הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אינפוגרפיק האם תיסוף אשוואגנדה יעיל?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
אשווגנדה 1.png
אשוואגנדה 2.png
אשוואגנדה 3.png
אשוואגנדה 4.png
אשוואגנדה 5.png
אשוואגנדה 6.png
אשוואגנדה 7.png
אשוואגנדה 8.png
אשוואגנדה 9.png

האם תיסוף אשוואגנדה יעיל?

אשוואגנדה הוא צמח שנעשה בו שימוש באיורוודה – הרפואה העתיקה ההודית. מיוחסים לו יתרונות בעיקר כטיפול בסטרס, תמיכה במערכת החיסון, דיכאון וחרדה ושיפור כוח גופני.
סקרנו עבורכם השפעות עיקריות של התיסוף:

1. שיפור כוח – במחקרים נראה שאצל אנשים לא מאומנים, תיסוף יומי של תמצית הצמח למשך 30 יום שיפר את הכוח בשרירי הגב והרגליים, למרות שהמשתתפים לא התאמנו. מחקר נוסף בו אנשים לא מאומנים חולקו לשתי קבוצות כאשר קבוצה אחת קיבלה תיסוף יומי של 300 מ"ג תמצית של הצמח והקבוצה השנייה פלסבו (גלולת דמה). שתי הקבוצות ביצעו אותה תוכנית אימון במשך 8 שבועות כאשר הקבוצה שנטלה תוסף אשוואגנדה שיפרה חזרה מקסימלית בלחיצת חזה ב-20 ק"ג ובפשיטת ברך ב-4.5 ק"ג לעומת נקודת ההתחלה.

2. ביצועים ספורטיביים – שני מחקרים הראו שתיסוף אשוואגנדה במינון של 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 8 שבועות שיפר את צריכת החמצן המקסימלית (VO2MAX) גם בקרב גברים ונשים לא מאומנים וגם בקרב רוכבי אופניים מקצועיים לעומת קבוצת פלסבו (קיבלו תוסף דמה).

3. חרדה ודיכאון – אצל אנשים הסובלים מסטרס כרוני, תיסוף יומי של 300 מ"ג ליום במשך 60 יום, הפחית תסמיני דיכאון בכ-80%. תיסוף של 500-600 מ"ג ליום במשך 6-12 שבועות כנראה יכול להפחית חרדה וכך להפחית הפרעות שינה אצל אנשים הסובלים מסטרס וחרדות.

4. שינה – הרכיב הפעיל בעלים ובשורש האשוואגנדה משפר את איכות השינה באמצעות עלייה בתדירות מחזורי השינה העמוקה (מבין שני סוגי השינה במהלך הלילה – יש שינה קלה ושינה עמוקה) והפחתת התעוררות במהלך הלילה. המחקרים בנושא שינה ותיסוף אשוואגנדה הם מעטים ומראים רק השפעה כללית ולא ספציפית. במחקר שבו השתתפו נבדקים עם הפרעות שינה, נראה שתיסוף יומי של 120 מ"ג תמצית אשוואגנדה למשך 6 שבועות שיפר את איכות השינה של הנבדקים (משך שינה, תחושת ערנות לאחר השינה).

5. איבוד שומן – תיסוף אשוואגנדה וירידה במסת השומן מיוחס להשפעת התוסף על רמות הסטרס. במחקר שבחן השפעת תיסוף אשווגאנדה על רמות סטרס ועל בקרת משקל גוף השתתפו 52 נבדקים למשך 8 שבועות ונמצא שאצל אלו שנטלו אשוואגנדה הדחף למזונות מסוימים (קרייבינגים) ירד משמעותית יחד עם ירידה משמעותית ברמת הקורטיזול בדם (הורמון הסטרס).

פרקטיקה:
המינון המקובל לתיסוף הינו 300 מ"ג, פעמיים ביום, של תמצית השורש . נדרש מחקר נוסף כדי לבחון האם למינון גבוה יותר יכול להיות יתרון גדול יותר. מינון גבוה שנראה בבני אדם ללא תופעות לוואי הוא 1,250 מ"ג ליום למשך 10 ימים. לסיכום, עבור אוכלוסייה בריאה, לתיסוף אשוואגנדה יכולים להיות יתרונות, אך בכל אופן מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לפני נטילת התיסוף.

קישור למאמרים :

Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a review - PubMed

Exploratory study to evaluate tolerability, safety, and activity of Ashwagandha (Withania somnifera) in healthy volunteers - PubMed

Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial - PubMed

Effects of Withania somnifera (Ashwagandha) and Terminalia arjuna (Arjuna) on physical performance and cardiorespiratory endurance in healthy young adults - PubMed

Body Weight Management in Adults Under Chronic Stress Through Treatment With Ashwagandha Root Extract: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial - PubMed

השפעה בולטת נוספת, לגברים - יכול לשפר פוריות וספירת זרע, ואף עלייה ברמות הטסטוסטרון לאנשים מסוימים (ככל הנראה אנשים בעלי רמות נמוכות)

דבר אחד לא הבנתי.
למה צריך להתיעץ עם הרופא המטפל?
הוא יודע משהו על הצמח?
זה חלק מהלימודים שלו?

דבר אחד לא הבנתי.
למה צריך להתיעץ עם הרופא המטפל?
הוא יודע משהו על הצמח?
זה חלק מהלימודים שלו?

מוגזם לדעתי האנטגוניזם לרפואה המודרנית.
לאשווגנדה יש תופעת לוואי של העלאת הT4 (בלוטת התריס) אצל חלק מהאנשים. כלומר מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס, רצוי שיתייעץ עם הרופא המטפל (או לכל הפחות יידע אותו)

מוגזם לדעתי האנטגוניזם לרפואה המודרנית.
לאשווגנדה יש תופעת לוואי של העלאת הT4 (בלוטת התריס) אצל חלק מהאנשים. כלומר מי שסובל מבעיות בבלוטת התריס, רצוי שיתייעץ עם הרופא המטפל (או לכל הפחות יידע אותו)
אין לי בעיה עם אזהרת המשתמשים בתוסף.
אני שואל האם הרופא בכלל ידע על מה אתה מדבר?
אני זוכר כששאלתי פרופסורים לגסטרו על צמחים מסוימים לקרוהן, הם לא ידעו על מה אני מדבר, כנ"ל לגבי תזונה.

אני לא מאשים אותם, זה המקצוע שלהם, והם לא למדו את התחום.

תסביר לי בבקשה איך רופא אמור לדעת דבר וחצי על אשווגנדה? ותראה לי בשטח שזה הי יעיל להתיעץ עם הרופא על כך.

כששאלתי פרופסורים לגסטרו על צמחים

התשובה בגוף השאלה.
רופאי משפחה (סוג הרופאים במעקב שבדרך כלל מתייעצים איתם על דברים כלליים) אני מאמין שכבר יותר מכירים. אשווגנדה זה אחד הצמחים היותר ידועים במערב.

התשובה בגוף השאלה.
רופאי משפחה (סוג הרופאים במעקב שבדרך כלל מתייעצים איתם על דברים כלליים) אני מאמין שכבר יותר מכירים. אשווגנדה זה אחד הצמחים היותר ידועים במערב.
ניסית פעם להתיעץ?
בוא תהיה גבר ותשאל את הרופא שלך מה הוא חושב על אשווגנדה עבורך. אני רוצה לראות אם הוא יהסהס בכלל.
הימור שלי, שהוא יגיד לך אין בעיה, תיקח. או שהוא יגיד, שזה בולש** ולא עובד.

ניסית פעם להתיעץ?
בוא תהיה גבר ותשאל את הרופא שלך מה הוא חושב על אשווגנדה עבורך. אני רוצה לראות אם הוא יהסהס בכלל.
הימור שלי, שהוא יגיד לך אין בעיה, תיקח. או שהוא יגיד, שזה בולש** ולא עובד.

במקרה שלי הרופא יודע מה זה אשווגנדה, ושוב מאחר וזה צמח מוכר עם הרבה הייפ סביבו בשנים האחרונות אני מאמין שגם רופאים כלליים רבים אחרים נתקלו בזה לבד או דרך פציינטים ונאלצו לברר.
מאחר ובתחום של תוספי תזונה של צמחים אין פיקוח, הוא רק המליץ לי על בדיקות דם תקופתיות לרבות תפקודי כבד. הוא צודק.

נערך לאחרונה:
במקרה שלי הרופא יודע מה זה אשווגנדה, ושוב מאחר וזה צמח מוכר עם הרבה הייפ סביבו בשנים האחרונות אני מאמין שגם רופאים כלליים רבים אחרים נתקלו בזה לבד או דרך פציינטים ונאלצו לברר.
מאחר ובתחום של תוספי תזונה של צמחים אין פיקוח, הוא רק המליץ לי על בדיקות דם תקופתיות לרבות תפקודי כבד. הוא צודק.
https://www.medpagetoday.com/primarycare/alternativemedicine/19449

מאיפה אתה קונה?
שוק מחנה יהודה.

הנה לחובבי המחקרים המקיפים.
Physician knowledge of herbal toxicities and adverse herb-drug interactions - PubMed

A gap between acceptance and knowledge of herbal remedies by physicians: The need for educational intervention

קח בחשבון שהמחקרים הנעשים בחו"ל לא בהכרח משקפים מה שעובר בארץ.

והנה דבר קטן מוויקפדיה, למרות שבעיני וויקפדיה זה לא המקור הכי אמין.

צמחי מרפא – ויקיפדיה

"בנוסף, רופאים קונבנציונליים רבים, בישראל ובמדינות נוספות, אינם מכירים כלל ביעילותם של צמחי המרפא ובשימושים שניתן לעשות בהם למטרות ריפוי ומוסרים מידע מוטעה או לא מדויק כשהם נשאלים על צמחים, ובמקרים מסוימים גם על תוספי מזון ותזונה."

. שתי הקבוצות ביצעו אותה תוכנית אימון במשך 8 שבועות כאשר הקבוצה שנטלה תוסף אשוואגנדה שיפרה חזרה מקסימלית בלחיצת חזה ב-20 ק"ג ובפשיטת ברך ב-4.5 ק"ג לעומת נקודת ההתחלה
לעומת נקודת ההתחלה? לא לעומת הקבוצה השנייה? מה?..
תיסוף יומי של 300 מ"ג ליום במשך 60 יום, הפחית תסמיני דיכאון בכ-80%.
אילו תסמיני דכאון?

מהן תופעות הלוואי האפשריים?
האם אפשר לקחת יומי, באיזה מינון והאם המינון בו אפשר יעיל?

לעומת נקודת ההתחלה? לא לעומת הקבוצה השנייה? מה?..

12970_2015_104_Fig2_HTML.jpg

תראה בחלק העליון.

מהן תופעות הלוואי האפשריים?
האם אפשר לקחת יומי, באיזה מינון והאם המינון בו אפשר יעיל?

600 מ"ג ביום יכסה כמעט את כל היתרונות המקושרים שנראו כיעילים לתוסף הזה.
לגבי תופעות לוואי עדיין לא ברור כי אין די מחקר בנושא, עושה רושם שהצריכה היא בטוחה בד"כ.
יכול לקרוא קצת כאן:
Ashwagandha - LiverTox - NCBI Bookshelf

אחי, זה מ2010
ממליץ לך לבדוק מה קרה בעשור האחרון בכל הקשור לתוספי תזונה וצמחי מרפא כולל traditional Chinese medicine
נפלת על קישור אחד, הבאתי עוד 3.
חוץ מזה, תראה לי סיבה להאמין שמשהו השתנה.

נפלת על קישור אחד, הבאתי עוד 3.
חוץ מזה, תראה לי סיבה להאמין שמשהו השתנה.

השניים האחרים מ2005.. בקיצור עזוב, לא בא לשכנע אותך להקשיב לרופאים
אמרת שאתה קונה ממחנה יהודה
אתה קונה את זה כתמצית או את הצמח ומכין בבית? איזה אפקט הרגשת?

השניים האחרים מ2005.. בקיצור עזוב, לא בא לשכנע אותך להקשיב לרופאים
אמרת שאתה קונה ממחנה יהודה
אתה קונה את זה כתמצית או את הצמח ומכין בבית? איזה אפקט הרגשת?
זה היה בצחוק, קניתי מIherb.
לא הרגשתי מזה כלום, אני מזמן הפסקתי להשתמש בזה.
קניתי קפסולות.

אני הרבה זמן תוהה אם כדאי להזמין את זה , יש איזשהם תופעות לוואי ? יכול לעזור להתמודד עם לחץ בזמן מבחנים ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית