הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שעות אכילה

• פותח/ת השרשור nirTK
  • פורסם בתאריך

nirTK

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
היי, יש ברשותי שאלה,

אני אוכל 2 ארוחות ביום ואחת ביינים,
האכילה הראשונה שלי מתבצעת אחרי 4 3 שעות מהרגע שקמתי, בצהריים, סביב השעה 12-1

בחדר כושר אני מתאמן 3 פעמיחם בשבוע ואת האימון מבצע שעות הערב 16-18 תלוי בימים
בשעה הקבועה 1630 1700 בערך אני אוכל את הארוחת ביינים שלי
שזה משהו קטן מחלבון

ומשעה 20:00 עד בערך 21:00 אני מנסה לאכול את ארוחת הפחמימה שלי העיקרת

הבעיה שאני רוב הזמן מקבל משמרות לילה וחוזר הביתה ב7 ואז כמה שעות, זה משהו שאמור להפריע?
רציתי לדעת איך זה נכון לאזן את השעות כאילו כל כמה זמן לאכול, תודה רבה!

היי, יש ברשותי שאלה,

אני אוכל 2 ארוחות ביום ואחת ביינים,
האכילה הראשונה שלי מתבצעת אחרי 4 3 שעות מהרגע שקמתי, בצהריים, סביב השעה 12-1

בחדר כושר אני מתאמן 3 פעמיחם בשבוע ואת האימון מבצע שעות הערב 16-18 תלוי בימים
בשעה הקבועה 1630 1700 בערך אני אוכל את הארוחת ביינים שלי
שזה משהו קטן מחלבון

ומשעה 20:00 עד בערך 21:00 אני מנסה לאכול את ארוחת הפחמימה שלי העיקרת

הבעיה שאני רוב הזמן מקבל משמרות לילה וחוזר הביתה ב7 ואז כמה שעות, זה משהו שאמור להפריע?
רציתי לדעת איך זה נכון לאזן את השעות כאילו כל כמה זמן לאכול, תודה רבה!
מה ? אני מבין מימה שכתבת שאתה בחיטוב אז אתה משתדל לא לאכול הרבה , אבל אני חושב שאתה רחוק מלעבוד נכון . כדאי קצת לקרוא בנושא .

עדיף לאכול איך שקמים , גם ככה בשינה הגוף אחרי צום , עדיף לאכול ארוחה טובה לפני אימון עם פחמימה שיהיה כוח מירבי באימון , עדיף חלבון לאחר אימון . עדיף לחלק ל4-6 ארוחות ולא רוב היום להיות בצום ..

הכל בסדר. לא צריך לאכול איך שקמים. לא חייב ארוחה לפני אימון. לא עדיף חלבון אחרי אימון.

לסינתזת חלבון אופטימלית כדאי להכניס לפחות 4 מנות חלבון במהלך היום.
מומלץ לאכול ארוחת בוקר כי זה ההזדמנות הראשונה ביום לסינתזת חלבון אחרי הצום בשינה.
אבל מה שחשוב באמת זה שבסוף היום תכניס את כל הערכים שאתה צריך, אתה יכול למקסם את התהליך על ידי חילוק ארוחות כמו שכתבתי ויכול שלא. העיקר שבסוף היום הערכים יכנסו.
בגדול עדיף לישון בלילה. בתור אחד שהתאמן על משמרות לילה והפסיק עם הרעה החולה הזאת לגמרי (משמרות לילה) ההבדל בהרגשה עצום.
אם אתה מתקדם באימונים שלך ומרגיש טוב וישן מספיק אחריי המשמרות לילה זה גם בסדר.

הכל בסדר. לא צריך לאכול איך שקמים. לא חייב ארוחה לפני אימון. לא עדיף חלבון אחרי אימון.

לסינתזת חלבון אופטימלית כדאי להכניס לפחות 4 מנות חלבון במהלך היום.
מומלץ לאכול ארוחת בוקר כי זה ההזדמנות הראשונה ביום לסינתזת חלבון אחרי הצום בשינה.
אבל מה שחשוב באמת זה שבסוף היום תכניס את כל הערכים שאתה צריך, אתה יכול למקסם את התהליך על ידי חילוק ארוחות כמו שכתבתי ויכול שלא. העיקר שבסוף היום הערכים יכנסו.

בגדול עדיף לישון בלילה. בתור אחד שהתאמן על משמרות לילה והפסיק עם הרעה החולה הזאת לגמרי (משמרות לילה) ההבדל בהרגשה עצום.
אם אתה מתקדם באימונים שלך ומרגיש טוב וישן מספיק אחריי המשמרות לילה זה גם בסדר.
תאורתית אפשר גם לא לאכול שישה ימים וביום השביעי לאכול את הכמות המספקת ל7 ימים (כמובן שלא רק בשביל הדוגמא) אבל בשביל למקסם תוצאות צריך דלק לגוף , לא חושב שהרבה אנשים יסתדרו עם ארוחה ראשונה בשעה 1 שהארוחה לפני זה הייתה ב9 בערב , מדובר על 16 שעות צום כל יום ... הוא אוכל 3 שעות לפני אימון 3 שעות אחרי אימון זה בסדר אבל גם אז עדיף להכניס אנרגיה לגוף .

בכל מיקרה לדעתי הוא לא יממש את כל הפוטנציאל שלו הוא קצת מתעלל בגוף . אבל זאת רק דעתי האישית .

תאורתית אפשר גם לא לאכול שישה ימים וביום השביעי לאכול את הכמות המספקת ל7
לא
בכל מיקרה לדעתי הוא לא יממש את כל הפוטנציאל שלו הוא קצת מתעלל בגוף
מי אמר שכל אחד צריך לתזמן ולתספור ארוחות ולהציב מטרה ולהגיע לשיא פוטנציאל? הבחור יגיע לאחלה תוצאות גם בלי זה.
מתעלל בגוף בגלל שהוא אוכל 3 ארוחות ולא 6? ממש לא.

אחי הוא כל יום בצום של 16 שעות לא חושב שזה משהו שתורם להתאוששות ולדעתי יכול לגרום גם להגיע לאימון לא הכי מוכן . לא ראיתי מקום שממליץ ככה לבנות תפריט למתאמן , אני אישית לא הייתי נוהג ככה ואפילו לא חושב על כיוון כזה לא רואה בזה שום יתרון ושום תועלת אבל טוב לשמוע עוד דעות מעניין .

וכמובן שאם אין מטרות אז גם שלא יאכל ולא יתאמן מזה משנה שיעשה מה שנוח לו . נראה לי שאנחנו פה לייעץ איך להתקדם ולהשתפר

פחות קריטי,
יש מחקרים שנכנסים לרמות האכילה סביב כל היום, פחצימות סביבות האימון וטרחנות כזאת או אחרת.

כל עוד אתה לא מתכונן לתחרות, קרב, תצוגה, הכל טוב.

אני ממש לא מסכים.
בעיקר כשהבחור בחיטוב כמו שנשמע ועובד משמרות לילה, אתה אומר לו שזה לא משנה אם הוא ימקסם את שאר הדברים. להפך, הוא צריך למקסם את כל מה שהוא יכול בשביל להתאושש.

צריכה קלורית - לא אופטימלית, גירעון, אבל זאת המטרה שלו.
שינה - לא אופטימלית בגלל המשמרות לילה, אבל הבן אדם רוצה להרוויח כסף וזה מה שנותנים לו, אז זה מה יש.

למה לא לקחת יתרון לכל שאר האספקטים של התאוששות ולתזמן את הארוחות והנוטריינטים בזמנים האופטימליים?

כלומר מנת חלבון בבוקר, מנת חלבון לפני שינה.
פחמימה עם חלבון לפני ואחרי אימון.

זה גם לא משהו שאמור להיות כזה קשה. ואם זה כזה קשה, אז, אולי, עדיף לוותר את זה, כי זה יגרום כנראה לקושי מנטלי גדול יותר, ואז גם ככה השפענו על ההתאוששות לרעה בגלל שהקשינו על הלחצים. אבל ככה בגדול כדאי לעשות אם אפשר.

אני ממש לא מסכים.
בעיקר כשהבחור בחיטוב כמו שנשמע ועובד משמרות לילה, אתה אומר לו שזה לא משנה אם הוא ימקסם את שאר הדברים. להפך, הוא צריך למקסם את כל מה שהוא יכול בשביל להתאושש.

צריכה קלורית - לא אופטימלית, גירעון, אבל זאת המטרה שלו.
שינה - לא אופטימלית בגלל המשמרות לילה, אבל הבן אדם רוצה להרוויח כסף וזה מה שנותנים לו, אז זה מה יש.

למה לא לקחת יתרון לכל שאר האספקטים של התאוששות ולתזמן את הארוחות והנוטריינטים בזמנים האופטימליים?

כלומר מנת חלבון בבוקר, מנת חלבון לפני שינה.
פחמימה עם חלבון לפני ואחרי אימון.

זה גם לא משהו שאמור להיות כזה קשה. ואם זה כזה קשה, אז, אולי, עדיף לוותר את זה, כי זה יגרום כנראה לקושי מנטלי גדול יותר, ואז גם ככה השפענו על ההתאוששות לרעה בגלל שהקשינו על הלחצים. אבל ככה בגדול כדאי לעשות אם אפשר.

גם בשביל למקסם הכל לא צריך לאכול איך שקמים בבוקר ולא צריך חלבון לפני/אחרי אימון. זה הנחות שצריכות להעלם.

גם בשביל למקסם הכל לא צריך לאכול איך שקמים בבוקר ולא צריך חלבון לפני/אחרי אימון. זה הנחות שצריכות להעלם.

לא, הן לא. ההבדל יכול להיות גדול או קטן אבל גם אז, כשמדברים על למקסם - כן, צריך.

לא, הן לא. ההבדל יכול להיות גדול או קטן אבל גם אז, כשמדברים על למקסם - כן, צריך.
אין שום הבדל מלאכול שעתיים מאז שקמת, או לא לשתות שייק חלבון באוטו בחזרה מהחדכ. זה לא למקסם זה bro science

השטויות האלה של המיקסום, גם המחקרים שנעשו להוכיח אותם הם דלים והתוצאות מפוזרות.
וגם ההבדלים אם נמצאו הם זניחים, לא משהו שאמור להטריד אדם שאינו תחרותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית