הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ על אימונים ומוטיבציה

• פותח/ת השרשור Tuxedo
  • פורסם בתאריך

Tuxedo

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום רב, סטודנט (23,1.73,72) שרוצה להיות בכושר ולהצליח להיות 'אתלט' (כלומר לא מחפש לפתח המון שריר אלא רק בנוי טוב ובכושר)

הפוסט הזה בין היתר גם בשביל לסדר לי קצת את הראש ויעזור אפילו אם לא יהיו תגובות

יש לי נסיון בהרמות הבסיסיות (סקוואט,דדליפט וכו' ) , כך שבכל פעם יצא שהגעתי בערך ל80 -100 סקוואט , 120 דדליפט ואז הגיעה פרישה כלשהי עקב צבא,מבחנים,טיול,קורונה ואחריהם ירידת מוטיבציה חזקה כך שלא באמת הגעתי להישגים, לא מבחינת משקלים ולא מבחינה חזותית, חוץ מזה שאני מרגיש שאני יודע לבצע את התרגילים כמו שצריך.

בקיצור, אני לא מהסוג הספורטיבי\אתלטי במיוחד, אבל רוצה לשנות את זה וקראתי לא מעט בנושא, לכן יש לי דרישות מהתכנית:

1. 'בריאות' - בעדיפות הראשונה לא מחפש לדחוף את עצמי לקצה ולהיפצע, זה כבר קרה לי בעבר ולכן אעדיף תרגילים שלפחות מהניסיון שלי מרגישים לי יותר בטוחים, אני ארחיב על זה בהמשך.

2. תכנית שיהיו בה את תרגילי הבסיס - סקוואט,דדליפט,בנץ' פרס,מתח,חתירה ולחיצת כתף. בטווחים של 5-8 והגדלה על בסיס כל אימון\ שבוע ( בהתחלה אני אוכל להעלות כל אימון אבל מהר מאד יהיה לי קשה, שוב אני מעדיף לאט בהתמדה ובמתינות מאשר על מהר ולהיפצע)

3. מאד רוצה להצליח להתמיד בריצה של פעמיים בשבוע כדי להצליח להיות 'אתלט'.
וגם פעם אחת בשבוע של conditioning (תכל'ס אני מתכוון לתרגילי 'קלים' שנעשים מהר עד שאתה גמור כמו מד"ס בצבא) חושב שזה גם יתרום להרגשה טובה של אימון, ולכן חשבתי לבצע את זה פעם בשבוע אחרי אימון רגיל.

4. מהנסיון המועט שלי אני מעדיף להימנע מחתירות שלא במכונה (יש לי במכון אחלה מכונה עם תמיכה לחזה,זה שווה מבחינתי שאולי זה פחות אפקטיבי)

5. חשוב לי מאד כן לשלב את התרגילים הבאים באימון רגליים :
leg press - התקופה היחידה שבה ראיתי שינוי ברגליים היא התקופה שבה עשיתי אותו ולכן הוא קנה אצלי את הכבוד, אין סיכוי שאני מוותר עליו.
hip thrust - מחזיר אותי שוב ל'בריאות' , אני יושב המון על המחשב (סטודנט, ובשנה האחרונה עם הזום..) וקראתי בכל מיני מקומות שזה תרגיל שיכול לעזור בבריאות של הגב התחתון,ברכיים או כדי לרוץ יותר טוב וכדי לדעת להפעיל את שרירי הישבן, אשמח לשמוע על זה דעה גם.

6. תרגילי ידיים - כי זה בסוף מה שחברה שלי תשים לב אליו..

7. מהניסיון האישי שלי הכי יעיל היה לי אימון AB של 4 פעמים בשבוע, אבל בגלל שאני סטודנט אני כרגע מעדיף 3 פעמים בשבוע.

ועכשיו לתכנית שחשבתי עליה :

ראשון :

חתירה במכונה - 3x10 ( קראתי איפשהו שלהתחיל בחתירה 'מחמם' אותך קצת ללחיצה שתהיה באימון)
סקוואט - 3x5
לחיצת חזה - 3x5
לג פרס - 3/4x10
יד אחורית - כנראה משיכה עם חבל בפולי עליון \ סקאלקראשר \ (שכיבות שמיכה כדי לפתח את ה'אתלטיות' ? ) - 3x8
יד קדמית - 3x12

שלישי :

מתח עם משקל - 3x5 (קודם מתכוון להגיע ל15 בלי משקל )
דדליפט - 3x5 (לא סגור לגבי כמה סטים כדאי)
לחיצת כתף - 3x5
היפ ת'ראסט - 4x12 ( מעדיף פה הרבה חזרות עם משקל סביר)
יד אחורית וקדמית כמו שביום ראשון
ואימון conditioning של 15 דקות ( אשמח להמלצות פה )

חמישי: כמו ראשון.

בנוסף לשלב 2 ריצות בשבוע (ערב)

קודם כל תודה למי שקרה עד כאן, מחפש לשמוע דעות שלכם והמלצות, או אפילו עצות לגבי מוטיבציה ( מקווה שהפעם תהיה מספיק מוטיבציה כדי להתמיד , בסוף התמדה זה המפתח)

המשמעת העצמית וההתמדה תגיע רק ממך ככה שלדעתי לשכנע אותך להתמיד זה חסר טעם (אם זה מה שחיפשת)

בגדול אתה רוצה להיות חטוב ועם כושר טוב. ריצות זה לא דבר מחייב בשביל המטרה הזאת אבל אם אתה רוצה לרוץ פעמיים בשבוע למה לא. בשילוב עם התרגילים שציינת בתכנית כוח 4 פעמים בשבוע זה יהיה לא קל ומאתגר מבחינת התאוששות. חוץ מזה, אתה חושב שתצליח לאורך זמן להתמיד ב6 אימונים בשבוע? גם לא קל
אם הריצות יהיו ברמת קושי קלה , אולי תצליח להתאושש זה רק אתה תגיד אחריי כמה חודשים לתוך התכנית.

לגבי התכנית כוח עצמה הבנתי נכון שאתה תעשה 4 פעמים בשבוע יד אחורית? זה יותר מידי

אם אני בנעליים שלך הייתי עושה 3 אימוני פול באדי, מוותר על ריצות ובמקום עושה אירובי עם פחות עומס על השרירים על מנת להגיע כמה שיותר רענן לאימוני משקולות. אתה יכול לפתח אחלה כושר בעזרת אופניים לדוגמה. אם ריצות חשובות לך מאוד, קח בחשבון שזה עלול (לא בהכרח) לפגוע בהתקדמות לאורך הזמן בחד״כ.

כתבת בצורה יפה ומפורטת על הנסיון העשיר שלך ומה אתה מחפש בתוכנית. לדוגמה, לא בהכרח לדחוף את עצמך לקצה, ולא להיפצע. אני לא רואה איך התוכנית שאתה מציע, תשובה לבעיות שהצגת.

נפוץ לחשוב שתוכנית עם פחות סטים וחזרות זה תוכנית קלה שלא תדרוש הרבה, וממילא לא תיפצע. אבל האמת, שזה ההיפך מהמציאות. בתוכנית כמו שהצעת, אתה תצליח להתאושש היטב, לתת משקל כבד יותר מאשר אם היה יותר סטים וחזרות, וממילא תצא סחוט יותר, וסיכון פציעה גדול יותר אם לא תתכונן משקלים נכון.

לכן, לדעתי, או שתפנה למאמן. או שתעשה תוכנית רשומה, אולי של ג'וני קנדיטו או משהו, ופשוט תשים קצת פחות משקל ממה שאתה מסוגל. לא הייתי מנסה להמציא את הגלגל מחדש.

למוטבציה, יש משפט "כדי להיות טוב בסקוואט, תעשה סקוואט". אני אומר, בשביל להיות טוב ולאהוב כושר, תעשה כושר.

זה נשמע קצת דפוק, אבל לדעתי יש בזה הרבה עומק. בשביל מוטיבציה, תעשה את הפעולה גם בלי מוטיבציה, כי זה הכי טוב למוטיבציה. יש כמובן עוד דברים שיעזרו למוטיבציה, אבל לא כמו הפעולה עצמה.

לגביי מוטיבציה - לאורך זמן יהיה קשה מאוד לייצר ולשמור על זה, אלא אם כן תמצא דרך לאהוב את האימונים שלך ואת האירובי שאתה עושה, ואני אתן דוגמה-

אם אתה אוהב לרוץ, סביר להניח שתשתפר עם הזמן ועל הדרך גם תראה תוצאות חיוביות כגון ירידה במשקל, שיפור זמני ריצה, כושר גופני טוב יותר וכו׳. דבר זה כשלעצמו יתן לך מוטיבציה להמשיך, אבל מאיפה הגיעה המוטיציה לרוץ מלחתכילה? מהעובדה שזו פעולה שאתה אוהב, ולכן הייתי ממליץ לך לעשות אותו הדבר לגביי הרמת משקולות- תבנה תוכנית אימונים כזו שתתמיד בה ותהנה ממנה, ולא תוכנית של איקס וחזרות ואיקס סטים כי זה מה שאתה מכיר. תקדיש לבניית התוכנית זמן, מחשבה ותכנון ובסופו של דבר תהיה לך תוכנית מותאמת אליך באופן אישי עד כמה שניתן.

השורה תחתונה שלי היא כזו- אם אתה לא אוהב משהו, יהיה קשה מאוד לייצר מוטיבציה לאורך זמן. זה כמו בת זוג שאתה לא אוהב, אולי תסבול אותה חודש, אולי חודשיים ואולי שנה, אבל בסוף עתידכם להיפרד (או לחיות יחד בסבל) 😵

קודם כל תודה למי שקרה עד כאן, מחפש לשמוע דעות שלכם והמלצות, או אפילו עצות לגבי מוטיבציה ( מקווה שהפעם תהיה מספיק מוטיבציה כדי להתמיד , בסוף התמדה זה המפתח)
העצה הכי טובה שלי לגבי מוטיבציה-
אם אתה מתאמן אתה בטח אוהב להתאמן
(מקווה)
תמיד תזכור את התחושה שמגיעה עם זה
מה אתה מרגיש כשאתה מרים/רץ/הולך/מתאגרף/כל דבר שאתה עושה
הסיפוק של אחרי
להשתפר, להתקדם, להתחזק, להשקיע בעצמך
לדאוג לעצמך

לי למשל תמיד יש מוטיבציה להרים כבד
ובתקופות קשוחות יותר זה הולך איתי בלב
קלישאתי אבל אמיתי

נערך לאחרונה:
לדעתי תשקול היטב את עניין הריצות, זה עשוי להתיש אותך וכפועל יוצא לפגוע לך במוטיבציה.

אתה מעוניין להשאיר את leg Press כי ראית שינוי איתו? לא חושב שזה תרגיל חשוב שחייב שיהיה אותו בתוכנית. סקוואט כבד יעשה את העבודה.

מוטיביציה עלולה להשתנות מיום ליום ואי אפשר לסמוך על זה כמשהו שאמור לגרום לך להתמיד.

הרגלים>מוטיביציה.

תפתח הרגל, שכל ראשון- שלישי-חמישי, בשעה 18:40, כשאתה שומע את התזכורת של הטלפון, אתה עוזב את כל מה שאתה עושה וקם להתאמן. בהתחלה זה יהיה קשה, בסופו של דבר זה יהפוך לחלק בלתי נפרד מסדר היום שלך וירגיש מאוד טבעי.

המפתח להתמדה הוא להתאמן כשלא בא לך. להתאמן כשיש מוטיביצה כולם עושים בקלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית