הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון גב

• פותח/ת השרשור mr box
  • פורסם בתאריך

mr box

משתמש מתחיל
46
2
נק' מוניטין:
2
46
2
היי,אני מתאמן מתחיל כבר חצי שנה, ויש לי גם מאמן אישי צמוד, ואני באימונים לא מרגיש את הגב, או לא מרגיש שרירים תפוסים של גב,
מאוד קשה לי להרגיש את זה,גם בהתחלה באימוני חזה היה לי קשה להרגיש היום אני כן מרגיש.
כן חשוב לציין,שאחרי אימון גב, אם אני נגיד עושה 15 מתח, ואז בסיום האימון בקושי מצליח 2-3 אז כן הגעתי ניראה לי לכשל שריר
אבל מה הסיבה שלא מרגיש את הגב באימונים? ממש קשה לי להרגיש אותו

אנסה להתייחס למתח
הטכניקה שלך לא יעילה, ככל הנראה אתה משתמש בבייספס שלך הרבה יותר משרירי הגב (PROTRACTION, HOLLOW BODY PULL UP)
כדי לייעל את הגב אתה תצטרך להגיע לRETRACTION,DEPRESSION למעלה ולהביא את המרפקים אחורה והכי למטה שאפשר.
ככה אין סיכוי שתעשה 15 חזרות אבל זה יהיה הרבה יותר יעיל

אתה לא מרגיש את הגב כנראה בגלל קשר מוח שריר חלש
חשוב להדגיש שאם לא מרגישים שריר זה לא אומר שהוא לא עובד

יש אנשים שיותר קשה להם להרגיש את השריר שהם עובדים עליו, בדרך כלל זה לוקח זמן עד שמרגישים את הגב(מדבר בעיקר מתוך ניסיון אישי שלי ושל חברים שלי)

אתה יכול לעשות כמה דברים כדי לשפר את הקשר מוח שריר:
בתרגילי גב- להביא את התנועה מהמרפק- לחשוב שהמרפק מוביל את התנועה (לא הכתפיים או השכמות)
לכווץ בסיום החזרה, כלומר להחזיק איזה שנייה שנייה וחצי בכיווץ ולנסות להרגיש את השריר
להתרכז בשריר- לחשוב עליו בזמן שאתה עובד וממש לנסות לכווץ אותו
פוזינג- לעשות פוזינג על בסיס קבוע (בוא נגיד בבוקר או בצהריים, תכלס לא משנה) יכול לעזור לך להבין את הצנועה שהשריר עושה ולחזק את הקשר מוח שריר

לדמיין שהידיים שלך זה בסך הכל חוטים ואתה מושך את המשקל עם המרפקים, אגב אם השריר עצמו לא ממש מפותח אז זה גם יכול לגרום לזה שלא תרגיש אותו, ועם הזמן אתה תתחיל להרגיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית