הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העלאת שריר במאזן קלוריות שלילי

Rontal2

משתמש מתחיל
11
1
נק' מוניטין:
1
11
1
שאלה מורכבת ואשמח לקבל תגובות והצעות .נניח שאדם עם מסת שריר טובה נכנס למצב שבו הוא לא התאמן חצי שנה או בשל פציעה או בשל הקורונה ועלה באחוז השומן מ 11 ל14 . ומאידך חלה נסיגה בנפח השריר ובהקפים . כדי לחזור הוא צריך להעלות את המאזן הקלורי אבל הוא כבר באחוז שומן גבוה . לבצע תוכנית חיטוב ? אחוז השומן יקטן אבל איך מחזירים את נפח השריר ? . מישהו חושב שבמאזן שלילי ועבודה על השריר כי הוא זוכר ואכן מתקדם במשקלים יכול להיות ששומן שנצברו במהלך החצי שנה ישמש לבניה של שריר במאזן קלורי שלילי אבל עם צריכת חלבון בהתאם 2.5 לדוגמא . מה אומרים?

מאזן קלורי גבוהה אתה תעלה , מאזן קלורי שלילי אתה תרד , גם עם תזונה נכונה ואימונים טובים ברגע שאתה במאזן קלורי שלילי אתה תרד במשקל .
אולי כדאי לשקול להיות במאזן קלורי ניטרלי .

• פותח/ת השרשור
לגמרי . אבל יש פה עניין טריקי שלא מצאתי לו תשובות בשום מקום . אדם עם מאזן קלורי שלילי שחוזר להתאמן והיה עושה 140 סקווט . עושה בקושי 50 בשבוע הראשון לאחר שלושה שבועות אני עושה כבר 120 וככה בכל תרגיל . מה למעשה קורה ? השריר מתנפח וחוזר לגודל שלו ? מאיפה האנרגיה עם בקושי 1500 קלוריות ומעט פחמימות . וכל זה עם ארובי ... . ולכן השאלה שלדעתי לא נחקרה מספיק או לא בכלל . הרי ברור שמתאמן מתחיל לא יכול להעלות משקל סקווט מ 50 ל 120 בשלושה שבועות . ומתאמן ותיק שלא התאמן חצי שנה לא חזר לגודל שריר של מתחיל אבל ירד בנפח . האם במאזן קלורי שלילי הוא יחזיר נפח שאבד (לא יעלה) אבל יחזיר מבלי להעלות קלוריות . וכן אתה צודק זה מה שאני יעשה ימשיך במאזן שלילי נראה לאן זה יוביל . יד 46 ס''מ לפני עם 11 אחוז שומן . עכשיו 41 עם 15 אחוז שומן . שאלת המתאמנים החוזרים לא נחקרה מספיק .

לגמרי . אבל יש פה עניין טריקי שלא מצאתי לו תשובות בשום מקום . אדם עם מאזן קלורי שלילי שחוזר להתאמן והיה עושה 140 סקווט . עושה בקושי 50 בשבוע הראשון לאחר שלושה שבועות אני עושה כבר 120 וככה בכל תרגיל . מה למעשה קורה ? השריר מתנפח וחוזר לגודל שלו ? מאיפה האנרגיה עם בקושי 1500 קלוריות ומעט פחמימות . וכל זה עם ארובי ... . ולכן השאלה שלדעתי לא נחקרה מספיק או לא בכלל . הרי ברור שמתאמן מתחיל לא יכול להעלות משקל סקווט מ 50 ל 120 בשלושה שבועות . ומתאמן ותיק שלא התאמן חצי שנה לא חזר לגודל שריר של מתחיל אבל ירד בנפח . האם במאזן קלורי שלילי הוא יחזיר נפח שאבד (לא יעלה) אבל יחזיר מבלי להעלות קלוריות . וכן אתה צודק זה מה שאני יעשה ימשיך במאזן שלילי נראה לאן זה יוביל . יד 46 ס''מ לפני עם 11 אחוז שומן . עכשיו 41 עם 15 אחוז שומן . שאלת המתאמנים החוזרים לא נחקרה מספיק .

יש פה דברים שלא בהכרח קשורים למסת שריר נראית לעין, אבל אתה כן תעלה מסת שריר בתנאים מסויימים כמו שציינת, אחוז שומן גבוהה ומסת שריר נמוכה מאוד, שניהם יכולים לגרום לעליה במסת שריר בגרעון עד גבול מסויים.
מה שאתה מציין גם קשור להתחזקות וזכרון של הגוף וטכניקה (לפחות זכרון שריר יודע שקיים). אז הגיוני לעלות ככה בגרעון
אל תשכח גם שזה לא נכון לחשוב שהתחזקות שווה למסת שריר

• פותח/ת השרשור
אני לא מדען ולא חוקר אבל יש דבר אחד ברור מאוד . מי שהיה מתאמן כבד מעל 10 שנים ויצר מסת שריר גדולה ונקייה . יחזיר לעצמו חוזק גודל בדיוק כמו שהוא היה נראה בחיטוב גם במאזן קלורי שלילי . מה שלך שלך . מכנסיים שלפני חודש היו רפויות עתה נצמדו . וזה עם 1500 קלוריות . בכלל נשבר הזין ממדענים ומחקרים . פרסמתי בפורום פציעות שיש לי קרע בגיד וקרע בלברום (ממצאי ארתוגרפיה) שני רופאים אמרו ניתוח . רופא שלישי בכלל אמר שהכאב והבעיה בכלל נמצאים בעצם הבריח מפרק אקרימיון . ומה שנמצא בארתוגרפיה זה לא חדש . בקיצור אמר תתאמן כרגיל הכל טוב הכתף לא תיפול לך . כואב לך ? תעשה מה שלא כואב . וככה כבר חודש אני חוזר לעצמי . אחרי חצי שנה של בזבוז זמן בגלל פציעה עם יחסי ציבור . מפה התחילה השאלה ועכשיו אני יותר כבר בקטע של ההבנה שאין לאף אחד מושג בכלום .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ברור . הרי אם היה לי לא הייתי שואל . אבל מעניין למה היה דחוף לך להגיד שגם אני לא מבין .

לגמרי . אבל יש פה עניין טריקי שלא מצאתי לו תשובות בשום מקום . אדם עם מאזן קלורי שלילי שחוזר להתאמן והיה עושה 140 סקווט . עושה בקושי 50 בשבוע הראשון לאחר שלושה שבועות אני עושה כבר 120 וככה בכל תרגיל .

ההנחת יסוד שלך שגויה זה הכל.

בן אדם שהרים 140 ק"ג סקוואט יוכל להרים הרבה יותר מ50 ק"ג גם אם זה אחרי הפסקה של כמה חודשים.

אם הוא יבחר להרים 120 ק"ג ישר או להעלות משקלים לאט ובטוח? זה כבר אינדיווידואלי, הרוב המוחלט ילכו על הלאט ובטוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית