הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שלשולים בגלל אכילה של אוכל רך

תחמן

משתמש מתחיל
168
12
נק' מוניטין:
32
168
12
אני סובל מדלקת חניכיים קשה בכלל שן בינה
ועכשיו גם דלקת השקד השמאלי (תודה לצהל שלא מטפל בי ואחרי שבוע של כאבים פניתי לרפואה הפרטית )
הרופא הביא לי מוקסיפן פורטה שלוש פעמים ביום במשך 5 ימים ודף המלצה לצבא לשלוח אותי לכירוג פה
כרגע אני לא מצליח לאכול שום דבר חוץ מדברים רכים כמו גבינות/דייסה/פירה ואני משלשל ככול הנראה בגלל הגבינות
יש פתרון לבעיה? כי אני צורך סיבים תזונתיים וזה לא עוזר

שלשולים זו תופעת לוואי שכיחה של נטילת אנטיביוטיקה, זה כתוב לך גם בדף המידע המקופל באריזה.
סיבה אפשרית נוספת היא הדלקת - הצטברות גדולה של חיידקים בחלל הפה יכולים להגיע לקיבה ביחד עם האוכל / שתייה.

איך אתה צורך את הסיבים?
אם זה רק מהתזונה אז כדאי שתפסיק, זה בולשיט, ויכול לעשות יותר נזק מתועלת (תלוי בסוג הסיבים ובשאר הנוטריאנטים).
תוסף של סיבים תזונתיים מסיסים לעומת זאת דווקא כן יכול לעזור, אבל אפשר לוותר עליו בלב שלם.
אם כבר תוסף הייתי מנסה פרוביוטיקה, תוסף יעיל מאוד. יש כמה כאלה, תתייעץ על כך עם הרוקח.

לגבי כלכלה - השתדל לצרוך מזונות כמו אורז לבן, לחם, בננות, תפוח אדמה (לא מטוגן).
מזונות אלו מומלצים מפני שהם קלים לעיכול ולא מגרים את המעיים.

• פותח/ת השרשור
שלשולים זו תופעת לוואי שכיחה של נטילת אנטיביוטיקה, זה כתוב לך גם בדף המידע המקופל באריזה.
סיבה אפשרית נוספת היא הדלקת - הצטברות גדולה של חיידקים בחלל הפה יכולים להגיע לקיבה ביחד עם האוכל / שתייה.

איך אתה צורך את הסיבים?
אם זה רק מהתזונה אז כדאי שתפסיק, זה בולשיט, ויכול לעשות יותר נזק מתועלת (תלוי בסוג הסיבים ובשאר הנוטריאנטים).
תוסף של סיבים תזונתיים מסיסים לעומת זאת דווקא כן יכול לעזור, אבל אפשר לוותר עליו בלב שלם.
אם כבר תוסף הייתי מנסה פרוביוטיקה, תוסף יעיל מאוד. יש כמה כאלה, תתייעץ על כך עם הרוקח.

לגבי כלכלה - השתדל לצרוך מזונות כמו אורז לבן, לחם, בננות, תפוח אדמה (לא מטוגן).
מזונות אלו מומלצים מפני שהם קלים לעיכול ולא מגרים את המעיים.

אני מצליח לאכול רק תפוחי אדמה ואורז ... סיבים תזונתיים אני צורך עכשיו רק דרך שיבולת שועל עם חלב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית