הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כאבים כרגיל כף רגל איפה שהעצם ( רגל ימין) - ריצה

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
אחרי שכולם כבר מכירים אותי כאן כי התחלתי לחפור, אז חפירה אחרונה.
זה אשכול רביעי שלי כבר על כף רגל בחצי שנה האחרונה.
הספקתי להיפצע 3 פעמים, בשלושתם עשיתי us צילום הכל היה תקין.
נחתי חודשיים מפעם שעברה וחזרתי לרוץ לפני חודשיים, היה טוב בהתחלה אבל עוד הפעם התחילו בשבועיים האחרונים והיום מתתי...
בדכ הייתי רץ עד לפני כמה חודשים 12 קמ קבוע פעמיים בשבוע, אמרתי הפעם מההתחלה כדי להוריד עומס אני אתחיל עם 3.
התחלתי מיום אחד בשבוע של ריצה 3 ק"מ. אחרי שבועיים ראשון וחמישי ( ככה עד היום) ואחרי שבוע העלתי ל4 ק"מ.
שבוע שעבר עשיתי פעם ראשונה 5 ק"מ והיום גם והיה לי כאבי תופת.. כמו בפעמים הקודמות. שבר מאמץ לא יכול להיות כי אני בכוונה התחלתי מעומס קל וגם הריצה קלה לי ( נוטה לפציעות, תראו אשכולות שלי השם ישמור איתם) ועכשיו לא יודע מה לעשות.
הייתי אצל 2 מנתחים ו3 מומחי כף רגל וכלום... עכשיו כנראה אצטרך ללכת שוב אבל התור רק בעוד חודש.
בנתיים מה עדיף? להפסיק לרוץ או להמשיך? הכאבים הם מההתחלה, בד"כ הכאבים הייתי מתרגל אליהם אבל הפעם לא עצר לרגע..

והאם יש למישהו תרגילי פיזיו טובים לכף הרגל? אני באמת אובד עצות... נגיד אימון רגליים זה סבבה, אין כאבים בכלל, הבעיה זה הריצה.

כותב את זה בדרך הביתה מסיום אימון ** בגלל זה מבולגל טיפה או לא מסודר

עריכה:
שאגיע לבית אצלם בדיוק איפה הכאבים ואסמן
בחיבור בין כף. הרגל לתאומים וליד העצם או בעצם עצמה.
נעלי ריצה שלי גם מצלם, עם מדרסים שעלו 1600 שח או 1700, הכי טובים
IMG_20210314_224133.jpg
1615754556220184131269.jpg

• פותח/ת השרשור
לא התכוונתי שהתוכנית אימונים שלך דפוק. התכוונתי שתוכנית הריצה שלך דפוק, אין לך תוכנית.

לדעתי תתחיל לעשות הליכה, כל יום חצי שעה ותגדיל לאט לאט. אל תרוץ עדיין עד שתרגיש מוכן ועם תוכנית לריצה, וטכניקת ריצה נכונה.
אה חחחחח סורי טעות שלי בהבנה.
שמע הליכה אני לא מסוגל לעשות, אבל מה שכן, לפני כל אימון של הריצה תמיד יוצא לי הליכה של 20 דקות, ככה שזה גם סבבה ( לא כולל חימום של איזה 8 דקות ).
אבל הפעם אני באמת אעשה עלייה הדרגתית, אני קראתי בעבר שאפשר להגיע ל-10 ק"מ רק אחרי שנה ( שעדיף לרגל ), לא יודע אם זה תקף לגבי כולם.
אבל יכול להיות שזה היה הטעות שלי מההתחלה, שהתחלתי מ-6 ק"מ והעלתי ל-12 תוך חודש וחצי ( פעמיים עשיתי ככה ) ואז באחרון התחלתי עם 3 ק"מ והעלתי ל-5 תוך חודש וחצי.
אני הפעם אקשיב לדבר הזה ואעלה לי סרגל מאמצים ( כמו שעושים בצבא ) ממש איטי, בכל מקרה הריצה זה לא מה שיחזק את הגוף נגיד ככה...

אה חחחחח סורי טעות שלי בהבנה.
שמע הליכה אני לא מסוגל לעשות, אבל מה שכן, לפני כל אימון של הריצה תמיד יוצא לי הליכה של 20 דקות, ככה שזה גם סבבה ( לא כולל חימום של איזה 8 דקות ).
אבל הפעם אני באמת אעשה עלייה הדרגתית, אני קראתי בעבר שאפשר להגיע ל-10 ק"מ רק אחרי שנה ( שעדיף לרגל ), לא יודע אם זה תקף לגבי כולם.
אבל יכול להיות שזה היה הטעות שלי מההתחלה, שהתחלתי מ-6 ק"מ והעלתי ל-12 תוך חודש וחצי ( פעמיים עשיתי ככה ) ואז באחרון התחלתי עם 3 ק"מ והעלתי ל-5 תוך חודש וחצי.
אני הפעם אקשיב לדבר הזה ואעלה לי סרגל מאמצים ( כמו שעושים בצבא ) ממש איטי, בכל מקרה הריצה זה לא מה שיחזק את הגוף נגיד ככה...
לדעתי, לכל פציעה יש כמה גורמים, לא אחד. אצלך, התוכנית זה אחד מהם, תשפר את תוכנית הריצה שלך, זה כבר משהו.

אבל גם השתיה שלך צריכה לעלות, תשתה יותר.
התזונה שלך צריכה להשתפר, חסר בה שומן ואולי עוד דברים.
וגם השינה, תנסה לישון יותר.

• פותח/ת השרשור
לדעתי, לכל פציעה יש כמה גורמים, לא אחד. אצלך, התוכנית זה אחד מהם, תשפר את תוכנית הריצה שלך, זה כבר משהו.

אבל גם השתיה שלך צריכה לעלות, תשתה יותר.
התזונה שלך צריכה להשתפר, חסר בה שומן ואולי עוד דברים.
וגם השינה, תנסה לישון יותר.

כן הריצה אני בדיוק מתכנן לעשות תוכנית עליה כפי שציינתי, עלייה איטית ממש במרחקים ולא מהירה, שיקח לי כמה חודשים לעלות ממש קצת ( בע"ה זה ישתפר ככה ).
השתייה כן אני מנסה, היום ניסיתי לשתות יותר, קשה אבל מנסה לשתות יותר.
תזונה - למה חסר שומן? יש בה 70 גרם שומן, זה סבבה יחסית. זה לא מעט נגיד ככה. גם אני מכוון לניטראלי בערך - אמנם הקלוריות זה לא ככה, אבל עזוב זה כבר באשכול אחר לא צריך לדבר על התזונה, חפרתי על זה מספיק בפורום חח.
השינה בעייתי בגלל לימודים, אבל בכל מקרה אני אנסה לישון יותר.
אנסה לעדכן בעוד שבוע אם יהיה בעיה ( אם לא אעדכן סימן שהלך טוב חחח )

קראתי רק 5 שורות ראשונות, הבעיה שלך בשרירי רגליים. ולא אורטופד לא יפתור לך שום דבר.
אתה צריך ללכת למעסה רפואי.
השרירים שלך התקצרו כי לא ביצעת מתיחות לאחר פעילות מאומצת. (או שלא ביצעת מספיק מתיחות/את המתיחות שהגוף שלך היה זקוק לו).
אם אתה רוצה יכול להפנות אותך לרופא שלי בפרטי, או שתלך לקופת חולים שלך ותבקש תור למעסה רפואי.
בהצלחה 😃

• פותח/ת השרשור
קראתי רק 5 שורות ראשונות, הבעיה שלך בשרירי רגליים. ולא אורטופד לא יפתור לך שום דבר.
אתה צריך ללכת למעסה רפואי.
השרירים שלך התקצרו כי לא ביצעת מתיחות לאחר פעילות מאומצת. (או שלא ביצעת מספיק מתיחות/את המתיחות שהגוף שלך היה זקוק לו).
אם אתה רוצה יכול להפנות אותך לרופא שלי בפרטי, או שתלך לקופת חולים שלך ותבקש תור למעסה רפואי.
בהצלחה 😃
היי תודה, אבל אני עושה מתיחות דווקא תמיד.
תמיד אבל תמיד עושה מתיחות, לפני ריצה, אחרי ריצה, מתיחות של בערך 8 7 דקות לפני הריצה וגם אחרי הריצה 7 8 דקות. ( הרבה תרגילים שקשורים לSL JOINT, להאמס ולגב התחתון ) וגם חלקם לתאומים ולעקבים שזה עיקר הבעיה.
אבל לא משנה, אני עכשיו מנסה פיזיו או משהו, נראה איך ילך, תודה 😃

לשם מה כל השיחה הזו?
אין כזה דבר "תרגילי פיזיו'", התרגילים הם רגילים לחלוטין. יש פיזיותרפיסט שמאבחן על פי סיפור המקרה, בדיקות תנועה, יכולת, אופי ומיקום הכאב, ומנחה אותך *בהתאם לבדיקה* אילו תרגילים יש לבצע, אם וכמה לרוץ, ומבצע טיפול להפחתת כאה והאצת ההחלמה.
אם תרצה המלצה לפיזיותרפיסט מקצועי, אשמח לעזור לך למצוא.
ניר, פיזיותרפיסט בתחום הספורט

• פותח/ת השרשור
לשם מה כל השיחה הזו?
אין כזה דבר "תרגילי פיזיו'", התרגילים הם רגילים לחלוטין. יש פיזיותרפיסט שמאבחן על פי סיפור המקרה, בדיקות תנועה, יכולת, אופי ומיקום הכאב, ומנחה אותך *בהתאם לבדיקה* אילו תרגילים יש לבצע, אם וכמה לרוץ, ומבצע טיפול להפחתת כאה והאצת ההחלמה.
אם תרצה המלצה לפיזיותרפיסט מקצועי, אשמח לעזור לך למצוא.
ניר, פיזיותרפיסט בתחום הספורט

כן אבל זה תרגילים שבכל מקרה הפיזיוטרפיסט היה מביא לי.

אבל לא משנה, היום הצלחתי לרוץ סוף סוף רגיל.
רצתי 1.5 ק"מ הפעם, אמנם הצלחתי לרוץ, אבל עם מהירות גבוהה וטכניקת ריצה מוזרה וקשה מאוד, אבל לפחות ללא כאבים.
אמשיך עם זה ונראה.
( עכשיו מתחיל להיות כאבי ברכיים ברגל שמאל חחח, זה כבר שבועיים, אבל נטפל בזה בע"ה לאט לאט - קורה רק בPISTOL SQUAT ).

עריכה: עכשיו שמתי לב שזה דווקא נפוץ הכאבים בפיסטול סקוואט בברך, בכל מקרה אברר על זה ביוטיוב מה אפשר לעשות, תודה 😃

שיהיה לי בהצלחה, תודה 😃
כאילו כבר הייתי אצל פיזיו, הביא לי תרגילים דומים, ככה שאין טעם אם אני אלך לפיזיו נוסף.
תודה אבל 😃

אראה בהמשך איך יהיה המצב. ( מקווה מאוד שישתפר )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית