הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרגליים לא מתאוששות

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
עשיתי ביום חמישי שעבר סקוואט 60% מהRM1 ל6 סטים 9 חזרות.
דדליפט 60% מהRM1 ל3 סטים 9 חזרות.
מתח וחתירה עם בערך 60% גם כן, ל3×9.
בנץ' 67% מהRM1 ל6 סטים 9 חזרות.

שום דבר לא היה תפוס, חוץ מהקוואדס, מה גם, שהסקוואט הרגיש הרבה יותר קשה.

אני שם לב שבכללי הסקוואט מתאושש הרבה יותר לאט מכל תרגיל אחר, גם כשהרצתי סמולוב לסקוואט בהשוואה לאותו סמולוב לבנץ' שעשיתי.

שום דבר לא היה תפוס, חוץ מהקוואדס, מה גם, שהסקוואט הרגיש הרבה יותר קשה.
הועבר לפורום 'אלחונונים מרימים'

אני שם לב שבכללי הסקוואט מתאושש הרבה יותר לאט מכל תרגיל אחר
אצלי זה קורה עם בנץ'
מדהים הגוף האנושי..

אז לא לבנות עלייך למוצאש הקרוב ?
@frozen מה אומר?

אניווי,התאששות מהירה וחג שמח חביבי

• פותח/ת השרשור
תאוריה אחת שעלתה, שהחזה שריר קטן יותר ולכן מתאושש יותר מהר מרגליים.
והדדליפט הוא משקל נמוך יותר בגלל שהוא רק אקסצנטרי, אם היינו עובדים על דדליפט גם כמי הסקוואט, מעמידה ובלי לעצור על הרצפה, מתברר שה60% הוא בעצם פחות.

מישהו עוד חווה פחות התאוששות מסקוואט ביחס לשאר הגוף.

זה נשמע דיי הגיוני, לרוב כשמתקדמים במשקלי העבודה מגיע שלב שתרגילי הפלג גוף התחתון יורדים בתדירות על מנת להוריד מעט סטרס ולעומתם תרגילי פלג הגוף העליון עולים בתדירות. הסטרס שמופק בסקוואט ובדדליפט גדול הרבה יותר, בגלל כמות מסת שריר מעורבת, טווח תנועה ומשקלי עבודה גבוהים בהרבה.

גם אני כמוך. חזרתי לחדכ שבוע שעבר מאז תחילת הסגר השלישי.
האימון הראשון כלל סקוואט, דד, 2 בנצים 2 חתירות וכתפיים. הכל בין 30% ל 40% מrm6 שלפני הסגר.
פלג גוף עליון טיפה תפוס
ארבע ראשי - למות

• פותח/ת השרשור
זה נשמע דיי הגיוני, לרוב כשמתקדמים במשקלי העבודה מגיע שלב שתרגילי הפלג גוף התחתון יורדים בתדירות על מנת להוריד מעט סטרס ולעומתם תרגילי פלג הגוף העליון עולים בתדירות. הסטרס שמופק בסקוואט ובדדליפט גדול הרבה יותר, בגלל כמות מסת שריר מעורבת, טווח תנועה ומשקלי עבודה גבוהים בהרבה.
זה רק מעניין שלא הצטבר סטרס לשרירים של הדדליםט, רק לסקוואט.

זה רק מעניין שלא הצטבר סטרס לשרירים של הדדליםט, רק לסקוואט.

אני מאמין שאתה מודד את זה לפי שרירים תפוסים. אם כן, בסקוואט יש המון שלב אקצנטרי, בדדליפט אין הרבה, לכן השרירים של הסקוואט תפוסים יותר. לא יודע עד כמה זה באמת משליך על ההתאוששות של השרירים, אבל בהרגשה זה משפיע.

אני חושב שזה בגלל התנועה היומיומית שלנו.
הארבע ראשי, מבחינתי לפחות, לא זז הרבה ביום יום, קצת מדרגות, לקום ולשבת, גג מתכופף למדף תחתון של המקרר.
פלג גוף עליון, גב כתפיים, ידיים זזים הרבה יותר ובטווחי תנועה גדולים יותר.

זאת רק השערה שלי..

תאוריה אחת שעלתה, שהחזה שריר קטן יותר ולכן מתאושש יותר מהר מרגליים.
לא חושב שזה קשור בהרבה לשרירים, אלא יותר לתרגילים.., סקוואט הוא תרגיל הרבה יותר קשוח מבנץ' שמעמיס את הגוף שלך בצורה "מיוחדת", ומערב כמובן עוד שרירים שיכולים להגביל את ההתאוששות ממנו ולא רק את הקוואדס
והדדליפט הוא משקל נמוך יותר בגלל שהוא רק אקסצנטרי
אקסצנטרי זאת החזרה השלילית לא?

סקוואט זה התרגיל עם הכי הרבה טווח תנועה, וכנראה הכי הרבה מסת שריר ואנרגיה שמשתתפים בתהליך
גם הקטע של עבודה בשני כיווני התנועה.
בקיצור גם אני חושב שסקוואט הוא הכי תובעני מבחינת התאוששות. ככה זה גם אצלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית