומר שאם בהתחלה אמרת 1100 קלוריות כבר מצאנו פה סטייה של 400 ~. יכול להיות שתהיה סטייה נוספת, למשל, מהמיץ תפוזים נניח.
אופציה אחרת היא שירידה של 15 ק"ג עשתה את שלה מבחינת אדפטציות (ירידה בהוצאה הקלורית שמתרחשת בדיאטה) ועכשיו אתה צריך להיאבק חזק יותר על הק"ג האחרונים.

3 - 50 גרם שומן ביום נחשב יחסית לדל שומן, קטוגנית מכילה ברובה קלוריות משומן. אפשר להגיד שאתה על דיאטת חלבונים כלשהי. האם זה רע\טוב? האם כדאי להוסיף שומן? לא יודע, צריך שעין מקצועית תסתכל על זה בייעוץ יסודי יותר מאשר פורום.

4 - לא חושב שיש מה לחטב במשקל כזה. אתה רזה, לא יודע אם אתה מתאמן באימוני כוח באופן סדיר אבל נשמע שירידה של עוד ק"ג לא תשרת אותך בריאותית. מציע לך לצאת לניטרלי ולשמור על משקל קבוע כעת + תתייעץ עם דיאטן ספורט\סוכרת לגבי התזונה שלך ותראה לאן כדאי להמשיך. לא הייתי ממשיך לבד במקומך.

1. שמן זית - אני שם רק בחזה עוף, אז נגיד אפשר להוריד לכף שמן אחת?
הסוכר - זה הערכה טובה כן, זה באזור הזה בערך או פחות, אבל נגיד שזה הקיצון.
ירקות - מעולה, גם אם אני לא אוכל אותם ירקות כל פעם, הערכים די דומים אז זה סבבה, גם המשקל עצמו סבבה.

2. ה-1100 קלוריות שדיברתי בהתחלה זה היה ללא השמן בחזה עוף, אלא נטו 500 גרם חזה עוף, טונה במי מלח ו4 ביצים.
אם נוסיף נגיד את השמן זית לחזה עוף וכולל ספריי שמן לירקות והסוכר, נעשה הערכה גסה של 1300 קלוריות.
______
הגענו ל1300 קלוריות בתפריט היומי לא כולל הירקות ( אך כולל הספריי שמן ).
** פשוט בהתחלה לא ידעתי אם מחשבים באמת ירקות, טוב מאוד שכן מחשבים*
___
עם הירקות זה כנראה בסביבות ה-1500~1600 כמו שעשית.

3. בקשר לקטוגני, כן אני לא קטוגני, אני פשוט דל פחמימה. למרות שבגלל הירקות זה לא דל פחמימה, אבל בשבילי לסוכר זה נחשב יחסית דל פחמימה.
שומן אני יכול להוסיף בקלות, אבל מעדיף שלא, אם אני עולה במשקל כרגע אני סתם אעלה יותר ( ואגב, אני שוקל 63.5 אחרי שבוע שעבר שקלתי 62.9, סימן שעליתי חצי קילו ).

4. אתה חושב ככה, אבל אם תראה אותי, אתה תראה שיש לי מלא שומן.
האם יש אפשרות לשלוח לך אולי תמונה קטנה שלי? של לפני חודש בערך ואתמול שצילמתי את עצמי?
כי אצלי זה נראה כאילו אין שינוי בכלל, אבל אולי אני פשוט לא רואה טוב או משהו ובאמת היה שינוי ( לטובה כאילו חח ולא שומנים נטו ).
____
בקשר למומחה, יש לי תזונאית אבל פחות מקשיב, אצלם זה פשוט תזונאי סכרת, לא של מתאמנים.
אבל בכל מקרה, מומחה או לא מומחה, התזונה שלי לא תכלול פחמימות, ככה שזה מיותר, אני צריך לאכול נטו חלבונים ושומנים ( חוץ מהירקות שבזה אני מרמה כי זה משפיע בקטנה על הסוכר )

• פותח/ת השרשור
בתקופה היפה שהייתי רציני יותר הייתי פשוט מחשיב את הסלט כ100 קלוריות בערך תלוי בכמות וכו
הייתי עובד רק לפי קלוריות ודואג שיכנס מספיק חלבון

אצלי זה הרבה יותר מ-100 קלוריות חחחח, אני אוכל ביום יותר מקילו ירקות ירוקים.
החלבון נכנס הכל טוב.
אבל לא משנה, קיבלתי תשובה מיובל, תודה בכל זאת 😃

שומן אני יכול להוסיף בקלות, אבל מעדיף שלא, אם אני עולה במשקל כרגע אני סתם אעלה יותר
כרגע אתה נמצא ממש על המינימום של השומן המומלץ. שומן דרוש בכמות מינימלית מסוימת על מנת לספוג ויטימינים מסיסי שומן ולקבל חומצות שומן חיוניות (יש חומצות שומן שאתה לא יכול לייצר לבד וחייב לקבל מהמזון). רצוי שלא תרד מה-50 גרם שומן בשום מצב.
גם הסידן מצוי בכמות נמוכה יחסית בתזונה שלך (571 מ"ג לעומת 1000 מ"ג - קצובה יומית מומלצת) כי אתה לא אוכל מוצרי חלב או משתמש במקורות אחרים (נניח סרדינים עם העצמות, מוצרים טבעוניים מועשרים כמו טופו, שקדים, טחינה...). יש פה עוד דברים לתקן חוץ מהקלוריות לכן ההמלצה לתזונאי שיוכל לספק לך מענה לכל הצרכים האלה ביחד.

אתה חושב ככה, אבל אם תראה אותי, אתה תראה שיש לי מלא שומן.
האם יש אפשרות לשלוח לך אולי תמונה קטנה שלי? של לפני חודש בערך ואתמול שצילמתי את עצמי?
כי אצלי זה נראה כאילו אין שינוי בכלל, אבל אולי אני פשוט לא רואה טוב או משהו ובאמת היה שינוי ( לטובה כאילו חח ולא שומנים נטו ).
יכול להיות שזה פשוט עניין של מסת שריר נמוכה + מסת שומן ממוצעת. אולי כדאי לתת יותר דגש על אימוני כוח ועלייה במסת השריר בזמן הקרוב. אתה יכול לשלוח תמונה אם אתה רוצה.

התזונה שלי לא תכלול פחמימות, ככה שזה מיותר, אני צריך לאכול נטו חלבונים ושומנים ( חוץ מהירקות שבזה אני מרמה כי זה משפיע בקטנה על הסוכר )
למה בעצם ההימנעות מפחמימה? יותר קל להתנהל ככה עם הסוכרת או בגלל סיבות אחרות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית